hıh hatırladım. kablolu internet kullanıyordum kablo bozuldu Wireless kullanıyorum.gerçi ben kullanmasam etraftakı herkes kullanıyo.ve yanı basımızda bı baz istasyonu da var.(hem de bebek odasının tam karsısındaHerkes kafasındakileri sormuş benimde kafamda deli sorular sorayım dedim
1. oda takımının dısında küçük bi annne yanı beşik verdi mobilyacı.50*90. içine pamuk yatak yaptırırım diye düşünmüştük ama bebeklerin sert yatakta yatmaları gerekiyor omurga gelişimi için vs. diye seyler okudum. nasıl bı yatak bulup yaptırıcam o zaman? bu konuda bilgisi olan var mı? sünger yatak mı yaptırmalı o da terletirmiki ay bilemedim
2. unuttum iyi mi?:44:
bende şöyle biliyordum ya 32.haftada izne ayrılabilirsin yada 37.haftada...32-37 arasında rapor vermiyorlar diye biliyorum...zaten 37den sonra yasak...diye biliyordum bende..
Kızlar rapor prosedürü şöyle: 32 de çalışabilir raporu aldıktan sonra isterseniz 33-34-35-36. Haftada da ayrılabilirsiniz. Ayrıca 32den sonra normal doktor raporu aldırmıyorlar yasal hakkını kullanmayıp çalışmaya devam ediyorsun ya ondan. Sadece dogum iznine ayrılabilirsiniz o aradaki haftalarda
Yok yeşilerikim öyle değil, rapor alabiliyorsun başka bir hastalığın varsa ama aldığın rapor günü düşüyor. Mesela 32. Hafta da çalışabilir raporu aldın 5 haftanı doğum sonrasına aktardın, ama rahatsızlandın ve başka bir doktor sana 5 gün rapor verdi, senin doğum sonrasına aktarılan izninden düşüyor 5 gün. Kadın doğumcun rapor verirse artık işe dönemiyorsun ve rapor tarihinden itibaren yasal iznin başlıyor.
bende şöyle biliyordum ya 32.haftada izne ayrılabilirsin yada 37.haftada...32-37 arasında rapor vermiyorlar diye biliyorum...zaten 37den sonra yasak...diye biliyordum bende..
çileğim estağfurullah yaa ben tam açık yazmamışım sonuçta benim haftamı nerden bileceksin
şu rapor işini açıklığa kavuşturmak istedim kızlar. şimdi şöyle: 32nci haftada alınan rapor çalışabilir raporu. bu raporu alınca işe gitmeye devam ediyoruz. 37 nci haftaya kadar çalışarak 32-37 haftaları arasındaki 5 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyoruz. istersek 33te, 34te, 35te veya 36da da ayrılabilir o zaman 5 hafta değil de çalıştığımız süre kadarını doğum sonrasına aktarabiliyoruz. ancaaaaakk bu arada normal doktor raporu ya da yıllık iznimizi kullanamıyoruz. çünkü çalışabilir raporu alıp çalışıyoruz ya devlet diyor çalışamayacak kadar hastaysan doktor raporu alıyorsan o zaman nasıl çalışabilir raporu alıyorsun diye kızıyor bize
Olurmu canım başka doktor rapor verebiliyor, bizim çalışabilir raporumuz hamileliğimizin çalışmamaıza engel olmadığını bildirmek bu demek değilki başka hastalığımız olmayacak, bu insani bir durum, ayağını kırabilirsin, üşütebilirsin, doktora gidersin rapo verirse alırsın, sadece bu aldığın rapor süresi seni aktardığın o 5 hafta izindn düşülür. Atıyorum 2 hafta rapor verdi doktor, bu iki hafta düşüyor doğum sonrasına 3 hafta aktarılıyor. Ama kadın doğumdan alırsan o zaman artık işe geri dönemiyorsun yasal doğum iznin başlıyor.
Herkes kafasındakileri sormuş benimde kafamda deli sorular sorayım dedim
1. oda takımının dısında küçük bi annne yanı beşik verdi mobilyacı.50*90. içine pamuk yatak yaptırırım diye düşünmüştük ama bebeklerin sert yatakta yatmaları gerekiyor omurga gelişimi için vs. diye seyler okudum. nasıl bı yatak bulup yaptırıcam o zaman? bu konuda bilgisi olan var mı? sünger yatak mı yaptırmalı o da terletirmiki ay bilemedim
2. unuttum iyi mi?:44:
Eki Görüntüle 1070455 Eki Görüntüle 1070456 Eki Görüntüle 1070457 Eki Görüntüle 1070458 Eki Görüntüle 1070459 Eki Görüntüle 1070460 kızlar ben bu sabun işini abarttım sipariş almaya başladımeger yaptırmak isterseniz diye görsel yüklüyorum 3-4 hafta daha yapıcam daha sonra yaabilir miyim bilmiyorum
Eki Görüntüle 1070455 Eki Görüntüle 1070456 Eki Görüntüle 1070457 Eki Görüntüle 1070458 Eki Görüntüle 1070459 Eki Görüntüle 1070460 kızlar ben bu sabun işini abarttım sipariş almaya başladımeger yaptırmak isterseniz diye görsel yüklüyorum 3-4 hafta daha yapıcam daha sonra yaabilir miyim bilmiyorum
Çok güzeller bol bereket diliyorum, ellerine sağlık ... :)
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
1.biz çok detaylı olmamakla birlikte sorduk soruşturduk ve anne yanına yatacağı beşiğin içine pamuk yaptıracağız canım
2.puhahahahahhaaaaay çok güldüm alemsin ayol
1.biz çok detaylı olmamakla birlikte sorduk soruşturduk ve anne yanına yatacağı beşiğin içine pamuk yaptıracağız canım
2.puhahahahahhaaaaay çok güldüm alemsin ayol
Canim az kalmis seninde masallahh...ben uyudum uyandim herzamanki gibi...Allah kucaklarimiza almayi nasip etsin ins hayirlisi ile...dogumu nasil dusunuyosunMayis annesi olucam bende insallah :)
Ne guzel heyecanlariniz buyuk daha dun gibi geliyor 30 haftalik olsaydim bir an önce dedigim gunler
Belliki uykunuz kacmiyor simdi sizin gececi kimse yok ama 35 lerde uykusuzluk basliyor benden tavsiye bu haftalarda bol bol dinlenin
Gebelik ilerleedikce uyku sorunsali oluyor
Ne guzel uyurdum ilk zamanlar koltukta, arabada, nereyi bulursam kivranirdim öylece esim ayakta yatmadigin icin sukrediyorum derdiCanim az kalmis seninde masallahh...ben uyudum uyandim herzamanki gibi...Allah kucaklarimiza almayi nasip etsin ins hayirlisi ile...dogumu nasil dusunuyosun
Alintilara bakamiyorum yine. Nst ye girdik sanci bu defa cikmadi. Ilk geldigimde sanci cikmisti. Gece bir aksilik olmazsa sabah yine nst var. Bugün cok yoruldugumu yiprandigimi hissediyorum. Birde üstelik kaldigim odanin alti dogumhane. Ve kadinin biri ciglik cigliga normal dogum yapiyor. 3 saattir inletti kadin her yeri. Ve o cigliklar benim psikolojimi altüst etti. Zaman gecmiyor kizlar. Dr sabah nst de sanci cikmazsa eger eve gönderir. Ama bu 2 cm aciklik kanama ve birde adet sancisi gibi sancilarim beni daha cok yipratacak. Cok caresiz ve yorgun hissediyorum kendimi
Ne guzel uyurdum ilk zamanlar koltukta, arabada, nereyi bulursam kivranirdim öylece esim ayakta yatmadigin icin sukrediyorum derdi
gunde 15-17 saati bulurdu bazen simdi tam tersi 7 saat yattigimda sukrediyorum :))
Yurtdisinda yasiyorum ve burada ölum kalim olmadigi surece kesinlikle sezeryan yasak mecburi normal dogum dusunuyorum yani :)
ki Turkiyede de yasiyor olsam kesinlikle normal olani secerdim yine egerki saglik problemi yoksa en iyisi normal olani dusunuyorum...
kismetse epidural olani secip normal dogurucam insallah
Gecen nasil gecti? Sancilarin artmadi umarim.Birazdan doktor gelir inşallah nst de sancı cikmaz canım guzel haberlerini bekliyorumAlintilara bakamiyorum yine. Nst ye girdik sanci bu defa cikmadi. Ilk geldigimde sanci cikmisti. Gece bir aksilik olmazsa sabah yine nst var. Bugün cok yoruldugumu yiprandigimi hissediyorum. Birde üstelik kaldigim odanin alti dogumhane. Ve kadinin biri ciglik cigliga normal dogum yapiyor. 3 saattir inletti kadin her yeri. Ve o cigliklar benim psikolojimi altüst etti. Zaman gecmiyor kizlar. Dr sabah nst de sanci cikmazsa eger eve gönderir. Ama bu 2 cm aciklik kanama ve birde adet sancisi gibi sancilarim beni daha cok yipratacak. Cok caresiz ve yorgun hissediyorum kendimi
Alintilara bakamiyorum yine. Nst ye girdik sanci bu defa cikmadi. Ilk geldigimde sanci cikmisti. Gece bir aksilik olmazsa sabah yine nst var. Bugün cok yoruldugumu yiprandigimi hissediyorum. Birde üstelik kaldigim odanin alti dogumhane. Ve kadinin biri ciglik cigliga normal dogum yapiyor. 3 saattir inletti kadin her yeri. Ve o cigliklar benim psikolojimi altüst etti. Zaman gecmiyor kizlar. Dr sabah nst de sanci cikmazsa eger eve gönderir. Ama bu 2 cm aciklik kanama ve birde adet sancisi gibi sancilarim beni daha cok yipratacak. Cok caresiz ve yorgun hissediyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?