Kizlar bende acayip korku basladi ayni zamanda kararsizlik gebelik sekerim ve tansiyon dusuklugum var sizce normal dogumu denemelimiyim yoksa riske atmayip direk sezeryanmi olayim inanin bi snye aklimdan cikmiyo napsam diye ayin 26sinda doktor bakcak bebek hala dogum kanalina girmediyse 30 una filan sezeryanla alcak napmaliyim sizce ilk gebeligim çok tecrubesizim :-( yardimmmmm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım bende de gebelik şekeri ve tansiyon düşüklüğü var.Benim bildiğim insülin kullanıyorsan 40. haftaya kadar gidebildiği ve normal doğum yapabildiğin ama diyetle şekerin kontrol altındaysa doktorlar riske atmadan 38. haftada sezeryanla bebeği alıyorlar.Ben kararı tamamen doktora bıraktım sezeryan derse sezeryan normal derse normal doğururum çünkü bebeğin durumunu en iyi onlar bilir.
kızlar dünden beri hafif kasılmalarım vardı. öğleden sonra şiddetlendi. sancıyla beraber ağrı var.
akşam üzeri nişan dedikleri hafif pembemsi akıntım gelmeye başladı ve sancılarım da var. sanırım doğum çok yakın. doğum olursa diye son rutuşlarımı yapıyordum.
uzandığımda 7 dk bir eğer ayaktaysam 4- dk geliyor sancılar. şimdi işlerimi bitirip uzanıcam ve kontrol edicem sancı aralığını. ama sancılar her zamankinden çok daha şiddetli sanırım doğum çok yakın. dualarınızı bekliyorum.
Allah hayırlısıyla sağlık sıhhatli kucağıma almayı nasip etsin...
kızlar sızlerınde ayakları sısıyormuu ?
benım ayaklarım ozellıkle bıleklerımın orası cok sısıyor, sabah kalktıgımda bıle agrıyor ve sısık, nerdeyse yuruyemıyorum bıle.
sızdede oluyor mu ole, ne yapıyorsunuz ??
Gunaydin kizlar, yarin sabah nasipse sezeryana giriyorum 38+3 olmus oluyorum
o kadar garip bi ruh halindeyim ki boyle olacagim aklima gelmezdi hic, heyecan korku merak telas her duyguyu yasiyorum. Allah nasip ederse bebegimi sag salim kucagima alirsam bu benim hayatimin donum noktasi olacak, bi daha eski gunlerdeki kadar rahat basina buyruk olamicam
minicik bi cani kucagima vericekler ve ben onu buyutup hayata hazirlicam butun sorumlulugunu alicam
cok guzel bi duygu oldugunu soyluyolar ben hic tatmadigim icin yasayip gorucem, benim icin dua edin ben dogumdayken hepinize dua edicem
allah hepimize sag salim saglikla dogurmayi nasip etsin insallah
o kadar garip bi ruh halindeyim ki boyle olacagim aklima gelmezdi hic, heyecan korku merak telas her duyguyu yasiyorum. Allah nasip ederse bebegimi sag salim kucagima alirsam bu benim hayatimin donum noktasi olacak, bi daha eski gunlerdeki kadar rahat basina buyruk olamicam
minicik bi cani kucagima vericekler ve ben onu buyutup hayata hazirlicam butun sorumlulugunu alicam
cok guzel bi duygu oldugunu soyluyolar ben hic tatmadigim icin yasayip gorucem, benim icin dua edin ben dogumdayken hepinize dua edicem
Günaydın kızlar. Doğuran doğurana valla...
Bi sürü bebeğimiz oldu tabi kayıplarımız da var.
Dumadumadum bebeğini kaybetmiş maalesef. Doğmuş azıcık yaşayıp vefat etmiş prensesi...
Artık face ve kk yı kullanmayacakmış. Son bi mesaj yazıp çıkmış.
Allah yardımcısı olsun, acısını dindirsin inşallah.
ilk günler belki biraz zor olucak ama büyüyüp serpilip hele anne deyip peşinde dolaşmaya başladıktan sonra başına gelen en güzel duygu olduğunu düşünüceksinİkiniz için de kolay ve sağlıklı bir doğum olur inşallah
bugün güzel ve faydalı bir yazı okudum. belki okuyup faydalanan olur:
http://hassasanne.com/wp/2013/01/21/anne-sutunu-nasil-arttirabilirsiniz/
Yeni annelerin en büyük derdi budur. Benim de 3 çocuğumu büyütürken en hassas olduğum konulardan biridir anne sütü.
Ne yapsam da daha çok anne sütüm olsa?
İşte bebeklerimin ilk yılında aklımda devamlı bu soru vardı. Oğlum Alper zamanında doğmuştu ve doğduğu günden başlayarak çok güzel emdi. Çok şükür hiç sorun yaşamadık ama o da çok süt isteyen ve çok hızlı büyüyen bir bebekti. Devamlı emerdi ama güzel doyduğu için daha 2,5 aylıkken gece kalkmadan 12 saat uyumaya başlamıştı. Zaten aklınızda olsun gündüz karnı çok iyi doyan bebekler gece de daha iyi uyurlar. Kızlarım ikiz oldukları için ve benim rahim yetmezliği problemim nedeniyle 33 haftalık yani prematüre doğdular ve emme refleksi 34 haftalıkken geliştiği için hiç ememediler. Tabii ki neyse ememiyorsunuz hadi bakalım alın mamaları! demedim. Her Hassas Anne gibi başladım sütlerimi gündüz 3 saatte bir gece 4 saatte bir sağmaya ve günde 7 kere sağarak ilk 4,5 ay sadece anne sütüyle besledim ikiz kızlarımı. Hatta ilk 3 ay hem ikisini de anne sütüyle besledim hem de hergün 300 gr anne sütü arttırıp buzluğa attım. Buzluğu ağzına kadar anne sütüyle dolduran bu sütler sütümün azaldığı zamanlarda can kurtarıcı oldu. Sadece anne sütü aldıkları 4,5 aydan sonra da günde sadece 1 öğün mama aldılar 6 aya kadar. 13 aya kadar da günde yaklaşık 1,5-2 kilo süt sağdım ve onlara içirdim.
Günde 2 kilo süt sağacak ve ikiz bebekleri bile 4,5 ay sadece anne sütüyle besleyecek kadar sütü nasıl ürettim?
Günde 4 litre su içtim
Aldığım kalori miktarını azaltmadım yani diyet yapmadım.
Sabah 3 Öğle 3 Akşam 4 olarak günde 10 adet BİRA MAYASI TABLETİ aldım. Bunlar alkolsüz ve hem anneye hem süte çok faydalı. GNC dükkanlarından veya aktarlardan bulabilirsiniz. B vitamini deposudur. (doktorunuza danışıp öyle kullanın)
bol bol bulgur, balık ve yeşillik yedim.
tatlı yemenin bir faydası yok, sadece kilo yapar
Mutlaka 3 saatte bir göğsünüzün boşalması lazım; ya bebeğiniz emecek ya da sağacaksınız. Boşaldıkça süt yapımı artar.
Bebeğiniz kuvvetli ve tam ememiyorsa çift başlıklı ve elektrikli bir pompa edinin ve 3 saatte bir sağın.
Moraliniz yüksek olsun. Ağlamak ve üzüntü sütü azaltır.
Bütün annelere bol sütler diliyorum. Anne sütünün faydaları saymakla bitmez. Bebeğiniz mutlu olur, daha iyi uyur ve daha güzel büyür. Gazı ve ishali daha az olur. Yapılan araştırmalara göre anne sütü alan bebeklerin IQsü bile daha fazla oluyormuş.
Şunu da unutmamak gerekiyor. Herkesin bedeni farklıdır. Bu tavsiyelerin hepsini yapsanız da sütünüz az olabilir bebeğinize yetmeyebilir. Ben genetiğin de çok önemli olduğuna inanıyorum. Önemli olan elinizden geleni yapmanız. Gerisini düşünmeyin. Kendinizi bu konuda üzerseniz sütünüz daha da azalabilir. Anneliğinizi bununla değerlendirmeyin. Hiç süt veremeseniz de dünyanın en iyi annesi olabilirsiniz. Ayrıca dünyanın en iyi annesi olmanıza da gerek yok. Yine elinizden gelenin en iyisini yapmış olmanız yeterli.
Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler
Allah kolaylıkla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Canım :) güzel haberlerinizi bekliyor olacağım :)
Dün gece normal doğum yapan bir arkadaşımız da olmuş çok şükür :)
Bebişler haziranı beklemiyorlar. Çoğumuz mayıs annesi olacağız belli ki
Benim oğluşum var. Hep diyordum ki birden fazla çocuğu olanlar ayırt edemem çocuklarımın hepsini çok seviyorum derlerdi. Nasıl olur ilk göz ağrısı dersin tekne kazıntısı dersin ille ki birini daha çok seversin ama itiraf etmezsin diyordum. Ama gerçekten birini diğerinden ayırt edemiyormuş insan :) bir tanecik oğlum vardı, kısmetse bir tanecik de kızım olacak :)
Kalbimin bir yarısı dışarıda atıyordu şimdi tüm kalbim benim dışımda atıyor olacak kısmetse :)
pufpuf bende sezeryancıyım pğlumda ters zaten
şirinemmm nerelerdesinn sennn...bebeğimizz nasıll bakalımmm
Kızlar yarın bır normal bırde sezeryan doğum yapıcak arkadaşlarımız var sanırım benımki perşembe gun geçmiyor nerdeyse saatleri hesaplamaya başlıycamçok heycanlıyım bıran önce hayırlısıyla sağlıklı bır şekilde bebegımı kucagıma almak istiyorum
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim cnm Allah razı olsun inş. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip eder. :) evet ben bursada yaşıyorum cnm. sen nerelisin?
Kizlar bende acayip korku basladi ayni zamanda kararsizlik gebelik sekerim ve tansiyon dusuklugum var sizce normal dogumu denemelimiyim yoksa riske atmayip direk sezeryanmi olayim inanin bi snye aklimdan cikmiyo napsam diye ayin 26sinda doktor bakcak bebek hala dogum kanalina girmediyse 30 una filan sezeryanla alcak napmaliyim sizce ilk gebeligim çok tecrubesizim :-( yardimmmmm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Normal düşünen annişler epidural yaptircakmisiniz
Bende onu düşünüyorum kac gündür
Kizlar hergun kasilmalarim agrilarim artiyor kasiklarimdan dizlerime kadar ole sanciyoki yataktan zor kalkiyorum ah su dogumun sabit bir belirtisi olsa...
Artık son düzlüğe girdik sanırım.2 gündür kızımın hareketleri çok sert ve canımı acıtıyor.Bunun öncesinde karnımın bir tarafını sertleştiriyordu benim nefes almam zorlaşınca anlıyodum.Bir de 2 gündür vajinamda ara ara hafif ağrılar ve hafif kasık batlamalarım var demekki bebek yerleşiyor.Sizlerde durumlar nasıl?
Kızlar yarın bır normal bırde sezeryan doğum yapıcak arkadaşlarımız var sanırım benımki perşembe gun geçmiyor nerdeyse saatleri hesaplamaya başlıycamçok heycanlıyım bıran önce hayırlısıyla sağlıklı bır şekilde bebegımı kucagıma almak istiyorum
Merhaba , benim içinde 16-17'si dedi doktorum. Seninde sezaryandı değilmi ? Seninkinin kilosu kaçtı ben küçük diye çok tedirginim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?