2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

Ben de bir iki kez geçirdim ishal vakasını, önemli olan susuz kalmamak, patates haşla, bir de muz ye. Ama mutlaka dr unu haberdar et. Çok sususz kalırsa vücut serum bağlamaları gerekir, ayrıca mineral takviyesi gerekiyor. Dr u haberdar et mutlaka...
Acil şifalar diliyorum...

ben de aynı enin giiyim. Bulantı da var. Yaz ayı hamileliklerinde oluyormuş. Bağırsaklarımdan patır kütür sesler geliyor. Yarına geçmezse ben de doktora gidicem. Ben bi de acaip üşüyorum, içim üşüyor giyinsem de

canım kahve ve limondan hap yap kendine yani avcuna kahve al bıraz lımon sık üstüne yuvarla onu hap gibi 2-3 tane yapsan yeter yarım saat yada 1 saat arayla yut onu suyla ishale çok iyi geliyor

doktorunu ara canım hem ilaçlardan da oluo ben muz haşlanmış patates bol su şeftali ile çözdüm biraz

gerçekten nst çookkk pahalıymış canım yaa ben muayeneye 120 tl vermeme rağmen nst ye 30 tl verdim ve 34+5 de başladık :) bir dahaki nst em 36. haftada sonra haftada bir dedi dr:)

O dedigin seyi ben sik sik yasamaya basladim o anlama mi geliyo bilmiyorum ben de

kızlar ben de o şeyi sık sık yaşıyorum.....

Bana da oluyor arada, sanırım önce enfeksiyon durumunu düşündürüyor. Dr a kontrole gidince sor derim...
Ben antibiyotik bir fitil kullandım sonra batma hissi azalarak geçti gibi.
Canim dun idrar testime bakildi temiz cikti bisi yokmus.herhalde normal :) dogu zor mor olsun artik istiom valla.benle ayni tarih olan bi arkadas yapti dogum bebkte masaallah tosun 3 kilom700 gr dogmus

Selamlar şikayetler ağrılar hep aynı benimde sol kalcama igne batıyor sanki yürürken bel ağrısı şişlik hepsi yakın zamanda geccek inşallah bebisler gelince

Bende doktor nst neden istemiyor diyodum madem o da ayrı paraymis aman istemesin hastaneyi zengin ettik

Benimki her muayene sonu istiyor canım. 10 TL gittiğim hastanede.

Benimki her muayene sonu istiyor canım. 10 TL gittiğim hastanede.

Valla benimki istemiyor ultrasondan bakti kalp atisini falan ölçtü o yeterli sanirim anlamadim bi sikayetim yok sanci falan belki ondandir sormadim da hersey normal diyo bende tamam diyorum o kadar :)

Kızlar ben çalışıyorum 32+0 da çalışabilir raporu aldım. Şidmi 33+0da da çalışamaz raporu alıcam. Bu raporları iş yerine mi veriyoruz. Doğumdan sonra sgk'dan para almak için hangi belgelere ihtiyacımız var :) Yardımlarınızı bekliyorum.

pahalı derken Medistate için demedim zaten,orası uygun ben Hisar hastanesi e gidiyordum orda çok sevip güvendiğim doktorum var ama ücretler çok pahalı olduğundan bırakmak zorunda kaldım..Hisar'da fiyatlar geçen sene 7.000 tl'ydi mesela,muayene ücreti ise 130 tl

meraba haziran annelerinden doğuran oldu mu acaba? merak ediyorum erken doğumdan korkuyorum da

evet canım yaklaşık 6-7 annemiz doğum yaptı,erken doğum..

Valla benimki istemiyor ultrasondan bakti kalp atisini falan ölçtü o yeterli sanirim anlamadim bi sikayetim yok sanci falan belki ondandir sormadim da hersey normal diyo bende tamam diyorum o kadar :)
ama canım şöyle bir durumda olaibliyor. Sen sancını hissedemeyebiliyorsun ama NST de sancın çıkabilyor

iş yerine veriliyor diye biliyorum. Sgk ile anlaşmalı bir hastaneye gidiyorsanız rapor çıkarken Sgk'nın sistemine otomatik bildiriliyormuş, doğum izninizdeki ücretler kısa bir süre sonra maaş gibi hesabınıza yatıyormuş. burdaki şirketle ilgilenen kişi öyle söylemişti. ama 103 TL'lik emzirme ödeneği için doğumdan sonra doğum raporuyla birlikte bulunduğunuz ildeki Sosyal güvenlik il müdürlüğüne / sosyal güvenlik merkezine başvurmak gerekiyormuş. Ordan verilecek talep dilekçesi dolduruluyormuş.

33+0 da çalışmaz raporu alamazsın diye biliyorum 37. haftada alabiliyorsun o raporu. hem sen 1 hafta için mi aldın çalışailir raporunu??

canım geçmiş olsun
bol bol su iç muz ye yine geçmezse dr na söyle allah korusun su kaybı olabilir

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Çalıştığım yerdekiler de çok bilmiyor bu konuları. Tüm evrakları istediler. Acaba yanlış mı yapıyorlar diye sordum. Doğum iznindeki ücretler şirket vasıtasıyla mı hesabımıza yatıyor? Çünkü bizim maaş karttımız yok herhangi bir kullandığımız kredi kartına maaşımız yatıyor.

33+0 da çalışmaz raporu alamazsın diye biliyorum 37. haftada alabiliyorsun o raporu. hem sen 1 hafta için mi aldın çalışailir raporunu??

Evet canım ya sadece 1 hafta için yıllık iznim de var 2 hafta onunla beraber mayıs maaşını tam almak için böle bişi yaptım. inş bu haftasonu çalışamaz raporu için sorun çıkmaz verirler.

Sosyal güvenlik kurumu ziraat bankası aracılığıyla sizin hesabınıza yatırıyor. şirketinizin rapor ve hesap bilgilerini bildirmesi gerekir. onlara güvenmezseniz bir kopyasını bulundurun nolur nolmaz Sgk'ya gitmek zorunda kalmazsınız inşallah. burdaki şirket görevlisi eskisi gibi zor olmadığını otomatik olduğunu söylüyor ama ne bilim belli olmaz :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…