Pufpufcumm o degildee mesela ben kofteyii cok severimm:))aserme doneminde olan hamile bi bayani dusunn gidecegi istikameti degistirir valla kofte yemek icin
Kizlaaaaaaaarr bugün benim dogum günüm..
canım İMOM diye bi hap var omega 3 hapı kilo aldırıyor dıye biliyorum. bi arkadaşımın bebeği gün de 100 gram almış o hapla.ben de ondan kullanıyorum hem de beyin gelişimini destekliyor.
Hepinize tek tek cevap yazmayı çok isterdım candostlarım.Ama çok yorgun ve uykusuzum.
Dün yazılanları alıntılayamadım.Alıntısını almadığım canım arkadaşlarım çok özür diliyorum.
Hepinize çok ama çok teşekkür ederim desteğiniz ve dualarınız için.
Eve geldim çok şükür.Bugün de sancı çıkmadı nst de serumlar bayağı işe yaradı.
Doktorum bebeğin çok fazla beklemeyeceğini düşünüyor.Yapacak birşey kalmadı Allah'a tevekkül edip bekleyecez dedi.
Bebeğimin benimle geçirdiği her saniye çok önemli şu an.
Bu arada oğlum 4 gün önce ki kilosuyla aynı çıktı.Kilo alması için neler yemeliyim canlar bilginiz var mı?
Ben bu zamana kadar 5 kilo almıştım.15 gün önce hastanede yattığım hafta 2 kilo verdim tekrar.
Ve yine kilo vermeye devam.Dün 4 ten sonra bişey yedirmemişti sezeryana alırım diye acaba o da mı etkiledi oğlumun kilosunu.
Hepinizi öpüyor ve çok seviyorum.İyi ki varsınız.Şimdi uyku vakti oğlumla.
kızlar mide yanmasına uyguladığınız bir çözüm varmı bana önerseniz inanılmaz acı çekiyorum
Merhaba kızlar evime geldim cok şükür sabah da nst ye girdim 2 kere Dr cok dikkat etmen gerek nidilat içmene rağmen hala düşük de olsa sancın var artık yatcaksın biri de sana bakcak dedi saolsn annem bu görevi üstlendi ben de doğum iznine girdim artık şimdi tek Amacımz 8mayısı görebilmek bu arada gecmiş olsn mesajlarınz ve güzl dileklerinziçin cok saolun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bacilar neden bilmiyorum ama su anda karnimda asiri agri var....
Vede bayilma hissi var
Hic boyle olmamistim
Pufpufcumm o degildee mesela ben kofteyii cok severimm:))aserme doneminde olan hamile bi bayani dusunn gidecegi istikameti degistirir valla kofte yemek icin
Hahahha guldurdun beni aksam aksammm Allahta seni guldursunnnn hahahah dogru bakkk oyle sanabilirler hahah:))))
seyyar köfteci falan sanıyorlarmış arabayı ahahahaha
Salcali kofteee:))))ayyy oglen kofte yedimm yoksaa canim cekerdiii:))))):))) di me bir de o var :)) yolda görmiim köftene salça olurum :) sev benim için de köfteni :)
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Salcali kofteee:))))ayyy oglen kofte yedimm yoksaa canim cekerdiii:)))))
Benim de bu aralar inanılmaz midem yanıyorne yesem mide yanması yapıyor, su dahil yani. Ama saçlanıyor derler ya ondan sanırım oluyor bu yanmalar. Umarım çabucak geçer, bizim kız herhalde rapunzel gibi gelecek :)
Kimi yoğurt kimi süt diyor ama bana hiç biri fayda etmedi o yüzden şunu ye diyemiyeceğim
vallahi mahvoldum arada yanıyordu ama şimdi resmen ateşler çıkıyo sanki boğazıma doğru elma falan yiyorum biraz geçio sonra tekrar başlıo inşallah dediğin gibi çabucak geçer..ya anneminde çok yanarmış ama ben sapsarı iki tel saçla doğmuşum keltoş keltoş ablamdada zerre yanması olmamış kömür gibi nerdeyse ensede kıvrılıyormuş saçları..sanırım saçla değilde tatlım bebek büyüdükçe midemize baskı yapıyor yada yediklerimiz bize iyi gelmiyor inşallah bi çözüm buluruz ben bulur birinden duyar ve geçirirsem sanada mutlaka yazarım :)
Ne biliim ben de büyüklerimden duyduğumu hatırlatyım ama yediklerimiz de yaramıyor olabilir tabii, normalde bu kadar karıştırmam yemekleri ama bu hamilelik durumu başka bişey anacım :)
Ya zaten kaburgama öyle baskı yapıyor ki zilli sanırsın mengeneye almışlar sıkıp sıkıp etlerimi çürütüp bırakmışlar. Mide de etkileniyordur o baskıdan illaha ki ... Benim iştahım da azaldı bu aralar ne yesem midem bulanıyor, sonra hemen acıkıyorum ama canım bişey çekmiyor falan. Bi hoşum yani... Amaaan sağlıkla sıhhatle doğsunlar sıpalarımız vakitlice de inşallah bunları nasılsa unuturuz :)
Valla çözüm bulandan öneri bekliyorum ben de :)
vallahi mahvoldum arada yanıyordu ama şimdi resmen ateşler çıkıyo sanki boğazıma doğru elma falan yiyorum biraz geçio sonra tekrar başlıo inşallah dediğin gibi çabucak geçer..ya anneminde çok yanarmış ama ben sapsarı iki tel saçla doğmuşum keltoş keltoş ablamdada zerre yanması olmamış kömür gibi nerdeyse ensede kıvrılıyormuş saçları..sanırım saçla değilde tatlım bebek büyüdükçe midemize baskı yapıyor yada yediklerimiz bize iyi gelmiyor inşallah bi çözüm buluruz ben bulur birinden duyar ve geçirirsem sanada mutlaka yazarım :)
Ben bu aralar yeşil elmaya sardım, miğdemi rahatlatıyor.
Hemde çok faydalı
Elmanın 40 faydası
1- Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Bu enerji yağdan değil, meyve şekeri ve organizma tarafından ağır olarak sindirilen şekerden gelmektedir. Kesinlikle her gün tüketilmesi şart olan bir meyvedir
2- Günde bir elma yemek, sizi tüm hastalıklardan korur. İki elma yerseniz kalp ve damar hastalıklarından korunmuş olursunuz
3-Diyetler için mükemmel bir seçenektir
4-Çağın belalı hastalığı kanserden, kolesterole kadar birçok hastalığın gerek riskini azaltmada gerekse önlemede önemli rol üstleniyor
5-Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler
6-İçindeki petkin maddesi zararlı kolesterolü (LDL)'yi düşürürken, faydalı kolesterol (HDL) oranını yükseltir
7-Dalağın kan yapmasını sağlar
8-Bünyesindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir
9-Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir
10-Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir
11-Elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit tedavisinde de işe yarar.
12-Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar
13-Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir
14-Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar
15-Yeşil, hafif ekşi olanları mide bulantılarını önler
16-Düşük kalorili (50 kalori) olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.
17-Ortasına biraz marmelat ekleyip fırında pişirildiğinde, rejim yapanların tatlı yeme isteğini giderir
18- Isırarak yenirse dişleri temizler, diş etlerini güçlendirir
19-Enerji verir
20-Elma kalbi korur
21-Annelerin gebelikleri sırasında tükettikleri yiyeceklerden, çocukların astıma yakalanmasında koruyucu etkiye sahip tek gıda elmadır.
Hamilelik sırasında annenin yediği elma, bebeği astımdan koruyor.
22-Her gün bir elma kalp krizi riskini düşürür %24
23-Yüksek tansiyona karşı birebirdir
24-Eski Çin tıbbında elmanın ateş düşürücü olduğuna inanılır ve akciğerin ateşli hastalıklarında serinletici bir etkisi olduğu kabul edilirdi
25- İçerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin üretimini frenlediği düşünülüyor
26- İçinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken, vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor
27- Elma, spor öncesinde tüketildiğinde enerji verir. Sonrasında tüketildiğinde %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Spor sırasında tüketildiğinde organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler
28-Günlük olarak tüketilecek 3 adet elmanın 2 ayda yaklaşık %10 oranında kolesterolün düşmesine yardımcı olduğu
29-Artrit, tomatizmalar ve gut hastalıklarında çok yararlıdır
30-Karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir
31- Cilde parlaklık ve güzellik verir
32- Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir
33- Baş ağrısına iyi gelir
34- Uykusuzluğa iyi gelir
35- Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar
36- Elmanın faydalarından ilginç bir tanesi de içerdiği potasyum (100 g’da 120-200 mg) zenginliği ve az sodyumdan (100 g’da 10 mg’dan az) ötürü dinlendirici olmasıdır
37- Galler’de 2500 kişi üzerinde 5 yıl süreyle yapılan bir araştırmanın sonucu, daha önce yapılan bazı araştırmalara uyumlu olarak haftalık tüketilen elma sayısının nefes fonksiyonuna pozitif etkileri olduğunu göstermiştir. Yenen ortalama elma miktarı arttıkça sigara kullananlar da bile nefes alma kapasitesinde artış saptanmıştır. Bu etki elmadaki antioksidanlardan kaynaklanmaktadır
38- Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini, bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir. en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur
39- Elmanın içerdiği diğer vitaminler ise B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitaminidir
40-Beyin hastalıkları konusunda koruyucudur[/QU
kırmızı sarı yiyordum ama bide yeşil deneyim canım çok teşekkür ederim <3
[sıze=3]
iyiki doğdun cancanımmmmmmmmmmmmmmmmm.....iyiki doğdun iyiki doğdun iyiki doğdunnnnnnnnnnnnn cancanımmmmmmmmmm.....
Eşinle tatlı cadınla ve kuzucuğunla hepppp mutlu huzurlu sağlıklı yıllar geçirin canım....sevdiklerinle ve sevenlerinle güzel bir ömrün olsun canım..(ve bizlede)[/sıze]
doğum günün kutlu olsun güzelim... eşinle, bebişinle sağlıklı huzurlu ve mutlu yeni bir yaş diliyorummm.....:13::13:
oooyyyy cann'ım 😍 😘 😇 👸 😻 🎀 💛 Allah her gününü huzurlu sağlıklı kılsın ve ailenle tüm sevdiklerinle (tabi bide bizle) nice yıllara 🎁🎉🎊 doğum günün kutlu olsun... 🎂
canım doğum günün kutlu olsun hayırlı mutlu yıllar geçirmeni dilerim inşallah
cancanım doğum günün kutlu olsun fıstığım güzel annem nice yaşlaraaa
İyi ki doğduuunnnn :) bebiş ve sevdiklerinle uzun mutlu sağlıklı bir ömür dilerim Canım :)
ellerinize sağlık canım çok güzel olmuşlar
doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara bebişinle ve eşinle canım benim
canım benim eve döndüğünüze çok sevindim Rabbim bebişini de sağlıklı bir şekilde ve tabi zamanında kucağına almayı nasip etsin inşallah
kilo yapacak şeyler olarak sabahları bir yumurta,süt mutlaka ye ve gün içerisinde portakal suyu falan bebeğin kilosunu arttırdığı söyleniyor.Aslına bakarsan doğal olan her şeyi yemeye çalış çünkü şuanda sen enerji de kaybettin
önümdeki arabanın camında "arabada köfte var" yazısı görsem ne düşünürüm acaba
dogum gunun kutlu olsun canım, nıce mutlu saglıklı huzurlu yıllara bebişin ve tüm ailenle
ben bı pıjama/gecelik takımı begendım canım, dün akşam denedim fılan sonra bugun topıkte gezınırken daha önce bırının de aldıgı takımı paylastıgını ve onunda markasının eros oldugu ve onu da cok begendıgım aklıma geldı, acaba aynı modeller mı dıye sabah baya bı aradım sayfalarısonra nıhayet o kişinin sen oldugunu gordum
ancak şöyle bı durum var, ben hamıle kalmadan once gıydıgım bedenle aynı denıyemedım, daha buyuk bedenlerdı denedıklerım :26: hatta gecelık neyse de pıjama buyuktu yanı 2 beden fılan, ben mi garibim acaba
baktım da benım ıstedıgım modelden o sıtede goremedım canım, bı tane buldum baska bı yerde orda da 37/38 var, ben bı buyugu 38/39 dur dıyodum ama oyle degılmıs harbıden 39/40 mış :44: normalde 38 gıyıyorum, 39/40 buyuk olur dıyosun yanı dimiben de hanı şiş fılan olur ayaklarım rahat olsun demıstım 37 numaraya da oldugunu pufpuf soyleyınce bı buyugunu alayım dıye dusunmustum ama oyle dev gıbı olacaksa olmaz yanı, oof netten bısı begenmeye sınır oluyorum bazen ayakkabı dünyası fılan satıyodu, dun aksam bı ugradım da hep yazlıklar gelmiş, bu tip kapalı terlıklerı kaldırmıslar
dıkkat et canım kendıne, bebiş için yat dinlen güzelce, ne kadar dursa kardırAllah zamanı geldıgınde hayırlısı ıle kucagına almayı nasıp etsın
arakdaslar kılo konusudna benımde duydugum bıldıgım tum seylerı yazmıslar; yumurta, muz, pekmez fılan ben de onları bılıyorum :26:
Bacilar neden bilmiyorum ama su anda karnimda asiri agri var....
Vede bayilma hissi var
Hic boyle olmamistim
Ailenle birlikte nice senelere cann im
hehehe yerim onu ben ya maşallah..bizim bebecikte biraz tosun vurdumu zıplıyoruz birlikte bide hıçkırık başladı bizde şimdilerde elimi karnıma bir koyuyorum pıt pıt kalp atışı gibi bişi var aklım çıktı o ne acaba diye çünkü tekme yada hareket değil meğerse hıçkırıyormuş ufaklık :)) tabi öğrenene kadar ne olduğunu korktum epey ne güzel süreçlerden geçiyoruz ve iyiki burası var birbirimizle paylaşıyoruz herşeyi tanımadan seviyoruz..dediğin gibi inşallah sağ salim alırız minnoşlarımızı kucağımıza <3<3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?