2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

selam canım...forumdaki takvimine göre çok az zamanın kalmış zaten,artık olmadı sanada sezeryan yolları taştan

hep böyle iyi güzel ve mutluluk dolu haberler alırız inşallah 👍
Allah zamanında ve sağlıklı şekilde bizlerede nasip etsin sırayla...
maşallah arkadaşım sizede

Arkadaslar dogum sonrasi korse icin ne dusunuyorsunuz? Korse alan var mi?

ben bu konuyu doktorla görüşüp ona göre karar vereceğim sanırım...çünkü bizim face grubunda doğum yapan ve korse falan hiçbişey yapmadan doğumdan sonra direk 8-10 kilo verenler oldu

ben en başından beri genel anestezili sezeryancıyım 😁 epidüral veya spinalde istemiyorum...
kendimce sebeplerim var : bir kere canım çok tatlı ve ameliyathane ortamını görmek hatta düşünmek bile beni çok geriyorken,bide doğumun ben ayıkken gerçekleştirilmesi acaip kötü bana göre..olsun bitsin odaya geçiyim ben öyle uyanayım en temizi..o yüzden inş Allah hayırlısıyla nasip eder

Deneyimli anneler yardimmmm !
Bacilarim benim sutum oglumu doyurmama yetmiyor
Arttirmak icin ne yaptiysam olmadi...
Aksamlari hep mamaya talibiz gunduzleride oyle boyle doyuyor...
Hele dunki depremden sonra baya baya fark esilir derecede azaldi...
Incir, hurma, rezene,hosaf genellikle arttirsin diye bunlari tuketiyorum ama fazla degil...
Sinirlerim bozuluyor artik daha ne yapacagim ben ...
Yemejlerimi duzenli yiyorum bol bol su iciyorum nerede yanlis yapiyorum ben nerede

canım ben de duyduklarımı paylaşayım, inşallah işe yarar...
kabuk tarçın,börülce, mercimek,soğan,ısırgan otu...
ve besinlerin dışında sütünün yeteceğine inan, ısrarcı ol diyorlar

Canım sütü artırmak için bira mayası tabletleri varmış. Ayrıca bebek emsin emmesin göğsü uyarmak için 2 saatte bir sağmak gerekiyormuş. Gece dahil olmak üzere. Süt sağma makinesi almışmıydın, elektrikli olanlar iyi oluyormuş. Hassasanne diye bir facebook sayfası var. Oradaki bayanın sütü ikizlerine yetmiş ve hatta depo yapmış. Yazılarını okumanı tavsiye ederim. İnşallah sütün bol bol gelir.

Cnm merhaba bende bursada yım hangi doktora gidiyorsun hangi hastanede doğum yapacaksın kısmetse?

Canım bnm ben jimerde cenk beye gdyrm aşırı derecede çok memnunum inşaallah jimerde doğum yapacağım sen hangi dr gdyrsn nerde doğm yapcksın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar ya gece gece kafama bir soru takıldı çözüm önerileri beklyrm sezeruan sonrası hastanede refekatci
Kalcak olan birisi olcak ya ben tabiki kendi annemi istyrm ama kaynvalidem de böyle konularda hiç bırakmak istwmcktir ama ben onn yanında rahat edemem kanama olcak vesaire insanın kendi annesi gibi bar mı gel gelelim eşim de hep anneisni
Ön planda tutar nişanlı iken yasadgmz bazı olaylardan doalyı
Artı bZm ailelerin arası da öyle cok iyi deil ben napcam şimdi annemin kalmasını nasıl sağlarım acaba kşmse kırılmadan

Stres altında mısın? Canını sıkan birşeyler varsa onlardan kurtulmalısın. İçinden bol bol sütüm var diye geçir. Emziren kadına prensesler gibi davranılması gerekir. Stres sütü etkiler.
Bunun dışında dereotu, maydonoz, salatalık yemelisin. 3 saatte bir mutlaka sağ sütünü. Her emzirmeden sonrada sağ. İlk 6 ay bebek ık dedikçe ver memeyi. Solgar- brewers yeast öneririm. Günde 3 kere 2 tablet. Eczanelerde malt içecekleri satılıyor onlardan içebilirsin. Yalnız hepsini aynı günde içme. Israrla emzir mutlaka yetecektir. :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaslar merhaba, persembe (37+6 ) günü suyun azlığından bahsetmiştim ve cuma günü kontrol için tekrar doktora gittim, her ihtimale karsı cantalarımızla hazırlıklı gittik ve muaynede suyun daha da azaldığını söyledi ve tok olduğum içinde 2 de almaya karar verdi....
Bundan sonrası başlasın doğum hikkayesi :)

Tam 38. Haftayı doldurduğum gündü, ama acılma ve sancı olmadığından suni sancı ve normal doğum olamazdı, birde üstüne üstlük nezle olduğumdan genel anestezide zorlar dedi ve hiç düşünmediğim spinal sezeryana karar verdik

E vakit olduğu için odamıza yerleştik, eşyalarımızı hazırladım... En yakınlara haber verdim, tahlil ve hazırlıklar yapıldı ve herşey istediğim gibi sakindi

Arada normal doğum girince bir saat gec alacaklarını söylediler, birde doğum hemşerisi eşimin ailesinin komşusu çıktı... Kendimi iyice rahat hissettim

Evet zaman geldi deyip ameliyat haneye götürürken heyecandan cok merak ve endişe vardı, bebeğin durumu, nasıl olacak, su azlığından dolayı küveze girer mi vs...

İçeri girince anestezi uzmanı iğne yaptı ve hiç acıma olmadı, unutmadan öncesinde odadayken sonta takıldı ve iğrenç bişeydi , sezeryanın en kötü tarafı bu olsa gerek( bunu özellikle pufpuff için yazıyorum ) sonra bacaklarımı sıcak bişeyle örttüler ve ayaklarım uyuşmaya başladı... Gayet rahattım ve bol bol dua ediyordum... Dr baslıyoruz dedi... Kesileri falan hissettim ve 5 dk gecmeden bebeği çukardılar, cok heyecan yaptım o arada, ve hemen yanağıma koyup hemşire resmimizi çekti, o tüm meraklarımı bitiren anda cok duygulandım :) ama mosmordu, korktum neden böyle dedim, meğerse normalmiş, bu arada suyun azlığından cocuk kuru yerden çıkmış ( yani su azlığını ihmal etmemek lazımmış diye anladım... Evet kızım cıkar cıkmaz agladı ve hemen götürdüler onu kaldık dr ve hemşireyle, işin esas tarafı sonrasıymış, plasentanın cıkarılması, dikişler vs agrısı olmasada herseyi hissettim ama cabuk toparladılar... O anda merak ettiğim boyu, posu ve kuveze girip girmeyeceğiydi, 2620 gr ve 49 cm olarak dünyaya geldi , sanırım son günlerde zayif düşmüş ve küveze girmeyeceğini ögrenince cok rahatladım.... Sonra beni toparlayıp çıkardılar, kapıdaliler bebeği gördüğü için ağlamaklı ve mutlu beni karşıladılar, cok güzel bir andı :)

Odaya getirince yerleştirip temizlediler ama ayaklarımı hissetmediğim için zorlanıyordum... Dönüşler vs zor oluyordu, sonra kızımı getirip emmesini sağlamaya calıstılar, neyseki kızım benden daha becerikliydi ve emme refleksi vardı, pek süt olmasada su gibi bişey geliyordu, cok degişik ve güzel birduygu,allahım sen ne büyüksün :)

Sonra gelsin misafirler, cok gelen giden oldu hem keyifliydi hemde yorucuydu... 3-4 saat sonra etkisi geçmeye basladı ama 6 saatten önce su ve yemek vermediler, tabi emzirmeye calısıp su içememek sıkıntı ara ara kaçak su içtim

Ama emme ve mama desteyiğle günü ve geceyi tamamladık ama hastanenin sıcak olması, gelen giden yoğunluğu ve dus alamamanın etkisiyle hastaneden cok yoruldum ve daraldım neyseki aynı gece gaz ve tuvalet sorununu hallettiğim için ertesi günün aksam üstü çıkışımıza izin verildi...
Evde olmak ve duş almak çooooookkkk güzelll :)

Sonrasıda bebişle bir birimizi keşfetme dönemi, süt gelsin diye mümkün olduğunca emziriyorum arada da mama takviyesi yapıyoruz inşallah en kısa zamanda tam emzirir duruma geceriz allah yar ve yardımcımız olsun

Bu yazıyı yazmak için saatlerdir uğraşıyorum malum hanımkızımız cok ilgi istiyor :) artık bir süre giremeyebilirim ara ara sansımı denerim... Eğer arada kacırdığım doğumlar varsa hayırlı olsun , Allah herkese yardım etsin kolaylıkla doğuralım kolaylıkla bakalım inşallah
Ayrıca bu mübarek gecede kandilinizi kutluyorum

Sevgiler :)

Ooo kız sen ne ara doğdun benim niye haberim yok hayırlı olsun canım inşallah sütün artar

Rezene ve bol su ic derler baska ne lazimki sik sik emzir azda gelse (

Annem kalsin diyeceksin esine o halledecek))

öncelikle gözün aydın olsun ve tebrikler, bebeğinle eşinle nice sağlıklı güzel ve uzun bir ömrünüz olsun! umarım 20-25 gün sonra ben de her şeyi atlatmış ve doğum hikayemi yazmış olurum buraya, gercekten doğum hıkayelerını okumak cok keyıf verıcı oluyor sankı en sevdıgım kıtabın en heyecanlı bölümüymüş gibi allah bizlere de nasip etsin inşallah, ben de puffpuf gibi genel anestezi sezaryen istiyorum sanırım puffpufla tamamen aynı korkuları yaşıyoruz ama buaralar bu spinal anestezili sezaryenler cok olmaya basladı ve kımseden ters bır yorum gelmedı benım de kafam karısmaya basladı, kaldı kı bebegimi doktor ve hemşirelerden sonra ilk gören ben olmak isterim ama işte diyorsun yaa kesileri falan her şeyi hissettim diye ben bundan çok korkuyorum diyorum acı olmasa da kesildiğimi bildiğim için psikolojikman canım acır benim neyse bir de doktorumla konuşayım bu çarşamba ama senin ve diğer arkadaşların fikirleri de çok önemli yani her an spinale geçebilirim ben de eğer kesinlikle tavsiye ediyorsanız buarada dikiş yerlerin nasıl oldu kaç gün geçmiş oldu bugünle beraber sezaryen üzerinden? ağrın sızın var mı? benim başımda benimle ilgilenecek kimse olmucak eşimden başka, o da en fazla 1 hafta izin alabılıyor işinden sence 1 haftada kendime yetecek kadar iyileşir miyim? ayy allahım yaa biz de hayırlısıyla atlatsak doğumu, allah yardımcımız olsun artık ne diyeyim tekrar tebrikler ve kocaman opucukler bebişine ve sana

Merhaba, anlamadım nasıl yani , o ismi koyacak sen beğenmezsen ne olacak yinede eşinin dediğimi olacak.
İlk kızımın ismini ben koydum ( İKLİMA ) ikincisinide eşim secti ( İKRA ) ama ortak karardı.

Yok tabii ki benim de beğendiğim bir isim olacak ama hevesini kırıyorum diye son ana kadar düşündüğü isimleri söylemeyecekmişti.
Kızımızın ismi Cansu oldu :)

Tabii ne bardakları ne de düşündüğüm bazı şeyleri yapacak durumumuz olmadı :) lohusa şerbetini hastane ikram etti :)

Bize anlattigin gibi soyle esine canim..kanama vs olcak annem kalirsa daha rahat ederim de..bidee isin duygusal tarafini anlat..yogun duygular yasarim annem kalsin vs felan de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…