2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

canım bende de gebelik şekeri var.doktorun hangisini uygun görüuor.sezaryen mı normak doğum mu.ben de şekerden dolayı korkuyorum ve sezarye olmak ıstıyorum.ama doktor herhangi birşey demiyor. doğru dzgün açıklama yapmıyor.bu perşembe gittiğimde tekrar soracağım

canım ya ben diyetle kontrol altına alıyorum tabi almak denirse alamıyorum sürekli yükseliyor yürüyerek felan düşürüyorum. benim doktor normal dıyor bişey olur dıye çok korkuyorum keşke 38 de alsa bebeğimi sezaryenle bu gittiğimde soracağım. ama böyle emrivakı gıbı yapınca doktorlar sinirleniyor.bi de özele gidiyorum ama

amin inşallah herkes sağlıcakla kucağına alır bebeğini

canım ya bu belirtiler bende yok ayaklarım felan şişmiyor.sadece sabah kalktığımda bacaklarımı çok yorgun hissedıyorum.

ilk günler belki biraz zor olucak ama büyüyüp serpilip hele anne deyip peşinde dolaşmaya başladıktan sonra başına gelen en güzel duygu olduğunu düşünüceksin İkiniz için de kolay ve sağlıklı bir doğum olur inşallah

bugün güzel ve faydalı bir yazı okudum. belki okuyup faydalanan olur:

http://hassasanne.com/wp/2013/01/21/anne-sutunu-nasil-arttirabilirsiniz/

Yeni annelerin en büyük derdi budur. Benim de 3 çocuğumu büyütürken en hassas olduğum konulardan biridir anne sütü.

Ne yapsam da daha çok anne sütüm olsa?

İşte bebeklerimin ilk yılında aklımda devamlı bu soru vardı. Oğlum Alper zamanında doğmuştu ve doğduğu günden başlayarak çok güzel emdi. Çok şükür hiç sorun yaşamadık ama o da çok süt isteyen ve çok hızlı büyüyen bir bebekti. Devamlı emerdi ama güzel doyduğu için daha 2,5 aylıkken gece kalkmadan 12 saat uyumaya başlamıştı. Zaten aklınızda olsun gündüz karnı çok iyi doyan bebekler gece de daha iyi uyurlar. Kızlarım ikiz oldukları için ve benim rahim yetmezliği problemim nedeniyle 33 haftalık yani prematüre doğdular ve emme refleksi 34 haftalıkken geliştiği için hiç ememediler. Tabii ki “neyse ememiyorsunuz hadi bakalım alın mamaları!” demedim. Her Hassas Anne gibi başladım sütlerimi gündüz 3 saatte bir gece 4 saatte bir sağmaya ve günde 7 kere sağarak ilk 4,5 ay sadece anne sütüyle besledim ikiz kızlarımı. Hatta ilk 3 ay hem ikisini de anne sütüyle besledim hem de hergün 300 gr anne sütü arttırıp buzluğa attım. Buzluğu ağzına kadar anne sütüyle dolduran bu sütler sütümün azaldığı zamanlarda can kurtarıcı oldu. Sadece anne sütü aldıkları 4,5 aydan sonra da günde sadece 1 öğün mama aldılar 6 aya kadar. 13 aya kadar da günde yaklaşık 1,5-2 kilo süt sağdım ve onlara içirdim.

Günde 2 kilo süt sağacak ve ikiz bebekleri bile 4,5 ay sadece anne sütüyle besleyecek kadar sütü nasıl ürettim?
Günde 4 litre su içtim
Aldığım kalori miktarını azaltmadım yani diyet yapmadım.
Sabah 3 Öğle 3 Akşam 4 olarak günde 10 adet BİRA MAYASI TABLETİ aldım. Bunlar alkolsüz ve hem anneye hem süte çok faydalı. GNC dükkanlarından veya aktarlardan bulabilirsiniz. B vitamini deposudur. (doktorunuza danışıp öyle kullanın)
bol bol bulgur, balık ve yeşillik yedim.
tatlı yemenin bir faydası yok, sadece kilo yapar
Mutlaka 3 saatte bir göğsünüzün boşalması lazım; ya bebeğiniz emecek ya da sağacaksınız. Boşaldıkça süt yapımı artar.
Bebeğiniz kuvvetli ve tam ememiyorsa çift başlıklı ve elektrikli bir pompa edinin ve 3 saatte bir sağın.
Moraliniz yüksek olsun. Ağlamak ve üzüntü sütü azaltır.

Bütün annelere bol sütler diliyorum. Anne sütünün faydaları saymakla bitmez. Bebeğiniz mutlu olur, daha iyi uyur ve daha güzel büyür. Gazı ve ishali daha az olur. Yapılan araştırmalara göre anne sütü alan bebeklerin IQsü bile daha fazla oluyormuş.

Şunu da unutmamak gerekiyor. Herkesin bedeni farklıdır. Bu tavsiyelerin hepsini yapsanız da sütünüz az olabilir bebeğinize yetmeyebilir. Ben genetiğin de çok önemli olduğuna inanıyorum. Önemli olan elinizden geleni yapmanız. Gerisini düşünmeyin. Kendinizi bu konuda üzerseniz sütünüz daha da azalabilir. Anneliğinizi bununla değerlendirmeyin. Hiç süt veremeseniz de dünyanın en iyi annesi olabilirsiniz. Ayrıca dünyanın en iyi annesi olmanıza da gerek yok. Yine elinizden gelenin en iyisini yapmış olmanız yeterli.

Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Son düzenleme:

Allah kolaylıkla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Canım :) güzel haberlerinizi bekliyor olacağım :)
Dün gece normal doğum yapan bir arkadaşımız da olmuş çok şükür :)
Bebişler haziranı beklemiyorlar. Çoğumuz mayıs annesi olacağız belli ki
Benim oğluşum var. Hep diyordum ki birden fazla çocuğu olanlar ayırt edemem çocuklarımın hepsini çok seviyorum derlerdi. Nasıl olur ilk göz ağrısı dersin tekne kazıntısı dersin ille ki birini daha çok seversin ama itiraf etmezsin diyordum. Ama gerçekten birini diğerinden ayırt edemiyormuş insan :) bir tanecik oğlum vardı, kısmetse bir tanecik de kızım olacak :)
Kalbimin bir yarısı dışarıda atıyordu şimdi tüm kalbim benim dışımda atıyor olacak kısmetse :)

Allah metanet versin inşallah şefaatçisi olsun yavrusu, Sağlıklı evlatlar versin kısa zamanda

Paylasimin icin sagol canim

Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin insallah

selamlar hekese dogumlar baslamıs valla hergun merakla acıyorum acaba doguran var mı dıye Allah kolaylık versın saglıkla bebıslerımızı alalım kucagımıza bır sey sorucam facede nereye takılıyosunuz ben bulamadım

herkese gunaydın hayırlı haftalar olsun inşallah dumaduma cok üzüldüm cok acı rabbim yardımcısı olsun

önceden sayfaların hızına yetişememekten konuşurduk şimdi ise bakıyorum sayfa hiç ilerlemiyor. neden kimse bişey yazmıyor herkes doğurdu da bi ben mi kaldım yoksa

Kızlar yarın bır normal bırde sezeryan doğum yapıcak arkadaşlarımız var sanırım benımki perşembe gun geçmiyor nerdeyse saatleri hesaplamaya başlıycam çok heycanlıyım bıran önce hayırlısıyla sağlıklı bır şekilde bebegımı kucagıma almak istiyorum

hadi hayırlısı canım inşallah sorunsuz kolaylıkla al bebişini kucağına darısı bizlere

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim cnm Allah razı olsun inş. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip eder. :) evet ben bursada yaşıyorum cnm. sen nerelisin?

amin canım:)
bursada yaşıyorum bende.:)
doğumu nerde yapacaksın doktorun kim?

canım geçmiş olsun öncelikle. bence doktorundan başka kımsenın lafına bakma bu durumda çünkü bizler risklerini bilemeyiz. Doktorun en doğrusunu yapacaktır. sor bakalım eğer normal yapman mümkün derse yaparsın ama sezeryan ol derse bence normal için ısrar etme cnm. Hakkında hayırlısı oldun inşallah.

Normal düşünen annişler epidural yaptircakmisiniz
Bende onu düşünüyorum kac gündür

doğumu normal düşünüyorum epidural konusunda kararsızım yaa bel ağrım çok oluyor benım ve migrenım var etkıler mı bılemıyorum. söylenenlere göre bel ve baş ağrısı yapıyormuş. bir de herkeste etki yapmıyormuş sanırım epidural yaptırıp hiç etkisini görmedım diyen de var sancıları çekmeye devam etmişler. her bünyede faarklı etkı gösterıyor bilemiyor kı insan. biraz dayanıklı olduğumu düşünüyorum inşallah dayanırımda iğneye gerek kalmaz.

Kizlar hergun kasilmalarim agrilarim artiyor kasiklarimdan dizlerime kadar ole sanciyoki yataktan zor kalkiyorum ah su dogumun sabit bir belirtisi olsa...

evet gün geçtikçe artıyor. ve benım kasıklarımı batmalar başladı artık bıçak gibi batıyor ara sıra. zaman daralıyor

aynı durumdayım canım. kasık batmaları canımı yakıyor.

ölene kadar sürececk bir sorumluluk alıyoruz artık üstümüze rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin hayırlı anneler olmamızı nasip etsin inşallah.
kuzunu yarın kucağına alacaksın sağ salim inşallah Allhım bize de nasip etsin. kolaylıklar diliyorum cnm.

hayırlısıyla sağlıcakla al bebişini kucağına inşallah

Merhaba , benim içinde 16-17'si dedi doktorum. Seninde sezaryandı değilmi ? Seninkinin kilosu kaçtı ben küçük diye çok tedirginim.

selam canım..sezeryan benimkide evet son kontrolde sata göre 34 ultrasona göre 35.haftadaydık (benimki önde gidiyor) o zaman 2700 gr'dı..sen niye korkuysun ki?kaç kilosu?

Bende dayanabilcegimi düşünüyorum aslinda bugüne kadar cok korkmuyodum eşim hep bende gircem doğuma diyodu ondan güç aliyodum sanırım son gittiğimizde sorduk doktor giremezsin dedi yalniz kalcagim icin sanirim korkuyorum haziranda ameliyat olmustum ameliyathane de yalniz olmak korkutucu ki hemen bayilttiklari halde gercekten korkuyomusum onu anladim gözlerim doldu yazarken :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…