- 14 Ocak 2013
- 2.367
- 4.604
- 248
- 37
Herkese merhaba biz anca geldik eve uğramamız gereken yerler vardı... Böcüğüm gayet iyi ama benim yine sancılarım çıktı üstelik ağrım da vardı doktor ultrasonla baktı rahim ağzı uzunluğu iyi olduğu için alttan bakmaktan vazgeçti... Magnezyumu iki kere almamı ağrım olursa da dinlenmemi tembihledi bizden bu kadar kızlar...:)
Benimde bu gün sancım çıktı canım doktor ağrın olursa dinlen dedi... Mümkün olduğunca sende dinlen...
Hımmm ben bu durumu kürtaj olurken yaşamıştım suni sancı vermişlerdi tabi doktorda açılmaya alttan eliyle bakıyor ama acıtmıyor...
İç zıbınların kumaşı gibi ince uzun bi kumaş parçası bebeğin tam göbek bağının olduğu yere gelecek şekilde yerleştirip beline
Ben daha önceden ameliyat olmuştum canım bu ikinci olacak gerçi doktorum uyarmıştı hamile kalırsan bu kadar şiddetli olmasa da tekrarlar diye çünkü alerjim var ve hamilelikte vücudun savunma sistemi normalden daha fazla çalışıyor... Benim çift taraflı ilkinde biraz alttan bakınca bile belli oluyorlardı ve sinüslerimin içine doğru büyümüşlerdi şimdi öyle değil ama sol tarafım daha kötü... Kanamada oluyor özellikle hapşırınca hamile olduğum için hiç bir şey kullanmama izinde vermiyorlar bende tuzlu suyla idare ediyorum ve bol temiz hava...
Ben de yaptirmadm acikcasi ama aklima takilyo
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaşlarım hepinize hayırlı günler diliyorum ben yarın sabah 9 - 9:30 gibi sezeryanla bebeklerime kavuşcam Rabbimin izniyle 36+4 olmuş olucaz.kilolarını bilmiyorum doktor 2 hafta geriden diye hesap etmişti en son. dualarınızı bekliyorum
canim cok gecmis olsun.benim agrim oluyo ve agri kesici olarak paracetamol diye bi hap kullaniyorum.hamileler icin uygunmus.ise yariyo en azindan agri cekmemi azaltiyo.dislerime bile sanci vuruyo polip baski yapiyo.peki burnuna tizlu suyu nasil cekiyosun canim .ben kac aydir hep agzimdan nefes aliyorum.polibim kucukken burun bandi takip oyle nefes aliyodum ama simdi o ise yaramiyo polip burnumu tamamaen kapatti.hatta polip olmayan deligimde kuculdu.cunki sag taraftan baski yapiyo burnumun orta kemigi yamuldu..benim durumum boyle[/QUOTE]Ben daha önceden ameliyat olmuştum canım bu ikinci olacak gerçi doktorum uyarmıştı hamile kalırsan bu kadar şiddetli olmasa da tekrarlar diye çünkü alerjim var ve hamilelikte vücudun savunma sistemi normalden daha fazla çalışıyor... Benim çift taraflı ilkinde biraz alttan bakınca bile belli oluyorlardı ve sinüslerimin içine doğru büyümüşlerdi şimdi öyle değil ama sol tarafım daha kötü... Kanamada oluyor özellikle hapşırınca hamile olduğum için hiç bir şey kullanmama izinde vermiyorlar bende tuzlu suyla idare ediyorum ve bol temiz hava...
Oegtls umarm mesajimi gorursun yine alinti olmamis anlamadim.canim birde polip ameliyati nasil bi ameliyat.cok mu zor.kac gunde iyilestin??
Slm kizlar nasilsiniz arada belime adet sancilari gibi agrilr giriyor cok zor geciyor su son haftalar uyku zaten yok rahatsiz oluyorum bu arda saglik ocagindn aradilr haftaya kan tahlili yapcklrmis sekerde bkc dedi sizdede bkldi mi
allah yardimcin olsun hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin insallaharkadaşlarım hepinize hayırlı günler diliyorum ben yarın sabah 9 - 9:30 gibi sezeryanla bebeklerime kavuşcam Rabbimin izniyle 36+4 olmuş olucaz.kilolarını bilmiyorum doktor 2 hafta geriden diye hesap etmişti en son. dualarınızı bekliyorum
Bu gün sordum doktora canım bebek damarlara baskı yapıyormuş sağ ve soldan farklı damarlar geçiyormuş bu yüzden tek taraflı olması olması normaldir dedi uyuşmada olur vs diye anlattı ki oluyor da zaten neyse içim rahatladı tek taraflı olmasını garipsemiştim çünkü her gittiğimde elime ayağıma bakıyor zaten ödem için o yüzden problem yok...sana kendi hâlimi anlatayımda, hâline şükret arkadaşım...
2 hafta önce başladı bende el ve ayak şişlikleri,ödem.. ilk zaman bir tek hafiften uyuşma oluyordu ellerimde (orta ve yüzük parmağında) hadi bu neyse zorlamıyordu beni.. Ama 1 haftadır öyle zor ki bununla yaşamak.. Hem sağ hem sol elim parmaklar gün içinde dahi devamlı uyuşuk.. Özellikle gece vc'ye kalktığımda ve sabahları uyandığımda uyuşukluğun yanısıra ağrıda ekleniyor.. Tarif bile edemiyorum çok garip bi ağrı.. Sanki elimin,bileğimin üstüne tonlarca yük binmiş gibi sanki 2 yandan aynı anda ters yönlere damarlarımı çekiyorlar gibi.. O kadar acıyor ki canım anlatamam,çoğu zaman ağlıyorum hatta istemsizce.. Zaten uyuşukluk hiç geçmiyor gün içinde..
doktor normal dedi..
sağlık ocağı hemşiresi normal dedi..
internette araştırıyorum normal yazıyor..
ama gel de bana sor 😔
8 ayı rahat geçirdim,şu son 1 ay burnundan gelicek gibi..yinede şükür Allah'ım,en azından bende ya da köftemde sağlıksız bi durum yok..napalım katlanıcaz..
hee bu arada doktor bana tuzu karbonhidratı kes dedi..zaten bu olayın şiddetli olması fazla kilodan,öyle söyledi..
aklında bulunsun seninde 😉
Demin dr dan geldim kontrolden nst de sanci cikti 1 cm acilmam varmis. Gecen gunku agrilarim dogum sancilariymis yani sanirim erken olcak dogum.tekrsr sancilanirsan hemen hastaneye git dedi. Gecen gitseydim kesin yatirirlarmis. Burda hastane beni 24.5 den önce almiyor cunku cok erken oldugu icin de 10 gun umarim dayanirsin dedi korktum. Yoksa baska hastaneye gitmem gerekicek uzak kaliyor biraz ama daha güvenli.Ne yat dinlen dedi nede baska birsey benide korkutmak istemedi sanirim. Su an 35 haftanin icindeyiz umarim iki hafta dayanirim ya. Bari tam toparlasaydi kendini bebegim.bugunde sabahtan beri feci mide bulantilarim ve istahsizligim var. Bugun sonunda bana demir vitamini yazdi ilk kez kullanicam depom bosalmis heralde sonunda. Korkuyorum sanci gelcek diye daha cok erken degilmi yaa;-((
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Adet sancisi herkeste azda olsa farkli olur. Ayni adet sancisini nasil hissediyorsan öyleydi.ben adet sancisi karnimda hissetmem sadece bacaklarim agrir yuruyemem ve kasilir sanki kemiklerim titrer ve ates basar sinir stres basar hatta o anlar bebegin karnimda oynamasi bile bana iskence geldi daha cok agri oldu o oynadikca. herkes karna bele bicak saplanir diye anlatirdi bende o yuzden dogum sancisi olacagini dusunmedim ama megerse dogum sancisiymis.ustten basliyor agri derler ya oda baskaymis herkeste dr kiminde ustten kiminde alttan kiminfe bacak yada belde baslar dedi. Bildigin adet sancisiydi bi kac saat surdu arada nefes aldirdi sadece sonra gene geldi gitti geldi en önemli belirginligi bu gidip gelmeleriymis saat tutmak gerekirmis yani. Ben önce bi iki saat araliksiz cekmistim sonr gidip gelme baslamisti iki gün sürdü.. Bir yandan diyorum anlamis oldum iste agrim olunca acilmam oluyormus ne guzel diyorum bazilarinfa sanci olur acilmaz yada acilma olur sanci olmaz ya. Kendimi görmüs oldum agriyinca aciliyorum oda iyimis diye avunuyorum iste;-) bi on gun daha dayanaydim iyidi sorun olmaz belki ama küveze koymalari üzer beni cok.allah hepimize bi avazda kurtarsin insallah. Sen cati muaynesi oldunmu rahim agzi kisalmasi acilma felan varmi sende?
Ben bu cuma gidicem doktora o zaman yapilcak cati muayenesi ilk kez, daha once hic yapilmadi acilma var mi bilmiyorum o yuzden
benim doktorum rahat baya 2 haftada bir cagiriyo kontrole nst de sanci cikmayinca bu aralar dogurmazsin diyip gonderiyo
Bu gün sordum doktora canım bebek damarlara baskı yapıyormuş sağ ve soldan farklı damarlar geçiyormuş bu yüzden tek taraflı olması olması normaldir dedi uyuşmada olur vs diye anlattı ki oluyor da zaten neyse içim rahatladı tek taraflı olmasını garipsemiştim çünkü her gittiğimde elime ayağıma bakıyor zaten ödem için o yüzden problem yok...
mrb canım senin durumunda bnm ki gb olmuş. bnm 32 den beri hafif sancım var. ve 35. haftada 80-90 ın altına inmeyen sancım ve 1 cm açıklığım vardı ve ben bilmeyerek öğrendim hem sancıyı hem açıklığı. beni hemen hastaneye aldılar. 4 gün serum ve iğne ilaç yedim. ciğer geliştirici iğne vurdular. sana vurmadılar mı. şimdi 37+ 2 olduk. hareket etmiyorum evden dışarı çok az çıkıyorum yürümek yasak. yarın kontrolüm var bakalım son durum ne olmuş. yüüdüğüm zaman kaılma oluyor bebek hareket ettikçede ağrı oluyor bu sancıymış ama ben sancıyı bilemiyorum işte..sanada çok geçmiş olsun. kendi doktorun varsa ona kesinlikle git... bana 35 de şu an bbeğin doğsa sorun olmaz ama kuvez ihtiyacı olabilir kuveze almak istemem dedi. 35 de doktor banada demişti 1 hafta 10 gün daha kalsın içerde demişti bnm bu sürem c.tesi doluyor... inşallah sende o günleri görürsün ayakta kalma yürüe ağır kaldırma
benim bugün kontrolüm vardı arkadaşlar ben nst ye girmiyorum doktorum gerek görmüyor ama sezeryanla doğum yapmak zorunda olduğumu başka seçeneğimin olmadığını söyledi yüksek tansiyon benim bütün dengemi bozdu doğumda erken olacak galiba benim kızım 2 kilo 720 gr 47 cm olmuş pazartesi günü tansiyonum yükseldi allahtan protein kaçağım yok ama çok fazla ödem oluştu umarım biraz daha bekleyebiliriz benimle aynı sorunu yaşayan varmı aranızda?bu arada ben her hafta kontrole gidiyorum bazen 3 günde bir gidiyorum..
sana kendi hâlimi anlatayımda, hâline şükret arkadaşım...
2 hafta önce başladı bende el ve ayak şişlikleri,ödem.. ilk zaman bir tek hafiften uyuşma oluyordu ellerimde (orta ve yüzük parmağında) hadi bu neyse zorlamıyordu beni.. Ama 1 haftadır öyle zor ki bununla yaşamak.. Hem sağ hem sol elim parmaklar gün içinde dahi devamlı uyuşuk.. Özellikle gece vc'ye kalktığımda ve sabahları uyandığımda uyuşukluğun yanısıra ağrıda ekleniyor.. Tarif bile edemiyorum çok garip bi ağrı.. Sanki elimin,bileğimin üstüne tonlarca yük binmiş gibi sanki 2 yandan aynı anda ters yönlere damarlarımı çekiyorlar gibi.. O kadar acıyor ki canım anlatamam,çoğu zaman ağlıyorum hatta istemsizce.. Zaten uyuşukluk hiç geçmiyor gün içinde..
doktor normal dedi..
sağlık ocağı hemşiresi normal dedi..
internette araştırıyorum normal yazıyor..
ama gel de bana sor 😔
8 ayı rahat geçirdim,şu son 1 ay burnundan gelicek gibi..yinede şükür Allah'ım,en azından bende ya da köftemde sağlıksız bi durum yok..napalım katlanıcaz..
hee bu arada doktor bana tuzu karbonhidratı kes dedi..zaten bu olayın şiddetli olması fazla kilodan,öyle söyledi..
aklında bulunsun seninde 😉
ben yaptırdım haftalarına uygun zamanda. çok geçmediyse yaptır bence.sadece küf olunca fln bulaşmıyormuş tetanoz.topraktan, hayvan gübresinden fln da bulaşabiliyormuş.5 doz yapınca da bi ömür etkisi oluyormuş ztn. 2 doz yaptırdım diğer 3 ü doğumdan sonra ztn .kendin bilirsin tabi yine de..Kizlar aranizda tetanos asisi yaptirmayan var mi?saglik ocagi beni cok gec bilgilendirdi asi konusunda doktoruma sordum cok onemli degl icine sinmiyosa yaptir dedi sonraki dozlari da dogumdan sonra yaptirabilirmisim.ama gunumuz sartlarinda cok dusuk bi ihtimalmis yenidogan tetanosu evde dogum yaparsan tehlikeli olur dedi
arkadaşlarım hepinize hayırlı günler diliyorum ben yarın sabah 9 - 9:30 gibi sezeryanla bebeklerime kavuşcam Rabbimin izniyle 36+4 olmuş olucaz.kilolarını bilmiyorum doktor 2 hafta geriden diye hesap etmişti en son. dualarınızı bekliyorum
Slm kizlar nasilsiniz arada belime adet sancilari gibi agrilr giriyor cok zor geciyor su son haftalar uyku zaten yok rahatsiz oluyorum bu arda saglik ocagindn aradilr haftaya kan tahlili yapcklrmis sekerde bkc dedi sizdede bkldi mi
Kizlar aranizda tetanos asisi yaptirmayan var mi?saglik ocagi beni cok gec bilgilendirdi asi konusunda doktoruma sordum cok onemli degl icine sinmiyosa yaptir dedi sonraki dozlari da dogumdan sonra yaptirabilirmisim.ama gunumuz sartlarinda cok dusuk bi ihtimalmis yenidogan tetanosu evde dogum yaparsan tehlikeli olur dedi
Bacilarim sizlerden Allah (c.c.) rizasi icin dualarinizi bekliyorum....
Ali Yasin imi simdi yogun bakima yatirdik...
Sariligimiz yine artarak devam etti ayrica emme yetenegimiz fazla yoktu o nedenle yatirdilar oglumu....
Uzulmemek icin elimden geleni yapacagim sutum etkilenmesin diye ama elimde olmayarak icim kan agliyo su an...
Hamilelerin dualari kabul olur derler ya siz hamile bacilarimdan dua bekliyorum bacilarim....
Saglicakla alin yavrularinizi ins.
Kendinize iyi bakin ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?