Amin Canım
ben de kızım kucağımda uyurken yazıyorum bu satırları :)
Miniğini kokla benim için :)
Detaylı ultrasyon derken bende kafama akılan birşeyi sorucaktım.Ben gecen sene hamileliğimde ikili tarama testinde yaştan dolayı risk çıkınca karnımdan su aldırmıştım ve su kaybı yüzünden 5,5 aylık bebeğimi kaybetmiştim belki anlatmıştım daha önce bilmiyorum.
Ardından 3 ay sonra ALLAHIMA ŞÜKÜR hamile kaldım fakat bu sefer 2'li tarama testi yaptırmadım aynı şeyleri yaşamak istemediğim için.
Detaylı ultrasyona girdim herşey normal çıktı fakat halen endişeliyim. Birşey olsaydı detaylı ultrasyonda belli olurmuydu. Çok kafam karışık benim acaba birşey varmıdır çoçukta diye DR 'larda kesin birşey demiyorlarki soruyorum ultrasyonda belli olurmuydu diye. Hİç bir tarama testi kesin sonuç değildir .diyorlar.
benimde sezaryanla doğumuma 3 hafta kaldı ve acayip kafaya takıyorum herşeyi.
artık bu saatten sonra Allah'a dua etmekten ve hayırlısını sağlıklısını dilemekten başka bişey gelmez elden..ama dedikleride doğru,o 2'li 3'lü testlerin sonuçları hiç %100 doğru değil ki..
peki bişey sorcam?ilk hamileliğinde aldırdığın sudan sonuç ne çıktı canım?yani o riske girmene değdi mi? 😳
Kızlar ya gece gece kafama bir soru takıldı çözüm önerileri beklyrm sezeruan sonrası hastanede refekatci
Kalcak olan birisi olcak ya ben tabiki kendi annemi istyrm ama kaynvalidem de böyle konularda hiç bırakmak istwmcktir ama ben onn yanında rahat edemem kanama olcak vesaire insanın kendi annesi gibi bar mı gel gelelim eşim de hep anneisni
Ön planda tutar nişanlı iken yasadgmz bazı olaylardan doalyı
Artı bZm ailelerin arası da öyle cok iyi deil ben napcam şimdi annemin kalmasını nasıl sağlarım acaba kşmse kırılmadan
kızlar ben de kendi kendime karar verdim bu karardan doktorun haberi pek de umursamıyorlar zaten de . kendi kendime doğum tarihimi belirledim.
38+ 0 ya da 38+1 38+2 de bebeğimi kendi sancımı beklemeden doğurmaya karar verdım hiçbir sıkıntı da yok sadece şekerden dolayı beklemek istemıyorum. doğum şekli olarak da mecburen suni sancı verilecek ve epidurale karar verdim. normal doğum ücreti 1000 liraymış artı epiıdural de 750 tl miş yani 1750 tl epidural biraz pahalı geldi ama yapacak bişey yok o sancı için değer yani.
Kızlar size birşey sormak istiyorum.
Ben hamileliğim boyunca fazla bir bel ağrısı falan yaşamadım ama bugün belim fena ağrıyor. Bazen de bacaklarıma vuruyor ağrısı. Normalde yarın 37. haftam bitiyor fakat ultrasona göre 38+5 im. Bu doğumla ilgili bir belirti olabilir mi?
Tabiiki temiz çıktı buna çok üzüldüm zaten.
Ama tek suçlu doktordu yaştan dolayı risk var ben olsam su aldırırım dedi.
Sularda boğulasıca
Neyse ALLAH'Tan hemen hamile kaldımda üzüntüm çok uzun sürmedi.
al işte bak 😡 hey Allah'ım yaaa..geçmiş olsun,Allah tekrarını yaşatmasın inşallah..🙏
canim ben hic bi testi yaptirmadim 2li filan tarzi doktor hep dediki bi sorun oldugunu doktorda az cok anlayabilir nasil dersen allah korusun ense kalinligi artar burun kemigi olusmaz bende hep doktoruma guvendim insallah hepimizin evlatlari saglikli sihhatli olurlar hakkimizda hayirlisi bu arada detaylida sorun yok dendi bana orda da tek tek butun organlari inceliyolarDetaylı ultrasyon derken bende kafama akılan birşeyi sorucaktım.Ben gecen sene hamileliğimde ikili tarama testinde yaştan dolayı risk çıkınca karnımdan su aldırmıştım ve su kaybı yüzünden 5,5 aylık bebeğimi kaybetmiştim belki anlatmıştım daha önce bilmiyorum.
Ardından 3 ay sonra ALLAHIMA ŞÜKÜR hamile kaldım fakat bu sefer 2'li tarama testi yaptırmadım aynı şeyleri yaşamak istemediğim için.
Detaylı ultrasyona girdim herşey normal çıktı fakat halen endişeliyim. Birşey olsaydı detaylı ultrasyonda belli olurmuydu. Çok kafam karışık benim acaba birşey varmıdır çoçukta diye DR 'larda kesin birşey demiyorlarki soruyorum ultrasyonda belli olurmuydu diye. Hİç bir tarama testi kesin sonuç değildir .diyorlar.
benimde sezaryanla doğumuma 3 hafta kaldı ve acayip kafaya takıyorum herşeyi.
kızlar bugün kontrolüm vardı 38e girdim doktor çatı muanesi yaptı canım çok ama çok yandı kendimi kasdım ve kötü oldum herkeste böyle mi oluyo bide evdeyim 2 saat oldu hala yanıyo acıyo lütfen çatı muanesi olan paylaşsın
İnşallah veriririm, ama seninde dediğin gibi bencede toparlaman lazım . ama 30 kere o merdivenleri inip çıkarsan dünyayı yesen kilo alamazsın. Ama ne yalan söyleyim sana çok imrendim aynı kıyafetleri giyiyorum dedin ya. ben tekrar eski kıyafetlerimi giydiğim günleri görürmüyüm acaba
Görürsün bence takma fazla kardesim 35 kilo aldi 2300 gr bebegi dünyaya geldi valla eskisinden daha cok zayiflayip fit oldu. Dal gibi kaldi bes ay icinde kendiliginden gitti.
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
bu muayane herkese yapılıyormu yaaa:18::18::18::18::18:
birde tam nasıl oluyorr bak şimdi panikledim ben ilk 5 haftalıkken alttan baktı dr ama bu farklı bişey sanırsam
İnsallah canim yaa..yapilirsa uygulucam.nefes alma islemini...tesekkur ederim..Farkli oldugunu dusunme sonucta ayni sey ayni kapiya variyordue benim her muaynede vajinal ultrason ve parmakla rahim agzina bakilip ölcüm yapiliyor. Ben kasiyorum kendimi tabikide ama agridan sizidan degil sadece garip bi his oldugundan. Derin nefes almak rahatlatiyor o an ve dr yavas davranirsa sorun degil. Normal dogumda cok kez olcak bu kontroller;-)) biraz önce bende anestezi uzmanindaydim imz attim epudiral istemiyorum diye sonra dogumhaneye gidip kagitlarimi verdim önceden kayit yaptim ebelerin isine gelmedi epudirale itiraz etmem ebe keske itiraz etmeseydin felan dedi.ben mesela epudiral yapamam gunku igne fobim var rahat duramam ani bi harekette cok seye maal olabiliyor. Benim yani genelleme bi kasma sorunum var ne igne ne cati muaynesi hic biri aslind agri aci yaratmiyor. Dedigim gibi derin derin nefes alin iki saniyede bitiyor cati muaynesi zaten.
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Teşekkürederim. Amin ALLAH kimseyi evlatla sınamasın,
Evlat acısı çok acı birşeydir eminim ben daha doğmadan acısını halen yaşıyorum. yaşasaydı şu 9 aylık olurdu falan diye konuşuyorum.
ALLAH hiçbirimize kötü yazılar yazmasın .
Benim kız 2800 gr olarak dünyaya geldi, hastaneden çıkarken 2660 a kadar düşmüştü, bugün akşamüstü kontrolümüz var bakalım sarılığımız ve kilomuz kaç olmuş.
benim şişlikler ve kilolar hala yerinde sayılır. Toplam 5-5,5 kilo gitmiş sadece. Hemşirenin demesi ise biz de burada size serum verdik hep dolayısı ile 10 gün sonra daha iner ödeminiz de var tabi dedi. Bence de haklılar çünkü benim bacaklarım hamileyken bile bu kadar şiş değillerdi vallahi.. Kısmet iinşallah 40 ımıza kadar daha fit oluruz kızımla :)
Kızlar herkese merhabalar,
Aylardır yazacak vaktim oluyordu ama hep okuyarak takip ettim. Hepiniz 40 yıllık arkadaşım gibi geliyorsunuz :) Ben bu Cuma artık izne ayrılıyorum. Bebişimizin hazırlıklarını bitirdik artık izne çıkıp oğlumu beklemek kaldı geriye. İzne başladığımda yavaş yavaş fotoğraflarını çekip size oğlumun cicilerini de göstermeye başlarız teyzeleri :) Bu arada herkes sezeryan için gün almaya başladı ben daha çatı muayenesi bile olmadımDoktorum epidural normal doğumda çok ısrarcı bu nedenle hamileliğimin başından beri ne bana ne de bebeğe fazla kilo aldırtmedı. Kısaca henüz bakılmayan çatı muayenesi hariç her şey normal doğum için uygun gidiyor. Bakalım 9 Haziran tarihindeki kontrolümüzde bizde de her şey netleşmiş olacak. Heyecanla bekliyoruz. Bizlerden önce doğum yapan arkadaşlarımız, sizlerde hikayelerinizi yazarak bizlere güç vermeye çalışın nolur size şu an çok ihtiyacımız var. Minnaklardan vakit bulunca bizleri de unutmayın. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum. Doğum yapan tüm arkadaşlarımızındaminnakları hayırlı olsun, analı babalı büyüsünler :)
Hayir canim oyle sartlar yok. 32 den sonra na zaman istersen o zaman doktoruna soyluyorsun ve calisabilir raporunu bozup calisamaz veriyor. Burada tercih tamamen sana kaliyor ister 37 bitince alirsin ister 32 te ister 33 te... burada onemli olan su; 37 ye girince alirsan bebegin ile 1 hafta daha az gecirirsin hepsi o kadar. Ben son tarih olan 37. Haftanin sonuna kadar direnip oglumu daha uzun koklamak istedimhayırlısı olsun canım inşallah bende iznimi bekliyorum paylaşımlar için bişey sorcam 24 nisanda çalışabilir almıştım üzerine 5 hafta sayıp çalışamaz raporu alıcam tam 37. haftanın dolması şartı filan var mı ben 32ye girince çalışabilir aldım 37ye girince de çalışamaz almayı düşünuodum haftayı doldurma şartı filan varmı ki:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?