2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Ah sizinki iyiymis bnmki 10 kiloda dio dogumdan sonra spor salonuna yollarim seni diye))) eskisi gibi zayif elimizden tutar sin oglumuzun dio)))) ben ne yapayimm nerelere gideyimmmm:))))

benimki bazen dalga bile geçiyor.. "platese gidin Efe'yle,onada top verirsin oynar,seni izler" diyor.. Ama şaka gibi söylüyorda gerçeklik payı %100 doğumdan sonra yandım ben bliyorum..gerçi ilk hedefim hamileyken aldıklarımın gitmesi..sonrada asıl fazlalıkları diyet ve sporla vermek..

bende aksine telefondan girmeye alıştım..böyle daha kolaylık oluyor,pc aç uğraş derdi yok
bu arada bebeğe en çok kilo aldıran meyve muz deniyor canım..herkes hemfikir bu konuda bol bol ye

Benim köfte sata göre 34 ultrasona göre 35 haftalıkken 2700 gr'dı (maşallah) ama 10 gün kadar önden gidiyor,senin minnakla kıyaslamak doğru olur mu bilmem
:26:
o değilde zaten 2500'ü geçtikten sonra doktorlar bile sorun olmaz diyo,rahat ol bence
ayrıca bravo
sezeryan candır

çok tatlısın :) desteğin için de çok sağol canım :*:*:*

maşallah oğluşunaaa :):):)

benim kız 30 nisanda 35. hafta içerisindeyken 2400 gr çıkmıştı.. gayet iyi gidiyor diye baya salmıştım kendimi. yediklerime içtiklerimi hiç dikkat etmemeye başlamıştım. sonra 17 mayısta gittik al sana 2650 gr dedi dr. bu gidişle en fazla 3000-3200 civarı doğar dedi benim yüzümün düştüğünü görünce de '' ama suratını asma şimdi sakın. ben ne bebekler gördüm 2000lerde doğuyorlar bir iki ay sonra tosuncuk oluyorlar '' dedi.. ben üzülmiyim diye mi söyledi acaba yoksa gerçek mi bilmem :)

ben de cumartesi gününden beri tekrardan her gün bir tane muz, bir bardak süt, gece yatmadan önce 2 kaşık pekmez, gün içerisinde ceviz.. düzenli olarak bunları yemeye başladım.. bakalım.. umarım kızım 3 kilo olur en azından. dua edelim birbirimize kızlar :) kilosu çıktıktan sonraki bağışıklığı için dayanıklılığı için cidden önemli..

sezeryan konusuna gelince de canım :) düşünüyorum da ben bilmem kaç saat sancı çekicem, arada bir gelip açılma varmı diye parmak muayenesi yapacaklar, perişan olucam sonra çatala alcklar suyum gelmemişse suyumu patlatıcaklar, doğumda karnımdan bastırıp durcklar sonra kolay çıksın diye bilmem kaç dikişli kesi atıcaklar.. hadi bunları çektikten sonra bebeğini doğurman garanti olsa neyse çekersin ama o da garanti değil . belki onca berbat suni sancıdan sonra açılma olmıyck, belki bebek aşağıya inmiyck, belki allah korusun başka bir aksilik olacak . daha sonra haydi sezeryana ee ne oldu ben boşu boşuna mı eziyet çektircm kendime ve bebeğe dedim .

kısacası denemiycm normal doğumu :) en kısa zamanda da bunu doktorumla paylaşıcam :) önceden anneannelerimi annelerimiz normal doğum yapmışlar hep ama o zaman sezeryan mı biliniyordu tercih şansları yoktu ki.. ayrıca da suni sancı kesi falan da yememişler. burda devir değişti artık

Çocuğun kilosunu hiç dert etme canim bence kilolu demek sağlikli demek değil ki hem doktorun hakli benim kardeşim 2.900 gr doğmuştu kirki çiktiginda iki katiydi kilosu 6 kg yani annenin sütü yararsa çabuk toparliyor bebişler

axigirl canım merhaba nasılsın gittin mi muayeneye bir daha

nasıl geçiyor hamilelik ve muayeneler, herşey yolunda mı :)

ayy inşallah canım yaa ağzından bal damlıyor benimkisi de 2900 olur mu acaba doğana kadar :)

normal doğum hiç düşünmedim zaten ama şu söylediklerini okuyunca bile kasıldım başından beri biliyorum,bana göre değil zaten..en güzeli genel anestezi sezeryan ooohhh missss bi uyancam aaaaa köftem gelmiş (İnşallah yani) sonuna dek arkandayım,yürü beeee arkadaşım

ohh ne güzel vallahi benim temizlik de duruyo oda zati yapamıyorum ev küçük olduğu için yatağını dahi sermedim daha tozlanır diye sadece çamaşırlarını yıkadım o kadar çantam bilenik yok kuzum sen okul öncesi öğretmeniydin demi en iyisini yapmışsın minnoşlarla uğraşmak zordur benim iş bilgisayar başı ki şimdi komple birine öğretmek için uğraştığımdan iyice rahatım. önceden aşağı in yukarı çık derdim vardı onu da birine yaptırıyorum rahatım ondan

amiiin inşallah arkadaşım.. Rabbim bizlere ve normal yapanlara da hepimize kolaylıklar versin . Sağlık ve sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin inş . :)

Bende sizlere katılıyorum. NOrmal doğum yapmak isteyenleri korkutmayalım şimdi ama gerçekten o acıyı çekmeye hiç niyetim yok.
Ameliyatlı oluyormuşsun, karnın kalıyormuş, ablam hamileliğinde 35 kilo aldı şuan eski halinden daha zayıf ne kıç kaldı ne göbek.
Hem normal doğumda açılsın diye kesiyorlar. Afedersiniz ama rahminiz sarkıyor sonrasını düşünün . Tabii herkesin kendi fikri ama ,
9 ay boyunca normal doğum yapıcam diyen 3 arkadaşımda son anda dayanamayıp sezeryan istediler. Yazık oldu çektikklerinle kaldılar.
Bizde büyük konuşmayalım kızlar son anda sancı falan gelir , sezaryana dönemeyiz doktorlar .ALLAH KORUSUN :)

selam kızlar nasılsınız bakalım.benim ameliyat tarihim belli oldu dün :) 3 haziranda allah kısmet ederse bebeğime kavuşuyorum kızlar çok heyecanlıyım var mı benle aynı gün sezeryanı olan başka ?

ben başlarda normal düşünüyordum ama sonra korkmaya başladım canım hiç riske girmek istemedim,bende epidural sezeryanı seçtim.çok düşündüm ona karar verdim.yok çok kötü ağrılar kalıyo v.s. uyuşmuyosun tam falan diye şeyler duydum ama etkileri kişiden kişiye değişiyormuş.epidural olup memnun kalan da çok duydum.Rabbim yardımcımız olsun

Canım çok doğru. Şu kesi olayı hiç mantıklı gelmiyor bana. Annemi evde ebe olan babaannem doğurtmuş. Hiçte bişey olmamış. Annem diyorki hiç yırtılanı da görmedim duymadım diyor. Şimdi beklemeden kesi yapıyorlarmış. Ve o zamanlar oturur vaziyette doğum oluyormuş, yerçekimi kuvveti de var. Şimdi yatar pozisyonda oluyor. Ablam da 2 gün suni sancı çekmiş. Bebek ve anne krize girince sezeryana almışlar. Annem diyor ki soğuk odada çıplak aç bekledi, kimse dayanamazdı diyor.
Doktorumla konuştum, olurda açılmam olur, suyum gelir vs. denerim. Diğer türlü ne bebeği ne de beni zorlamaya gerek yok. O da tamam dedi. Tüp bebek zaten, riske de atmayız dedi. Olur da normal olursa kesiyi mecbur olmadıkça istemem zaten ama zorunlu gibi yapılıyor. Annem seni evde doğurtturdum ama tüp bebek o nedenle bişey yapamam dedi. Bi gün komşunun çocuğu gelmiş annemin karnı ağrıyor diye, annem gittiğinde kadının doğumunun başladığını görmüş ve kadını doğurtmuş :) Tecrübeli yani :)

Arkadaslar dogumdan sonra karninizi sarmayi düsünüyormusunuz?

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Evet düşünüyorum, ablam 4 gün sonra korse giymiş, zayıflayınca tekrar küçük beden korse almış. Ama ben evde bi süre bez sarabilirim. Normalde de korseye pek alışkın değilim, rahat edemem gibi geliyor. Evde bez, alışınca korse, dışarda korse olacak sanırım.

Son düzenleme:
kilo kalmasının doğum şekliyle hiç bir alakası yok kesinlikle canım.. bünyeyle alakalı benim sezeryan olan çoğu arkadaşım eski hallerinden daha fit durumdalar şuanda ve ne normal doğuranlar var hala hamile gibi kilolu . onu hiç kafaya takmam zaten fazlalık kalsa bile biraz sporla herşey gidiyor sıkılaşıyorsun.. :)

ben normal doğum isteyenlere de saygı duyuyorum herkesin kendi tercihi sonuçta tabi ama iki doğum şeklinde de kesik dikik var, sadece yerleri farklı ve ben vajinamın kesilmesindense zarar görmesindense üst tarafın kesilmesini tercih ederim kesinlikle . hepimizin bir seks hayatı var sonuçtaaa

vallahi benim annem diyor önceden tercih şansımız olsaydı belki ben de sezeryanı tercih ederdim diyor . önceden insanların tercih şansları yokmuş ki mecbur normal doğuruyorlarmış

aa ne güzelmiş sen şanslısın arkadaşım :) anlaşılan annen bu konuda bilgili ve deneyimli . Hayır evde doğurmasan bile atıyorum su gelme durumu falan olursa seni hastaneye gidene kadar yönlendirebilir, bilinçli bir şekilde yardımcı olabilir.. bu arada su gelse doğum başlasa bile sezeryana alınabiliyor diye biliyorum ben :44: yanlış mı biliyorum acaba :44:

Doğuma kadar kilo alır inşallah sağlıkla annesi
Sağlıkla gelsin inşallah tüm bebişler

inşallah canım. sağ salim alalım da kucağımıza varsın zayıf olsun

hayırlı haberlerle dönn inşallah..

ben hiiçç takmıyorum kafama :) emzirirken gidicek diye kendime telkin veriyorum. olmadı spor diyet grubu kurarız dimi

valla kızlar bilmiyorum ama ben bikaç gündür ne olur ne olmaz diye akşam saat 10dan sonra tek lokma yemek bile yemiyorum :d hani doğum durumu olursa sezeryan şansımı yok etmiyim diye aç karınla olim diye su içiyorum ama susayınca :)

Doğru canım. Suyun gelse bile sezeryan olabiliyorsun. Hatta bi arkadaşın sezeryan gününden bigün önce suyu gelmiş. Ne de olsa yarın sezeryan olacağım diye doktora bile gitmemiş o gün. Ama bebek susuz olunca ciğerleri etkilenmiş ve 2 hafta küvezde kalmış. Şimdi durumu gayet iyi. Bana doktorun dediği ağrı eşiğin yüksek olur, 4 cm açılman olur farketmezsin, o zaman normal olabilir dedi. Önemli olan açılma sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…