2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

hadi hayırlısı olsun inşallah canım..maşallah bu arada

Bı arada kızlar 3 haftada 300gr almşm toplam bu da ilginç geldi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

el şişmeleri ayak bileklerinde şişmeler bendede başladı. Özellikle sabahları yataktan kalkınca ellerimi görüyorum davul gibi. Yumruk yaparken hissediyorum şişliklerini. 37. Haftaya kadar çalşacağım. Fil gibi gezinirim artık ortalıklarda yaaaaaaa... Mayısın başında çocuk odamız gelecek yerleştireceğim odada bir sürü eşya var onların boşaltılması gerekli. Bebek şekerleri için bir sürü işim var daha offff. Bebek için almam lazım gereken şeyler de var. Evimi temizleteceğim. Hangi birini ne zaman yapsam bir akıl ver

aaaaay yazının ilk başlarını okudum korktum bi an..sonra rahatladım devamını okudukça,şükür canım..inşallah 2. gittiğin doktor bu şekilde hep içine sinerek devam eder ve minnakına sağlıkla kavuşursun

Canim hic korma gectigimiz cumartesi yani 3 gun once ayni haftada ayni kg bana soyledi ve cok sa iyi oldugunu soyledi sakin korkutma kendini sadece kg dn torum yapiosan.

selam kızlar bugünlerde pek iyi değilim dün baygınlık geçirir gibi oldum elim ayagım titredi hiçbiryerimi hissetmedim kalp atıslarım tavan yaptı tansiyonum düştü birkaç kez daha böyle olmustum sizlerde de böyle seyler görülüyor mu acaba normal mi

Tesekkur ederim canim. Sanki biras kilosu az geldi bana ama bilmiyorum ....

yoooo hiçte değil canım niye öyle düşünüyorsun ki?
mesela ben 30+4 iken gittim doktora 1830 gr ve 42 cm çıktı benim köfte (üstelik 10 gün ilerde gidiyor bizimki) bunla bile kıyaslarsan iyi bence seninki, hem doktor az görse kesin söylerdi

İnşallah herşey yolunda gidecek, sen moralini yüksek tut yeterki ...

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Maşallah :)

Ama bak senin kofte 30+4 te 1800 lerde simdi 2 kiloyu gecmistir (maşallah Allah nazarlardan saklasin ) ya ne bilim normalde hic takintili bir insan degilimde noldu bana son aylarda anlamiyorum. Bide biz en bastan beri kilolu bi bebek bekliyoduk ( babayla ben 4 kilo uzeri dogdugumuz icin ) belkide ondan az geliyo bize :))( benim biran once kendime gelmem lazim ben hayatta yapmam dedigim seyleri yapmaya basladim yavastan bebek dogunca dusunemiyorum kendimi bu gidisle :)))(

Benim de bu aralar kalbim ara ara çok çarpıyor. Tansiyon fena değil ama için pır pırlanıyor bazen..
Bu aralar normal herhqlde ama dr una söyle belki kan ve idrar tahlili ister

Şişmeler bende de olmaya başladı, artık ayaklarımı her fırsatta sandalyeye kotuğa bulduğum her yere uzatıyorum :)
Bol bol da su içiyorum bakalım...

yarından sonra bende doktor kontrolüne gidicem inşallah,beklenen doğum tarihlerimiz aynı unutmazsam yazarım karşılaştırman için boyunu kilosunu,29+4 de gittiğimde boyu 35cm kilo 1350 çıkmıştı

232. Gün
33. Hafta 1. Gün
Bebeğiniz bu hafta içinde yaklaşık 10-15 mm. uzayacak. Bebeğiniz bugünden itibaren yaşamaya uyum sağlayacak gerekli olgunluğa ulaşmış durumda. Bu doğmak için doğum gününü bekleyemeyecek sabırsız bebekler için güven verici bir haberdir. Bebeğinizin boyu yaklaşık 30-32 cm ( tepeden popişe kadar olan uzunluk )aralığında ve ağırlığı yaklaşık 1900-2100 gr aralığında.

32. Haftasında bebişinin kilosundan endişe eden arkadaşıma gelsin 32. Hafta için kilo bilgisi vermemişler ama 33. Haftada bile anca 1900 -2100 arası demişler ki bu haftalarda çabuk kilo almaya başlıyorlar
Bu bilgiye kadınlar kulübü gebelik takvimi nden ulaşabilirsiniz

aynen oluo canım içim titrio sanki kalp atışım yükselio filan kanım düşüşte benim 9 lara düşmüş birde artık organlar bünye vucut sıkıntıda daralma gelio bu haftalar olabilirmiş amma velakin dr anlat canım ben bi liste çıkardım bi kaç güne gidince hepsini soracam bunuda sorcam farklı bişi derse yazarım

225. Gün
32. Hafta 1. Gün
Bebeğiniz inanılmaz bir hızla büyümeye devam ediyor. Bebeğinizin boyu yaklaşık 29-31 cm oldu. Kısaca klasik bir cetvel kadar oldu :) Bebeğinizin ağırlığı ise yaklaşık 1700-1900 gr arasında. Bu hafta bittiğinde bebeğiniz yaklaşık 1 cm. daha uzamış olacak.
226. Gün
32. Hafta 2. Gün
Bebeğiniz, rahminizdeki büyüklüğüne ve konumuna göre, ciğerlerinize baskı yapacak şekilde yukarıda ve kasıklarınıza baskı yapcak şekilde aşığıda taşınır. Bebeğinizin yatış pozisyonu sizi, sizinle aynı gebelik haftasında olan başka hamilelere göre daha geniş veya daha derli toplu gösterebilceği gibi sizi daha büyük veya daha küçük gösterebilir. Artık eskisine nazaran daha fazla kabızlık yaşıyorsunuz. Büyüyen rahminiz bağırsaklara daha fazla baskı yaptığından dolayı, bağırsakların normal aktivitelerini engeller.
227. Gün
32. Hafta 3. Gün
Bu noktada amniyotik sıvı maksimum hacmine ulaşır. Bebeğiniz büyüdükçe, daha az sıvı kalacağı için bebeğinizin hareketlerini daha da çok hissedeceksiniz. Süt üretimine hazırlanan göğüslerinizi yumru yumru, topak topak hissedeceksiniz. Eğer bebeğiniz bugünlerde doğarsa yaşama şansı yüksektir fakat ekstra bakıma ihtiyacı olacaktır.Bebeğinizin derisinin rengi artık daha az kızmızı ve daha az kırışık.
228. Gün
32. Hafta 4. Gün
Bu günlede bebeğiniz başparmağını emerek, emme egzersizi yapıyor. Kendinizi çok yorgun hissetseniz bile, uyumakta güçlük çekiyorsunuz. Bunu sebebi sırt ağrıları, bebeğin hareketleri, sıcak hissetmek, baş ağrıları, bacak krampları ve rahat posizyon bulamamaktır. Unutmayın, yattığınız zaman sol tarafınıza dönerek uzanın. Bu sizin ve bebeğin kan dolaşımını rahatlatacak, sindirim ve solumunuza yardımcı olacaktır. Artık bebeğinizin böbrekleri tam olarak gelişmiştir.
229. Gün
32. Hafta 5. Gün
Bebeğinizin boyu 4 gün öncesine göre yaklaşık 2,5 cm daha uzun. Bacaklarınızda daha fazla yorgunluk hissedebilir ve varis gözlemleyebilirsiniz. Vücut ve kan hacminiz arttıkça, bacaklarınızda ve bacak damarlarınızda daha fazla baskı olur. Baş ağrıları, bulanık görme ve aşırı şişlik preeklampsi (gebeliğin ikinci yarısında gelişebilen hipertansiyon ve proteinüri ile kendisini gösteren rahatsızlık) belirtileridir.
230. Gün
32. Hafta 6. Gün
Bebeğinizin derisinin altında yağ biriktikçe, bebeğinizin cildinin rengi koyu kırmızıdan ve şeffaflıktan, pembemsi ve yarı saydam (koyu tenli bebekler için de geçerlidir) hale gelecektir. Hamileliğinizin son yarısında bebeğinizin protein ve yağ talebinde büyük bir artış var. Doğumdan önceki 6-8 hafta içinde bebeğinizin kilosu iki katına çıkacaktır. Nefes darlığı yaşama sıklığınız artabilir.
231. Gün
33. Hafta 0. Gün
Hamileliğinizin bu haftası biterken bebeğinizin başının çevresi yaklaşık 9,5mm arttı. Bunun sebebi bebeğinizin beynindeki hızlı büyümedir. Eğer ödem ve şişlik probleminiz varsa 3. trimesterdan itibaren yüzüğünüzü çıkarabilirsiniz.

yarından sonra bende doktor kontrolüne gidicem inşallah,beklenen doğum tarihlerimiz aynı unutmazsam yazarım karşılaştırman için boyunu kilosunu,29+4 de gittiğimde boyu 35cm kilo 1350 çıkmıştı

Tamam cnm saolsin ama bende yanlis hatirlamiosam 29+5 te 1400 gr 35cmdik ayniyiz :)))) hayirlisiyla bakalim yarin ne cikacak senin kucuk minnak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…