cnm doktorun doğru söylemiş herkesin acı eşiği farklıdır. bi de kimi kadınlar aşırı tepki veriyor. öyle bi bağırıyorlar ki kesiyorlar sanıyorsun. kimiside sessiz çekiyor sızısını. o yüzden sen kendi durumuna göre karar ver. normal doğumun gzel bir tecrübe olduğunu düşünüyorum ben ayrıca senin ve bebeğin için en güzel ve sağlıklı şekli normal doğumdur
ben geçen hafta acile gittiğimde bi kadınla birlikte girdik muayeneye gülümsüo karşımda sancısı varmış ne güzel acı eşiğiniz yüksek demekki dedim biraz sohbet edim bişiler öğrenim belki diye bi başladık şok olmuş vaziyette ayrıldık
5 cm açılması varmıs sancısıda varmıs gülümsüodu kaçıncı dedim 5. dedi ve anne 32yaşında3ünü evde kendim doğurdum birini hastanede doğurdum bunda da geldim bakalım dedi güle oynaya doğumhaneye gitti ne biçim cesaretlendim heyt çekilin bende yapabilirim demek geldi içimden
herkes çeşit çeşit canlar inşallah en hayırlısı hangisiyse öyle olsun hepimize hayırlı doğumlar
Canım hayırlı uğurlu olsun bebişinİnşallah sağ salim kavuşursunuz birbirinize...
Tesekkur ederim canim. İnşallahhhh
Yahu bacilar benim moralim bozuk....
Yorumlari genelde okuyorum 43-45 cm olan bebisler 2500 gr. Larda....
Benim oglum 49cm. Di 2562 gr. Di son gittigimde....
Gerci artik ileriden gidiyorsun demedi ama boyuna masaallah dedi durdu....
Zayif mi benim oglum simdi
ay canim cok guzel olmus ciciler topiginde de gordum masallah bitirdin hazirliklari ben daha besik siparisi verecem yarin insallah gec mi kaldım acaba
Benimde doğumum belirsiz şu anda normal gözüküyor ama gidişat neyi gösterir bilmem... Doğum kolay bişey değil gerçi bazı insanlarda acıya daha az tahammüllü olabiliyor ama sezeryan olan bir sürü tanıdığım var onlarda narkozdan ayılırken inliyorlardı yani her halükarda birinde önce birinde sonra çekiyorsun dilerim Allahtan herkesin doğumu çok kolay geçer...
Çok ferah bir oda olmuş. Güzel günlerde büyüsün Efe'cik.
Maşallah canım bebeişin güzel günlerde mutlu mutlu kullansın odasını...
Ayy tatlım hayırlısı olsun. Senden iyi haberleri de duyalım en kısa zamanda. Yine de bizi merakta bırakmaGünaydın canım hayırlı cumalar.Ben kadın doğumcumla görüştüm Pazartesi kontrole gittiğimde seni endokrinolojiye yatıralım dedi.Hayırlısı olsun belki doktor gözetiminde olmak daha iyi olur hem ben hemde bebeğim için.Pazartesi yatarsam haberleşemeyiz beni merak etme diye bilgilendiriyim dedim.Öpüyorum canım.
Bence ikisi de güzel. Burak isminin anlamı daha güzelCanim gecmis olsun oncelikle.rabbim bebegine kavusmayida erkenden nasip eder insallah.pazartesi alirsin gibi geliyo.benimde erken riskim vardi birtek suyum gelmemisti hala bekliyorum nasip artik.
KİZLAR YARDİM
isim konusunda kararsizim.babasi akif koyucakti ama benim cok eziyetli oldumu gorunce vazgecti.ortak karar aldik ali ve burak arasinda kaldim.sice hangisi ali mi burak mi?
Yok canım maşallah çok iyi boyu da kilosu da. Belki seninki digerlerine göre daha uzun boyludur.Yahu bacilar benim moralim bozuk....
Yorumlari genelde okuyorum 43-45 cm olan bebisler 2500 gr. Larda....
Benim oglum 49cm. Di 2562 gr. Di son gittigimde....
Gerci artik ileriden gidiyorsun demedi ama boyuna masaallah dedi durdu....
Zayif mi benim oglum simdi
Tabi sor canim cevaplarim. Canim ben hastaneye gidene bayagi suyum gitti zaten. Nst de Sancida cikti ama Acilmam yoktu. O yüzden. bide 34+4 bebegin durumu beni zaten beni çok endiselendiriodu. Acilma olur mu olmaz mi olursa bebek normal doğumu erken olduğu için kaldırabilir mi kaygisu zaten normal doğumu o an hic düşündürtmedi bana. Dr. Da direk aliyoruz dedi zaten. İlk gittigimde canim Sanci cikmazsa bekletecegiz ilaç vercem demişti zaten. Sadece su geldiğinde zaman oluyormus. Ama hem su gelip hem sanci olunca ilacla müdahale imkanimiz olmuyor dedi doktorum bana. Kismet 29 unda dogummus ole oldu.
ona bakma canım saglıklı olsun yeter ama kilo aldıran şeyler ye hamileyiz ama muz kasar balık yada omega 3 fındık ceviz süt bebeğe kilo aldırıyor
Cilegim cok tesekkur ederiz
Moralini bozma azericim. Benim kiz 49cm 3.100 gr dogdu. Senin oglanin kilosu iyi bence sadece uzun boylu olacak :)
Sagol canim seninde
azerikızı merhaba :) öncelikle bebişinin boyuna cidden de maşallah kilosu da gayet iyi bence 45 cm olan bebeğin 2500 49 cm olan bebeğin de 2562 olması durumu bence gayet normal. 4 cm çok yüksek bir fark değil canım öyle düşün :)
bu arada tecrübeyle sabittir muz, keçiboynuzu pekmezi ve yeşil sebzeler özellikle yeşil soğan yeşil biber gibi bebeğe iyi kilo aldırıyorbenimkisi mesela 4 hafta önce 1300dü şimdi 2500 çıktı şaka gibi bunları tüketmeni tavsiye ederim özellikle muz ve keçiboynuzu pekmezi her gün
Hay Allah (c.c.) razi olsun bacilarimmmAyy tatlım hayırlısı olsun. Senden iyi haberleri de duyalım en kısa zamanda. Yine de bizi merakta bırakma
Bence ikisi de güzel. Burak isminin anlamı daha güzel
Yok canım maşallah çok iyi boyu da kilosu da. Belki seninki digerlerine göre daha uzun boyludur.
Günaydın
Benim arkadaşımın da 34. Haftada bir miktar suyu gelmiş, dr a gitmişler ama onun anlatması neredeyse 1 bardak kadar gelmiştir şeklindeydi. Hemen ultrasonda bakıp azalan suyu görmüşler ve serum bağlamışlar 3 gün bu arada da ciğer geliştirici iğneyi de hemen vurmuşlar neme lazım diye.
Onlar da başta pek sıcak bakmamışlar iğneye ama dr kâr zarar hesabı yapılmalı, eğer doğar da ciğerleri yetersiz kalırsa iğnenin verdiğinden çok zararı olur demiş. Ama yine de kararı bizim arkadaşa bırakmış, tabii bence iğneyi her ihtimale karşın yapmalıyız diyerek. Onlar da 1 defalık yaptırmışlar. Şimdi 36 hafta 5 günlük bebiş, bu c.tesi kontrolü var, onlar bayağı çektiler, kanamalar vs çok hastanede yatmak zorunda kaldılardemiş ki dr c.tesi geldiğinde 2-3 cm bile açılman olmuşsa hiç beklemem bebeği alırım. Bakalım bekliyoruz bu c.tesiyi.
Ayrıca bir başka arkadaşımın kardeşi de bu sabah ikizlerinin doğumu için hastaneye gidecekler :) 10 sene beklediler ve denediler çocuk sahibi olmak içininşallah sağ salim bir kızımız bir de erkeğimiz gelecek dünyaya :) 1 ay arayla öğrendik hamileliğimizi :) onun adına da çok heyecanlıyım bugün :) Allah başta o anniş olmak üzere hepimizin yar ve yardımcısı olsun ...
Hepinize sevgiler :)
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kızlar ben hala isim bulamadım kızıma. sizlere de danışmak istedim.
ilk ismi hatice olacak da ikinci olarak
hatice erva, hatice ebrar, hatice elif, hatice elvin.
hangisi sizce benim düşündüğüm Erva Sizce
Ayy tatlım hayırlısı olsun. Senden iyi haberleri de duyalım en kısa zamanda. Yine de bizi merakta bırakma
Bence ikisi de güzel. Burak isminin anlamı daha güzel
Yok canım maşallah çok iyi boyu da kilosu da. Belki seninki digerlerine göre daha uzun boyludur.
KİZLAR YARDİM
isim konusunda kararsizim.babasi akif koyucakti ama benim cok eziyetli oldumu gorunce vazgecti.ortak karar aldik ali ve burak arasinda kaldim.sice hangisi ali mi burak mi?
kızlar bebeğin durumu derken nasıl yani kilosunu felan mı öğreneceksiniz. bebekte de şekere bakılıyor.bende de şeker var.merak ettim şimdi
bu söylediklerinden "aaa bu kulağıma çok hoş geldi" dediğim olmadı malesef canım :26:
Ama "Hatice'nin yanına" benim bikaç önerim şu :
- Elçin
- Eliz
- Miray
- Canan
- Sude
- Beril
- Beren
- Defne
- Nil
- Deniz
- Melda
- Nuray
- Senem
- Naz
- Gizem
canım skeri olanlarda bebek iri oluyor o yuzden dikkat etmek gerekiyor birden bbek kilo alıyor oyuzden dr diyete sokuyor ilerleyen sekerlerde insülün veriyolar ama bana diyet verdi
canımcım iki isim arasında "Burak" diyorum ben
Saol pufcum.galiba burak olmali,cogunluk karariyla.bu arada odana bayildim benim ev musait deil oda yapamadim.ev yaptiricaz ins ozaman kizimada oglumada ayri oda yaparim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?