Poyraz bebegi annesi kadar burada heyecanla bekleyen teyzeleri var :) hersey yolunda gidecek bak gor. Kalbimiz sizinlle
Bacim sik sik emzirmeye calisiyorum ama yavrum emzik gibi kullaniyor resmen...
Baslarda sutum varddi oglum emmiyordu simdi ise emiyor ama gelen giden yok
Bacim kv de basimda daha ne kadar buyuk sikinti olabilir ki
Herseyde kendi dogurdugu cocuklariyla kiyasliyo...
Bende o senin cocuklarin buda benim swnin cocuklarin gibi olacak doye birsey yok diyorum ama ....
Anlamuyor ki her defasinda kiyas....
Gwceleri uyuyamiyoeum sabah yatayim diyorum pat odaya giriyo en ufak seste irkilerek kalkarim hep...
Oda biliyor ses cikaracak illa....
Dinlenememekte etkilermis ama dinlenmeye firsatim yok...
Oglu gelince yardim eder normalde kendi isimi kendim gorurum...
Birde gecen oglum agliyordu yoksa sutun mu gelmiyo ...
Bak gordun mu ac kaldi torunum diye yukses sesle sitem etmez mi deli oldum resmen....
Gecer odaya acar yuksek ses tv izler...
Ke di evide tam karsimda bu arada
Bende kafa rahat olmaz sanmiyorum....
Cok sagol bacim deneyecegim dediklerini....
Ayrica makinem var lansinoh marka...
Bebegim zaten olani cekiyo hemencecik kalan birsey yok ki....
Sagiyorum birka damla daha geliyor o kadar
Bu aralar tam tersi bacim yavruma annelik yapamiyorum diye depresyondayim aglayip duruyorum...
Bir yandan da kv de yemezsen sut olmaz tabi yok bilmem ne...
Ulan sanki onun hlgibi yemek zorundayim kadim 100 kiloyu asmis tek oturusta dunyayi yiyiyo....
Dediklerini deneyecegim cok sagol
O oooo cipsim bugun 22. Gunumuz bizim basa formun abilerinden
Masaallah bacim Rabb'im anali babali buyutmeyi nasip etsin ins.
Bende 2530 gr. Ve 49 cm. Ile dogum yapmistim ama direkt yagun bakima girmisti masaallah size cok eevindim hemen kucagina almana
Darisi topikcanlarima :18:
Hem de nasil paikolojiler nirmalde bugune kadar hep guleryuzluydum hic alinganligim duygusalligim olmadi dun durup dururken suratsizlik benim bile farkettigim sebepsiz ama neden ben de bilmiyorum. Degisik duygu inis cikislari oldu ben bile sasirdim 😄 cunku bu zamana kadar kendime de sastim hic hamilelik psikolojisi yasamadin diye kendime nazar degdirdim
Arkadaslar merhaba, persembe (37+6 ) günü suyun azlığından bahsetmiştim ve cuma günü kontrol için tekrar doktora gittim, her ihtimale karsı cantalarımızla hazırlıklı gittik ve muaynede suyun daha da azaldığını söyledi ve tok olduğum içinde 2 de almaya karar verdi....
Bundan sonrası başlasın doğum hikkayesi :)
Tam 38. Haftayı doldurduğum gündü, ama acılma ve sancı olmadığından suni sancı ve normal doğum olamazdı, birde üstüne üstlük nezle olduğumdan genel anestezide zorlar dedi ve hiç düşünmediğim spinal sezeryana karar verdik
E vakit olduğu için odamıza yerleştik, eşyalarımızı hazırladım... En yakınlara haber verdim, tahlil ve hazırlıklar yapıldı ve herşey istediğim gibi sakindi
Arada normal doğum girince bir saat gec alacaklarını söylediler, birde doğum hemşerisi eşimin ailesinin komşusu çıktı... Kendimi iyice rahat hissettim
Evet zaman geldi deyip ameliyat haneye götürürken heyecandan cok merak ve endişe vardı, bebeğin durumu, nasıl olacak, su azlığından dolayı küveze girer mi vs...
İçeri girince anestezi uzmanı iğne yaptı ve hiç acıma olmadı, unutmadan öncesinde odadayken sonta takıldı ve iğrenç bişeydi , sezeryanın en kötü tarafı bu olsa gerek( bunu özellikle pufpuff için yazıyorum ) sonra bacaklarımı sıcak bişeyle örttüler ve ayaklarım uyuşmaya başladı... Gayet rahattım ve bol bol dua ediyordum... Dr baslıyoruz dedi... Kesileri falan hissettim ve 5 dk gecmeden bebeği çukardılar, cok heyecan yaptım o arada, ve hemen yanağıma koyup hemşire resmimizi çekti, o tüm meraklarımı bitiren anda cok duygulandım :) ama mosmordu, korktum neden böyle dedim, meğerse normalmiş, bu arada suyun azlığından cocuk kuru yerden çıkmış ( yani su azlığını ihmal etmemek lazımmış diye anladım... Evet kızım cıkar cıkmaz agladı ve hemen götürdüler onu kaldık dr ve hemşireyle, işin esas tarafı sonrasıymış, plasentanın cıkarılması, dikişler vs agrısı olmasada herseyi hissettim ama cabuk toparladılar... O anda merak ettiğim boyu, posu ve kuveze girip girmeyeceğiydi, 2620 gr ve 49 cm olarak dünyaya geldi , sanırım son günlerde zayif düşmüş ve küveze girmeyeceğini ögrenince cok rahatladım.... Sonra beni toparlayıp çıkardılar, kapıdaliler bebeği gördüğü için ağlamaklı ve mutlu beni karşıladılar, cok güzel bir andı :)
Odaya getirince yerleştirip temizlediler ama ayaklarımı hissetmediğim için zorlanıyordum... Dönüşler vs zor oluyordu, sonra kızımı getirip emmesini sağlamaya calıstılar, neyseki kızım benden daha becerikliydi ve emme refleksi vardı, pek süt olmasada su gibi bişey geliyordu, cok degişik ve güzel birduygu,allahım sen ne büyüksün :)
Sonra gelsin misafirler, cok gelen giden oldu hem keyifliydi hemde yorucuydu... 3-4 saat sonra etkisi geçmeye basladı ama 6 saatten önce su ve yemek vermediler, tabi emzirmeye calısıp su içememek sıkıntı ara ara kaçak su içtim
Ama emme ve mama desteyiğle günü ve geceyi tamamladık ama hastanenin sıcak olması, gelen giden yoğunluğu ve dus alamamanın etkisiyle hastaneden cok yoruldum ve daraldım neyseki aynı gece gaz ve tuvalet sorununu hallettiğim için ertesi günün aksam üstü çıkışımıza izin verildi...
Evde olmak ve duş almak çooooookkkk güzelll :)
Sonrasıda bebişle bir birimizi keşfetme dönemi, süt gelsin diye mümkün olduğunca emziriyorum arada da mama takviyesi yapıyoruz inşallah en kısa zamanda tam emzirir duruma geceriz allah yar ve yardımcımız olsun
Bu yazıyı yazmak için saatlerdir uğraşıyorum malum hanımkızımız cok ilgi istiyor :) artık bir süre giremeyebilirim ara ara sansımı denerim... Eğer arada kacırdığım doğumlar varsa hayırlı olsun , Allah herkese yardım etsin kolaylıkla doğuralım kolaylıkla bakalım inşallah
Ayrıca bu mübarek gecede kandilinizi kutluyorum
Sevgiler :)
Yok tabii ki benim de beğendiğim bir isim olacak ama hevesini kırıyorum diye son ana kadar düşündüğü isimleri söylemeyecekmişti.
Kızımızın ismi Cansu oldu :)
günaydın güzel anneler doğum yapanlara hayırlı olsun tek tek okuyamadım bizimde son haftamız perşembe günü izne ayrılıyoruz inşallah ağrılar ağırlıklar devam beşiğimiz bitti hazırladık ama fotosunu ekleyemedim daha bu hafta en yogun haftamız olacak iş devrediyoruz oğluşumla sonrası prensimi beklemerabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin
not bi göğüs kreminden bahsedilmşti önceleri adı neydi hatırlatırmısınız sanırım baslamam gerekecek
Cancanlar artık sona geldik ve doğuran doğurana maşallah bizePerşembe günü Poyraz kuşuma kavuşacağım inşallah Ben çok heyecanlıyım hele eşim benden daha da beter,Gece oğlumuzla yatıp sabah onunla kalkıyoruz son günler geçmek bilmiyor.Bir de pek fazla dillendirmedim burada ama bizim üçlü taramamızda spina bfida (omurilikte açıklık daha da açığı bacakların tutmaması,felç) ihtimalimiz çıkmıştı.Sonrasında ayrıntılı ultrasonlar ve testin tekrarlanması sonucu öyle birşeyin olmadığını söyledi doktorum ki olsa bile görünmediğine göre doğum sonrası cerrahi müdahale ile düzelebilecek birşey olduğunu söyledi.O zaman içim biraz olsun rahatlamıştı ama doğum yaklaştıkça son 2 haftadır kabuslar görüyorum.Dün gece yine rüyamda bebeğim doğmuştu ve ben ilk bacaklarına bakıyorum oynatabiliyor mu diye...3 günümüz kaldı ve endişem hiç olmadığı kadar fazla şu an..Allah'ımdan tek isteğim oğlum sağlıkla doğsun başka hiçbirşey istemiyorum ben Allah'ım hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize...
Kızlar ya gece gece kafama bir soru takıldı çözüm önerileri beklyrm sezeruan sonrası hastanede refekatci
Kalcak olan birisi olcak ya ben tabiki kendi annemi istyrm ama kaynvalidem de böyle konularda hiç bırakmak istwmcktir ama ben onn yanında rahat edemem kanama olcak vesaire insanın kendi annesi gibi bar mı gel gelelim eşim de hep anneisni
Ön planda tutar nişanlı iken yasadgmz bazı olaylardan doalyı
Artı bZm ailelerin arası da öyle cok iyi deil ben napcam şimdi annemin kalmasını nasıl sağlarım acaba kşmse kırılmadan
Kızlar size birşey sormak istiyorum.
Ben hamileliğim boyunca fazla bir bel ağrısı falan yaşamadım ama bugün belim fena ağrıyor. Bazen de bacaklarıma vuruyor ağrısı. Normalde yarın 37. haftam bitiyor fakat ultrasona göre 38+5 im. Bu doğumla ilgili bir belirti olabilir mi?
olabilir canım benim ilk kızımda bel ağrısı ile geldi... sancılarını kontrol et.. herkeste aynı şekilde olmuyor... bu haftalardan sonra artık yalancısıyla beraber gerçek sancıları yaşayacağız....
kızlar bugün kontrolüm vardı 38e girdim doktor çatı muanesi yaptı canım çok ama çok yandı kendimi kasdım ve kötü oldum herkeste böyle mi oluyo bide evdeyim 2 saat oldu hala yanıyo acıyo lütfen çatı muanesi olan paylaşsın
kızlar bugün kontrolüm vardı 38e girdim doktor çatı muanesi yaptı canım çok ama çok yandı kendimi kasdım ve kötü oldum herkeste böyle mi oluyo bide evdeyim 2 saat oldu hala yanıyo acıyo lütfen çatı muanesi olan paylaşsın
Ay benm de yarın cok korkuyodm zaten tam oldu şimdi:18:
Korkmayin ;-) korkcak bise yok bi anlik zaten.korkutan sadece o öcü sandalya ama derin derin nefes alin dr yavas davranmasini söyleyin rahat gecer;-)
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
tavsiye mi istedim senden kusum.benim muslumanligimin derecesini nerden biliuon yada kendini cok mu yuksek mertebelerde goruyon anlamadim da neyse ne diyim allah yardim etsin sana
Ben 36 haftaligim bebis 2800 olmus bile. Bebegin kilosunun annenin aldigiyla alakasi yok canim ben hep buna inandim. Sunu yicem bunu yicem diye zorlamadim su yarar bu yarar diye sadece icimden geleni yedim bi hafta yumurta yemem sonra bi canim ceker oturup 5 tane yerim mesela yani vucudumu dinledim. Bide ben cok hareketliyim iki tane köpegim var ev büyük merdiven cok inip cikiyorum gunde sen de 20 ben diyim 30 kere kesin.53 le hamile kaldim simdi 57 yim boyda uzun ve kilo vermek istemiyorum bence senin hamileligin normal benimki anormal sen saglikli almissin ben cöktüm iyice maalesef bebek aldi almasinada benim depo bosaldi simdi yana yana dogumdan sonra nasil toparlancami dusunmeye basladim cunku emzirme durumu felanda olcak. Ben halimden hic memnun degilim niye yalan söylim hamile kalmadan önce ne giydiysem simdide aynisini giyiyorum hatta kemere ihtiyac duyuyorum pantolonlarda.bi tek karnim var iste inan bana kollarima baktikca aglayasim geliyor. Sen bence cok iyi durumdasin fazla bogusmazsin zaten 13 kilo cok bise degil yarisi dogumda gerisi kanama emzirme derken gider ben nasil alirim onun derdindeyim;-)
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
İnşallah veriririm, ama seninde dediğin gibi bencede toparlaman lazım . ama 30 kere o merdivenleri inip çıkarsan dünyayı yesen kilo alamazsın. Ama ne yalan söyleyim sana çok imrendim aynı kıyafetleri giyiyorum dedin ya. ben tekrar eski kıyafetlerimi giydiğim günleri görürmüyüm acaba
Arkadaslar merhaba, persembe (37+6 ) günü suyun azlığından bahsetmiştim ve cuma günü kontrol için tekrar doktora gittim, her ihtimale karsı cantalarımızla hazırlıklı gittik ve muaynede suyun daha da azaldığını söyledi ve tok olduğum içinde 2 de almaya karar verdi....
Bundan sonrası başlasın doğum hikkayesi :)
Tam 38. Haftayı doldurduğum gündü, ama acılma ve sancı olmadığından suni sancı ve normal doğum olamazdı, birde üstüne üstlük nezle olduğumdan genel anestezide zorlar dedi ve hiç düşünmediğim spinal sezeryana karar verdik
E vakit olduğu için odamıza yerleştik, eşyalarımızı hazırladım... En yakınlara haber verdim, tahlil ve hazırlıklar yapıldı ve herşey istediğim gibi sakindi
Arada normal doğum girince bir saat gec alacaklarını söylediler, birde doğum hemşerisi eşimin ailesinin komşusu çıktı... Kendimi iyice rahat hissettim
Evet zaman geldi deyip ameliyat haneye götürürken heyecandan cok merak ve endişe vardı, bebeğin durumu, nasıl olacak, su azlığından dolayı küveze girer mi vs...
İçeri girince anestezi uzmanı iğne yaptı ve hiç acıma olmadı, unutmadan öncesinde odadayken sonta takıldı ve iğrenç bişeydi , sezeryanın en kötü tarafı bu olsa gerek( bunu özellikle pufpuff için yazıyorum ) sonra bacaklarımı sıcak bişeyle örttüler ve ayaklarım uyuşmaya başladı... Gayet rahattım ve bol bol dua ediyordum... Dr baslıyoruz dedi... Kesileri falan hissettim ve 5 dk gecmeden bebeği çukardılar, cok heyecan yaptım o arada, ve hemen yanağıma koyup hemşire resmimizi çekti, o tüm meraklarımı bitiren anda cok duygulandım :) ama mosmordu, korktum neden böyle dedim, meğerse normalmiş, bu arada suyun azlığından cocuk kuru yerden çıkmış ( yani su azlığını ihmal etmemek lazımmış diye anladım... Evet kızım cıkar cıkmaz agladı ve hemen götürdüler onu kaldık dr ve hemşireyle, işin esas tarafı sonrasıymış, plasentanın cıkarılması, dikişler vs agrısı olmasada herseyi hissettim ama cabuk toparladılar... O anda merak ettiğim boyu, posu ve kuveze girip girmeyeceğiydi, 2620 gr ve 49 cm olarak dünyaya geldi , sanırım son günlerde zayif düşmüş ve küveze girmeyeceğini ögrenince cok rahatladım.... Sonra beni toparlayıp çıkardılar, kapıdaliler bebeği gördüğü için ağlamaklı ve mutlu beni karşıladılar, cok güzel bir andı :)
Odaya getirince yerleştirip temizlediler ama ayaklarımı hissetmediğim için zorlanıyordum... Dönüşler vs zor oluyordu, sonra kızımı getirip emmesini sağlamaya calıstılar, neyseki kızım benden daha becerikliydi ve emme refleksi vardı, pek süt olmasada su gibi bişey geliyordu, cok degişik ve güzel birduygu,allahım sen ne büyüksün :)
Sonra gelsin misafirler, cok gelen giden oldu hem keyifliydi hemde yorucuydu... 3-4 saat sonra etkisi geçmeye basladı ama 6 saatten önce su ve yemek vermediler, tabi emzirmeye calısıp su içememek sıkıntı ara ara kaçak su içtim
Ama emme ve mama desteyiğle günü ve geceyi tamamladık ama hastanenin sıcak olması, gelen giden yoğunluğu ve dus alamamanın etkisiyle hastaneden cok yoruldum ve daraldım neyseki aynı gece gaz ve tuvalet sorununu hallettiğim için ertesi günün aksam üstü çıkışımıza izin verildi...
Evde olmak ve duş almak çooooookkkk güzelll :)
Sonrasıda bebişle bir birimizi keşfetme dönemi, süt gelsin diye mümkün olduğunca emziriyorum arada da mama takviyesi yapıyoruz inşallah en kısa zamanda tam emzirir duruma geceriz allah yar ve yardımcımız olsun
Bu yazıyı yazmak için saatlerdir uğraşıyorum malum hanımkızımız cok ilgi istiyor :) artık bir süre giremeyebilirim ara ara sansımı denerim... Eğer arada kacırdığım doğumlar varsa hayırlı olsun , Allah herkese yardım etsin kolaylıkla doğuralım kolaylıkla bakalım inşallah
Ayrıca bu mübarek gecede kandilinizi kutluyorum
Sevgiler :)
böyle şeylerin aklına gelmesi ve kafana takılması doğal..haklısın da..ama mümkün olduğunca bunu düşünmemeye çalış,Allah'a inan güven ve duanıda eksik etme canım,inşallah Allah'ın izniyle sapasağlam doğacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?