2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

neden doktor dikkat etmenizi söyledi? ben kaçırmışım orayı :26:
bi önceki mesajda söylemişsiniz yaw pardon. Allahım inşallah tüm gebe arkadaşlarım vakti zamanında sağlıkla bebeklerini kucaklarına alsınlar(amin)
ama siz de dikkat edin, doktorun dediklerine uyun aaa olmazki ama :))

Son düzenleme:
neden doktor dikkat etmenizi söyledi? ben kaçırmışım orayı :26:

Benim hamileliğimin başından beri heeep önce düşük, sonra da erken doğum tehlikem var. Bir önceki sezeryandan kalan dikişlerim incelmiş, ara ara kanamam da oldu hep, kızım da aşağılarda geziniyor genelde. Dr bol bol su içip yatak istirahati yapacaksın dedi ama hiiiç ruhuma uygun değil. En son geçen hafta perşembe sabahı kanamam olmuştu.
Öyle yani...

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ya sonradan gördüm bi önceki mesajda. duamı ettim, inşallah sağlıkla vakti zamanında gelirler diye de yazdım insan bazen yatmaktan da sıkılıyor doğru valla lakin çok yormayın kendinizi yinede

ya sonradan gördüm bi önceki mesajda. duamı ettim, inşallah sağlıkla vakti zamanında gelirler diye de yazdım insan bazen yatmaktan da sıkılıyor doğru valla lakin çok yormayın kendinizi yinede

Çok teşekkürler, cümlerim bebişleri sağlıkla vaktiyle gelirler inşallah ...
Yok zaten çok duramıyorum ayakta belim hemen ağrıyor ama dinlene dinlene bişeyler yapıyorum ...

arkadaşım ben geçmişi pek takip edemedim kanamanmı oldu ahh canım ya iisindir umarım sorma o nstnin toplarını benim kızda sevmedi bi oraya bi burayatontişlerimiz vaktinde sağlıkla kucağımıza gelsinler inşallah

saolasın pufpuf teyzemiz listeye bizide eklermisin isim yaren ilk bebiş yaş 24 sakarya:13:

tamam canım

ama güzel arkadaşım dinlen dendiyse dinlen..bırak kalsın herşey ev pis olsun ama ufaklık güvende olsun..sonradan "keşke" demek daha mı iyi olur bi düşünsene..pişman olacağın şeyler yapma o kadar riskin varken

Bizide eklermisiinnn:)yas 26 insallah ilk bebekimiz olcakk ismi dilara cagla

Sağol Canım oldu geçen hafta ama şükür bebiş iyiydi. Sebebini de tam bulamadılar ama iki ihtimal verdiler, biri plasentadan kılcal damar çatlayıp kanamıştır, ya da idrar yolları enfeksiyonundan olmuştur diye.
Şimdi iyiyiz şükür maşallah diyeyim :)
Amiiin bu arada :)

kızlar mide yanmasına uyguladığınız bir çözüm varmı bana önerseniz inanılmaz acı çekiyorum

ben de pek sevmememe ragmen sakız cıgnemek işe yarıyo, maden suyu ıcmek ama oyle meyvelı soda ıflan değil, onlar sadece ıcıne aroma katılmış gazlı sular, doğal maden suyu içmek, hem bol mineralli de bı taşla iki kuş bır de soguga yakın süt içmek, onu da yagsız süt içiyorum onlar daha az gaz yapıyolar, bır de doktrum gavıscon suurp vermıstı, hamılelerın kullanabılecegı bı mıde surubu ozellıkle yanmaya ıyı gelıyor, ama doğal yollarla gecırmeye calısıyorum elimden geldığınce yoksa benim de alev topu gıbı yanıyo valla midem :26:

nıhayet benım gibi su içse midesi yanan bırı insanlara bu durumu anlatamıyorum ya bı turlu, benım su içince mıdem daha cok yanıyo :26: nıye boyle bılmem :26: benım doktorumda dıyor artık baskıdan sen de mıde yanmaları da baslar, konu komşu da mıdem yanıyo dedıgınde saclanıyo derler, inanma boyle seylere dıye

neysekı doktor kontrolun yakınmış canım, insanın içi anca o kontrollerde rahatlıyo valla

canım tamam maden suyu yararlı bısey de herseyın fazlası zarar, gunde bı şişe fılan tamam da lıtrelık maden suyu bıraz fazla olur gıbı geldı bana :26: normal dıyetlerde bıle 2. şişeyı onermıyolar, tuz yuklenıyo sonucta bunyeye, onunda fazlası yararlı bısey değil, mideyı ıyılestırıcem dıye baska seylerden olmayalım :26:

canım ben de buyuyen beşik ıcın cıbınlık almıstım, tavana asıcaktık dırek, sonra eşim tavana asmasak da cıbınlık demırı mı alsak dedı, ben baktım netten ama tek demirini bulamadım :26:

canım mağazada begendıgım pıjamayla gecelıgı bızzat denedım bedenlerını gormek ıcın, markaları erostu ancak hamılelık oncesı gıydıgım bedenler ben de olmadı :26: ama dedığım gıbı ben uzerime yapışan pıjama sevmem, bol olması lazım gunluk hayatımda da oyleyım, belki de ondandır bılemıycem :26:

senin terlik ne zaman gelır ki acaba, terlık konusunda senı bekleyeyım dıyorum, burda baktıgım twıgylerde hıc kapalı terlık kalmamıs; hep yazlık sezon, parmak arası fılan ben de 37/38 olur dıye dusunuyodum ama Pufpuf ben normalde 37 gıyıyorum, bana tam oldu deyınce acaba bı buyugunu almak lazım dıye kafam karıstı :44: buınternet alısverıslerı zaten hep kafamı karıstırıyo benım, acaba kalıbı nasıl, acaba kesimi nasıl fılan dıye kararsız kalıyorum hep

canımmm doktorun yatıp dınlenmen gerekıyo demısse bence yatıp dınlen; eşinden ya da annenden gızlı supurge acmanın kime ne faydası olacak

evin tozu, kiri bekliyversin bıraz; bak topıkte bebeği bı kac gun daha karnında saglıkla dursun dıye anneler ne cabalar gosterıyolar yıne senın tercıhın ama hassas bı donemdeyız, sonradan pişmanlık duyacagımız seylerden uzak duralım bence

Selam kızlar iki gündür pek giremiyorum nete.Sürekli doktor kontrollerim var dahiliye,kadın doğum,diyetisyen arasında mekik dokuyorum.Dün kızımla görüş günümüzdü.Güya bugün 15 günlük raporum bitiyor ve doktor doğum iznine ayırıyordu beni.Ama bir 15 günlük rapor daha çıkıyor.Çünkü bebeğim 2 hafta önceki kontrolde 29 hafta 4 günlük gözüküyordu dün ise 29 hafta 5 gün gözüktü.Doktora dedim 2 hafta hiç büyümemiş mi kızım.Yok bebek gayet sağlıklı haftasıyla uyumlu kilosu da iyi,gebelik şekerinden etkilenmemiş dedi.Peki nasıl böyle hesaplama oluyor diye sorunca bir önceki randevunda yanlış hesaplamışım şimdi düzelttim dedi.Benim kafamı karıştırdı iyice bir önceki yanlışsa başından bu yana yanlış demek değilmidir sizce de.Yada bebek 2 hafta hiç gelişmemiş demektir.Kan şekeri ölçümlerime bakıp diyetine niye uymuyorsun diye bağırıp çağırdı.Ben birebir uyduğumu ama arada hormonlar yüzünden yükseldiğini,diyetisyen ve dahiliye doktorlarının sürekli kontrol ettiğini ve 2 gündür insüline başladığımı söyleyince iyice küplere bindi.Dahiliyeci kimmiş nasıl sana insülin verir sen gebelikten önce şeker hastasımıydın,ailende şeker varmıydı da kullanıyorsun,falan filan dedi.İnsülini bırakıp bana dahiliye ve endokrin uzmanları tarafından gebelere önerilmeyen bir ilaç yazdı.2 haftada 1 kilo verdiğim için diyetimin kalorisi yükseltilecekmiş.Bugün dahiliye doktorumda sakın bu ilacı kullanma insüline devam dedi.Ben başladım ağlamaya doktorun yanında.1 ayı geçkindir 3 doktor beni bebeğimle tehdit ediyor,şekerim kontrol altına alınmazsa bebeğe şu olur bu olur şeklinde.Ben diyetim uyuyorum stresten kilo veriyorum almam gerekirken,yeter artık korkutmayın beni ben bilinçsiz bir hasta değilim dedim.Sabahtan bu yana ağlıyorum ne yapacağımı şaşırdım.Artık kadın doğumcuma güvenmiyorum bu saatten sonra doktor ve hastane değiştirmek de istemiyorum.Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum kızlar yardımcı olun lütfen.

canım ben o hapı kullandıktan sonra 10 günde 300 gram almıştı. 29+2 de 1500 gramdı haftaya gideceğiz bakalım kaç gram olmuş

Oncelikle sakin olmalsiniz aglamannda bi faydasi olmaz bnce hmn doktor degistirin ii bir hekim bulun sonucta sekeri cikan ilk gbe siz degilsiniz

çok geçmiş olsun. doktorlar tarafından bebek bekleyen birinin moralinin bozulması çok yanlış bir tutum. içinize sinmeyecekse en azından danışmak için başka bir kadın doğumcu ve dahiliyeciyle görüşmeniz içinizi rahatlatabilir.
aslında kadın doğumcuyla dahiliyeciler görüş ayrılığı yaşayabiliyor. mesela ben de kazanılmış trombofili çıktı. kadın doğumcum riskli gebelik uzmanı, yine de dahiliye doktoruyla görüştü. dahiliyeci 0,8 dozda iğneye başlanması gerektiğini söyledi, fakat kadın doğum doktorum şimdilik 0,4 dozun yeterli olduğu konusunda doktoru ve beni ikna etti. değerler gebelikte yükselebiliyormuş çünkü. nitekim daha sonra değerler düştü ve 0,4'lük dozda devam ettim. bu işleri bilen ve daha önce böyle bir durumla karşılaşmış bir kadın doğumcu bulmak lazım :26:

Önemli değil ha bide balık yağı da bebişin kilosunu arttırdığı söyleniyor

maşallah size o zaman

Merhaba kizlar. Hic vaktim yok gecerken bi ugrayayim dedim
Kizimi uyutmam lazim sonra dogru doktora. Fena oksuruyo yine atlatamadi gitti cocuk. Hep bu ciceklerin polenlerin yüzünden
Görüşürüüüüz

geçmiş olsun tatlım

yaramaz anne biraz dur istersen
Allah korusun hem o kadar tehlike atlattın şimdi iş güç deyip tetikleme istersen olduğu kadar olsun boşver

tamam canımcım ekledim
Tesekkurlerr pufpufum

Canim busaatten sonra degistirmek istemeyebilirsin ama yinede farkli bi doktora gorunmeni tavsiye ederim bide farkli bi dr kontrol etsin sonra sen devam etmek istersen yine ayni dr.na devam edersin

canım valla ne diyeceğimi bilemedim. birinin yap dediğini öbürü beğenmiyor. ee hangisine güvenmek lazım peki? hangisi seni ve bebeğini daha çok önemsiyor çok karıştı bende:44: doktorumu değiştirmek istemiyorum demişsin ama olmadı bu konu için iyi bilen bir doktora mesela konuda uzman bir profa falan mı randevu alsan?

canım benim de şekerim var. 1 hafta diyet yaptım dahiliye doktoru kendini kasmadan sıyete devam dedı.daha ne kadın doğum doktorum sordu ne dahiliyeci. dikkat etmezsem 190 200 lrde geziyor şekerim.bu kadar riskli olduğunu bılmıyrdum.sen diyet yaptıgın halde kaç çıkıyor

canım hamılelık donemınde zaten hormonlarında etkısıyle hassas bı donemden gecerken senı rahatlatacak seylerden bırı de doktorun olmalı, doktorlar arası fıkır ayrılıkları yasanabılıyor tabıkı de, ama güven önemli bı konu.. bence etrafında gebelık sekerı yasamıs bırı varsa ya da ne bıleyım boyle içini rahatlatan bı doktora sahıp oldugunu bıldıgın onunla bı gorus derım, ama bırılerının referansıyla önerisiyle git, hem için rahatlamış olur.. sonra istersen kendı doktoruna devam edersın, belki de yeni doktor kafana yatar onunla devam etmeyi sen ıstersın
zaten bu dönemde hayata dair en buyuk endişelerimiz bebeklerimizle ilgili, bir de üzerine doktorların bebeğimizin saglıyla bızı tehdt eder şekilde konusması ne demekk, tabıkı de ortada olumsuz durum yaratacak bışi varsa bizi uyarıcaklar ama doktorun kullandıgı uslup da çok onemlı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…