- 13 Ağustos 2013
- 4.638
- 3.857
- 448
hoşgeldin aramıza..tamamdır ekliyorum
aa gerçektenmibeyhekim gülten demirsoya gidiorum doğum evinin kontrollerini hiç aksatmadım bu arada hep tahlillerimi doğumevinde yaptım veeee kesinlikle doğum evinde yapıcam doğumumu günde kaçtane doğum gerçekleştiriolar çok daa tecrübeliler vede tek yenidoğan yoğunbakım ünitesi orda var yani doğum anında allah korusun bişe olsa hemen müdahele edebilirler sen kime gidiosun arkadaşım
haklisin canim bebekler masallah annede protein kacigi olmadigi muddetce bence gayet guzel besleniyolardir muhtemelen bizden saglikli besleniyosundur diyet yaptigina gore bi ara bana da diyet yap demistis ust sinir 106ymis benimki 95 cikmisti sonra sonra normale dondu simdi 3 haftada bir saglik ocaginda yaptiriyorum 73 filan o civarda cikiyoCanım ben bu hastanede doğum yapmak istiyorum.Burda da özeline bakan iki doktor var.Diğerine gideyim desem sonuçta arkadaşlar bakarmı acaba bana diye bir endişem var.
Canım iyi doktor var ama bana mesafesi uzak.Allah korusun acil bir durum olursa diye ben bu hastaneyi seçtim.Bu gittiğim yer tıp fakültesi bana en yakın yer taksi ile 45 dak.Hafta konusunda da kafamı düşünüp düşünüp bulandırmayacağım.Başından bu yana yanlış hesap etmişim diyemedi de bir önceki randevuda yanlış söylemişim dedi.Mantıken diyet yapıyorum ama beslenmem normal hamilelere göre daha iyi illaki bebek besinini almıştır diye düşünüyorum.
evet ilk bebeğim. ama hem nette hem de konuştugum insanlardan öyle duyunca sorayım dedım. demek yıkanıyomuş...teşekkürler...merhaba sizin ilk bebeğiniz galiba, göbek bağı çıkıncaya kadar yıkanmaz olurmu ?
Göbeğine dikkat ederek yıkanır , zaten yıkanmak zorunda 15 günde düşende benim kızımın öyle oldu mesala ama ben hergün yıkadım,
haziran ayında 15 gün bebeği yıkamazsan hayatta uyutamazsın huysuz olur.
Ben kızımı her gün yıkardım o zaman çok güzel uyuyor.
Göbeğine dikkat ettikten sonra hergün yıkayabilirsin.
Allah razı olsun canımmm.Dualarınız çok iyi geliyor bize.
Sizde benim dualarımdasınız inan ki.
Bu arada dün doğum gününmüş.Alıntıda gördüm biraz önce.
Eşinle evlatlarınla ve tüm sevdiklerinle nice nice mutlu sağlıklı güzel günler diliyorum inşallah
Çok sağol canım.Temennilerin hepimizin bebişleri için geçerli
Amin canımmm.Allah razı olsun
ben de pek sevmememe ragmen sakız cıgnemek işe yarıyo, maden suyu ıcmek ama oyle meyvelı soda ıflan değil, onlar sadece ıcıne aroma katılmış gazlı sular, doğal maden suyu içmek, hem bol mineralli de bı taşla iki kuşbır de soguga yakın süt içmek, onu da yagsız süt içiyorum onlar daha az gaz yapıyolar, bır de doktrum gavıscon suurp vermıstı, hamılelerın kullanabılecegı bı mıde surubu ozellıkle yanmaya ıyı gelıyor, ama doğal yollarla gecırmeye calısıyorum elimden geldığınce yoksa benim de alev topu gıbı yanıyo valla midem :26:
nıhayet benım gibi su içse midesi yanan bırıinsanlara bu durumu anlatamıyorum ya bı turlu, benım su içince mıdem daha cok yanıyo :26: nıye boyle bılmem :26: benım doktorumda dıyor artık baskıdan sen de mıde yanmaları da baslar, konu komşu da mıdem yanıyo dedıgınde saclanıyo derler, inanma boyle seylere dıye
neysekı doktor kontrolun yakınmış canım, insanın içi anca o kontrollerde rahatlıyo valla
canım tamam maden suyu yararlı bısey de herseyın fazlası zarar, gunde bı şişe fılan tamam da lıtrelık maden suyu bıraz fazla olur gıbı geldı bana :26: normal dıyetlerde bıle 2. şişeyı onermıyolar, tuz yuklenıyo sonucta bunyeye, onunda fazlası yararlı bısey değil, mideyı ıyılestırıcem dıye baska seylerden olmayalım :26:
canım ben de buyuyen beşik ıcın cıbınlık almıstım, tavana asıcaktık dırek, sonra eşim tavana asmasak da cıbınlık demırı mı alsak dedı, ben baktım netten ama tek demirini bulamadım :26:
canım mağazada begendıgım pıjamayla gecelıgı bızzat denedım bedenlerını gormek ıcın, markaları erostu ancak hamılelık oncesı gıydıgım bedenler ben de olmadı :26: ama dedığım gıbı ben uzerime yapışan pıjama sevmem, bol olması lazım gunluk hayatımda da oyleyım, belki de ondandır bılemıycem :26:
senin terlik ne zaman gelır ki acaba, terlık konusunda senı bekleyeyım dıyorum, burda baktıgım twıgylerde hıc kapalı terlık kalmamıs; hep yazlık sezon, parmak arası fılanben de 37/38 olur dıye dusunuyodum ama Pufpuf ben normalde 37 gıyıyorum, bana tam oldu deyınce acaba bı buyugunu almak lazım dıye kafam karıstı :44: buınternet alısverıslerı zaten hep kafamı karıstırıyo benım, acaba kalıbı nasıl, acaba kesimi nasıl fılan dıye kararsız kalıyorum hep
canımmm doktorun yatıp dınlenmen gerekıyo demısse bence yatıp dınlen; eşinden ya da annenden gızlı supurge acmanın kime ne faydası olacak
evin tozu, kiri bekliyversin bıraz; bak topıkte bebeği bı kac gun daha karnında saglıkla dursun dıye anneler ne cabalar gosterıyolaryıne senın tercıhın ama hassas bı donemdeyız, sonradan pişmanlık duyacagımız seylerden uzak duralım bence
Kıızz 2 kilo olmuş ya maşallah. Haziran hazırlıklar bitirince gelsin arkadaşımmerhaba güzel annelerr yazamadım kaç gündür pazartesi günü kontrolümüz vardı minik kızım 2 kilo olmuş nst ye girdik ilk defa çikolata yedim beklerken aman allahım kıpır kıpır coştu bizimki hemşire dedi sesleri sevmedi herhaldesevmezmi sesleri her müzikte coşuoruz biz annesinin minik kızı az kaldı kavuşmamıza gel haziran geeell geell gelll geellllllll
Ahh bi türlü iyileşemedi kızın ya. Çok geçmiş olsun canım. Cigerlerine indi herhaldeMerhaba kizlar. Hic vaktim yok gecerken bi ugrayayim dedim
Kizimi uyutmam lazim sonra dogru doktora. Fena oksuruyo yine atlatamadi gitti cocuk. Hep bu ciceklerin polenlerin yüzünden
Görüşürüüüüz
Aaa daha neler! Kız otur dinlen, kendini yorma sakın. Elektrik süpürgesi artık tehlikeli aman dikkat et ev pis kalsın bi süre.Merh aba kızlar,
Bugün çok işm var, ütüler, yıkanan çamaşırlar vs. İki ütü 10 dk mola, 1/2 sepet çamaşır as 10 dk mola :)
Dr a kalsa sadece WC ye kalkacakmışım ama oturamam ki o kadar iş varken :) ben çok yaramaz bir anneyim :)
Zillim de ben oturunca hemen başlıyor tepiklerine :) kadın otur da az rahat edelim diyor sanki
İşte böyle bugün iş güç zamanı, kuvvet bulursam süpürge de açayım diyorum eşimden ve annemden gizli :)
Bakalım, gücümüz nelere yetecek :)
Hepinşze sevgiler, öpüyorum koccaman :)
Bebişlerinizi de benim için sevin
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Okudukça sinirlendim canım. Doktor değiştirmek istemiyorum diyorsun ama bence bi başkasına daha görün. Sakin olmaya çalış dediğin gibi sen bilinçsiz bir anne değilsin her gerekeni yapıyorsun.Selam kızlar iki gündür pek giremiyorum nete.Sürekli doktor kontrollerim var dahiliye,kadın doğum,diyetisyen arasında mekik dokuyorum.Dün kızımla görüş günümüzdü.Güya bugün 15 günlük raporum bitiyor ve doktor doğum iznine ayırıyordu beni.Ama bir 15 günlük rapor daha çıkıyor.Çünkü bebeğim 2 hafta önceki kontrolde 29 hafta 4 günlük gözüküyordu dün ise 29 hafta 5 gün gözüktü.Doktora dedim 2 hafta hiç büyümemiş mi kızım.Yok bebek gayet sağlıklı haftasıyla uyumlu kilosu da iyi,gebelik şekerinden etkilenmemiş dedi.Peki nasıl böyle hesaplama oluyor diye sorunca bir önceki randevunda yanlış hesaplamışım şimdi düzelttim dedi.Benim kafamı karıştırdı iyice bir önceki yanlışsa başından bu yana yanlış demek değilmidir sizce de.Yada bebek 2 hafta hiç gelişmemiş demektir.Kan şekeri ölçümlerime bakıp diyetine niye uymuyorsun diye bağırıp çağırdı.Ben birebir uyduğumu ama arada hormonlar yüzünden yükseldiğini,diyetisyen ve dahiliye doktorlarının sürekli kontrol ettiğini ve 2 gündür insüline başladığımı söyleyince iyice küplere bindi.Dahiliyeci kimmiş nasıl sana insülin verir sen gebelikten önce şeker hastasımıydın,ailende şeker varmıydı da kullanıyorsun,falan filan dedi.İnsülini bırakıp bana dahiliye ve endokrin uzmanları tarafından gebelere önerilmeyen bir ilaç yazdı.2 haftada 1 kilo verdiğim için diyetimin kalorisi yükseltilecekmiş.Bugün dahiliye doktorumda sakın bu ilacı kullanma insüline devam dedi.Ben başladım ağlamaya doktorun yanında.1 ayı geçkindir 3 doktor beni bebeğimle tehdit ediyor,şekerim kontrol altına alınmazsa bebeğe şu olur bu olur şeklinde.Ben diyetim uyuyorum stresten kilo veriyorum almam gerekirken,yeter artık korkutmayın beni ben bilinçsiz bir hasta değilim dedim.Sabahtan bu yana ağlıyorum ne yapacağımı şaşırdım.Artık kadın doğumcuma güvenmiyorum bu saatten sonra doktor ve hastane değiştirmek de istemiyorum.Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum kızlar yardımcı olun lütfen.
Slm anneler bugün doktor kontrolüm vardı birde 32.hafta çalışabilir raporumu aldım daha doğrusu yarın alacağım heyete imzalatacakları için yarın vereceklermiş. Doktorumun sekreteri 5 hafta daha çalışabilir raporu aldın ama kendini ne zaman kötü hissedersen ozaman gel raporunu başlatalım dedi. Yani atıyorum 35.haftada artık çalışmak istemiyorum diyip raporumu başlatabilirmişim.
gelelim benim minik susamıma Elif`ime 2kg olmuşuz maşl. Haftasıyla uyumlu dedi doktorumuz. Herşey yolundaymış ama bu sefer kızımın başı yukarıdaydı bu güne kadar aşağıda olan başı bu kez yukarıda çıktı. Yaramaz kızım benim dönüp duruyor içimde. İnş. Doğuma kadar pozisyonunu alırda sezeryan olmak zorunda kalmam.
işte böyle anneler bizden haberler herkese bol tekmeli sağlıklı günler diliyorum :)
Hayirli aksamlar guzel anneler
Bugun giremedim sabahtan kalktim evi temizle cayin yanina cesit yap falan cok yoruldum
Simdi gitti misafirlerim sukur....
Yahu agirlastikca misafir hicccc cekilemez oluyormus
Misafir seven ben bu hallerede mi dusecektim
Kontrolden gelen bacilarim hepinize masaallah
Cann bacim kizina gecmis olsun...
Eeee artik bahar aylari polenler kacinilmaz oluyor :2:
Erken dogum riski olan bacilarim , bebisleriniz zamaninda gelsin ins.
Benden haberler ise belimde agrilar artmaya basladi....
En ufak temizlik yapmaya gelemiyorum
Veeeeee yarin buyuk gunnnnnn
Oglumu gormeye gidicem teyzeler
Acaba alttan serviks uzunluguna bakar mi
Ona gore hazirlikli gideyim.
Sorma canim yaa. Bahar aylarindan korkar oldum artik.Kıızz 2 kilo olmuş ya maşallah. Haziran hazırlıklar bitirince gelsin arkadaşım
Ahh bi türlü iyileşemedi kızın ya. Çok geçmiş olsun canım. Cigerlerine indi herhalde
Aaa daha neler! Kız otur dinlen, kendini yorma sakın. Elektrik süpürgesi artık tehlikeli aman dikkat et ev pis kalsın bi süre.
Okudukça sinirlendim canım. Doktor değiştirmek istemiyorum diyorsun ama bence bi başkasına daha görün. Sakin olmaya çalış dediğin gibi sen bilinçsiz bir anne değilsin her gerekeni yapıyorsun.
Valla karışıklık neden oldu pek anlamadım ama kilosuna maşallah kızının, kocaman olmuş
Merhaba kızlar annem malum bana bakıyor bizm erkenci tosun gelmeden eşyalarını yıkadı hastane cantamzıı da hazırladık cok heyecanlı bir sey ya çok şükür çopu seyimiz tamam odası da Mayıs ilk hafta gibi gelcekti onu da öne alcaz yatağımın yanındaki
Beşik de hazır tabi yne annem saolsn o aldı bi ara ayağa kalkarsam fotosunu çekcm inş şimdilik bendn
Bu kadar umarım siz de iyisnzdir😉
Ooo maşallah ne güzel kilo almış bebiş
Bol bol meyve ve marul yiyoruz o zaman.
Çok teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için
Bir önce ki yazını okuyunca çok korktum ama çok şükür geçmiş sancın canım
Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım.
Rahim ağzı uzunluğu karından ultrasonla ölçülüyor canım
Maşallah fındığına canımmm
Maşallah size canımmm
Çok geçmiş olsun canım.İnşallah bir an önce atlatır prenses
Selam kızlar iki gündür pek giremiyorum nete.Sürekli doktor kontrollerim var dahiliye,kadın doğum,diyetisyen arasında mekik dokuyorum.Dün kızımla görüş günümüzdü.Güya bugün 15 günlük raporum bitiyor ve doktor doğum iznine ayırıyordu beni.Ama bir 15 günlük rapor daha çıkıyor.Çünkü bebeğim 2 hafta önceki kontrolde 29 hafta 4 günlük gözüküyordu dün ise 29 hafta 5 gün gözüktü.Doktora dedim 2 hafta hiç büyümemiş mi kızım.Yok bebek gayet sağlıklı haftasıyla uyumlu kilosu da iyi,gebelik şekerinden etkilenmemiş dedi.Peki nasıl böyle hesaplama oluyor diye sorunca bir önceki randevunda yanlış hesaplamışım şimdi düzelttim dedi.Benim kafamı karıştırdı iyice bir önceki yanlışsa başından bu yana yanlış demek değilmidir sizce de.Yada bebek 2 hafta hiç gelişmemiş demektir.Kan şekeri ölçümlerime bakıp diyetine niye uymuyorsun diye bağırıp çağırdı.Ben birebir uyduğumu ama arada hormonlar yüzünden yükseldiğini,diyetisyen ve dahiliye doktorlarının sürekli kontrol ettiğini ve 2 gündür insüline başladığımı söyleyince iyice küplere bindi.Dahiliyeci kimmiş nasıl sana insülin verir sen gebelikten önce şeker hastasımıydın,ailende şeker varmıydı da kullanıyorsun,falan filan dedi.İnsülini bırakıp bana dahiliye ve endokrin uzmanları tarafından gebelere önerilmeyen bir ilaç yazdı.2 haftada 1 kilo verdiğim için diyetimin kalorisi yükseltilecekmiş.Bugün dahiliye doktorumda sakın bu ilacı kullanma insüline devam dedi.Ben başladım ağlamaya doktorun yanında.1 ayı geçkindir 3 doktor beni bebeğimle tehdit ediyor,şekerim kontrol altına alınmazsa bebeğe şu olur bu olur şeklinde.Ben diyetim uyuyorum stresten kilo veriyorum almam gerekirken,yeter artık korkutmayın beni ben bilinçsiz bir hasta değilim dedim.Sabahtan bu yana ağlıyorum ne yapacağımı şaşırdım.Artık kadın doğumcuma güvenmiyorum bu saatten sonra doktor ve hastane değiştirmek de istemiyorum.Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum kızlar yardımcı olun lütfen.
Bir şekilde evimin işleri de yapılmalı, bu konuda pek yardımcım da yok. Annem oğlumla ilgileniyor Allah razı lsun, kayınvalidem gömcemin oğluna bakıyor mecburen, ablalarım biraz uzakta ve kendi 2 çocuklarına anca yetebiliyorlar. Eşim kendi yardımcı olmadığı gibi temizlik için yardımcının gelmesini de istemiyor, ona göre gereksizmiş, ev çok da kötü değilmiş. Ama evde tüm gün olan ve o görüntüye katlanmak zorunda kalan ben oluyorum. Evi terk edemeyeceğime göre işlerin hafifçe ucundan tutmalıyım malesef :)canımmm doktorun yatıp dınlenmen gerekıyo demısse bence yatıp dınlen; eşinden ya da annenden gızlı supurge acmanın kime ne faydası olacak
evin tozu, kiri bekliyversin bıraz; bak topıkte bebeği bı kac gun daha karnında saglıkla dursun dıye anneler ne cabalar gosterıyolaryıne senın tercıhın ama hassas bı donemdeyız, sonradan pişmanlık duyacagımız seylerden uzak duralım bence
Selam kızlar iki gündür pek giremiyorum nete.Sürekli doktor kontrollerim var dahiliye,kadın doğum,diyetisyen arasında mekik dokuyorum.Dün kızımla görüş günümüzdü.Güya bugün 15 günlük raporum bitiyor ve doktor doğum iznine ayırıyordu beni.Ama bir 15 günlük rapor daha çıkıyor.Çünkü bebeğim 2 hafta önceki kontrolde 29 hafta 4 günlük gözüküyordu dün ise 29 hafta 5 gün gözüktü.Doktora dedim 2 hafta hiç büyümemiş mi kızım.Yok bebek gayet sağlıklı haftasıyla uyumlu kilosu da iyi,gebelik şekerinden etkilenmemiş dedi.Peki nasıl böyle hesaplama oluyor diye sorunca bir önceki randevunda yanlış hesaplamışım şimdi düzelttim dedi.Benim kafamı karıştırdı iyice bir önceki yanlışsa başından bu yana yanlış demek değilmidir sizce de.Yada bebek 2 hafta hiç gelişmemiş demektir.Kan şekeri ölçümlerime bakıp diyetine niye uymuyorsun diye bağırıp çağırdı.Ben birebir uyduğumu ama arada hormonlar yüzünden yükseldiğini,diyetisyen ve dahiliye doktorlarının sürekli kontrol ettiğini ve 2 gündür insüline başladığımı söyleyince iyice küplere bindi.Dahiliyeci kimmiş nasıl sana insülin verir sen gebelikten önce şeker hastasımıydın,ailende şeker varmıydı da kullanıyorsun,falan filan dedi.İnsülini bırakıp bana dahiliye ve endokrin uzmanları tarafından gebelere önerilmeyen bir ilaç yazdı.2 haftada 1 kilo verdiğim için diyetimin kalorisi yükseltilecekmiş.Bugün dahiliye doktorumda sakın bu ilacı kullanma insüline devam dedi.Ben başladım ağlamaya doktorun yanında.1 ayı geçkindir 3 doktor beni bebeğimle tehdit ediyor,şekerim kontrol altına alınmazsa bebeğe şu olur bu olur şeklinde.Ben diyetim uyuyorum stresten kilo veriyorum almam gerekirken,yeter artık korkutmayın beni ben bilinçsiz bir hasta değilim dedim.Sabahtan bu yana ağlıyorum ne yapacağımı şaşırdım.Artık kadın doğumcuma güvenmiyorum bu saatten sonra doktor ve hastane değiştirmek de istemiyorum.Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum kızlar yardımcı olun lütfen.
Canım bak nette bir yazı vardı onu yazıyorum sana belki bundan sonra daha rahat olursun:)Kızlaaarrrbir rüya gördüm ki sabahtan beri etkısındeyım. çok kotuydu nasıl anlatılır bılmem moral bozmak ıstemıyorum ama bebegımı kaybettım. tuvalete gıdıyorum bırden kanamam baslıyor ve bır bakıyorum yenı olusmus sankı 2 aylık buyuklugunde bebek. alp alp dıye bagırıyorum aglıyorum o düşüyor... bılıyorum çok ığrenc gelecek belkı ama cok korktum anlatıp rahatlamak istedim kusura bakmayın kızlar çook korktum.
Okudukça sinirlendim canım. Doktor değiştirmek istemiyorum diyorsun ama bence bi başkasına daha görün. Sakin olmaya çalış dediğin gibi sen bilinçsiz bir anne değilsin her gerekeni yapıyorsun.
Çok sağol canım evet doğru diyorsun sakin olmak lazım.
Ben bu işe cok sinirlendim ne bu oyuncak mi be arkadasim can bu lutfen arastir iyi bir doktor bulup birde ona gorun sonra karar verirsin nereye gitmek istedigine canini sikma uzme kendini moralin herseyden onemli..
Evet araştırıyorum şuan.Bir doktor var uzak bana ama en azından bir kez de ona görünmek istiyorum.
İl olarak hangi ildesin Canım ? Eğer bazı sonuçlarını yani bu tanının konmasını ve tedavi başlanmasını gerektiren sonuçları bana mail olarak iletirsen ben de kendi dr uma danışabilirim. Ama bence eğer dr una güvenmiyorsan başka bir kadın doğumcuya daha konuyla ilgili danışmalı, farklı görüş almalı hatta gerekirse dr unu değiştirmelisin derim ben ...
Canım Ankara' da yaşıyorum.İlgin için çok tşk ediyorum.Gebelik şekeri teşhisinde bir yanlışlık yok insülinde en uygun tedavi şekli hamileler için ve ben kadın doğumcumun yazdığı ilacı kullanmıyorum insüline devam ediyorum.Başka bir doktor var ona gidicem sonra karar veririm hangisine gideceğime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?