Ben de sezeryan icin 21 mayisa gun aldim, arka arkaya dogurucaz heralde sen de kendin mi tercih ettin sezeryani yoksa zorunluluktan mi oyle oldu
21 mayısta kaç haftalık oluyosn
Benim şeker sabahları 180-190 larda geziyordu öğlen ve akşam tokluklarım ise 140-150-160 oluyordu insüline rağmen.Hastaneye gidince ilk 5 gün insülini kestiler.Sonra tekrar başlattılar bir hatamı öğrenmiş oldum aslında dahiliye doktoru ve eczacının hatası diyebilirim.Çünkü bana insülini yemekten 20 dak yarım saat önce yap demişlerdi bende öyle uygulamıştım.1. saat tokluklarım artan insülin dozajına rağmen giderek yükseliyordu iyice sinirlerim altüst olmuştu.Hastanede ise yemeğin hazır halde masada olacak ve hemen insülini vuracaksın dediler ve bu uygulama sonucu gerçekten değerlerim daha düşük çıktı.aklında bulunsun arkadaşım.
38+3 oluyorum dogum zamani, once genel dusunmustum ama sonra uyanma asamasi zorlu oluyo diye vazgectim
anestezi uzmaniyla baya uzun uzun konustuk eger com heyecan yaparsam beni hafif uyutun falan dedim o da tamam dedi ben yaninda olucam zaten eger grekli olursa uyuturum dedi
sen kac haftalik olmus olucaksin
Benimde aynı 38+3 olucam bende epidrallı olucam bebişimizi ilk biz görücez nette okudugum yorumlar ve arkadaşlarımın tecrybesıyle epd çok rahat diyolar bıde hiç anlamıyosun 10 dk bıtıyo gıbı geliyo diyorlar senınde zorunlu sezeryan mı olucak sen mı istiyosun
38+3 te dogum yapmis olucam insallah, ama dogum sekline karar vermek cok zormus sezeryani sectim diye pisman olmaktan cok korkuyorum inan bunlari dusunmekten bebegime kavusma animi bile hayal edemiyorum su an
Benimki zorunlu degil kendi tercihim, inanilmaz kararsiz kaldim ben hatta hala oyleyim desem yeridir
pisman olmaktan cok korkuyorum, etrafimdakilerin biz sana demistik demesinden cok korkuyorum, her seyin hayirlisi yine de tabi ki
etrafimda sezeryan yapip memnun kalanlarin payi cok buyuk bu karari vermemde
Kizlar doktordan geldim simdi 34+1 ve kilomuz 2282 gram.uc gun gerideymis.bu haftada sizin bebekleriniz nasldi ya kilo almyo benmki
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım kasılmalar normal bu dönemde ama herzaman kı gibi değil daha fazlaysa yakınlarda hastane ya da aile hekımlığı varsa nstye gir istersen.
ne olur ne olmaz.
canım ben 1 pike takımı 1 uyku seti aldım yorgan diktiriyorum 1 nevresim takımı almayı düşünüyorum ama henuz acele etmıyorum.
fazla olmamış bence ideal olmuş senın de.
herkes gün alıyor artık yavaş yavaş
bebeğini sağ salim kucağına al inşallah canım.
valla bende doğumu düşününce sankı benden alacaklar gibi hissediyorum. aylardır onun herşeyini sadece ben hissediyorum paylaşma düşüncesi bıraz burukluk yaratıyo dimi.
Canim hadi hayirlisi
Sezeryani senmi istedin neden erken aliyorlar dogum tarihinden once?ayy bende heycanlanirdim ya kesinn belli olsa
Sağlıkla, hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah. Şimdiden Allah analı babalı büyütsün diyelim. 5 gün göz açıp kapayıncaya kadar geçer, hatta heyeceandan benim gözüme uyku girmezdi herhalde :)
Maşallah oğluşuna. Kilosu da haftasına göre normal, hafta hafta kilo takibi var çeşitli sitelerde, ordan kontrol edebilirsin.
Ben de haftaya temizlikçi alacağım. Ayakta çok duramıyorum belim ağrıyor, ablamı çağırayım en iyisi....
Seninde oğluşunu kucağına almaya az kalmış. Bugün haber getiren tüm bebeklerin de maşallahı var, maşallah maşallah :)
Yazın doğum yapan iki arkadaşıma sordum, ne giydireceğim diye. Gece ayaklı kollu tulum giydirdim, üstüne hiçbişey örtmedim, gündüzde kolsuz bacaksız zıbın giydirdim, ayağınada çorap giydirdim dediler. Ayakları terliyormuş dedi biri, biride üşüyor diye dedi, çorabı da çok alayım bari. İlk başlarda da yine gece olduğu gibi ayaklı kollu tulumlar giydirmişler. Ben de yeni anne olacağım için tulumdu zıbındı pek anlamıyorum :) kollu kolsuz, ayaklı bacaklı diye tarif ediyorum :) Yani ince kundak örtüleri dışında yazın pike, yorgan kullanmayız herhalde.
Mutlu sona yaklastik canim kucagina alcaksin daha guzel iste icini ferah tut buarada kacinci haftandadin bana daha tarih vermedi cunku normal dogum denicez
Ayyyhh oku oku ancak bitirdim
Evet canim okudum, biliyorum. Simdi daha iyisindir umarim.
Masallah pufpufum koftene de sanadabizimde kontrolumuz yarin.
Ne kadar heyecanlisinizdir kizlar. Hayirlisiyla alirsiniz insallah yavrularinizi kucaginiza
İşte buda bizim kontrol günü dönüş hikayemiz...😍
EFE'cim sata göre 34 ultrasona göre 35.haftada ve 2700 gr/47 cm 😘
Rahim ağzı kapalı, suyumuz iyi ve standart herşey normal...🙏
17'si sezeryan muhtemelen diye 17'si bir kez daha teyit edildi, yinede 1 hafta kala netleştiririz dedi + "böyle giderse sen istemesende sezeryan olcak zaten" dedi (önde gidiyor ya benimkisi) aaay ben bi sevin,bi sevin 😆😁
kontrol 1 haftaya düştü nihayet ve bidahaki gidişte nst başlıyor..
Asıl bomba ise : 2 haftada gram bile kilo almamışım şok oldum, hatta doktorda şaşırdı ama tebrik etti tuzu kesmek ve azcık dikkat etmek bile bu kadar etkiledi demek.. Eli hep yüzündeydi yine köftemin... Heee bide doktor "böyle giderse 4 kiloyu geçecek" dedi hehehehe.. Maşallah köfteme
İçinden geçeni yap canım. Ben ağrı eşiğime göre karar verdim bi aksilik olmazsa normal istiyorum. Çünkü ilk hamileliğim nekadar acı çekiceğimi bilmiyorum. Hazır bilgim yokken öğreniyim dedim :) sezeryan olursa sonrasında yara ağrısı çekicem. Daha önce ameliyatlar yaşadım bir yerim kesilince canım çok acıyo. Uzun süre iyileşemiyorum. Normal olsun tez olsun istiyorum Allahın izniyle. İnşallah hepimiz bir çırpıda elimize alırız bebişkolarımıızı
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bence kötü şeyler düşünme içini rahat tut normal doğum yapıpta bısuru sorun yaşayanlarda var inşllh herşey yolunda gidicek bişey sorucam gögüsler için bişey kullanıyomusun
Kizlar birsey soracagim. Simdi ben normal dogumla bebegimi bekleyecegim. Ama evde yalniz olacagim. Okuyorum, herkesin bir tanidigi son hafta yaninda kaliyormus. Yalniz beklesem evde sakincasi olur mu ? Yalniz beklemenin riski var mi, basima ne gelebilir ki? Bilenleriniz varsa yardimci olabilir mi ?
maşallah canım sana da köfte nedeİşte buda bizim kontrol günü dönüş hikayemiz...😍
EFE'cim sata göre 34 ultrasona göre 35.haftada ve 2700 gr/47 cm 😘
Rahim ağzı kapalı, suyumuz iyi ve standart herşey normal...🙏
17'si sezeryan muhtemelen diye 17'si bir kez daha teyit edildi, yinede 1 hafta kala netleştiririz dedi + "böyle giderse sen istemesende sezeryan olcak zaten" dedi (önde gidiyor ya benimkisi) aaay ben bi sevin,bi sevin 😆😁
kontrol 1 haftaya düştü nihayet ve bidahaki gidişte nst başlıyor..
Asıl bomba ise : 2 haftada gram bile kilo almamışım şok oldum, hatta doktorda şaşırdı ama tebrik etti tuzu kesmek ve azcık dikkat etmek bile bu kadar etkiledi demek.. Eli hep yüzündeydi yine köftemin... Heee bide doktor "böyle giderse 4 kiloyu geçecek" dedi hehehehe.. Maşallah köfteme
inşallah canım maşallah güzel haberlerle gelmişsinarkadaşlar merhaba.....
ben de kontrolden geldim...doktorum oğluşun kilosuna 2770 dedi çok normal ama geçen hafta da yaklaşık bideğerdi. doktorum normal dedi....
suyumuz da normalmiş...
nst de ve tansiyon da iyi.......
sezeryan için gün vermedi henüz.....
ama bi de bana sorun kendimi taşıyamıyorum... çok ama çok yavaş yürüyebiliyorum ... bi de bugün yarım gün temizlikçi aldım yarı da alıcam .... önünde arkasında dolaşmaktan halim kalmadı...
allahım diyorum zamanında vaktinde sağlıcakla alalım yavruları kucağımıza.......
ne güzel canım yavruna kavuşmana çok az kalmış bence sevinmelisin artık kucağına alacaksın koklayacaksın bundan daha güzel bişey olur muCancanlar biz bugün kontroldeydik vee doğum tarihimiz belli oldu.Allah nasip ederse 29 mayıs sabah 7:30'da hastanede hazır olacağız..Bu arada Poyraz kuşum 2909 gram olmuşşimdilik herşey yolunda tarihimiz kesinleşince de biz biraz heyecan yaptık sankii ve oğlumu benden alacaklar diye hafiften bir duygusallık mı desem artık ööle değişik bir duygu oldu neyse bizden haberler bu kadar umarım siz de iyisinizdir.Öpüldünüz
kızlar doktor randevum vardı bugün.bebeğim 2 hafta önce yani 35. haftada 2650 gr yani haftasına göre fazlaydı.giderken korka korka gittim çok kilo aldımı acaba diye çünkü normal dogum istiyorum.sadece 150 gr lmış kızım 2800 olmuş.doktor böyle olamsı çok iyi geçen sefer endişelenmştim hızla kilo alsa normal doguramazdın 4 kioyu bulurdu dedi..onun dışında bşey söylemedi herşey yolunda allaha şükür sağlığı yerinde.dogum pozisyonunu almış fakat kanala girmemiş daha... 10 gün sonra alttan muayene için çağırdı :18: korkmuyorum da çok çekiniyorum ya pfffböyle işte benden bu kadar.fotosunu da yüklim kızımın.doktor çok güzl bebek koca yanak diyor :) ağzını yalıyodu allahım izlemek hareketlerini öyle zevkli ki...Eki Görüntüle 1117297
Kızlar çok şükür hastaneden çıktık.Bilenleriniz vardır 5 Mayıs' ta gebelik şekerinden ötürü doktorum hastaneye yatırmıştı.Tedavimizi olduk,insülin dozlarım tekrardan ayarlandı değerlerim normale döndü hatta artık hiperglisemi değil hipoglisemi yaşıyorum.Neyse şekerim düşünce atıyorum kesme şekeri yarım saate düzeliyorum.Kızımın hastanede hergün kalp atışlarına bakıldı,2 kez nst ye ve 2 kez de ayrıntılı ultrasonda bakıldı kızıma.Çok şükür yüksek şekerimden etkilenmemiş sağlıklıymış bebeğim.Hepinizi çok özledim eve banyo için izinli geldiğim günlerde sadece 10 dak.göz atabildim foruma.Azerkızı bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Gereğidüşünüldüden haber yok sanırım.
Pufpufum en son tahlil yaptıracaktın idrar topluyodun şükür iyi çıkmış sonuçların sevindim.Dünde kontrolün varmış güzel haberler getirmişsin.Maşallah bebişine.
Huzeyfee canım arkadaşım hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum sana.
Cann2014 hiç unuturmuyum burayı ve sizleri,hepiniz aklımdaydınız sürekli ama hastanede interneti şifreliydi vermediler bana.
Kızlar bu arada kilodan bahsedenler olmuş bende toplamda 9 kilo aldım ve sabitledim kollarım,bacaklarım çöp gibi oldular yüzüm zayıfladı iyice.Ama insülin kullandığım içinmiş.Neyse aldığım az gramları da bebişim alıyormuş.Kilolu değil haftasına göre alt sınırda ama doktorum normal diyor bende sorun etmiyorum.Bizden haberler böyle hepinizi öpüyorum.Güzel ve sağlıkla dolu bir haftasonu diliyorum.
Kizlar birsey soracagim. Simdi ben normal dogumla bebegimi bekleyecegim. Ama evde yalniz olacagim. Okuyorum, herkesin bir tanidigi son hafta yaninda kaliyormus. Yalniz beklesem evde sakincasi olur mu ? Yalniz beklemenin riski var mi, basima ne gelebilir ki? Bilenleriniz varsa yardimci olabilir mi ?
Kizlar doktordan geldim simdi 34+1 ve kilomuz 2282 gram.uc gun gerideymis.bu haftada sizin bebekleriniz nasldi ya kilo almyo benmki
Öfff yaa bir tek benim doktorum mu önermiyor epidural normal doğumu
Canım kilosu çok iyi maşallah, neresi az geldi sana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?