teşekkür ederim canım inşallah sende güzel haberlerle gelirsin canım....teyzelerinden kocaman öpücükler meleğine......
teşekkür ederim canımmm..32.haftada girdim canım..bunan sonra her muayeneden önce girecekmişim..2 haftada 1e düştü muayene...
Bende ptesi muayene gittiğimde 32+0 günlüktüm ama beni nstye almadı :/ normal kontroller oldu 3 hafta sonra gel dedi. O zmn 3 hafta sonra kesin girerim nstye :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bende sandım şimdi rapor aldın ......pardon canım...karıştı yine :) ben muhasebecimi aradım illa dedim 32.haftamı izne ayrılmam laızm dedim 34tte yada 35te alamazmıyım dedim...alabilirsin dedi..Allah Allah anlamadım gitti...
Raporun ne zaman canim..bende bekliyorum insallah hayirlisi ile.ama mayista daha..
günaydın güzel anneler! dün doktordan çalışabilir raporumuzu aldık. hesap ettim hafatay 23 nisan tatili var. ondan sonraki hafta da 1 mayıs tatili var yaşasın diyorum hiç bir tatili de kaçırmamış olucamonun haricinde sırt ağrım devam ediyor. kas sıkışması gibi bir şey sanırım bendeki. göbüşümü taşıyamıyor olabilirim zaten hamilelik öncesinde de fazla yorulunca hemen sırtım küek kemiklerim ağrırdı sonra da başıma vururdu. bu onun devamı gibi bişey galiba... meyse az kaldı artık takvimimde 54 gün yazıyor bu arada dün duydum ilk doğumlar ya erken olurmuş ya da 40 haftayı doldururmuşsun geç olurmuş vaktinde gelen pek olmazmış ne kadar doğru bilemiyorum
cankatre canım geçmiş olsun ama artık ağrı falan denince ürker oldum acaba bi doktorunu arasan mı?
canım magenzyumla alakalı olabilir gerçekten. bir de şöyle bi şey tecrübe ettim. magnezyumu ağrı geçti diye bırakmamak gerekiyor. mesela benim bu sıra hiç ağrım olmuyordu. doktor osteocare vermişti. dedim ki nasılsa ağrımıyor bir gün alıp bir gün almayayım. ama dün bacağıma bir kramp girdiii az daha ağlayacaktım geçmek bilmedi.:84: hatta bugun sabah kalktığımda hala orda bir topaklanma var gibi hissettim. acı tecrübe gösterdi ki hiç ihmal etmeden her gün alıcam ben o ilacı. senin de artık magnezyum zamanın gelmiş olabilir boşuna çekme
günaydın canım! ne güzel haberlerle gelmişsin öyle çok sevindimm
evet canım yaa işteyken bir yandan oda hazırlamaya çalışma işini ben de beceremiyorum. senin az kaldı artık yetiştirirsin. darısı benim gibi daha bir ayı olanlara olsuuun
günaydınnnn günaydınnnn.....geçmişe dönemedim henüz..umarım herkes iyidir birazdan geçmişi okurum :) çeneniz düşük anam napayım oku oku bitmiyor..gerçi face olduğundan beri biraz sayfalar yavaş ilerliyor ama olsun :) kalan sağlar bizimdir
benim dün randevum vardı bende biraz ikiyüzlülük yaptım sanırsam face yazdım buraya yazamadım...
bebeğim 1800 gr olmuş boyu 43 cm olmuş....elleri ile yüzünü kapattığı için göremedim..minik kızçemi :) öldürecek meraktan beni...bundan sonra 2 haftada 1 gideceğim..herşey güzeldi ama doktorum plesentanın içinde böyle boşluk bir odacık gibi birşey gördü...böyle odacıkların olmaması gerekiyor bebeğin sağlıklı beslenmesi ve nefes alması için dedi...o yüzden coraspine başlayalım dedi...ciddi bir durum değil dedi ama işte ana yüreği :) ben hemen netten bakmaya başladım ama bulamadım bununla ilgili herhangi bir yazı yada paylaşım..
dün ilk defa NSTye girdim...kemerlerle bağlıyorlar seni tabi korkmayın bağlamak derken iki tane kemere biri sancıyı diğeride bebeğiin kalp atışlarını ölçen cihaz koyuyorlar...birinin ekranda kırmızı görüntüsü diğerinin yeşil...kırmızı bebeğin kalp atışlarını yeşil ise sancıyı gösteriyor..20 dak boyunca uzanıyorsun..aklınızda bulunsun NSTye gireceğiniz zaman hemşireye sizi sırtüstü yatırmasın...ben çok rahatsız oldum başım döndü tansiyonum sanki düştü gibi birşey oldu..doktorum hemşeriye bundan sonra yan yatırın rahatsız oluyor anneler dedi..aklınızda bulunsun..sonra o ekranda kırmızı olan göstergenin 120nin altına düşmemesi gerektiğini ve 1 dak.dan fazla ekrandan kaybolmaması gerektiğini söyledi .... yeşil olan sancınında 0 ve sıfırın altında olmaması lazım dedi..benim gözüm öyle ekranda baktım..bir ara 2-3 snliğine ekrandan kırmızı olan bebişin kalp atışlarını gösteren gösterge gitti aklım oynaıd ..meğersem yer değiştiridğinden döndüğünde olurmuş..kısa süreli önemli değil dedi..1dakdan fazla olmaması gerekiyor dedi.birde ekranda soru işareti olmamalı dedi...Allaha şükür atlattık NST yide..bir grafik verdiler doktoruma gösterdim bir sorun yok çok güzel dedi..
izin meselesine gelince...kpederim istanbulda olduğu için konuşamadık...bugün dönecek bende konuşucam ona göre perşembe izne ayrılacağım ama tam izin değil..3 gün gelir 4 gün yataırm evde..doğumdan sonrada o beni idare eder..bilmiyorum bakalım...yoksa direk yatarım evde...doktorumda dedi..çalışma saatlerin uzun dinlenmem gerekiyor dedi..doğumdan sonra işiniz daha yorucu olacak dedi..
bizden haberler böyle...hepinizi sıkı sıkı kucaklıyorum...güzel bir gün bizlerle ve meleklerimizle olsun...
kızlar benim bildiğim 32. haftada doktordan alınan çalışabilir raporuyla 36. haftaya kadar çalışabiliyorsun sonra yasak yani 36da ayrılmak şart ama bu sayede doğum sonrası iznini 1 ay uzatmak mümkün oluyor galiba..
teşekkür ederim canım inşallah sende güzel haberlerle gelirsin canım....teyzelerinden kocaman öpücükler meleğine......
teşekkür ederim canımmm..32.haftada girdim canım..bunan sonra her muayeneden önce girecekmişim..2 haftada 1e düştü muayene...Bende ptesi muayene gittiğimde 32+0 günlüktüm ama beni nstye almadı :/ normal kontroller oldu 3 hafta sonra gel dedi. O zmn 3 hafta sonra kesin girerim nstye :)
evet canım kesin alırlar artık...kontrolün nasıl geçti bebiş nasıl büyümüş mü :)
Merhaba kızlar bugün Dr a giderken vajinama doğru sancı girdi neyse önemsemedim nst ye bağladılar rutin kontrol için sancı cıktı Dr erken doğum sancısı dedi su an hastanede yatyrm dua edin zamanında gelsin bebeğim
inşallah vaktinde gelir canım bebişin.. Allah yardımcın olsun..
Benimde insallah nasip olursa uc mayista canim:))az kaldiii insallahhhayy ne güzel haberler bunlarevet uzun zamandan sonr aıyı haber duymak ıyı geldı benimde raporumu 2 mayıs baslıycak 1 mayıs zaten ızınlı
öyle yapayım dimi....araştırmayım daha fazla..kayınpeder konusuda biraz sıkıntılı..malumunuz dersaneler kapanacağı için seneye kayıt oluyoruz ondan sonraki sene kayıt almıcaz..o yüzden yeni personel almıyor..hatta varolanlarada hani ayrılmak isteyen daha iyi bir iş bulan gidebilir şeklinde konuştu..ben bebeğimle daha fazla vakit geçirmek istiyorum doğumdan sonra...şimdi 32.haftada izne ayrılsam diyorum 4 gün çalışayım 3 gün çalışmayım..ama doğduktan sonrada bana bu hakkı vermesi lazım yoksa iznim boşuna yanmasın..biryandan masrafları düşünüyorum...biraz sıkmak zorunda kalabilirim..ben büyük bir ihtimal nisanı bitirecekmişim gibime geliyor...bir gelsede konuşsam...
bende şöyle biliyordum ya 32.haftada izne ayrılabilirsin yada 37.haftada...32-37 arasında rapor vermiyorlar diye biliyorum...zaten 37den sonra yasak...diye biliyordum bende..
evet canım kesin alırlar artık...kontrolün nasıl geçti bebiş nasıl büyümüş mü :)
Kontrolüm çok iyiydi 32 haftada alınab doğum öncesi raporumu aldım. Kızım 200gram almış 2 kilo olmuş :) boyuda 1 cm uzamış 43,5 cm olmuş geçen hafta 1800 kilo 42,5 cmdi :) herşeyi normal çok şükür inşallah ilerleyen haftalarda kafası doğum kanalına yerleşir ve öyle kalır :) çatı muayenesi olmadım sorduğumda 38 de olursun dedi doktorum :) yvaş yavaş yolun sonuna geliyoruz. Hayırlısı ile sağ sağlim kucağımıza alırız inşallah bebişlerimizi
Merhaba kızlar bugün Dr a giderken vajinama doğru sancı girdi neyse önemsemedim nst ye bağladılar rutin kontrol için sancı cıktı Dr erken doğum sancısı dedi su an hastanede yatyrm dua edin zamanında gelsin bebeğim
günaydınnnn günaydınnnn.....geçmişe dönemedim henüz..umarım herkes iyidir birazdan geçmişi okurum :) çeneniz düşük anam napayım oku oku bitmiyor..gerçi face olduğundan beri biraz sayfalar yavaş ilerliyor ama olsun :) kalan sağlar bizimdir
benim dün randevum vardı bende biraz ikiyüzlülük yaptım sanırsam face yazdım buraya yazamadım...
bebeğim 1800 gr olmuş boyu 43 cm olmuş....elleri ile yüzünü kapattığı için göremedim..minik kızçemi :) öldürecek meraktan beni...bundan sonra 2 haftada 1 gideceğim..herşey güzeldi ama doktorum plesentanın içinde böyle boşluk bir odacık gibi birşey gördü...böyle odacıkların olmaması gerekiyor bebeğin sağlıklı beslenmesi ve nefes alması için dedi...o yüzden coraspine başlayalım dedi...ciddi bir durum değil dedi ama işte ana yüreği :) ben hemen netten bakmaya başladım ama bulamadım bununla ilgili herhangi bir yazı yada paylaşım..
dün ilk defa NSTye girdim...kemerlerle bağlıyorlar seni tabi korkmayın bağlamak derken iki tane kemere biri sancıyı diğeride bebeğiin kalp atışlarını ölçen cihaz koyuyorlar...birinin ekranda kırmızı görüntüsü diğerinin yeşil...kırmızı bebeğin kalp atışlarını yeşil ise sancıyı gösteriyor..20 dak boyunca uzanıyorsun..aklınızda bulunsun NSTye gireceğiniz zaman hemşireye sizi sırtüstü yatırmasın...ben çok rahatsız oldum başım döndü tansiyonum sanki düştü gibi birşey oldu..doktorum hemşeriye bundan sonra yan yatırın rahatsız oluyor anneler dedi..aklınızda bulunsun..sonra o ekranda kırmızı olan göstergenin 120nin altına düşmemesi gerektiğini ve 1 dak.dan fazla ekrandan kaybolmaması gerektiğini söyledi .... yeşil olan sancınında 0 ve sıfırın altında olmaması lazım dedi..benim gözüm öyle ekranda baktım..bir ara 2-3 snliğine ekrandan kırmızı olan bebişin kalp atışlarını gösteren gösterge gitti aklım oynaıd ..meğersem yer değiştiridğinden döndüğünde olurmuş..kısa süreli önemli değil dedi..1dakdan fazla olmaması gerekiyor dedi.birde ekranda soru işareti olmamalı dedi...Allaha şükür atlattık NST yide..bir grafik verdiler doktoruma gösterdim bir sorun yok çok güzel dedi..
izin meselesine gelince...kpederim istanbulda olduğu için konuşamadık...bugün dönecek bende konuşucam ona göre perşembe izne ayrılacağım ama tam izin değil..3 gün gelir 4 gün yataırm evde..doğumdan sonrada o beni idare eder..bilmiyorum bakalım...yoksa direk yatarım evde...doktorumda dedi..çalışma saatlerin uzun dinlenmem gerekiyor dedi..doğumdan sonra işiniz daha yorucu olacak dedi..
bizden haberler böyle...hepinizi sıkı sıkı kucaklıyorum...güzel bir gün bizlerle ve meleklerimizle olsun...
bende şöyle biliyordum ya 32.haftada izne ayrılabilirsin yada 37.haftada...32-37 arasında rapor vermiyorlar diye biliyorum...zaten 37den sonra yasak...diye biliyordum bende..
Kontrolüm çok iyiydi 32 haftada alınab doğum öncesi raporumu aldım. Kızım 200gram almış 2 kilo olmuş :) boyuda 1 cm uzamış 43,5 cm olmuş geçen hafta 1800 kilo 42,5 cmdi :) herşeyi normal çok şükür inşallah ilerleyen haftalarda kafası doğum kanalına yerleşir ve öyle kalır :) çatı muayenesi olmadım sorduğumda 38 de olursun dedi doktorum :) yvaş yavaş yolun sonuna geliyoruz. Hayırlısı ile sağ sağlim kucağımıza alırız inşallah bebişlerimizi
maşallah maşalllahhamin canım hepimiz inşallahhh..
valla canım dayanabilirsen çalış ama senin çalışma şartların çok zor. ben de 35. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. işyerim yakın ve ortam rahat olduğu için.
canım ben kafamda bitirdim sanırsam...sabah git akşam 7.30 da çık..hsonu yok..hiçi ptesi izin...evimede enaz yarım saat...biliyorsun eşimde ameliyat oldu yük hep bende....dayanacağımı düşünmüyorum..başta hep dedim 37.haftaya kadar dayanırım ama olmadı..
tekrardan yaşıyor gibi anlatmışsın valla çileğim..aaay bende şu nst deneyimini merak ediyorum bakalım ne zaman yaşıcamama haberler güzel ve herşey sağlıklı,olmadı gerektiği gibi..maşallah
:) dimi nasıl anlatmışımben çok merak ediyordum enazından girmeyenlere bilgi sahibi olsun dedim
kızlar iki şey sorucam aslında diğer sayfadan soracaktım da nedense oraya pek kişi takılmıyor :26:
1. aranızda emzirme yastıgı alan oldu mu? ben bı emzırme onlugu almıstım, sımdı onun yastıklarını da satısa sunduklarını gordum, almak gereklı mı sizce, bir de bu yastıkların bı yarım ay seklınde olanları var bır de kucuk dıkdortgen olanları, hanı bılege gecırılen lastık kısmı fılan var ve hatta foto da eklıyımdaha acıklayıcı olsun, hangısı daha kullanıslıdır ki :44:
Eki Görüntüle 1070128 Eki Görüntüle 1070129
2. aay bırıncıyı yazarken ıkıncı soracagım sey aklımdan ucup gıttııallallaaaah, yok gelmıyo aklıma neyse gelınce onu da yazarım, yine bişi dnaıscaktım size ama bebiş beynimi de alıo sanırım
ben önlüğe evet ama bu yastıklara hayır diyorumkaç kere sepete ekledim ekledim çıkardım...hatta bazıları uçmuş küçücük yastığa 30-50 tl arası fiyat veriyor gereksiz geldi...
:)))) ikinciyi merakla bekliyoruz canım :)
ben önlüğe evet ama bu yastıklara hayır diyorumkaç kere sepete ekledim ekledim çıkardım...hatta bazıları uçmuş küçücük yastığa 30-50 tl arası fiyat veriyor gereksiz geldi...
:)))) ikinciyi merakla bekliyoruz canım :)
emzirma önlükğüyle takım olcak diye benimde gözüm kayıo sürekli engel olamıyorumküçük dikdörtgen yastıkların fıyatı uygun da, şekli yarım ay olanları 35 lira filan ya :26: kullanılır bişey mi onu da bılemedım, sırf takım olsun dıye gereksız bı masraf mı cıkarmıs olurum dedım :44:
içinde kalmasın diyorsan al canım ...biz pek şimdi estetik takım güzel şık düşünüyoruz da doğduklarında bakalım her yerimiz süt mama kusmuknasıl olacak ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?