2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
bizde bugün kontrole gittik. 2400 gr kilosu 10 gün geride sezeryan olacağı kesinleşti. makat geliş hala dönmedi. veee 6.6.2014 inşallah doğum tarihimiz

İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bebişini sağlığı yerinde olsunda kilosunu boşver.annesi onu besler tombiş bebek olur o.doğum tarihimiz de aynı seninle

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de antibiyotik kullandım 1 ay önce bronşit teşhisi konmuştu. kilo alımıyla antibiyotiğin alakalı olduğunu sanmam çünkü aksine son iki haftada 600 gr almış bebek, çok da dikkatli beslenmiyorum. sadece 2 kase yoğurt yemeye çalışıyorum, bazı günler yiyemiyorum hatta. protein fazla yememeye çalışıyorum, çünkü pıhtılaşma riskim var. pilav makarna patates favorim ama öyle tabak tabak yemiyorum. ömrümde hiç içmediğim kadar su içiyorum lakin. belki ondan çok kilo alıyor. doktorum iri bebek olabilir dedi. nasıl doğucak ozaman dedim. zira ben de sezaryenden korkuyorum. o ameliyat psikolojisi beni geriyor, sonradan toparlayamam gibi geliyor, canım tatlıdır zaten benim. ilk doğumum normal olmuştu, onda bile dikişler sıkıntı olmuştu bunda daha çok sıkıntı olur da iki çocuğa birden bakamamaktan korkuyorum. kızkardeşim yok annem çok fazla bakamaz bana. ama yine de direk sezaryen demem 38. haftada vajinal muayneden sonra bakarım, normale uygunmusun diye dedi. 4200le bile normal doğum var dedi. ben de biraz işi akışına bıraktım. hayırlısı artık. bebek ve benim için hangisi kolay ve sağlıklı olacaksa o yöntem olsun diye dua ediyorum:26:

amin canım.. ben de akışına bırakmıştım fakat doktorla normal doğumlar hakkındaki son konuşmamızdan sonra sezeryan kararı aldım . ama bundan daha doktorumun haberi yok :d yani olay hala akışında sayılır umarım yanlışlıkla zorlu bir normal doğum geçirmem :) hakkımızda hayırlısı :)

aaaay evt yaaa onu bende düşünmedim değil.. Anaaaam korkunç 😳 burda sezeryancıyım topik açılışında beri,bazı normal doğumcu arkadaşlar döndürmeye çalıştı beni baktılar olmuyor sonrada "son anda normal doğurda şansa gör" dediler aaaay anneeeee 😳

ben hiiçç takmıyorum kafama :) emzirirken gidicek diye kendime telkin veriyorum. olmadı spor diyet grubu kurarız dimi

bende öyle umut ediyorum,bakalım

yok yaw yanlışlıkla normal olursa zaten kolaycacık normal olmuş olur hayırlısı olsun. arkadaşım normalden korktuğu için sezaryene karar vermiş. sezaryene gideceği günden bi önceki gece sancılanmış. doktora gidene kadar zaten bebek doğum kanalına girmiş açılması yeterli düzeye gelmiş, kolayca normal doğum yapıvermiş.

hahahaha Allah iyiliğini versin yaaa güldüm baya.. Allah'ta seni güldürsün emi

Benim bi tanidigim sezeryan planlamisken bebek kanala girince ve acilmasi gayet guzel olunca normal doguruvermis;-)
Bende normal dogum isteyenlerdenim ama sezeryan olacak arkadaslara cogu yönde katiliyorum su kesme islemi gibi. Artik isler kolaylassin diye kesip bebegin öyle dogmasini sagliyorlsr yada dayiyolar igneyi önceden kesmemi vardi ignemi yapiliyordu sanki. Normal dogumda ameliyattan farksiz oldu resmen. Ben kendi adima mecbur kalmadikca sezeryan istemedim ama kesme dikme olayindan korktugum kadarda dogum sancisindan korkmuyorum niye yalan söylim. Sezeryandan Sonra bi kac sene hamile kalinmasini tavsiye etmediklerinden normal dogum diye diretiyorum aslinda ve cevremde cogu sezeryan olanda agri felan kalmis kac sene gecmis olmasina ragmen ustunden ama oda biraz bünye isi ve insandan insana degisiyor olmali. Görümcem sezeryan oldu maasallahi var ilki normaldi kilo kalmisti ikincisi sezeryan ve fistik gibi. Diger gorumcemde ayni sekilde iki normal bi sezeryan dogum yapmis gayet iyi durumda. Daha doguma gitmeden burda hastaneler imza istedi hemen önceden epidural normal gerekirse diye izin icin. Gerekmezsede atcaklarmis kagidi cöpe ee o zaman gerektiginde esimden istersiniz dedim. Su normal dogum isini dahami cok korkutucu ve zor hale getirdiler ne öyle geliyor sanki bana valla...

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

selam arkadaşlar daha dün kontrolüm vardı nst ye girdim herşey normaldi , bugünde sağlık ocağı kontrolümde ebe kalp atışlarının 120 civarı olduğunu ortalama 140-150 olması gerektiğini söyledi bende direk doktoruma gittim tekrar nst ye girdim oradada sancım çıktı dr bu saatten sonra gelirse başımızın üstünde deriz durdurmayız ,doğuma hazırlık sancıları dedi , böyle bir durumla karşılaşan varmı???

sağlık ocağına hamilelik boyu ne kan aldırmaya ne başka bi olaya,hiç gitmedim..sadece ebe ile 2 kez telde görüştük o kadar..böyle bi durumla karşılaşmadım ama tekrar doktora gitmen iyi olmuş..
ama zaten kötü bişey ya da risk yok şu durumda anladığım kadarıyla..sadece ufaklığı bekliyorsunuz artık

evet sanırım öyle olucak bu gidişle ama doğum dendiği anda panik başlıyo :)

ben bugün sezeryanla doğum yapmış biriyle tanıştım 20 kilo almış bulunmaktayım ona baktım dal gibi olmuş hiç kilo almadınız galiba dedim sen çok iyisin ben yarım dünyaydım dedi doğum yapalı 10 ay olmuş fotoğraflarını gördüm inanamadım sezeryanla alakalı değil hareketle alakalı emzirirken zaten vereceksin birazda hareketle normal haline dönersin dedi çok mutlu oldum çok:)

herkes böyle söylüyor bakalım öyle olcak mı gerçekten...ama ya bebiş emmezse?sonuçta emmeyen ve mecbur mama yiyende oluyor...kader şans artık bakalım...

Dışarıda biraz işlerimiz vardı onları hallettik geldik kızlar... Neyse hastane faslımız şöyle bebişimiz iyi çok şükür 3118 boyumuzda 48 olmuş fakat kafamız kemiklerimiz yine iki hafta önde nasıl doğacak bilmiyorum... :18: Doktorun söylediğine göre kanala girmişiz... Nst de hafif sancılarım çıktı alttan muayene etti açılma yok çatı müsait vs. bu ara çokta acımadı... Bi de iğne kullanıyorum kan sulandırıcı onuda bi hafta daha kullanıp bırakacakmışım... Doğum öncesi hareketler diye bi liste verdi günde yarım saat bir saat gibi de yürüyüşümüz var... Yeni doğan sünnetini sordum aklımdayken kesinlikle tavsiye ettiğini söyledi oda içimi rahatlattı baya... Haftaya çarşamba yine gideceğiz bakalım... :97:

Son düzenleme:

37.haftadasın zaten canımcım ne güzel,sona çok az kaldı..maşallah ufaklığa..herşeyde yolunda anladığım kadarıyla..

Of pufpufum ya bu adamlara kolay tabi ((( bnde korkuyom valla ole bir basen varki hamile pantolonunu giyiyorum utanip ustune uzun hirka giyiyorum pufff (( 10 kilo hamilelik bide oncesi 5 kilo vala bnde biliyorum 30 gun gecince yuzumuze bakcaklar zayifla die kilo al dogur bide zayifla ne kolay.. ins kolay zayiflariz..

Çok hoşsun gerçekten... niye eziyet ediyorsun kendine gündüz olursa ne yapacaksın canım...

Beni de aradilar doğumdan 5 gün sonra topuktan kan almaları gerekiyormus

Benim bildiğim kadarıyla bebek anne sütünü emdikten bi kaç gün sonra kandaki değerlere bakılması gerekiyor o yüzden sağlık ocağındaki önemli...

37.haftadasın zaten canımcım ne güzel,sona çok az kaldı..maşallah ufaklığa..herşeyde yolunda anladığım kadarıyla..

Şu an için herşey yolunda canım teşekkürederim...:)

Tırsalım diye mi bütün bu açıklama... :18: Bende sezeryan olan o kadar çok kişi gördüm ki birinde de refakatçiydim hatta birebir şahidim yani ama anlatmıycam çünkü herkesin doğumu farklı en güzeli yaşayıp görmek...

Son düzenleme:

merhaba
daha önce de muhabeti oldu şu bele bez bağlama meselesi nedir nasıl yapılacak ne zaman ve ne kadarlık bir bez lazım?

Arkadaslar dogumdan sonra karninizi sarmayi düsünüyormusunuz?

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
evet sezeryan olacak hatta kumaslarimi yikamistim bugun utuledim dogum cantamada koycam doktor hemen sarabilirsiniz derse hemen sardircam ablam iki sezeryan ikisinde de sarildi benim hamile kalmadan onceki gobegim kadar gobegi yok su anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…