2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Pufpufcumm o degildee mesela ben kofteyii cok severimm:))aserme doneminde olan hamile bi bayani dusunn gidecegi istikameti degistirir valla kofte yemek icin

seyyar köfteci falan sanıyorlarmış arabayı ahahahaha

Tekrar geçmiş olsun Canım, her sabah eğer yiyebiliyorsan mutlaka bir haşlanmış yumurtan olsun. Benim dr um çok önemli hem protein hem kalsiyum içeriyor demişti. Onun dışında balık ve kırmızı et mutlaka hafta 2 şer yemelisin de demişti. Sen de bebişinin doğumuna kadar bunlara özen göster istersen. Her gün de ya bir tabak makarna, ya bir tabak pilav ya da bir tabak bulgur pilavın olsun demişti. Bir de yeşil mercimek ve nohut her hafta birinden birini yemelisin demişti.
Umarım vakitlice sağ salim kucaklarız hepimiz bebeişlerimizi... Çok öpüyorum ve dua ediyorum sizin ve hepimiz için....

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar mide yanmasına uyguladığınız bir çözüm varmı bana önerseniz inanılmaz acı çekiyorum

Benim de bu aralar inanılmaz midem yanıyor ne yesem mide yanması yapıyor, su dahil yani. Ama saçlanıyor derler ya ondan sanırım oluyor bu yanmalar. Umarım çabucak geçer, bizim kız herhalde rapunzel gibi gelecek :)
Kimi yoğurt kimi süt diyor ama bana hiç biri fayda etmedi o yüzden şunu ye diyemiyeceğim

Geçmiş olsun inşallah Mayıs 8 i rahat rahat ferah ferah bulacaksınız bebişinle. Allah annenden razı olsun :)

Pufpufcumm o degildee mesela ben kofteyii cok severimm:))aserme doneminde olan hamile bi bayani dusunn gidecegi istikameti degistirir valla kofte yemek icin

:))) di me bir de o var :)) yolda görmiim köftene salça olurum :) sev benim için de köfteni :)

vallahi mahvoldum arada yanıyordu ama şimdi resmen ateşler çıkıyo sanki boğazıma doğru elma falan yiyorum biraz geçio sonra tekrar başlıo inşallah dediğin gibi çabucak geçer..ya anneminde çok yanarmış ama ben sapsarı iki tel saçla doğmuşum keltoş keltoş ablamdada zerre yanması olmamış kömür gibi nerdeyse ensede kıvrılıyormuş saçları..sanırım saçla değilde tatlım bebek büyüdükçe midemize baskı yapıyor yada yediklerimiz bize iyi gelmiyor inşallah bi çözüm buluruz ben bulur birinden duyar ve geçirirsem sanada mutlaka yazarım :)

Ne biliim ben de büyüklerimden duyduğumu hatırlatyım ama yediklerimiz de yaramıyor olabilir tabii, normalde bu kadar karıştırmam yemekleri ama bu hamilelik durumu başka bişey anacım :)
Ya zaten kaburgama öyle baskı yapıyor ki zilli sanırsın mengeneye almışlar sıkıp sıkıp etlerimi çürütüp bırakmışlar. Mide de etkileniyordur o baskıdan illaha ki ... Benim iştahım da azaldı bu aralar ne yesem midem bulanıyor, sonra hemen acıkıyorum ama canım bişey çekmiyor falan. Bi hoşum yani... Amaaan sağlıkla sıhhatle doğsunlar sıpalarımız vakitlice de inşallah bunları nasılsa unuturuz :)
Valla çözüm bulandan öneri bekliyorum ben de :)

hehehe yerim onu ben ya maşallah..bizim bebecikte biraz tosun vurdumu zıplıyoruz birlikte bide hıçkırık başladı bizde şimdilerde elimi karnıma bir koyuyorum pıt pıt kalp atışı gibi bişi var aklım çıktı o ne acaba diye çünkü tekme yada hareket değil meğerse hıçkırıyormuş ufaklık :)) tabi öğrenene kadar ne olduğunu korktum epey ne güzel süreçlerden geçiyoruz ve iyiki burası var birbirimizle paylaşıyoruz herşeyi tanımadan seviyoruz..dediğin gibi inşallah sağ salim alırız minnoşlarımızı kucağımıza <3<3

Bacilat simdide feci sekilde rahmimde agri hissediyorum...
Umarim dogum sancisi degildir...
Ne yapsam ki gecse...
Offff korkuyorum karnim belim birden neden boyle oldu anlamis ddgilim..mm
Allah (c.c.) rizasi icin dua edin bacilar...
Agriyi gecirmeye calisacagim daha cok erken dogmasi icin...
Ben cikiyorum girmem bir sure banyo yapabilirsem yapayim yalanci sanci ise gecermis...
Ins. Oyledir.

Son düzenleme:

Ben bu aralar yeşil elmaya sardım, miğdemi rahatlatıyor.

Hemde çok faydalı

Elmanın 40 faydası

1- Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Bu enerji yağdan değil, meyve şekeri ve organizma tarafından ağır olarak sindirilen şekerden gelmektedir. Kesinlikle her gün tüketilmesi şart olan bir meyvedir
2- Günde bir elma yemek, sizi tüm hastalıklardan korur. İki elma yerseniz kalp ve damar hastalıklarından korunmuş olursunuz
3-Diyetler için mükemmel bir seçenektir
4-Çağın belalı hastalığı kanserden, kolesterole kadar birçok hastalığın gerek riskini azaltmada gerekse önlemede önemli rol üstleniyor

5-Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler
6-İçindeki petkin maddesi zararlı kolesterolü (LDL)'yi düşürürken, faydalı kolesterol (HDL) oranını yükseltir
7-Dalağın kan yapmasını sağlar
8-Bünyesindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir
9-Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir

10-Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir
11-Elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit tedavisinde de işe yarar.
12-Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar

13-Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir
14-Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar

15-Yeşil, hafif ekşi olanları mide bulantılarını önler

16-Düşük kalorili (50 kalori) olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.

17-Ortasına biraz marmelat ekleyip fırında pişirildiğinde, rejim yapanların tatlı yeme isteğini giderir

18- Isırarak yenirse dişleri temizler, diş etlerini güçlendirir

19-Enerji verir

20-Elma kalbi korur

21-Annelerin gebelikleri sırasında tükettikleri yiyeceklerden, çocukların astıma yakalanmasında koruyucu etkiye sahip tek gıda elmadır.
Hamilelik sırasında annenin yediği elma, bebeği astımdan koruyor.
22-Her gün bir elma kalp krizi riskini düşürür %24

23-Yüksek tansiyona karşı birebirdir

24-Eski Çin tıbbında elmanın ateş düşürücü olduğuna inanılır ve akciğerin ateşli hastalıklarında serinletici bir etkisi olduğu kabul edilirdi

25- İçerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin üretimini frenlediği düşünülüyor

26- İçinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken, vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor

27- Elma, spor öncesinde tüketildiğinde enerji verir. Sonrasında tüketildiğinde %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Spor sırasında tüketildiğinde organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler

28-Günlük olarak tüketilecek 3 adet elmanın 2 ayda yaklaşık %10 oranında kolesterolün düşmesine yardımcı olduğu

29-Artrit, tomatizmalar ve gut hastalıklarında çok yararlıdır

30-Karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir

31- Cilde parlaklık ve güzellik verir

32- Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir

33- Baş ağrısına iyi gelir

34- Uykusuzluğa iyi gelir

35- Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar

36- Elmanın faydalarından ilginç bir tanesi de içerdiği potasyum (100 g&#8217;da 120-200 mg) zenginliği ve az sodyumdan (100 g&#8217;da 10 mg&#8217;dan az) ötürü dinlendirici olmasıdır

37- Galler&#8217;de 2500 kişi üzerinde 5 yıl süreyle yapılan bir araştırmanın sonucu, daha önce yapılan bazı araştırmalara uyumlu olarak haftalık tüketilen elma sayısının nefes fonksiyonuna pozitif etkileri olduğunu göstermiştir. Yenen ortalama elma miktarı arttıkça sigara kullananlar da bile nefes alma kapasitesinde artış saptanmıştır. Bu etki elmadaki antioksidanlardan kaynaklanmaktadır

38- Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini, bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir. en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur

39- Elmanın içerdiği diğer vitaminler ise B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitaminidir

40-Beyin hastalıkları konusunda koruyucudur

doğum günün kutlu olsun güzelim... eşinle, bebişinle sağlıklı huzurlu ve mutlu yeni bir yaş diliyorummm.....:13::13:

canım doğum günün kutlu olsun hayırlı mutlu yıllar geçirmeni dilerim inşallah

cancanım doğum günün kutlu olsun fıstığım güzel annem nice yaşlaraaa

İyi ki doğduuunnnn :) bebiş ve sevdiklerinle uzun mutlu sağlıklı bir ömür dilerim Canım :)

Bacilar neden bilmiyorum ama su anda karnimda asiri agri var....
Vede bayilma hissi var
Hic boyle olmamistim

Ailenle birlikte nice senelere cann im

Ayyy kizlaaaaarrr canlarimm iyiki varsiniz iyiki varsiniz iyiki varsiniz. Sizden hiiiicc ayrilmak istemiyorum cok seviyorum sizi can yoldaslarim guzel yurekli annelerim. Hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum ve mmmmmmuccxxx öpüyorum

Onhışkırık mevzusu bende de oluyor bu son zamanlarda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…