herkesemerhaba çokuzun zamanoldu çoğu kişi doğurmuş çook sevindimkurtulanların adına doğumyapan herkese geçmş olsun diyorumAllah analı babalıbüyütsün sağlıksıhhat versin bebişlere ve annelere ne güzelkavuşmak nasipetmiş Rabbim sizebende bekleyenlerdenim benimkızımın hiç gelesi yok sanırım daha hiç sancı hissetmiyorum çünkü
Iyi gunler bacilarimmm
Yavas yavas dogurmaya basladik haydi hayirlisi
Rabb'im saglicakla dogurmanizi nasip etsin
Kizlar anne olmak gercwktwn mukemmel otesi bir duygu ♥♥♥
Biz Ali Yasin imle 21 gunu devirmis bulunmaktayiz...
Cok hizla buyuyorlar inanin ki...
Dolaptaa buyuk gelir diye sakladigim elbiseler meger artik oluyormus
Cok sukur bu duyguyu tadanlardan olduk ve olacagiz....
E_M_A bacim bebegin hayirli olsun
Bol bol emzir ne kadar cok diski yaparsa bebegin o kadar cabuk toparlanir...
Ins. Bir daha bilirubin degeri artmaz...
Rabb'im ikinizide nazarlardan sakinsin...
Yine dogum yapanla arkadaslarimiz var mi bakamadim ....
Rabb'im saglicakla buyutmelerini nasip etsin ♥
Dogum yapacak arkadaslarim agrisiz acisiz atlatirsiniz ins.
Oglum su an uyuyorken bende yatayim...
Malumunuz geceleri uyuyamiyoruz
Opuyoruz sizleri
Arkadaslar dogum sonrasi korse icin ne dusunuyorsunuz? Korse alan var mi?
selam kızlar banada doktor 10 hazirana sezaryan günü verdi .. heycanlıyım ilkide genel anestezi ile sezaryan oldum.. şimdi kararsızım belden aşağı uyuşturma mı olsam diye sizlerden sezaryan olacakların tercihlerini ve nedenlerini öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler
sağolasın çok teşekkürler..seninde bebeğin hayırlı olsun canım..
Deneyimli anneler yardimmmm !
Bacilarim benim sutum oglumu doyurmama yetmiyor
Arttirmak icin ne yaptiysam olmadi...
Aksamlari hep mamaya talibiz gunduzleride oyle boyle doyuyor...
Hele dunki depremden sonra baya baya fark esilir derecede azaldi...
Incir, hurma, rezene,hosaf genellikle arttirsin diye bunlari tuketiyorum ama fazla degil...
Sinirlerim bozuluyor artik daha ne yapacagim ben ...
Yemejlerimi duzenli yiyorum bol bol su iciyorum nerede yanlis yapiyorum ben nerede
Incir, hurma, rezene,hosaf genellikle arttirsin diye bunlari tuketiyorum ama fazla degil...
Yemejlerimi duzenli yiyorum bol bol su iciyorum nerede yanlis yapiyorum ben nerede
Cnm merhaba bende bursada yım hangi doktora gidiyorsun hangi hastanede doğum yapacaksın kısmetse?
Kızlar ya gece gece kafama bir soru takıldı çözüm önerileri beklyrm sezeruan sonrası hastanede refekatci
Kalcak olan birisi olcak ya ben tabiki kendi annemi istyrm ama kaynvalidem de böyle konularda hiç bırakmak istwmcktir ama ben onn yanında rahat edemem kanama olcak vesaire insanın kendi annesi gibi bar mı gel gelelim eşim de hep anneisni
Ön planda tutar nişanlı iken yasadgmz bazı olaylardan doalyı
Artı bZm ailelerin arası da öyle cok iyi deil ben napcam şimdi annemin kalmasını nasıl sağlarım acaba kşmse kırılmadan
Arkadaslar merhaba, persembe (37+6 ) günü suyun azlığından bahsetmiştim ve cuma günü kontrol için tekrar doktora gittim, her ihtimale karsı cantalarımızla hazırlıklı gittik ve muaynede suyun daha da azaldığını söyledi ve tok olduğum içinde 2 de almaya karar verdi....
Bundan sonrası başlasın doğum hikkayesi :)
Tam 38. Haftayı doldurduğum gündü, ama acılma ve sancı olmadığından suni sancı ve normal doğum olamazdı, birde üstüne üstlük nezle olduğumdan genel anestezide zorlar dedi ve hiç düşünmediğim spinal sezeryana karar verdik
E vakit olduğu için odamıza yerleştik, eşyalarımızı hazırladım... En yakınlara haber verdim, tahlil ve hazırlıklar yapıldı ve herşey istediğim gibi sakindi
Arada normal doğum girince bir saat gec alacaklarını söylediler, birde doğum hemşerisi eşimin ailesinin komşusu çıktı... Kendimi iyice rahat hissettim
Evet zaman geldi deyip ameliyat haneye götürürken heyecandan cok merak ve endişe vardı, bebeğin durumu, nasıl olacak, su azlığından dolayı küveze girer mi vs...
İçeri girince anestezi uzmanı iğne yaptı ve hiç acıma olmadı, unutmadan öncesinde odadayken sonta takıldı ve iğrenç bişeydi , sezeryanın en kötü tarafı bu olsa gerek( bunu özellikle pufpuff için yazıyorum ) sonra bacaklarımı sıcak bişeyle örttüler ve ayaklarım uyuşmaya başladı... Gayet rahattım ve bol bol dua ediyordum... Dr baslıyoruz dedi... Kesileri falan hissettim ve 5 dk gecmeden bebeği çukardılar, cok heyecan yaptım o arada, ve hemen yanağıma koyup hemşire resmimizi çekti, o tüm meraklarımı bitiren anda cok duygulandım :) ama mosmordu, korktum neden böyle dedim, meğerse normalmiş, bu arada suyun azlığından cocuk kuru yerden çıkmış ( yani su azlığını ihmal etmemek lazımmış diye anladım... Evet kızım cıkar cıkmaz agladı ve hemen götürdüler onu kaldık dr ve hemşireyle, işin esas tarafı sonrasıymış, plasentanın cıkarılması, dikişler vs agrısı olmasada herseyi hissettim ama cabuk toparladılar... O anda merak ettiğim boyu, posu ve kuveze girip girmeyeceğiydi, 2620 gr ve 49 cm olarak dünyaya geldi , sanırım son günlerde zayif düşmüş ve küveze girmeyeceğini ögrenince cok rahatladım.... Sonra beni toparlayıp çıkardılar, kapıdaliler bebeği gördüğü için ağlamaklı ve mutlu beni karşıladılar, cok güzel bir andı :)
Odaya getirince yerleştirip temizlediler ama ayaklarımı hissetmediğim için zorlanıyordum... Dönüşler vs zor oluyordu, sonra kızımı getirip emmesini sağlamaya calıstılar, neyseki kızım benden daha becerikliydi ve emme refleksi vardı, pek süt olmasada su gibi bişey geliyordu, cok degişik ve güzel birduygu,allahım sen ne büyüksün :)
Sonra gelsin misafirler, cok gelen giden oldu hem keyifliydi hemde yorucuydu... 3-4 saat sonra etkisi geçmeye basladı ama 6 saatten önce su ve yemek vermediler, tabi emzirmeye calısıp su içememek sıkıntı ara ara kaçak su içtim
Ama emme ve mama desteyiğle günü ve geceyi tamamladık ama hastanenin sıcak olması, gelen giden yoğunluğu ve dus alamamanın etkisiyle hastaneden cok yoruldum ve daraldım neyseki aynı gece gaz ve tuvalet sorununu hallettiğim için ertesi günün aksam üstü çıkışımıza izin verildi...
Evde olmak ve duş almak çooooookkkk güzelll :)
Sonrasıda bebişle bir birimizi keşfetme dönemi, süt gelsin diye mümkün olduğunca emziriyorum arada da mama takviyesi yapıyoruz inşallah en kısa zamanda tam emzirir duruma geceriz allah yar ve yardımcımız olsun
Bu yazıyı yazmak için saatlerdir uğraşıyorum malum hanımkızımız cok ilgi istiyor :) artık bir süre giremeyebilirim ara ara sansımı denerim... Eğer arada kacırdığım doğumlar varsa hayırlı olsun , Allah herkese yardım etsin kolaylıkla doğuralım kolaylıkla bakalım inşallah
Ayrıca bu mübarek gecede kandilinizi kutluyorum
Sevgiler :)
Merhaba, anlamadım nasıl yani , o ismi koyacak sen beğenmezsen ne olacak yinede eşinin dediğimi olacak.
İlk kızımın ismini ben koydum ( İKLİMA ) ikincisinide eşim secti ( İKRA ) ama ortak karardı.
allah'ım bir an bu yazıyı ben mi yazdım acaba dedimne kadar çok benziyormuşuz senle öyle hihihihihihi..mesela bende normalde çok üşüyen biriydim,hatta çorap + patikle beraber bile yatardım kışın 😃 şimdi yorgan örtmüyorum ve aynı dediğin gibi kendi tenim bile değsin istemiyorum...18 kilo aldım ve benim eşimde "doğumdan sonra spor" mevzusunu açmaya başladı
kızzzzz renkler desen şekil herşey çok güzel olmuşşşş ay bayıldımmmmmm
Bize anlattigin gibi soyle esine canim..kanama vs olcak annem kalirsa daha rahat ederim de..bidee isin duygusal tarafini anlat..yogun duygular yasarim annem kalsin vs felan deKızlar ya gece gece kafama bir soru takıldı çözüm önerileri beklyrm sezeruan sonrası hastanede refekatci
Kalcak olan birisi olcak ya ben tabiki kendi annemi istyrm ama kaynvalidem de böyle konularda hiç bırakmak istwmcktir ama ben onn yanında rahat edemem kanama olcak vesaire insanın kendi annesi gibi bar mı gel gelelim eşim de hep anneisni
Ön planda tutar nişanlı iken yasadgmz bazı olaylardan doalyı
Artı bZm ailelerin arası da öyle cok iyi deil ben napcam şimdi annemin kalmasını nasıl sağlarım acaba kşmse kırılmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?