merhaba kızlar.
buraya yazmıstım 21 mayısta kontrolum var dıye. işte kontrole giderken bı trafik kazası gecırdım. kaldırımda esımın arabayla gelıp benı almasını beklerken arkamda duran taksi geri vitese alıp bana arkamdan carptı. karnımın üzerine siddetli düştüm . hemen ambulansla kendı hastaneme kaldırıldım. tum gece agrı ve kasılmalar devam ettı. doktorum riske atamadı ve 34+6 da yanı 22 mayısta 2350gr olarak dogdu oglum .Allaha sukur kı sımdılık ıkımızde ıyıyız bı sorun yok görünüyo. Yıne de dularınızı eksık etmeyın ınsallah ılerleyen gunlerde de bı sorun yasamayız. doğum yapacaklara tüm iyi dileklerimi sunuyorum.bı sure giremem sanırım sevgiyle kalın...
walla maşallah seninkinin kilosu çok iyi sezeryan mı düşünüyosun
tavsiye mi istedim senden kusum.benim muslumanligimin derecesini nerden biliuon yada kendini cok mu yuksek mertebelerde goruyon anlamadim da neyse ne diyim allah yardim etsin sanaMerhaba , vallahi ben ilk kızımda sabah boy abdestimi aldım yasinimi okuaya okuya dualarımı ede ede girdim sezaryana, hayır oje sürünce ne oluyor normal duğumda ojeyi düşünecek halin olacakmı bakalım senin : ) BIrak ojeyide biran önce kurtul diye abdest ralıp dua et bence.
dogru tatlim.biz bayanlar iste illaki susumuzu dusuncez :)aklimdan gecmisti oyle konusu olmusta forumda, zaten yapmadan girdim dogumuma simdide minigimle ilgileniyorum .allah yardimcimiz oldu guzelce ciktik dogumdan sukurler olsun.allah herkese dogumunda yardim etsin insaallahNormal doğumu bilmiyorum doğrusu ama sürmemekte fayda var, normal diye gidilip sezeryana dönen çok oluyor. Ya da başka bir aksilik olsa Allah korusun, o zaman ojeler çıkması gerekir onunla mı uğraşacaksınız. Ben yasak olmasa da sürmezdim herhalde.
Arkadaşlar ben 29 nisanda 34+5 de Suyumun aniden gelmesi ile saat 19.50 de sezeryanla doğum yapmistim. Oğlum arın 2200 doğmuştu. Ve 10 gün kuvezde kalmisti. Cok sukur evimizdeyiz şuan ve 24 günlük olduk teyzeleri. Kontrillerimize gidip geliyoruz birbirimize alismaya calisiyoruz oglusumla. Dogum gunumuzden bahsedersem 29 nisan Aksam 6-6 buçuk siralari esimle oğlusun hareketelerini izleyerek keyifle oturuyorduk. Birden karnimda kuvvetli bi kayma hissi hissettim ve eşime oy napio bu minik dedim ve altimda aniden bi sicaklik hissettim. Kanamam oldu sandim. Kalktim tuvalete giderken bacaklarimdan asagi akan sicakligi hissettim ve suyumun geldiğini gördüm. Hemen eşim Dr. Aradi. Dr.um suyun yoğunluğunu öğrenince hastaneye gecmemizi ve kendininde hastaneye geçeceğini söyledi. Esimle hazir olan benim ve bebegin cantalarini aldik. Süslemeler ve fotoğraf makinasida bi çantada hazirdi. Eşimin aklina onlarda geldi ve onlarida aldik ve hastaneye gittik. Benim aklimda tek bise vardi daha vakit var ve bebeğim simdi doğarsa ne olur??? Ya ona bise olursa!!!. Arabada dua ede ede ve aglaya aglaya sürekli bebegimin hareketlerine bakiodum.bu arada bi yandanda suyum surekli siziyordu. Hastaneye gittiğimizde beni hemen odaya alip nst te bağladılar. Kap atislari iyiydi bebeğimin. Sancilarim cikinca sezeryana karar verildi ve serumun bağlandı önlüğum giydirildi. Dr. Um ve esimle ameliyathaneye doru ilerledik. Daha önce bi kontrolumuzde dr.uma esimin doğuma girmesini rica etmiştik ama dr.um steril acisindan ve ameliyat hanenin yoğunluğu acisindan mümkün olmadiğini söylemişti. O an sanirim beni cok kaygili görünce asansorde elimi sikica tutarak cok samimi babacan bi tavirla herifini de alaçam dedi ve gulumsedi. Ameliyat haneye girmiştik. Dr.um herşeyi hazirlatmisti. Bebek icin her ihtimale karsi Kuvez solunum cihazi vs. Hazirdi. Resim çekmesi için bi hemşire ayarlamisti. Anestezici spinal olarak beni uyuşturdu. Dr. Um sürekli benle konuşuodu espriler yapiodu eşime takiliodu. Diğer dr. Lara esimle benden bahsediyordu. Buarada esim elimi sikica tutuyordu ve ben bebegim iyi mi olcak kaygisindan surekli agliyordum. Biarara karnima kuvvetli bi baski uygulandi ama aci falan yoktu. Sonra dr. bana hazirmisin oğlunu görmeye dedi ve bize perdenin üzerinden oglumuzu gösterdi. Çok güzel bi andi anlatilamaz arkadaşlar...kisa bi görmeden sonra hemen dr.lar bebeği muayeneye ve temizlemeye aldılar. Sağ tarafimdaydi ve ona yapilan herşeyi izliyordum. Sürekli iyi mi nasil sorularini soruyordum. Esim oglumuzun yanina gitmişti elini tutuyordu ve çok güzel diyordu...ben hep agliyordum mutluluktan,kaygidan, heyecandan... Sonra ben odaya cikarildim ama bebeğim yoktu. Solunum sikintisi olduğu için kuveze alindigi ama durumunun iyi oldugu soylendi. İyi olduğuna seviniyordum ama yanimda olmamasina uzuluyordum. Odaya ciktigimda arkadasimizinnl ben sezeryandayken geldiğini ve odayi susledigini gördüm. Sonra ailem arkadaslar geldi ama benim aklim hep bebegimdeydi. Kalkamiyordum yaninda gidemiyordum sürekli eşimi gönderiyordum yanina. Gece 1,gibi ilk kalkisimi yaptim ve direk bebeğinin yanina gittim.10 gün boyunca da hep hastaneye gittim geldim. Çok zordu ama allahim onun gücünü veriyordu. Hep dogum resimlerimize bakiyordum. Doğum ani rüya gibiydi. Ne zaman kesilmistim ne zaman dikilmistim anlamadim. Ne Bi aci ne bi olumsuzluk vardi aklimda. Dr. Um ve ekip harikaydi. Bebeğimi ilk gördüğüm an unutulmazzzzz. Çok kaygili ama bi o kadarda unutulmaz güzel anlardi. Çok şükür simdi evimizdeyiz. Allahim hicbirimize dermansiz dert vermesin. Sizlere de hayirli doğumlar nasip etsin allahim. Benim hikayem boyle arkadaşlar. Sizlerinkileri de bekliyorum sirayla:)
ssagol canim dogumum oldu cok sukur.guzel gecti aldim minigimi elime cok mmutluyim darisi herkesin basina insaallah.Allah yardimcin olsun canim guzel haberlerini bekloyoruz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
merhaba kızlar.
buraya yazmıstım 21 mayısta kontrolum var dıye. işte kontrole giderken bı trafik kazası gecırdım. kaldırımda esımın arabayla gelıp benı almasını beklerken arkamda duran taksi geri vitese alıp bana arkamdan carptı. karnımın üzerine siddetli düştüm . hemen ambulansla kendı hastaneme kaldırıldım. tum gece agrı ve kasılmalar devam ettı. doktorum riske atamadı ve 34+6 da yanı 22 mayısta 2350gr olarak dogdu oglum .Allaha sukur kı sımdılık ıkımızde ıyıyız bı sorun yok görünüyo. Yıne de dularınızı eksık etmeyın ınsallah ılerleyen gunlerde de bı sorun yasamayız. doğum yapacaklara tüm iyi dileklerimi sunuyorum.bı sure giremem sanırım sevgiyle kalın...
Canim benimde 35 hafta 3 gunluk kizim. Ve kilosu sali gunku kontrolde 1840 gram cikti. yani seninkinden daha dusuk. doktor her seferinde bebegikizi biraz zayif olacak ama bu sorun degil deyip duruyor. bende babasida 2200 gr civarinda dogmusum. o yuzden genetik olabilir dedi. Tek istegim doguma kadar 2500 gram kadar olmasi.
canım ben 37+5 teyim benimde bebiş haftasına göre hep 1 hafta 10 gün geri 37+0 da 2650 idi. benim doktorda kan ve idrar tahlili yaptırıyo sürekli iyi diyo gelişimi boyu, herşeyi güzel kafa aşağı normal doğum pozisyonunda su iyi vesselam ama bir tek karın çevresi 1 hafta geriden geliyo kilosuda düşük çıkıyo
bnm de 32.haftadan sonra karın çevresinin geride kaldığını söylemeye başladı doktorumuz. bugun kontrolümüz vardı 36+3 teyiz 2400 gr kızım. gelişme geriliği bu saatten sonra problem olmaz cnm merk etme. kilo alımı yavaş da olsa devam eder ve ettiği sürece içerde kalır bebek. biz de şu an karın çevresine göre 2 hafta gerideyiz. aradaki fark zamanla artıyor yavaş yavaş.ama sadece kiloyla değerlendirmiyorlar durumu.ben bi kaç tane ayrı doktora gittim özelde aynı şeyleri söylediler.bebeğin kordonundaki kan akışına yani dopplere, suyuna ve kalp atımlarına bakıp karar veriyorlar.onlar iyiyse tek başına karın çevresinin geri olması sadece minyon bir bebek olmasına sebep oluyor.ben de ilk duyduğumda çok kötü birşey sanmış çok çok üzülmüştüm. ama önemli olan içerde haftasını tamamlayıp ciğerlerinin gelişmesi emin ol.bizimkine de 2600 civarı doğar dedi.bn de küçük doğmuşum ztn genetik de olabiliyor.inşallah bizimkiler de doğduktan sonra emerler de öyle büyütürürz :)
aynen valla benim de hiç halim yok, bir yandan da diyorum her şeyin yeri belli zaten alıp çantaya koyucam sadece, ama o an geldimi çantayı bulacak halim kalacak mı bakalımgerçi benim sezaryen olacak büyük ihtimalle ama ne olur ne olmaz tabii ki, en azından senin annen gelecekmiş emin ellerdesin ben yurtdışındayım ve kimse gelemicek yanıma kkendi ailemden bi eşim var başımda bir de kayınpederim, o yüzden ben daha fazla sallamasam iyi olacak
merhaba kızlar.
oyoyoyo o zaman canımcım yavaş yavaş bir gün bi zıbınını bir gün senin geceliği koymak suretiyle bi çanta hazırla yavaştan.. ben dün akşam artık sancıları adam akıllı hissetmeye başladım düzensiz tabi ama baya etkiliydi.. Allah yardımcımız olsun bir avazda kuzuşlar gelsin inşallah
teşekkür ederim arkadaşlar sagolun.burada ben 37+1 deyim ve 4 haziran sezeryan tarihim.ama gören kerkes karnın inmiş diyor ve buda beni çok korkutuyor gününden önce suyum gelecek diye.sizde durum nedir acaba?
Eki Görüntüle 1127534 bebek şekerim nasıl kızlar
iyi akşamlar arkadaşlar ....
benim de bugün kontrolüm vardı...37+1 deyim...
bebeğin kilosu 3025 gr..
suyu normal..
tansiyon ve nst de normalll
dr haziranın 3 ü gibi alırız dedi. ben de 6 sı olmazmı dedim.(mubarek cuma olsun diyee) hani nekadar çok karnımda durursa kuzum o kadar iyi olur diye...
tamam dedi en geç 6 sı olur dedi ..zaten tam 39. hafta oluyor...
umarım bebiş o zamana kadar sabreder....
bende haberler böyle işteee
slm kızlar bugün kontrolüm vardı 34+5 teyim bebeğim hala dönmedi, dr önce kafasını ölçtü daha sonra karın çevresini ölçtü kafası haftasıyla uyumlu ama karın çevresi 1 hafta gerideymiş.Gelişmesi geri olabilir, kan dolaşımı yavaş olabilir riskli bir durumu farketmiş olabilirim dedi açıkçası beni çok korkuttu çok üzüldüm kilosuda 2300 müş düşük geldi bana, kan ve idrar tahlili istedi sonra nst'ye girdim bi sıkıntı çıkmadı tahlillerede bişey demedi perşembeye tekrar çağırdı aranızda böyle olan varmı tedirgin olmamak elde değil
merhaba kızlar.
iyi akşamlar arkadaşlar ....
benim de bugün kontrolüm vardı...37+1 deyim...
bebeğin kilosu 3025 gr..
suyu normal..
tansiyon ve nst de normalll
dr haziranın 3 ü gibi alırız dedi. ben de 6 sı olmazmı dedim.(mubarek cuma olsun diyee) hani nekadar çok karnımda durursa kuzum o kadar iyi olur diye...
tamam dedi en geç 6 sı olur dedi ..zaten tam 39. hafta oluyor...
umarım bebiş o zamana kadar sabreder....
bende haberler böyle işteee
merhaba kızlar.
Kizlar bulantidan dolayi 3 4 gundur icimde tek lokma durmadi cok kotu haldeyim doktora gittim cati muayenesi yaptilar ve kan geldi et parcasi gibi agrilarim var (( dusen nişansa az vakte sanirim dogururum (( baska carem yok hastaneye gitsem daha kotu yine cati muayenesi ((( bebegimin hareketleri azaldi ama hareket ediyor sancilarim az azda olsa geliyor ne yapsam bilmiyorum (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?