2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Bu da benim gibi 33.haftasında olanlara gelsin

232. Gün
33. Hafta 1. Gün
Bebeğiniz bu hafta içinde yaklaşık 10-15 mm. uzayacak. Bebeğiniz bugünden itibaren yaşamaya uyum sağlayacak gerekli olgunluğa ulaşmış durumda. Bu doğmak için doğum gününü bekleyemeyecek sabırsız bebekler için güven verici bir haberdir. Bebeğinizin boyu yaklaşık 30-32 cm aralığında ve ağırlığı yaklaşık 1900-2100 gr aralığında.
233. Gün
33. Hafta 2. Gün
Bebeğinizin gözleri günlük aktivite zamanlarında açık ve uyuduğu zamanlarda gözlerini kapatıyor. Bebeğinizin gözlerindeki pigmentasyon tamamlanmadığı ve göz renkleri tam gelişmediği için bebeğinizin gözleri şimdi mavi. Bebeğinizin gözlerinin renk pigmentasyonunun tamamlanması için bir kaç haftası daha var. Bebeğinizin hareket edecek yeri gittikçe daraldı fakat hala çok aktif.
234. Gün
33. Hafta 3. Gün
Sizin bebeğinize sağladığınız bağışıklık korumasının yanında, bebeğiniz de hafif enfeksiyonlara karşı kendi bağışıklık sistemini geliştirmeye başladı. Hamileliğiniz boyunca, bebeğinize solunum ve sindirim sistemiyle ilgili enfeksiyonlara karşı bağışıklık sağladığınız gibi kızamık vb genel viral enfeksiyonlara karşıda antikor koruması sağlamış olursunuz. Eğer bu antikorlar sisteminizde varsa, antikorlar plesanta yardımıyla sizin kan dolaşımınızdan bebeğin kan dolaşımına geçer.
235. Gün
33. Hafta 4. Gün
Doğumda, bebeğin göbek kordonu gebelik boyunca kordon damarlarını çevreleyen özel bir jölemsi madde ile kaplıdır. Bu jölemsi madde içinde doğal olarak bulunan bazı hormonlar kanamayı önlemede yardımcı olurlar. Göbek kordonunun yüzeyinde ağrı reseptörleri (ağrı algılayıcı sinirler) olmadığı için, doğumda kordonun kesilmesi size ve bebeğinize acı vermez. Birçok bebeğin doğduğunda göz rengi mavidir ama zamanla gerçek rengine döner.
236. Gün
33. Hafta 5. Gün
Önümüzdeki hafta ve sonrasında doğum beklentisi sebebiyle kan hacminiz artacaktır. Kan hacminizdeki artış ağırlığınıza yaklaşık 900- 1800 gr. ekleyecektir. Vajinal (normal) veya Sezaryan doğum, hangisi olursa olsun, C Vitamini, demir, çinko ve enerji, doğum sonrasında iyileşmenize yardımcı olacaktır. Kat kat giymeniz sizi normalde olduğundan daha sıcak hissettirir. Üçüncü trimesterda cinsel isteğinizde azalma olabilir.
237. Gün
33. Hafta 6. Gün
Bugün bebeğinizin tırnakları parmak uçlarına ulaştı. Tırnakları küçük olsalarda hala düşük kas kontolleri sebebiyle bebekler kendilerini çizebilirler. Özellikle yataktan kalkarken posizyonunuzu yavaş ve özenli değiştirin. Düzenli yemek yiyerek kan şekerinizin çok düşük olmadığından emin olun. İyi havalandırılmış alanlarda bulunarak vücut ısınızın uygun kalmasını sağlayın.
238. Gün
34. Hafta 0. Gün
Eğer bebeğiniz bugün doğarsa sadece rahminizden dış dünyaya etkin bir geçiş yapabilir durumda olmayacak aynı zamanda hastalıklara karşı direnç gösterebilecektir. Bugün hamileliğinizin 8. ayı bitiyor. Hamilelik sürecinizde son düzlüğe girdiniz. Bol miktarda su içmeniz, ödem ve şişliklere karşı size yararlı olacaktır.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Biz geldik
Dün kontrolümüz vardı oğluşumuzun boyu 42 cm kilosu 1950 olmuş maşallah
suyum vs her şey iyi dedi dr
nst girdik ilk defa onun da sonuçları iyi bu hafta çalışabilir raporumu alıcaz
Bizde durumlar bu
Rabbim bundan sonra da hep hayırlı haberler almayı nasip etsin hepimize inşallah

Maşallah maşallah maşalllah :)

bende de düşününce heyecam oluyor ayy doğursakta bi alsak kucağımıza hayırlısıyla

Ben hem heyecanlı hem de ürkeğim :) acaba uykum ağır gelir kızımın ağlamasını duymazsam, ay acaba öksürür veya gaz sancısı olur ben anlamazsam gibi pimpirikli zamanlarım hoşgeldi :)
16 sene sonra tekrar anne olmaya heveslenirsen böyle acemi acemi heyecan ve endişeler duyarsın di me :)

olsun o fark öyle çok değil..bişeycik olmaz,merak etme..sağlıklı ve gayet iyi o annesi ayrıca o deli ruh hali bendede var ve dediğin gibi bu son aylarda arttı artık,herşeyden nem kapar oldum telaş yapıyorum korkuyorum ooffff keşke bian önce gelsek hazirana..

betül'cüm maşallah..hep böyle iyi haberlerle gel yaz buraya inşallah..

ahh arkadaşım benimde vimde tadilat var mutfağım komple yenilenio bebişin yatağı geldi kurdurmadık heryer toz bnde temizletecem evi halıları yıkatmaya vercem benimde çok işim var

Ben haftaya bebeğin beşiğinin tekstillerini kurutemizlemeye vereceğim, mayıs başında temizlik işlerine girişeceğim, bugün kızımın şifonyeri gelecek, dün yıkadıklarımı ütülemeliyim bebişimin battaniyeleri vs :) geçen hafta hazırlamayı planlayıp yetişemediğim çantamızı hazırlayacağım bu hafta inşallah. Mayıs başında ablam da gelecek ki beraber evde düzenlemeleri halledelim, halılar verilecek temizlikten hemen önce yıkamaya vs. Evimizin en küçük sahinesi gelecek, kolay mı etraf harika görünmeli :)

Saol canim benim icimi rahatlattin valla senle ayni fikirdeyim biran once haziran olsun :))))

MaşAllah maşAllah :)()

bizim oda yerleşti zaten..bebişin halı ve perdenin gelmesini bekliyoruz sadece evin halılarını mayıs sonunda vericem yıkamaya,temizlikte doğuma 1 hafta kala yapılcak evde aaaay valla dediğin gibi,haziranı 4 gözle ve full hareketlilikle bekliyoruz

oh maşllh boyuna posuna bende bu hafta çalışabilir raporu alıcam rabbim kolaylık versin canımm

bende 15 sene sonra anne olacağım ve benimde korkularım var... sanki ilk defa anne olacakmış hiç bebek büyütmemiş gibi uyku ve diğerleri ile ilgili sorun yok da ... yıkama ve diğer sorunlarla ilgili sorunlarım var benim...

bende son haftalarda bi bayan çağırıp camları halıları sildircem bizimki balayı bebeği olduğu için bide çalıştığımdan eşyaları pek kullanamadık kokusuyla duruo

canım hayırlı olsun yeni doktorun :) ben de batı bahat hastanesine gidiyorum başından beri :) doktorum Ahmet yavaş ve çok memnunum :) gereksiz işlem ve gereksiz test yapmıyor hiç bir şekilde sen hangi doktora muayene oldun acaba Doktorun kapısı danışmanın sol tarafında mı kalıyor Gerçi hasta kartı veriyorlar ya o kartın üzerinde kaşesi falan vardır :) belki o hastanede karşılaşırız bile bilmeden etmeden

iyi yapmışın canım zaten canımız burnumuzda doktor saçmalığı çekemeyiz birde suyu hareketleri doğum pozizyonunada girmiş aferin yavruşa

Canim hic korma gectigimiz cumartesi yani 3 gun once ayni haftada ayni kg bana soyledi ve cok sa iyi oldugunu soyledi sakin korkutma kendini sadece kg dn torum yapiosan.

İnşallah herşey yolunda gidecek, sen moralini yüksek tut yeterki ...

Sağolun kızlar , çok şükür doğru Dr.u buldum sanırım :) laraca benim dün gittiğim Dr. da AHMET YAVAŞ tı.. adam içime su serpti resmen :) konuşmaları , Kendinden emin oluşu falan güven veriyor insana.. gereksiz tahlil yaptırmıyor gerçekten , Şu anda herşeyin normal dedi tansiyon vs. Aile hekiminde bi ara idrar testi yaptırmamı istedi sadece , Proteine bakılcakmış sanırım.. Muayneleri denk getirelim bi gün de görüşelim bari

bende son haftalarda bi bayan çağırıp camları halıları sildircem bizimki balayı bebeği olduğu için bide çalıştığımdan eşyaları pek kullanamadık kokusuyla duruo

hehehehhe ooo oda iyimiş

sen hangi hastaneye gidiyordun canım?

Hic sorma canim ya bende her an tetikteyim....
Surekli hareketlerini kontrol ediyorum uyudugu zamanda olunca karnimi salliyorum oksuyorum falan uyansin diye....
Ne yapayim endiseleniyorum....
Bu zamanlatda kordon dolanmasi vs. Ye karsi doktorum uyardi....
Eger bir anormallik sezersen bebegi kurtarabiliriz dedi....
Gec kalinirsa yapacak birsey kalmaz diye tembihledi....
Bu aralar diken uzerinde olmamiz normal olsa gerek :18:

Canim endiseni anliyorum ama o olcumler gercekten pozisyona gorede degisebiliyor....
Ben acillik oldugum zaman bir hafta arayla gittigimde 50 gr. Almis gibi gorunuyordu ama iki gun sonrasinda gittigimde 300 gr. Farketmisti....
Sen gonlunu ferah tut duzenli meyveni vs. Tuket canim....
Stres yapmamaya calis...

Ben varim 22 ))) hepimize kolay gelsinn:))
Bir 23 de bennnn
Masaallah bacim
Hayirli yolculuklar simdiden

Su cihazlardan oturu bende magdurlardanim sanirim
Bacim dur daha erken doktorun gelmeden dogurmazsin ins.
Anammm herkesi heran dogum yapma heyecani sardi

Az once basima geldi yine ...
Bende de oluyor canim kalo carpintisini sorma....
Disari firlayacak gibi oluyor....
Tansiyonumu olcene kadar normale donuyor ama anlik gelip gecici oluyor.....
Birden halsizlik bayilma hissi vs.

Masaallah ogluna bacim
Rabb'im hep boyle guzel haberlerle gelmemizi nasip etsin ♥♥♥

ahh arkadaşım benimde vimde tadilat var mutfağım komple yenilenio bebişin yatağı geldi kurdurmadık heryer toz bnde temizletecem evi halıları yıkatmaya vercem benimde çok işim var
Bacim Allah (c.c.) kolaylik versin....
Baya bir isin var desene

Temizlik sart tabi bacim....
Cok sukur sansliyiz biz ablalarimiz vs. Yardim icin gelecekler
Az kaldi azzzzz
Sonra Gelsin bebislerrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…