Canım ben İzmirde oturuyorum. Çok olduğumun farkındayım ama inan ne ben ne de etrafımdakiler hiçbirşey bilmiyor bu yüzden soruyorum kusura bakma. Peki bunun içinde sgk'ya falan gitmeme gerek var mı para için? Yoksa otomatik olarak ziraat bankasına mı yatıracaklar?
Gunaydin kizlar nasilsiniz
Sonunda telefonumun bataryasi cenemizin hizina yenik düştüsarjim hic dayanmiyor, gecmisi okuyamadim.
Sizi cok seviyorum iyi hoşta bu radyasyon isi kafami kurcalamiyor degil
iyiyiz zeynelimm sen nasılsın kuzun nasıl :)
bugün tekrar nstye girecekmiş canım sancı için....dün sancı çıkmamış çok şükür...
çilek gördüğümde ilk aklıma sen geldin canım....:) nihayet geldi mevsimi....doya doya ye bakalım..afiyet olsun canımcımm.
bizde iyiz cnm bugün oğlum pek hareketli kıpır kıpır
deli ademoğlune güzel demiş eşin ... sende ne güzel yazmışsın :) ana kraliçe ve prensesi :) iyi günlerde kullanın canım
Valla benim dr 37-38. haftaları bulalım da diye konuştuğu için neme lazım diyerek hazırlamayı düşünüyorum.
Muhtemelen mayıs annesi olacağım bu gidişle, hazırda dursun da ne zaman lazım olursa artık. Bir de eksiklerimizi görmek için de bir yöntem olacak bana.
Bu arada A101 mağazalarında eğer bulabilirseniz bu hafta nuk emzik ve biberonlar vardı. Ben 2 biberon ve 1 emzik aldım ama iki değişik şube gezdikten sonra anca :) bebe küveti vs de vardı ama ben biberon ve emziği nuk olduğu için gönül rahatlığıyla aldım. Diğerlerine pek bakmadım. Aklınızda olsun, bebe mağazalarındakilerden neredeyse biberon başına 8-10 lira daha ucuza geldi
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım ben İzmirde oturuyorum. Çok olduğumun farkındayım ama inan ne ben ne de etrafımdakiler hiçbirşey bilmiyor bu yüzden soruyorum kusura bakma. Peki bunun içinde sgk'ya falan gitmeme gerek var mı para için? Yoksa otomatik olarak ziraat bankasına mı yatıracaklar?
canım burdan paranın yatıp yatmadığını kontrol edip alabiliyorsun. sürekli bankaya gitmene gerek kalmıyor. işgörmezlik kısmına bakıyorsun..
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/LogOut
evet biri beni durdursuuuuuuunnnnnnnnnn
evet canım numaralar öyle 37-38 / 38-39 diye gidiyor.. Ben 37 giyiyorum normalde ve 37-38 tam oldu bana.. Sen 38 giyiyorsan 38-39 olur diye düşünüyorum
Bu arada bir kaç cici daha aldım kızıma kıyafet olaraktan, onlar da yıkanıyor şimdi.
Artık bu hafta çantayı hazırlayayım diyorum artık kısmetse. Hala bir sürü eksiğimiz var ama olsun lohusa tacımız var
eskiden sgk'ya gitmek gerekiyormuş. ama şimdi, hastanenin sistemi otomatik sgk'ya bağlanıp doğum parasını hesaba aktarabiliyormuş. burdaki şirkete sordum öyle dediler.
ama 103 TL emzirme ödeneği için sanırım SGK'ya gidip bebeğin ve sizin kimliğinizi göstermeniz gerekliymiş. onu da googledan öğrendim
twigy'den aldım bugün..hastane için,lohusalık..gerçi yaza denk gelcek ama olsunhastane nasılsa klimalı olcak bide yatcaz genelde,idare ederim diye düşünüyorum olmadı bitanede yazlık,açık alırım..ama bunu çok beğendim
Eki Görüntüle 1070673
Önemli değil canım. Tabiki soracaksın burda birazda bunun için varız. Senin bilmediğini ben bilirim benim bilmediğimi sen bilirsin. Ben şimdi muhasebicimize sordum. SGK ya girmye falan gerek yok. Otomatik artık her şey diyor. Fakat doğumdan sonra aldığın raporu iş yerine hemen vermen gerekli onlar onaylıyorlarmışb u kişi bizim çalışanımızdır diye.
Erkekler hep böyle canım. Sadece seninki değil yani. Üzülme
Ne güzeeel gülmene çok sevindim Canım
Al al aman eksik kalmasın sonra lohusalığın bir ritüeri eksik kalır neme lazım
Ben eğer alamasaydım kına gecesinde taktığım kızmızı tacımı koyacaktım, eksik kalmasın diye
38-39'u tükenmişşşşş amaaaaa yaaaaaa
benim lohusa tacım hazır değil, demekki ondan kendimi pek hazır hıssetmıyorum
süresi olduğunu sanmam. ama yine de 5 yıllık zaman aşımından bahsedilir hep. onu da aşmayız değil miBana şimdide işyerimden birisi diyor gidiceksin birisi diyor gitmeyeceksin sgk'ya. Bu yüzden dünden beri kafamı karıştırmışlardı. Çok ama çok teşekkür ederim. Demek ki doğumdan sonra gideceğim süt parası için artık toparlanınca giderim onu almaya süresi falan yoktur herhalde.
Ayy çok hoşsun yaaaynen bizimde arabada bebek var yazısı var ama lohusa tacımız yok hele birde babamız için broşumuz bile yok inanabiliyormusun..Bu şartlarda hayatta doğuramam ben
İlahi yaaaÖmürlük adammış
bende a101 talan edenlerdeniz baya bişiler aldım molfix bebek bezi bile aldım
günaydın cancanımmmm....bizde seni ve kuzunu ve tatlı cadını çok seviyoruz..evet radyasyon iyi değil ama hani şuan maruz kaldığımız radyasyon çok yüksek miktarlarda değil...görümcem benim 112 acil serviste hemşireydi..onların odaları ses geçirmesin vs diye yalıtımları radyasyonlu ve binlerce telsiz pc telefon birde dev ekranlarda şehir navigasyonu vs..olmasına rağmen sağlıkla doğum yapıyor arkadaşları..keşke hayatımızda hiç olmasalardı ama artık var ve kullanıyoruz :)
Doğurma bence de bunları almazsan olmaz hayatta doğurmam de
Bugün 1 saat daha fazla uyudum valla bir neşe bir canlılık geldi. Aylardır günde 3-4 saatlik uykuyla olunca enerjim düşmüş meğer :) 1 saat fazla uyku enerji deposuymuş meğer :)
Banyosunu almadım daha, hatta beşik bile yok hala :) nereden alacağımıza karar verdik ama hala harekete geçemedi eşim.
En kötü ihtimalle ben doğuma girince alacak sanırım ama anlatamadığım sipariş versek de hemen alıp gelemeyeceğimiz, en az 1 hafta 10 gün bekleyeceğiz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?