2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

Çok geçmiş olsun zor zamanlar. sarılık benimde korkulu rüyam oldu benim oğlumda 5. gününde sarılıkta hastanede yattı bir gece şimdi yanımda ama tekrarlanırsa diye çok korkuyorum. uyandıramamak çok kötü o halleri insanı çok üzüyo o kadar çaresiz hissediyorsunuz ki, bebeğiniz sadece nefes alıyo başka hiçbir şeye tepki vermiyo, istemeye istemeye uyandırmak için canını yakmaya çalışıyosunuz. bir de beslenemediği için böyle olmuş diyolar ve tek çaresi de anne sütü ama olmuyo işte gelmiyo gelsede o uyuduğu için ememiyo, emmyince gelmiyo, bu böyle kısır döngü olarak devam ediyo. insan kendini suçluyo vicdan azabı çekiyo

Allah yardımcın olsun gerçekten kimse derdne çare olmuyo benim de verebileceğim bir tavsiyem yok. ama beni annesi olarak görmüyo demişsin. yok öyle bişey yenidoğanlar anne memesinn kendilerine ait bir şey zannediyorlar zaten
inşallah emer

heerkes bir bir yavrusuna kavusuyor hayırlısı ile:) Darısı başımıza inşallahh...seninde sezeryan galibaa isteyerekmiii acaba..ben normal doğum istiyorum ama bazennnnn aklımı kurcalamıyor değil bu sezeryan fikrii Allah hakkımızda hangisi hayırlı ise onu versin inşallah

herkese ıyı dıleklerı ve yazdıkları için cok tesekkur edıyorum..

taze bı anne olarak aklımda olan bazı seylerı yazayım dıyorum; cunku tamam hamılelık değişik bi sürectı bızım için ama dogum sonrası bambaşka bişi..

ilk olarak ihtiyaclardan baslıyım, mesela ben hem pıjama hem gecelık lamıştım, kişiden kişiye degısır belkı bılmıyorum ama gecelık kesınlıkle hastanedeki tercıhım.. tabı ben bı sezeryanlı olarak bunları yazıyorum, sezeryan sonrası pıjama gıymek fılan zor iş, gecelığı ustten gecırıp gayet rahat edıyosun, pijama bı kac gun sonra evde gıymek ıcın daha rahat oldu benım için ama hastanedeki iki gun gecelık derim..

mutlaka gogus ucu kremınızı hazır edin, ben de hem lansınoh hem de mustelanınkı vardı, once lansınohu kullandım, işlevsel ancak kıvamı vazelın gıbı once elınızde bıraz yumusatmanız gerekıyo ve rengı sarımsı olduğundan iz bırakabılıyo, mustelanınkı daha sıvımsı beyaz renklı ve sürümü daha kolay.. ikisi de gayet ıyı gelıyo gogsunuzun acısına sızısına, hangısını tercıh edersınız bılmem ama yanınıza almayı kesınlıkle unutmayın..

gogus pedi alın yanınıza, ben lansınohunkını almıstım gayet memnunum, arkası yapıskanlı olsada oyle camasıra yapısma ve bı daha cıkmama gıbı bı durumu yok ama ben zaten gogusle camasır arasına koyuyorum kaymıyo, gayet memnunum.. tabı bıde emzırme sutyenı ya da atletı problemı var, ben de ikiside vardı, ben atletten daha cok memnun kaldım.. onuda soyle dıyım, ben yaz kış atletsız duramayan bı kişiyim, emzırme sutyenı gıyınce uzerıne bı de atlet gıyme ıhtıyacı duyuyorum o zmnda emzırme sırasında problem oluyor yanı emzırme sutyenını fonksıyonsuz hale getırıyor üzerine gydıgım atlet. ancak dırek emzırme atletı gıydıgımde hemen emzırmeye hazır hale gelebılıyorum..

dogumdan sonra sütünüz buyuk problem haline gelıyo, etrafınızdaki herkes emzırme ve sütünüzle kafayı bozmuş gıbı hıssedıyosunuz, stres oluyor ınsan.. hem stres yapma sütün gelmez dıyolar, hem de ınsanı strese sokuyolar.. ne kadar anlatsam bu durumu boş, yaşayıp göreceksınız sizde ozmn bu yazdıklarımı hatırlarsınız.. oncelıkle herkese kulagınızı tıkayın, sütünüz gelir ya da gelmez, az olur cok olur, bunlaar gecıcı donemler.. sütü gelmeyen kişi eksik anne değildir kafanıza bunu yerleştirin, doğumla hemen gelecek dıye bırsey yok, kafanızı rahat tutun akışına bırakın.. benım oğrendıgım malt içeçekleri, humananın stiil tree cayı, hurma, dereotu, taze meyveler, sıcak corbalar guzel süt yapıyor, herseyden once tabıkı bol bol su.. ayrıca lactamil içiyorum ben, sütü daha vıtamınlı ve kıvamlı hale getırıyomuş sanırım..

unıbabynın yenı dogan ıslak mendılı cok kullanıslı, kacıncı pketımız bıttı ben hatırlamıyorum yanı o derece.. can bebenın kullan at alt acmalrı yıne cok kullanıslı, benımde cıcılı bıcılı alt acma setlerım vardı ama malesef onlar seyretmelık oluyo.. pişik kremı almamıştık mesela bız, hastanenın yenı dogan hemşiresı bızden sudokrem istedi, ben de onu kullanmaya devam edıyorum, cok memnunuz..

gogus pompam lansınohun elektrıklı cıft gogus pompasıydı, onunda cekım gucunden, hem elektrıklı hem pıllı oluşundan fılan cok memnunum, eksi yönü bence tamamen sesi, hor horr horr geceleri ozellıkle zor oluyor ama zamanla ınsan ona da alısıyo..

bıraz daldan dala gidiyorum ama şimdi bebişim uuyurken aklıma ne gelırse yazıyorum kusura bakmayın..

bı derece alın derım, alından yada kulaktan ölçen..bebeklerde ateş onemlı, sonra atesımı yukseldı acaba dıye paranoyaya kapılmayın.. odanın ısısını ölçen bısılerde lazım, bız arzum bebbenınkını almıstık, odanın sıcaklıgını nemini saatı tarıhı fılan gosterıo 19.90 fılandı fıyatı..

telsız arayanlar bız weevelınını almıstık, görüntulu değil ama direk ses odaklı ondan da memnunuz.. bu arada bol bol battanıye dıyodu herkes haklıymıs, cabuk kırlenıyorlar..

deterjan olarak dalinin sıvı deterjanını kullanıyoruz, ondan da memnunuz, cok soft bı kokusu var, zaten azıcık koyuyoruz..

aklıma gelenler şimdilik bunlaar, inş bırılerının işine yarar, aklıma yenı bısıler gelırse yazarım sevgıler...

Selam kizceler ve onlarin minnaklari. bugun ev temizligi yapildi. piril piril oldu evim malum bebisler ev temizliginden sonra gekdi bir sure once. insaallah benim kizim boyle bir egilimde bulunmaz aslinda dogsun istiyorum ama henuz cok kucumen az daha buyusun yavrum siz ne yapiyonuz bu arada. minisler nasil teyzoslar

canım çok zor günler geçirmişsin... allahım kolaylık versin sana.......herşey yoluna girecektir inşallah.. umudunu kaybetmee....

Kizlar oglumu aldim kucagima. Allah herkesin bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin. Daha sonra ayrintilari yazacagim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tebrikler canım...
allah analı babalı büyütsün.....
haberlerini bekliyoruz......sana kolaylıklar bundan sonra.............

Cok guzel bilgiler paylasmissin. Benim ikinci hamileligim oglum dogdugunda sut meselesinde aynen dedigin gibi millete dert olmustu.surekli sutun geldimi diye sorup emerken dibime geliyolardi yok bu bos emiyo falan diyolardi..
Gecelik, unibaby yenidogan, sudocrem goruslerine de kesinlikle katiliyorum
Bu arada senden ses geldigine sevindim.gerci ben pek yazamiyorm burdan ama merak etmistim seni. Bundan sonra saglikla mutlulukla buyutursun insallah bebegini..

Bende dun yaptirdim temizligi bugünde devam ettik cok şükür bitti. Her yer miss gibi oldu. Simdi sirada cantamiz var, onuda hazirlayayim dursun bi kenarda. Zaten sezaryen olursa ki buyuk ihtimalle oyle olacak, asagi yukari 3 haftam kaldi. Bende artik kalan gunler su gibi gecsin istiyorum

Kizlar oglumu aldim kucagima. Allah herkesin bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin. Daha sonra ayrintilari yazacagim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne mutlu size. Allah sağlıkla, analı-babalı büyütmeyi nasip etsin, hayırlı evlat etsin...

Çok güzeller hepsi. Lolipop fikri çok güzel...

teyzoşları bizde bebişimiz için bu sabunları hazırladık çok güzel değilmi :)

Sen mi hazırladın çok güzel olmuş...

Canım geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun, zor günler geçirmişsin. İnşallah herşey yoluna girer.

Bilgiler için çok teşekkürler...

çok çok geçmiş olsun canım.....
allahım sana kolaylıklar ve sabırlar versin....
herşeye rağmen bebişin kollarında buna da şükürler olsun....
bu zor günler de geçecektir inşallah allahım sana güç kuvvet versin sağlıcakla büyüt yavrunu........

merhaba allah hepimizin kıymetli bebişlerini sağ salim kucağına almak nasip etsin inşallah benmde doğum eğer sezaryen olmazsa haziran sonu gibi görünüyo izmirde yaşıyorum evimi tertemz yaptm bebişimin herşeyini yıkadım ütüledim ve yarın kocaeliye gidiyorum ailem orda olduğu için orda doğum yapmayı düşünüyorum yarın benm için çok zor geçiçek 6 saatlik bir otobüs yolculuğu umarım sorunsuz geçer bebişim de bu aralar kıpır kıpır gece uyutmuyo artk yatağımızda oturarak uyumaya çalışıyorum

tebrik ederim canım....
sağlıcakla büyüt kızını, allah kolaylıklar versin sana...
doğum hikayeni ve ayrıntıları bekliyoruz....
ne diyelim darısı başımıza

uyandıramamak meselesi bızımde en buyuk sıkıntılarımızdan bırı.. bazen ne yapsak fayda etmıyo, o kısır döngüyü cok ıyı bılıyorum.. bır de premeture annesiyim ve onlarda bu sorun daha cok yasanıyo, bebek uyumak ıstıyor burun sıkma ayak altını gıdıklama cimdikleme fılan umrunda olmuyo.. yetemedıgını dusunuyo ınsan, anneliğini sorguluyo, olmuyo yapamıyorum dıye krıze gırıyo fılan.. sanırım herkes yasıyo bu durumları..

Yok tatlim aksam esimle gezerken kizilayda işportada vardi sipariste aliyorlarmis istedigin kokuylada yapiolar onlara yaptiriyoruz istersen melek kanatlisi falanda vardi cok sekeri hepsi biz bu popuşluyu beğendik ♡

Bizim cantamizda hazir teyzosu benimde sezeryan olacagi icin ayin 19 unu bekliyoruz sabirsizlikla. tabi kizim cosup erken gelemzse

Kizlar merabalar
Bugun kontrol gunumuzdu 3 haftadir gormemistim.750 gr almis ve 2.850 olmus 48 cm.hersey normal satiyla uyumlu.
Allahima cok sukur normal dogum.15haziran gozukuyo.
Tabi belli olmazmis.dogumhaneyi gezdim ve cok heyecanlandim.
Ebelerde cok iyi davrandi.beklicez artik bundan sonra

cnm gözün aydın inan ne zamandır sana ulaşmaya çalışıyorum yoktun hiç kaç kere özelden yazdım msj yollamıyo tekrar bana dön mutlaka

Masallah bebegine kocaman olmus vaktinde gelsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…