canım topik arkadaşlarım çok sıkıntılı günler geçirdim
pazar gecesi sancılarım vardı acile gittik nst ye bağladılar düzenli sancı çıktı hemen kendi dr olduğu hastaneye sevk edildim
orda da dr geldi 2cm açıklık oluşmuş hemen yatıiş yapılıp iğne serum vs.yaparak sancıyı durdurmaya çalıştılar çok şükür şimdi iyiyim
dün taburcu oldum ama ayağa kalkmak yasak sürekli yatacağım artık oğluşu ne kadar içeri de durdurabilirsek çok korktum çok hazırlıksız yakalandım
dua edin de bir kaç hafta daha beklesin benim sıpam
Ayyyy dogumdasim benim...canim inan bilmiyorum ama doktor sekreteriyle konusurken bas gelis diye soyluyor hep..heralde bas gelis dedigi duruusudur:)))evet evettt saglikla gelsinlerdeeee farketmezz haklisin canimcim:))hayirlisi ile zaman gecsinde bi ins..bide sen nst ye girdinmi hic ben daha girmedim hic
canım baş geliş diyorsa dönmüş demekki benimkinde makat geliş diyor bugün gittim son kontrolüme nst ye bende hiç girmedim kasılmamda yok sanırım yada ben hissetmiyorum herşey normal dedi ters oluşu dışında son gün bile dönebilir kafana takma dedi rahatladım biraz :)
Bencede canimm otuz bes otuz altidan sonra donebiliyo diye duymustum bende..saglikla gelsinlerde napalim:))benide otuzbesimde cagirdi galiba ozaman nst ye gircm.rahatla rahatla iyi olsunlardaaaa :))))) bak kontrolunde guzel gecmis ..kizinmi olcak oglusunmuu
Kesinlikleee:))) banada dr.um erkek demisti ilk..maviler aldik felan:) ama ogrendimki sonra prensesim olcak:))aynen canim ne farkederkii :) nasip olursa ilk olcak oda ayri bi heycanli :))))aynen canım tek dileğim zamanında ve sağlıkla gelsin :) oğluşum olcak seninn :) kuzucuğumu hep kız diye sevdim geç gösterdi biraz :) sonradan oğlan dedi doktorum kabullenemedim ilk kızım olcaktı benim diye :)))) kız yada oğlan o benimm bitanem hayırlısıyla gelsinde :)))
pazar gecesi sancılarım vardı acile gittik nst ye bağladılar düzenli sancı çıktı hemen kendi dr olduğu hastaneye sevk edildim
orda da dr geldi 2cm açıklık oluşmuş hemen yatıiş yapılıp iğne serum vs.yaparak sancıyı durdurmaya çalıştılar çok şükür şimdi iyiyim
dün taburcu oldum ama ayağa kalkmak yasak sürekli yatacağım artık oğluşu ne kadar içeri de durdurabilirsek çok korktum çok hazırlıksız yakalandım
selam kızlar nasılsınız bakalım...
Kesinlikleee:))) banada dr.um erkek demisti ilk..maviler aldik felan:) ama ogrendimki sonra prensesim olcak:))aynen canim ne farkederkii :) nasip olursa ilk olcak oda ayri bi heycanli :))))
Haziran annesiyiz ins ama son gunleri temmuzmu olcak haziranmi merak icindeyimmvakti zamaninda gelsinlerde ins
selam canım...
valla kendi adıma söyliyim : genel anlamda iyiyim bikaç şikayetim dışında 😡
hava bugün sabahtan beri yağışlı ve kapalı İst'da,hatta uzun zamandan beri ilk kez şüsüm desem yeridir (habire sıcak basıyordu oysa) kaloriferi yaktım valla..oturuyorum öyle boş boş,sıkıcı..
sen nasılsın?
[/QUOTE
Hava kapalii olunca bende oyle oluyorum..burdada oylee..bide izin aldim isyerinden ...evde dinleneyim diye bi hafta oldu..kacgundurde hava boyle bi ruhum.daraliyo
Hahaha aynenn degisik bi durumm Allah isteyen herkese versin insallah:))benimde ilk :) birazda süpriz bi gebelikti ben temmuzu görmem diyorum ama bellide olmaz :) zamanında gelsin diyorum ama bian önce doğsunda kokusunu içime çekeyim diyede iç geçiriyorum :)) biz kadınlar gerçekten tuhafız
teşekkür ederim şimdi boyunu da hesapladım 47 cm benim gibi cücük olmucak kızım diyom babasına benzemiş
benimde sağ kasığımda kafası zorla baktı doktor
bugün kontrol var diye dün akşam hazırladım ben çantasını zaten yıkanmıştı ütüledim koydum çantaya nolur nolmaz diye
kendime alcam bi çanta şimdide hazır benimkilerde sadece çantaya koncak
benim nst istemedi ama ultrasondan kalp atışna falan baktı normal demekki herşey istemedi
Ben de 16 sına alayım diyeceğim ama eşim çalışıyor, yine de belli olmaz daha randevuyu netleştirmedim. Önce bir kafamda netleştireyim de
16 sı saat kaçta, denk gelirse yakın saate alayım :)
Bana erken saatlere al randevu anestezyen de bir görsün seni dedi
Hava kapalii olunca bende oyle oluyorum..burdada oylee..bide izin aldim isyerinden ...evde dinleneyim diye bi hafta oldu..kacgundurde hava boyle bi ruhum.daraliyo
selam canım...
valla kendi adıma söyliyim : genel anlamda iyiyim bikaç şikayetim dışında 😡
hava bugün sabahtan beri yağışlı ve kapalı İst'da,hatta uzun zamandan beri ilk kez şüsüm desem yeridir (habire sıcak basıyordu oysa) kaloriferi yaktım valla..oturuyorum öyle boş boş,sıkıcı..
sen nasılsın?
Kızlar merhaba,
Ben Eylül annesiyim ve daha deneyimli olan sizlerin yardım ve yorumuna ihtiyacım var.
Geçen gün detaylı ultrasonum vardı. Detaylı ultrasonu yapan radyolog bebeğin kalbinde intrakardiyak odak gördüğünü bunun tek başına birşey ifade etmediğini sık görülen birşey olduğunu amniyosentez önermediğini amniyosentez yaptırmaya kalksam onun riskinin bile bundan fazla olduğunu söyledi ve ben kafam allak bullak çıktım tabi ordan. Sonra kendi doktoruma gittim ve bu durumun beni korkuttuğunu amniyosentez veya harmony testi yaptırmak istediğimi anlattım. Kendi doktorum yine bunun
çok sık rastlanan bişey olduğunu hiçbirşey ifade etmediğini amniyosentezi nerden çıkardığımı zorla sağlıklı bebeği rahatsız etmeye çalıştığımı eğer kendi ikna edemediyse bide istersem perinataoloğa görünmemi söyledi. Bende bu seferde Prof ve riskli gebelik uzmanı bir perinataoloğa gittim. Oda bakıp aynı şeyi gördüğünü ama bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu görünen şeyin farklı isimleri; kalpte intrakardiyak odak, kalpte hiperokojen fokus, kalp kalsifikasyonu, kalpte beyaz leke, kalpte kireçlenme olarak geçebiliyo. Farklı bulgularla birlikte görüldüğünde bir anomali belirtisi olarak algılanabiliyor. Kalpte olan bir rahatsızlıktan olmadığını hamileliğin son aylarında kendiliğinden kaybolacağını söylediler bana.
Merak ettiğim şey kızlar, bunu duyanınız var mı??
Madem sık olan bişey burda kaç kişiyiz bizde niye kimseden böyle bişey duymadım
Konuyla ilgili bilgi veya tecrübesi olan varsa merak ve tedirginlikle bekliyorum.
Hepinize sağlıklı güzel doğumlarve çok sevgiler..
Selam, öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkürler, inşallah sende sağlıkla bebişini kucağına alırsın, bahsettiğin konuyu bende detaylı ultrasonda öğrendim, benim bebeğimde de kalbinde parlak nokta olduğunu söyledi doktor, seninde belirttiğin bir çok ismi var bu durumun. Bende çok endişelenmiştim ama 24.haftada kayboldu, doktorum çok sık rastlanan bir şey olduğunu söyledi korkma sakın, kaybolacaktır.
sarma mı dediniz? biz yaprak sarmayı hep koyuyoruz. zaten tane tane donuyor. çıkarıp tencereye dizip pişiriyoruz. çok güzel oluyor
Kızlar merhaba,
Ben Eylül annesiyim ve daha deneyimli olan sizlerin yardım ve yorumuna ihtiyacım var.
Geçen gün detaylı ultrasonum vardı. Detaylı ultrasonu yapan radyolog bebeğin kalbinde intrakardiyak odak gördüğünü bunun tek başına birşey ifade etmediğini sık görülen birşey olduğunu amniyosentez önermediğini amniyosentez yaptırmaya kalksam onun riskinin bile bundan fazla olduğunu söyledi ve ben kafam allak bullak çıktım tabi ordan. Sonra kendi doktoruma gittim ve bu durumun beni korkuttuğunu amniyosentez veya harmony testi yaptırmak istediğimi anlattım. Kendi doktorum yine bunun
çok sık rastlanan bişey olduğunu hiçbirşey ifade etmediğini amniyosentezi nerden çıkardığımı zorla sağlıklı bebeği rahatsız etmeye çalıştığımı eğer kendi ikna edemediyse bide istersem perinataoloğa görünmemi söyledi. Bende bu seferde Prof ve riskli gebelik uzmanı bir perinataoloğa gittim. Oda bakıp aynı şeyi gördüğünü ama bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu görünen şeyin farklı isimleri; kalpte intrakardiyak odak, kalpte hiperokojen fokus, kalp kalsifikasyonu, kalpte beyaz leke, kalpte kireçlenme olarak geçebiliyo. Farklı bulgularla birlikte görüldüğünde bir anomali belirtisi olarak algılanabiliyor. Kalpte olan bir rahatsızlıktan olmadığını hamileliğin son aylarında kendiliğinden kaybolacağını söylediler bana.
Merak ettiğim şey kızlar, bunu duyanınız var mı??
Madem sık olan bişey burda kaç kişiyiz bizde niye kimseden böyle bişey duymadım
Konuyla ilgili bilgi veya tecrübesi olan varsa merak ve tedirginlikle bekliyorum.
Hepinize sağlıklı güzel doğumlarve çok sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?