- 22 Ağustos 2008
- 344
- 288
- 158
bizde bugün kontrole gittik. 2400 gr kilosu 10 gün geridesezeryan olacağı kesinleşti. makat geliş hala dönmedi. veee 6.6.2014 inşallah doğum tarihimiz
bu arada sağlık ocağından hemşiremiz aradı bugün doğumdan bir hafta sonra bebişimle bizi çağırdı :) ikinci topuk kanını alacakmış ve aşısı varmış
Anneler ve Bebişleri herkese merhabalar :)
Öncelikle doğum yapmış olan arkadaşlarımızı tebrik ederim Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş :)
Genelde telefonumdan girdiğim için çok fazla yazamıyorum foruma ama biz de kızımla 17.05.2014 akşamı gebelikte 36+6 iken, mide bulantısı idrarda yanma kaşıntı ve nezle şikayetleriyle doktordaydık . meğerse mantar enfeksiyonu olmuşum çok kötü ve sinir bozucu bir durum . doktor bana antibiyotik fitil ve travazol krem verdi. çok şükür şuanlık geçti ama hiç rahat değilim . ve hamileliğimde bu 2. kez antibiyotik kullanmambenim gibi hamileliğinde antibiyotik kullanan var mı bir zararı olmaz mı acaba *-)
ikincisi muayenede bebeğim 49 cm 2650 gr çıktı kilosu çok düşük geldi banaben de cumartesi akşamından bu yana sıkı bir rejime girdim şu son 1 hafta 10 günde kızıma olabildiğince kilo aldırmam lazım :) sizin bebişler 36. haftalarda kaç kiloydu
3.sü doktorla doğumla alakalı konuşurken dedim ki son yıllarda doğum yapan herkese suni sancı gerekiyor ama ben 4-5 gün daha bekliycm bebeğim biraz daha kilo alsın.. lütfen . :)
ben de antibiyotik kullandım 1 ay önce bronşit teşhisi konmuştu. kilo alımıyla antibiyotiğin alakalı olduğunu sanmam çünkü aksine son iki haftada 600 gr almış bebek, çok da dikkatli beslenmiyorum. sadece 2 kase yoğurt yemeye çalışıyorum, bazı günler yiyemiyorum hatta. protein fazla yememeye çalışıyorum, çünkü pıhtılaşma riskim var. pilav makarna patates favorim ama öyle tabak tabak yemiyorum. ömrümde hiç içmediğim kadar su içiyorum lakin. belki ondan çok kilo alıyor. doktorum iri bebek olabilir dedi. nasıl doğucak ozaman dedim. zira ben de sezaryenden korkuyorum. o ameliyat psikolojisi beni geriyor, sonradan toparlayamam gibi geliyor, canım tatlıdır zaten benim. ilk doğumum normal olmuştu, onda bile dikişler sıkıntı olmuştu bunda daha çok sıkıntı olur da iki çocuğa birden bakamamaktan korkuyorum. kızkardeşim yok annem çok fazla bakamaz bana. ama yine de direk sezaryen demem 38. haftada vajinal muayneden sonra bakarım, normale uygunmusun diye dedi. 4200le bile normal doğum var dedi. ben de biraz işi akışına bıraktım. hayırlısı artık. bebek ve benim için hangisi kolay ve sağlıklı olacaksa o yöntem olsun diye dua ediyorum:26:
Bende sizlere katılıyorum. NOrmal doğum yapmak isteyenleri korkutmayalım şimdi ama gerçekten o acıyı çekmeye hiç niyetim yok.
Ameliyatlı oluyormuşsun, karnın kalıyormuş, ablam hamileliğinde 35 kilo aldı şuan eski halinden daha zayıf ne kıç kaldı ne göbek.
Hem normal doğumda açılsın diye kesiyorlar. Afedersiniz ama rahminiz sarkıyor sonrasını düşünün . Tabii herkesin kendi fikri ama ,
9 ay boyunca normal doğum yapıcam diyen 3 arkadaşımda son anda dayanamayıp sezeryan istediler. Yazık oldu çektikklerinle kaldılar.
Bizde büyük konuşmayalım kızlar son anda sancı falan gelir , sezaryana dönemeyiz doktorlar .ALLAH KORUSUN :)
ben hiiçç takmıyorum kafama :) emzirirken gidicek diye kendime telkin veriyorum. olmadı spor diyet grubu kurarız dimi
amin canım.. ben de akışına bırakmıştım fakat doktorla normal doğumlar hakkındaki son konuşmamızdan sonra sezeryan kararı aldım . ama bundan daha doktorumun haberi yok :d yani olay hala akışında sayılırumarım yanlışlıkla zorlu bir normal doğum geçirmem :) hakkımızda hayırlısı :)
valla kızlar bilmiyorum ama ben bikaç gündür ne olur ne olmaz diye akşam saat 10dan sonra tek lokma yemek bile yemiyorum :dhani doğum durumu olursa sezeryan şansımı yok etmiyim diye aç karınla olim diye su içiyorum ama susayınca :)
selam arkadaşlar daha dün kontrolüm vardı nst ye girdim herşey normaldi , bugünde sağlık ocağı kontrolümde ebe kalp atışlarının 120 civarı olduğunu ortalama 140-150 olması gerektiğini söyledi bende direk doktoruma gittim tekrar nst ye girdim oradada sancım çıktı dr bu saatten sonra gelirse başımızın üstünde deriz durdurmayız ,doğuma hazırlık sancıları dedi , böyle bir durumla karşılaşan varmı???
sağlık ocağına hamilelik boyu ne kan aldırmaya ne başka bi olaya,hiç gitmedim..sadece ebe ile 2 kez telde görüştük o kadar..böyle bi durumla karşılaşmadım ama tekrar doktora gitmen iyi olmuş..
ama zaten kötü bişey ya da risk yok şu durumda anladığım kadarıyla..sadece ufaklığı bekliyorsunuz artık
ben bugün sezeryanla doğum yapmış biriyle tanıştım 20 kilo almış bulunmaktayım ona baktım dal gibi olmuş hiç kilo almadınız galiba dedim sen çok iyisin ben yarım dünyaydım dedi doğum yapalı 10 ay olmuş fotoğraflarını gördüm inanamadım sezeryanla alakalı değil hareketle alakalı emzirirken zaten vereceksin birazda hareketle normal haline dönersin dedi çok mutlu oldum çok:)
Dışarıda biraz işlerimiz vardı onları hallettik geldik kızlar... Neyse hastane faslımız şöyle bebişimiz iyi çok şükür 3118 boyumuzda 48 olmuş fakat kafamız kemiklerimiz yine iki hafta önde nasıl doğacak bilmiyorum... :18: Doktorun söylediğine göre kanala girmişiz... Nst de hafif sancılarım çıktı alttan muayene etti açılma yok çatı müsait vs. bu ara çokta acımadı... Bi de iğne kullanıyorum kan sulandırıcı onuda bi hafta daha kullanıp bırakacakmışım... Doğum öncesi hareketler diye bi liste verdi günde yarım saat bir saat gibi de yürüyüşümüz var... Yeni doğan sünnetini sordum aklımdayken kesinlikle tavsiye ettiğini söyledi oda içimi rahatlattı baya... Haftaya çarşamba yine gidiceğiz bakalım... :97:
benimki bazen dalga bile geçiyor.. "platese gidin Efe'yle,onada top verirsin oynar,seni izler" diyor.. Ama şaka gibi söylüyorda gerçeklik payı %100doğumdan sonra yandım ben bliyorum..gerçi ilk hedefim hamileyken aldıklarımın gitmesi..sonrada asıl fazlalıkları diyet ve sporla vermek..
valla kızlar bilmiyorum ama ben bikaç gündür ne olur ne olmaz diye akşam saat 10dan sonra tek lokma yemek bile yemiyorum :dhani doğum durumu olursa sezeryan şansımı yok etmiyim diye aç karınla olim diye su içiyorum ama susayınca :)
Beni de aradilar doğumdan 5 gün sonra topuktan kan almaları gerekiyormus
37.haftadasın zaten canımcım ne güzel,sona çok az kaldı..maşallah ufaklığa..herşeyde yolunda anladığım kadarıyla..
çok tatlısın :) desteğin için de çok sağol canım :*:*:*
maşallah oğluşunaaa :):):)
benim kız 30 nisanda 35. hafta içerisindeyken 2400 gr çıkmıştı.. gayet iyi gidiyor diye baya salmıştım kendimi. yediklerime içtiklerimi hiç dikkat etmemeye başlamıştım. sonra 17 mayısta gittik al sana 2650 gr dedi dr. bu gidişle en fazla 3000-3200 civarı doğar dedi benim yüzümün düştüğünü görünce de '' ama suratını asma şimdi sakın. ben ne bebekler gördüm 2000lerde doğuyorlar bir iki ay sonra tosuncuk oluyorlar '' dedi.. ben üzülmiyim diye mi söyledi acaba yoksa gerçek mi bilmem :)
ben de cumartesi gününden beri tekrardan her gün bir tane muz, bir bardak süt, gece yatmadan önce 2 kaşık pekmez, gün içerisinde ceviz.. düzenli olarak bunları yemeye başladım.. bakalım.. umarım kızım 3 kilo olur en azından. dua edelim birbirimize kızlar :) kilosu çıktıktan sonraki bağışıklığı için dayanıklılığı için cidden önemli..
sezeryan konusuna gelince de canım :) düşünüyorum da ben bilmem kaç saat sancı çekicem, arada bir gelip açılma varmı diye parmak muayenesi yapacaklar, perişan olucam sonra çatala alcklar suyum gelmemişse suyumu patlatıcaklar, doğumda karnımdan bastırıp durcklar sonra kolay çıksın diye bilmem kaç dikişli kesi atıcaklar.. hadi bunları çektikten sonra bebeğini doğurman garanti olsa neyse çekersin ama o da garanti değil . belki onca berbat suni sancıdan sonra açılma olmıyck, belki bebek aşağıya inmiyck, belki allah korusun başka bir aksilik olacak . daha sonra haydi sezeryana ee ne oldu ben boşu boşuna mı eziyet çektircm kendime ve bebeğe dedim .
kısacası denemiycm normal doğumu :) en kısa zamanda da bunu doktorumla paylaşıcam :) önceden anneannelerimi annelerimiz normal doğum yapmışlar hep ama o zaman sezeryan mı biliniyordu tercih şansları yoktu ki.. ayrıca da suni sancı kesi falan da yememişler. burda devir değişti artık
çok tatlısın :) desteğin için de çok sağol canım :*:*:*
maşallah oğluşunaaa :):):)
benim kız 30 nisanda 35. hafta içerisindeyken 2400 gr çıkmıştı.. gayet iyi gidiyor diye baya salmıştım kendimi. yediklerime içtiklerimi hiç dikkat etmemeye başlamıştım. sonra 17 mayısta gittik al sana 2650 gr dedi dr. bu gidişle en fazla 3000-3200 civarı doğar dedi benim yüzümün düştüğünü görünce de '' ama suratını asma şimdi sakın. ben ne bebekler gördüm 2000lerde doğuyorlar bir iki ay sonra tosuncuk oluyorlar '' dedi.. ben üzülmiyim diye mi söyledi acaba yoksa gerçek mi bilmem :)
ben de cumartesi gününden beri tekrardan her gün bir tane muz, bir bardak süt, gece yatmadan önce 2 kaşık pekmez, gün içerisinde ceviz.. düzenli olarak bunları yemeye başladım.. bakalım.. umarım kızım 3 kilo olur en azından. dua edelim birbirimize kızlar :) kilosu çıktıktan sonraki bağışıklığı için dayanıklılığı için cidden önemli..
Ben oglen aksam et tavuk yedim surekli muz elma armut baskada bisey yemedim.valla sonuc 36. Hafta 3200 gr sen bize bakma bizimki oburr bnde 1 kilo muzu 1 gunde yiyorum napim )) onemli olan bebeginin.saglikli dogmasi bebek kilo alir emin ol zayif bile dogsa dogduktan.sonra esitliyorlar.. hic dusunme ole seyleri.ne kadar dogarsa dogsun saglikli dogsunda..
Doğru canım. Suyun gelse bile sezeryan olabiliyorsun. Hatta bi arkadaşın sezeryan gününden bigün önce suyu gelmiş. Ne de olsa yarın sezeryan olacağım diye doktora bile gitmemiş o gün. Ama bebek susuz olunca ciğerleri etkilenmiş ve 2 hafta küvezde kalmış. Şimdi durumu gayet iyi. Bana doktorun dediği ağrı eşiğin yüksek olur, 4 cm açılman olur farketmezsin, o zaman normal olabilir dedi. Önemli olan açılma sanırım.
evet sezeryan olacak hatta kumaslarimi yikamistim bugun utuledim dogum cantamada koycam doktor hemen sarabilirsiniz derse hemen sardircam ablam iki sezeryan ikisinde de sarildi benim hamile kalmadan onceki gobegim kadar gobegi yok su andaArkadaslar dogumdan sonra karninizi sarmayi düsünüyormusunuz?
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?