2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

yok canım zaten hatice elif düşünüyoruz. iki isim koyacağız yani. elifi değiştirsem mi diye düşünüyorum. eşim muhtemelen hatice elif dıyecek ama ben sadece elif derim o ne öyle upuzun. ben de kararsıım. bakalım başka içime sinen olmazsa hatice elif olacak inşallah.

Canım bize yoğurdu eşimin yengesi köyden getiriyor her hafta,kendi inekleri falan var bizimkileri kendisi mayalıyor sağolsun..yani tamamen organik.Ama daha önce yoğurt mayalamışlığım var annem de bildim bileli kendisi mayalar hazır yoğurt yemeyiz ve sevmeyizde ailecek..Öncelikle yoğurdu kavanozlara koyup mayalarsan daha iyi olur bence hepsinibirden açmak zorunda kalmazsın annem hep öyle yapardı.1 litrelik kavanoza 1 yemek kaşığı yoğurt koyacaksın canım,çok karıştırmadan iki kere çevirip kapağını kapatıp saracaksın sıkı sıkı..Bu arada süt ne soğuk ne sıcak olacak annem serçe parmağının ucunu süte batırırdı eğer elini yakmıyorsa tamamdır derdi bende onun yaptığını denedim birkaç kez ve çok güzel oldu.Ama ekşi olmasını istiyorsan yoğurdunu azcık daha fazla koyabilirsin.Birde mayanı değiştir ev yoğurdu yapan birinden alıver azcık..Eğer denersen haber ver ok,umarım güzel olur

​Bakalım topikten ilk kim doğuracak?

tünaydın hatunlar bugun geç yazdım nedennn çünki dr dan yeni gelebildik işe :)
32. hafta kontrolumuz başarılı bir şekilde gerçekleşti elimde sorularımın listesi devlet hast. ne kadar cvp alınabilir ise işte
el ayak şişmelerim , bebeğimin karnımın bi tarafına toplanması sürekli idrar hissi.. bunlar kan ve idrar tahlil sonuçlarıma göre normal oalağan şeylermiş.
doğum anında kendi dr isteme şansım yokmuş cep nosunu da vermedi 5hafta çalışabilir raporumu aldım rapor içerinde doğum yada çalışamayacak durumda olursam kalan haftalar otomatik olarak yanıyormuş.
bebeğime gelince baş ve kemik yapısı bakımından 36 haftalık seviyesinde kanala girmiş dönüşünü yapmış normal doğum olmassa epidural iste hemen acilde ben olmassam dedi herşey normal ve yolunda çok şükür kan ve magnezyuma devam
işte böyle hatunlar rabbim kolaylıklar versin hepimize çalışmaya devam

Evet sabah ac karna bir elmayla tuketiyorum musli olanini bir elmayla hem kilo aldiriyor bebege hemde tuvalet kinusunda sikinti olmuyor)))

canım hazır probıyotık yogurtlardan mı yıyosun, eger oyleyse hangısınden ve doktorun hıc bu konuda bısı dedı mı sana

Son düzenleme:
canim isine karismak gibi olmasin ama sadece fikir olsun diye yaziyorum eger eliften vazgecersen hatice kübra da olabilir, hem kübra hz.hatice'nin lakabi uyumlu olur yani, bi de biz zehra Betül koycaz ama nufus kagidina sadece Betül yazdircaz kulagina iki isim soylenecek iki isim koymak sunnet oldugu icin bizim her iki isimde hz. fatima'nin lakabi evlatlarimizda onlar gibi hayirli olsun insallah

tamam canım uygulayacağım dediğini inşallah bu sefer istediğim gibi olur

canım ben de bugün çalışabilir raporu alacağım. özel hastaneden alacağım devlet hastanesiolmasına gerek yok değil mi

iki isim koymanın sünnet olduğğunu bilmiyordum ama ben iki ismi sevıyorum. hatice kübra da olabilir de biraz değişik bişey olsun istiyorum elif de kararsız kalma nedenim de bu çok kullanılıyor olması

günaydınnn annelerrrr...zaman azaldıkça heyecan artıyo (= kızımın odası gelsede artık yerleşsek çantasını hazırlasam..bi an önce gel 1 maayıısss (=

çok heyecanlı olacak emin ol canımcım..bizde işler bitti beklemedeyiz

Kızlar bişey sorucam, bizim face te bi grubumuz vardıya artık orayı bulamıyorum ve hiç bir paylaşım bana gelmiyor... Grup mu kapandı yoksa ben grup dışında mı kaldım acaba

Bileniniz var mı ?

selamlar

valla bende çok uğraştım yoğurt yapmaya bi türlü tutturamadım yoğurt makinesi aldım ve süper oldu ayrıca sütün sıcaklığıyla ilgili değilmiş onun sıcaklığını korumak mühim olan onu anladım çünkü bardakta yaptım bi ılık süt bi oda sıcaklığında oda sıcaklığındaki çok daha güzel oldu makine de sıcaklığı aynı derecede koruyor işte artıık kendim yapıcam yoğurdumu

Kızlar bişey sorucam, bizim face te bi grubumuz vardıya artık orayı bulamıyorum ve hiç bir paylaşım bana gelmiyor... Grup mu kapandı yoksa ben grup dışında mı kaldım acaba

Bileniniz var mı ?

yooo kapanmadı canım,açık..paylaşımlar devam..

canım ben de 1 aydır evde kendim yapıyorum.ama çok cıvık oluyor yogurdum ve ekşi olmuyor ben ekşi istiyorum.tavsiyesi olan var mı acaba

Canım yoğurt mayalama süresi yaklaşık 4-5 saattir.Daha fazla dışarıda tutarsan yoğurdun tadında biraz ekşilik olur.Birde sütü mayalamadan önce serçe parmağını daldırdığında parmağın sütün sıcaklığına 5sn gibi bir süre dayanabiliyorsa bu şekilde mayaladığında tadında ekşilik olur.7 sn dayanırsa ve içine 1 kesme şeker katarsan ekşi olmaz ama tadı yine güzel olur.

bilmiyorum canım sgkdan bir sor istersen onu çok detaylı konusamadık zaten doktorla hızlıca ne sorabilirsem sordum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…