2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Kızlar..
Erken doğum riski olanlara umut olsun diye yazıyorum..

Benimle aynı tarihe doğumu görünen yakın bir arkadaşımın suyu geldi ve doğumu gerçekleşti bugün.. Bebiş 32.haftadaydı ve 1900 gr civarıydı en son kilosu.. Ve şu ana dek hiçbir sıkıntısı şikayeti olmadı arkadaşımın, birden suyu geldi normal istiyordu ama epidüral sezeryan oldu.. Hiiiiiç korkma diyor sezeryan için (zaten pek korkmuyorum ya) 😁 Olacağı varmış yani.. Ama bebişimiz çok iyi ve sağlıklı.. "aslında küveze gerek bile yok ama gelişimi hızlı tamamlasın diye bi süre tutalım" demiş doktoru.. Yani kızlar, Allah ne yazdıysa onu yaşayacağız.. İnançlı ve pozitif olun ve elinizden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakın.. İnşallah hepimiz erkende olsa,zamanında da olsa sağlıkla alacağız kucağımıza 🙏

kesinlikle yaa.. Tamam bunlarda harika eşsiz duygular ve çok güzel ama herşey zamanında güzel ben kucağına almak sağlıklı olduğunu görmek bilmek ve artık yanımda büyümesini istiyorum..
hani diyorlar ya..yok uykusuz gece yok gazı falan filan,e zaten tüm bunları göze alıp yapıyosun çocuğu öyle değil mi?şikayet etceksem niye yapiyim? Bilmiyorum,belkide çocuk çok istediğim ve 2 kaybım olduğu için böyle düşünüyorum.. Ama nolursa olsun ben hiçbişeyden şikayet etmeyeceğimi ve zevkle uykusuz kalıp gazını çıkartmaya uğraşacağımı düşünüyorum

merhaba hamiş arkadaşım bugün gittim kontrole bebeğimin kilosu 2000gr 42cm karşılaştırman için yazdım merak ediyordun
Teşekkür ederim canim ilgin icin unutmadigina coookk sevindim:))))

Kizlar bugun o kadar kotuydumki sabah acayip bi mide agrisiyla uyandim kendimi lavaboya zor attim ve saatlerce kaldim inliyorum bagiriyorum terliyorum soguk soguk birden atesler basiyo dedim oluyorum heralde benden ziyade bebisi dusunuyorum o arada dua ediyorumki Allahim bana ne olursa olsunda ona bisey olmasin diye ;;; esim aldi doktora kostuk hemen ilk once bebege baktilar vucud su kaybettigi icin bebegin suyunda azalma varmi diye sukurler olsun iyiydi birde kalp atislarina baktilar . Ordan dahiliye derken serum verdiler epey yattim kan verdim birde bobrek safra kesesi ve mide icin ultrasona girdim herhangi bisey varmi diye sukurler olsun cikmadi.
Su an iyi sayilirim sadece cok halsizim bebegim ise oda anladi bende bi sknti var yavrum ara ara ben burdayim der gibi hafifce tekmeliyo bugun hic canimi yakmadan.... Allahim bizleri evlatlarimiza evlatlarimizida bizlere bagislasin ......

Kızlar güzel haberlerle gelenlere maşallah, endişelere sıkıntısız sağlıkla kucaklarız inşalah diyorum :)
Benim de gönek iki gündür indi, her gören de 35. Haftayı bulur inşallah deyip duruyor... Doğum yoluna girmiş, çok beklemeyiz diyorlar... Kısmet, sağlıkla sıhhatle ve hayırlısıyla gelsin kızım ve tüm bebişlerimiz inşallah :)
Bu arada ben yoğurt denemesi yaptım, güzel tuttu ama mayalık yoğurt ayırmayı unutmuşum :)
Kızım doğup yoğurt yeme zamanına gelene kadar mayamızı mümkün olduğunca organiğe çevirmeyi istiyorum ama mayalık ayırmayı unutmazsam tabii :)))

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Geçmiş olsun, acaba tansiyon, şeker öyle bir şey miydi ki ?
Anan şifalar diliyorum, tüm hasta olanlara ...
Amin duana Canım ...

Az kaldı, benim de 20 li haftalarda hiç ağrım sızım olmadığı halde NST de 10 dk da bir sancım olduğu çıkmıştı, o zamandan bu zamana erken doğuma karşı ilaç kullanıyorum. İnşallah sağlıkla kucaklayalım bebişlerimizi ...

Kızlaar bugün karnıma krem sürerken dikkatlice baktım çatlak varmı diye. Göbek deliğim hemen üstünde mor leke gördüm ilk başta çatlak değil gibiydi karnımın derisini sıkıştırınca çatlak ortaya çıktı :/// hemen karnımın her yerini sıkıştırmaya başladım sol alt tarafımda kasığıma yakın yerde 5 6 tane küçüklü bÜyüklü çatlakları gördüm :/// pisikolojik olarak çok kötü oldum :/ her ne kadar bebeğim için herşeye değer desemde keşke çatlamadan doğurabilseydim dedim :/

Çatladığınızı anlamak için hafif karın derisini sıkıştırır gibi yapın anında çatlaklar ortaya çıkıyor, gerginken belli olmuyor ama büzüşüncee beeen burdayım diyor :/

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Geçmiş olsun, acaba tansiyon, şeker öyle bir şey miydi ki ?
Anan şifalar diliyorum, tüm hasta olanlara ...
Amin duana Canım ...

Tansiyonum ilk olculdugunde epey dusmustu dun aksam yedigim bisey mi dokundu anlamadik cunku esimdede az biraz oldu ama benim bunye zayifti heraldeki ben agir gecirdim (

İnşallah canım...:) benim adet olacakmışım gibi ağrım oluyordu halada arada oluyor ama bana sürekli kullanmam için ilaç vermedi doktor... :44:

İnşallah canım...:) benim adet olacakmışım gibi ağrım oluyordu halada arada oluyor ama bana sürekli kullanmam için ilaç vermedi doktor... :44:

O ağrı bana da ara ara oluyor, hayırlısı ne diyelim artık, inşallah sağlıkla ve vaktiyle gelir bebişlerimiz...

canım ben de 1 aydır evde kendim yapıyorum.ama çok cıvık oluyor yogurdum ve ekşi olmuyor ben ekşi istiyorum.tavsiyesi olan var mı acaba

Canim ben bugun giremedim nete yeni okuyorum gecmisi ve hemen alintiladim yazini cevaplamak icin ama arkadaslar cevaplamislar. Olsun ben hazir alintilamisken yine yazayim nasil mayaladigimi
Bi kere uht sut olmasin mumkunse cig sut bul ve bir guzel kaynat. Serce parmagin sutun sicakligina dayanabiliyorsa mayalanma vakti gelmistir demektir. Normalde 1 kg sute 1 kasik yogurt konuluyo ama ben birazcik daha fazla koyuyorum, tabakta yogurdu cirpip sutun icine bosaltiyorum karistirip sariyorum. Bir kac saat sonrada dolaba koyuyorum. Kisin sutun isisi ve mayalanma suresi daha fazla oluyo. Yazin sicak oldugu icin eksimesin diye isi va mayalanma suresi daha aza iniyor canim. Bir de ben yogurdun suyunu devamli bi surahiye aliyorum ve ayran yapiyorum. Hem yogurdum kati oluyo hem ayranim super oluyor
Ne kadar uzatmisim yaw

Gelen bebisin suyu olsaydi mutlaka durmazdi ya azar azar yada hizli sekilde gelmeye devam ederdi... oyuzden kendini korkutma bence afedersin bazen degisik sekilde akintilarimiz oluyor veya idrar kacirma durumu olabiliyor...
agdaya gelince son 2 aydir biraktim mecbur jilete muhtacim suan mecbur tuy dökucu kremlerde var ama onlari tavsiye etmem erken dogurmaya sebep risk tasidiklari icin zararli... sende kalan zamanlarda jilet kullan aklinda böyle dusunceler kalmaz.... insallah vaktinde alirsiniz bebisi kucagina.

Günaydın
Benim arkadaşımın da 34. Haftada bir miktar suyu gelmiş, dr a gitmişler ama onun anlatması neredeyse 1 bardak kadar gelmiştir şeklindeydi. Hemen ultrasonda bakıp azalan suyu görmüşler ve serum bağlamışlar 3 gün bu arada da ciğer geliştirici iğneyi de hemen vurmuşlar neme lazım diye.
Onlar da başta pek sıcak bakmamışlar iğneye ama dr kâr zarar hesabı yapılmalı, eğer doğar da ciğerleri yetersiz kalırsa iğnenin verdiğinden çok zararı olur demiş. Ama yine de kararı bizim arkadaşa bırakmış, tabii bence iğneyi her ihtimale karşın yapmalıyız diyerek. Onlar da 1 defalık yaptırmışlar. Şimdi 36 hafta 5 günlük bebiş, bu c.tesi kontrolü var, onlar bayağı çektiler, kanamalar vs çok hastanede yatmak zorunda kaldılar demiş ki dr c.tesi geldiğinde 2-3 cm bile açılman olmuşsa hiç beklemem bebeği alırım. Bakalım bekliyoruz bu c.tesiyi.
Ayrıca bir başka arkadaşımın kardeşi de bu sabah ikizlerinin doğumu için hastaneye gidecekler :) 10 sene beklediler ve denediler çocuk sahibi olmak için inşallah sağ salim bir kızımız bir de erkeğimiz gelecek dünyaya :) 1 ay arayla öğrendik hamileliğimizi :) onun adına da çok heyecanlıyım bugün :) Allah başta o anniş olmak üzere hepimizin yar ve yardımcısı olsun ...
Hepinize sevgiler :)

Allah'ın izni ile sağlıkla ve sağlıcakla kucağına aldığını görürsün canım... mis gibi kokusunu içine çektiğinde ilerleyen günlerde tekrar konuştuğumuzda belki özlediğini duyarım... erkeklerin askerlik anıları vardır... kadınların ise hamilelik ve doğum anıları... kısmet bugüneymiş dersin ve oğluşunla beraber bu güzel günleri anarsın canım...

ben kızımda doğumundan sonra 2. hemoroid ameliyatı olmak zorunda kalmıştım.. kabızlık benimde büyük sorunumdu.. belki bu yüzden şimdi sezeryan bile olabilirim... son dk ya kadar bekleyip o anda karar vereceğiz.. eğer açılımı kolay ve fazla ıkınmayacaksam normal olacak... o doğduktan sonra ne kabızlık kalıyor akılda ne de zor geçirdiğin günler... kız kardeşimin çok zor bi hamileliği geçti.. ama oğluşunu kucağına aldıktan ve annelik duygusunu tattıktan sonra ve halen zorlu bir süreçte olmasına rağmen 2. bebişi 2 yıl sonra yaparım diyor.. (bizim yeğenin dişleri halen çıkmadı 10 aylık oldu.. ve çocuğun çektiği acılar fena )

Gunaydin guzel anneler ve bebikolari.
Kizlar uzun zamandir katilamiyorum yazismalara bi cirpida okumaya gayret ettim. Herkesi dogum telasi almis benide korkuttunuz😔. Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin.
Odalar kiyafetler sekerler hazir istediklerinde buyursunlar.
32. Hafta sebebiyle evimdeyim artik ama uykusuzluk fena tabi.
Kizlar size bi kac sorum olacak. Benim kollarimda ellerimde uyusmalar oluyor. Ellerim zaten sisik durumda. Ayak tabanlarimda aciyor. Sizlerde de var mi bu sikayetler. Oof skldim bu durumdan 1 2 haftadir boyleyim. 2 mayis kontrol soracagim dr. Bide simdiden 14 kilo oldum kiziyorum kendime cook.

Optum sizleri guzel anneler.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…