herkese merhaba..
normal dogumum 1 temmuz gorunurken ve ben sezeryanla hazıran annesı olucam derken mayıs annesı olarak karsınızdayım..
suyumun gelmesi ile başlayan bu surecte neler yasadık inanın kelımelere dökmek oyle zor ki, hele de hastaneden bebeğimi küvezde bırakıp taburcu olmak zorunda kalmak gerçek bı travmaydı.. Allah düşmanımın başına vermesin..
7 aylık olarak aceleyle dünyaya gelen meleğim şimdi yanımda uyurken yazıyorum bu satırları size, küçücük bir miniğin acemi annesiyim bir süredir.. sağlığımız cok şükür yerınde.. premature olarak dogdugumuz ıcın cesıtlı kontrollerımız var, sanırım bu süreci saglıkla atlattıktan sonra doktor fılan gormek ıstemeyecegız hiçbirimiz.. ben zaten bebeğimin yanında zaman gecırmek ıcın küvez dönemini sabah aksam hastaneye gidip gelmekle gecırdıgım ıcın o dönem ne sezeryan dikişi, agrısı ne lohusalık anlayabıldım.. kendimi unuttugum bı donemdı..
girip size yazmak hbr vermek ıstedım ama takdır edersınız ki oyle endişeli günlerde oyle bı durumum yoktu.. cok sukur şimdi ıyıyız, inş oyle olmayad devm ederız, hala dualarınıza ıyı dıleklerınıze ıhtıyacımız var.. gecırdıgımız bu donemde ki guzel dıleklerınız ve dualarınız ıcın de herkese cok tesekkur ederız..
aslında yazacak cok seyım var ama ilgilenmem gereken bı mınıgım var.. herkese guzel saglıklı dogumlar diliyorum, sevgıler...
En mantiklisibu galiba. Sagol canim.Canım bana günde 20 hareket demişti. 2 saatte bir hareket ediyor mu dedi. Ama benimki gece ve öğleden sonra hareketsiz gibi, akşam yemek sonrasından uyuyana kadar ve sabah hareketli. Ben gün içinde ve gece hareket etmezse korkmamayı kendi kendime aştım. Her bebeğin bir ritmi oluyor sanıyorum. Cankatre ye de doktorları akşam yemeğinden sonra 1 saatte 10 hareket demiş. Daha önceden bebeğinin hareketlerini biliyorsundur. Ona göre saymaya çalış.
Nasil rahatladim bilemezsin. Cok tesekkur ederim yazdigin icin. Eger tekrar cvp verebilirsen bu donemde ozellikle dikkat ettigin birsey varsa soylersen cok memnun olurum. Benim yaramaz bir kizim var onunla ilgileniyorum. Hareketlerimi kisitlamam gerekiyor mu yatis pozisyonum oturusum kalkisim onemli mi bu konuda. Sen neLere dikkat ediyorsunSlm kızlar. Biliosunuz bu uygulamadaki hataları hala düzeltemedim ve kullanamıyorum malesef...fakat maille bildirim geldiğinde takip etmeye çalışıyorum.
Alıntı yapamadım ama kordon dolanmasıyla ilgili konular olmuş yazmak istedim.
Bebek anne karnına düştüğü andan itibaren kordonu sürekli dolar ve açar. Normalde kordon dolanması sıkıntı değildir. Benim kuduruk bi oğlum var habire dolayıp dolayıp açıo :)) dediğim gibi nırmalde sıkıntı değildir ve bu şekilde normal doğıum bile yapabilirsiniz. Dr'lar son haftalara kdr söylemez bile, hem normal olduğjndan hem de insanlar gereksiz korktuğundan.
Ancak bu noktada kordonun uzunluğu ve sıkması çok önemli. Eğer kısaysa ve bu dolanma kan akımını yavaşlatıosa evet tehlikeli. Ama bunu dopplerle görüyorlar. Ordan geçen kan akımı çok yüksek bir basınçla gidiyor.
Benimki bırakın 1'i 2'yi 3,5 tur dolamış dırumda ama şükür hareketleri hala kuduruk. Dr sadece 'takip et eğer hareketleirnde bi değişiklik görürsen haber ver, şu an bir sıkıntı yok' dedi.
O yüzden lütfen gereksiz bi korkuya kapılmayın. Ama tabiki takip edin ki hareketleri yavaşlamasın. Tek yapmanjz gereken dikkatli olmak. Ama stres olmak, korkmak değil.
Allah hepimize sağlıkla nasip etsin inş!
Hepinize öpücükler!!!
Hepinize öpücükler!
herkese merhaba..
normal dogumum 1 temmuz gorunurken ve ben sezeryanla hazıran annesı olucam derken mayıs annesı olarak karsınızdayım..
suyumun gelmesi ile başlayan bu surecte neler yasadık inanın kelımelere dökmek oyle zor ki, hele de hastaneden bebeğimi küvezde bırakıp taburcu olmak zorunda kalmak gerçek bı travmaydı.. Allah düşmanımın başına vermesin..
7 aylık olarak aceleyle dünyaya gelen meleğim şimdi yanımda uyurken yazıyorum bu satırları size, küçücük bir miniğin acemi annesiyim bir süredir.. sağlığımız cok şükür yerınde.. premature olarak dogdugumuz ıcın cesıtlı kontrollerımız var, sanırım bu süreci saglıkla atlattıktan sonra doktor fılan gormek ıstemeyecegız hiçbirimiz.. ben zaten bebeğimin yanında zaman gecırmek ıcın küvez dönemini sabah aksam hastaneye gidip gelmekle gecırdıgım ıcın o dönem ne sezeryan dikişi, agrısı ne lohusalık anlayabıldım.. kendimi unuttugum bı donemdı..
girip size yazmak hbr vermek ıstedım ama takdır edersınız ki oyle endişeli günlerde oyle bı durumum yoktu.. cok sukur şimdi ıyıyız, inş oyle olmayad devm ederız, hala dualarınıza ıyı dıleklerınıze ıhtıyacımız var.. gecırdıgımız bu donemde ki guzel dıleklerınız ve dualarınız ıcın de herkese cok tesekkur ederız..
aslında yazacak cok seyım var ama ilgilenmem gereken bı mınıgım var.. herkese guzel saglıklı dogumlar diliyorum, sevgıler...
merhaba kızlarrrrrr:) sayımız azalmaya başladı :) ben aslında yazılarınızı devamlı okuyrm ama maalesef bişey yazamıyrm :) ama hepinizi seviyrmmm :) hemde kocamanından :) dün bizde dr gittik kızlar oğlumm 3500 gr olmuş boyumuzda 50 cm mi geçmiş dün itibari ile 37+2 idik :) 4 haziranda sezeyan tarihim var cumartesi tekrar kontrola çağırdı veeee sonraaa çarşamba günü sabah 7 de doğum için çağırdı :) çok heyecanlıyım:)
herkese merhaba..
canım evet bizede ücret olayını peşin istediklerini söylediler .eğer kredi kartına tek çekim yada taksit olursa 2000 tl fazla vereceğimizi söylediler normal doğuma sana ne kadar dediler . birde arkadaşlarından doğum yapan varmış o hastanede bende doğumdan sonra lohusa şerbeti dağıttıklarını ve pasta kestiklerini duydum doğru mu :) son birşey daha sorayım hastaneye çarşaf yada pike takımı götrmeyi düşünüyr msn ben istemiyrm ama annem ısrar ediyr da sormak istedim:)
En sessiz olani en hizli cekeni ve msj yapip sonra baslayani yani en kullanislisi bence mamajoo arkadaslar joker magazalrinda var bir bakin isterseniz resmen calismiyor zannediyorsunuz o kdr sessiz ve cekim hizini siz ayarliyorsunuz otomatik olarak harika bir urun tavsiye ederim bakmadan almayin.
herkese merhaba..
En mantiklisibu galiba. Sagol canim.
Nasil rahatladim bilemezsin. Cok tesekkur ederim yazdigin icin. Eger tekrar cvp verebilirsen bu donemde ozellikle dikkat ettigin birsey varsa soylersen cok memnun olurum. Benim yaramaz bir kizim var onunla ilgileniyorum. Hareketlerimi kisitlamam gerekiyor mu yatis pozisyonum oturusum kalkisim onemli mi bu konuda. Sen neLere dikkat ediyorsun
Rahat ol cnm stresin bi faydası yok bize zararı var malum. Ben de sakince biraz araştırdım, bunu önlemenin veya düzeltmenin bi yolu yok diyordu. Ama genel kanı fazla eğilip kalkmaman gerektiği.. Bi de yatarken sol tarafına yatmaya çalış ki kan akımı yavaşlamasın..
Bunun dışında rutin hareketlerini en ii sen bilirsin, hareket edip etmediğini kontrol et cnm.
Benimki 2 hafta içinde dolamış 3,5 kat! Çok becerikli maşallah!
Dediğim gibi bu şekilde normal doğuran da var.. Bazısı boynuna bazısı koluna bazısı gövdesine dolayabilio..
Ama hala kıpır kıpır içerde, rahat ol. Bu kaçıncı dolayışı
İnş sıkjntı çıkmadan sağ salim alırız kucağımıza1 kat hiç önemli diil ama! Onu dolamadan saymıolar bile
Sorun olursa alıntı yapıp veya msjla sorarsan görürüm cnm. Diğer türlü farkedemeyebilirim eksik gösterio benimki.
Cok tesekkur ederim canim cok yardimci oldun. Saglicakla aliriz insallah yavrularimizi
Sogani limon sikmadan once yuvarlar ezer ole keser skariz ya sogana da aynisini yapip ikiye boluyoruz hafif sulanmis oluyo onu skiyoruz gogus ucuna onemli olan bebek daha hic emmeden bunu yapmak ben ole biliyorum insallah aciklayabilmiskmdir
Anladim cnm cok sagol.sonra silip mi emzirecegiz silmeye gerek yok mu peki biliyr msn?
Ben de henüz almadım ama araştırınca bana da en mantıklı gelen pompa o oldu. Kullananlardan duyduğum tek sıkıntı çok gürültülü olmasıydı. Acıtmasın ve bol süt sağsında gürültüsüne o kadar da takılacağımı sanmıyorum. Sanırım kulananlar bu ürünü en çok fiyat - performans sanlamında beğeniyor.
saol canım hep beraber sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah :) inşallah doğum hikayemi ilk fırsatta ayrıntılı bir şekilde yazacağım:)
sağlıkla ve kolaylıkla kurtulursun inşallah canımcım..Allah yardımcın olsun ama ilk fırsatta gelip detayları yazmayıda unutma
Bize kredi kartıyla asla almıyoruz dediler. Normal doğum için 2013 fiyatları ile 3000 TL dediler (epidural dahil). 2014 fiyatıylada 3500 olacak dediler ama doğru anladıysam doktoroda orada gitmeye başladığımız için bize 2013 fiyatlarını uygulayacaklar. O şerbet ve pasta olaylarını ben de duydum ama hastane sağolsun ser verip sır vermediği için doğru mu değil mi bir türlü tam öğrenemedimHatta kapalı çarşıya lohusa geceliği almaya gittiğimde dükkandaki kadın orada doğum yaptığını söylemişti. Doğumdan sonra masaj bile yapıyorlar dedi. Tabi bunlar doğum için verdiğimiz paraya dahil mi yoksa ekstra ödememi yaptılar bende emin olamadım. Emin olduğum bir kaç şey var. Çok yakın bir arkadaşım var 2 yıl önce orada doğum yapmıştı. Ona pasta kesmişler ve fotoğraflarda güzel çıksın diye hafif bir makyaj yapmışlar ve ekstra ücret ödememiş
Çarşaf ya da pike takımı olayına ben karşıyım. Neden dersen, bizim evden getirdiğimiz şeylerin hastanedekiler kadar steril olabileceğine inanmıyorum. Neticede özel deterjanlar ile özel makinalarda sterilize ediliyor her şey. AAA aklımdayken bu detaylar çok önemli çocuk için çoğu şeyi gerektiğinde hastane sağlıyormuş. Biberon, süt pompası, vs. Ancak bebek bezi vermiyorlarmış ona göre hazırlıklı olmalısın çünkü doğumhaneye girerken bebeğin ilk kıyafetleri ile birlikte bezlerini de istiyorlarmış.
Bir de doktorum ben senin yerinde olsam kullan at kilotlardan alırdım çünkü kullanan bayanlardan gördüğüm kadarı ile çok rahat ediyorlar kaydı, sızdı, vs stresine girmiyorlar hem de hastane de kullandığın kilodun aslında çok steril olması lazım dedi.
Seninde aklına gelen ya da duyduğun şeyler olursa mutlaka yaz ben de çok merak ediyorum ne nasıl olacak
saol canım hep beraber sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah :) inşallah doğum hikayemi ilk fırsatta ayrıntılı bir şekilde yazacağım:)
ayy canım çokk iyi oldu bilgilendirmen :) ama ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri yani 4 haftalıktan itibaren jimere gidiyrm hatta ilk fiyat almaya 12 haftalıkken gitiiğimde çok erken demişlerdi:) ama bana 2013 fiyatları olarak ki devamlı oraya gittiğim için normal 3500 sezeryan 4000 peşin fiyatı dediler yani şimdi biz 4000 tl vereceğiz sezeryana acaba dr dan dr a mı değişiyr merak ettim :) ama pasta olayına çok sevindim :) resimlerde güzel çıkar inşallah ben oda süslemesi ve fotoğrafçı ayarladım canım doğuma eşim ve fotoğrafçımda girecek inşllah :) ama çasrşaf olayına katılıyorum karar verdim bende götürmiyeceğim :) bir arkadaşım ren tıpta doğum yaptı hatta dün yaptı doğumu benimle aynıydı ren tıp doğumda getrileceklerle ilgili hastane bir kağıt vermiş jimer verdmedi keşke verseydibende dediğin gibi kilot olayını düşündüm ama kilot yerine hasta bezi al dediler bende öyle yapmıştım acaba kilotda mı alsaydım? bir de canım ben dr uma korse olayını sordum o da bana doğumdan sonra tekrar sor burda biryerden aldırıyorum dedi:)
Kullan at lohusa kilotlarindan mi bahsediyorsunuz acaba?
Hayırlı olsun canım...herkese merhaba..
ayy canım çokk iyi oldu bilgilendirmen :) ama ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri yani 4 haftalıktan itibaren jimere gidiyrm hatta ilk fiyat almaya 12 haftalıkken gitiiğimde çok erken demişlerdi:) ama bana 2013 fiyatları olarak ki devamlı oraya gittiğim için normal 3500 sezeryan 4000 peşin fiyatı dediler yani şimdi biz 4000 tl vereceğiz sezeryana acaba dr dan dr a mı değişiyr merak ettim :) ama pasta olayına çok sevindim :) resimlerde güzel çıkar inşallah ben oda süslemesi ve fotoğrafçı ayarladım canım doğuma eşim ve fotoğrafçımda girecek inşllah :) ama çasrşaf olayına katılıyorum karar verdim bende götürmiyeceğim :) bir arkadaşım ren tıpta doğum yaptı hatta dün yaptı doğumu benimle aynıydı ren tıp doğumda getrileceklerle ilgili hastane bir kağıt vermiş jimer verdmedi keşke verseydibende dediğin gibi kilot olayını düşündüm ama kilot yerine hasta bezi al dediler bende öyle yapmıştım acaba kilotda mı alsaydım? bir de canım ben dr uma korse olayını sordum o da bana doğumdan sonra tekrar sor burda biryerden aldırıyorum dedi:)
veee şafak : 19
heyecanlı.. stresli.. korkulu.. zor geçecek bir 19 gün..
ama geçsin bitsin ve köfteme sağlıkla kavuşayım istiyorum artık...
veee şafak : 19
heyecanlı.. stresli.. korkulu.. zor geçecek bir 19 gün..
ama geçsin bitsin ve köfteme sağlıkla kavuşayım istiyorum artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?