Biran önce doğurmak isteyen sen değilmiydin :) Dualarına dikkat et :)
.
Cok sagol canim. Beni hastaneye yatirdilar bi sebebten yatiyorum simdi. Tam olarak söylemiyorlarda sadece karin gelisimi kücük kilo almamis ve o kadar bitti.sinir oldum resmen haftaya büyük ihtimal bebegimi almak isticekler gelismedigi icin. Cok korktum inanki. Dr sadece eger karni degilde kafasi geriden gelseydi büyük rehlikeydi ama karin geriden gelmesi sadece bir sorun dedi.bebegin normal sartlarda gelismesi icin ugrasiyoruz dedi ve nasil ugrasma anlamadim hastanede yatiyorum ne bir ilac ne bir serum verdiler bana böylemi gelisimi tamamlicak anlamadimki
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
mrb. arkadaşllar.günlerdir hastanede yatan biri olarak yazıyorum.ahh dualara çok ihtiyacım var.preeklampsi yani gebelik zehirlenmesinden dolayı hergün hastanedeyim nerdeyse. arada yatırıyolar arada acillerde geçip gidiyor son ayım.çok yoruldum çok bunaldım alın artık sezeryana diyorum az braz daha dayan diyolar.varmı aranızda benim gibi bu sorunu yaşayan
Sağlık ocağında son kontrolüm yapıldı. Hemşire artık her hafta doğum yaptın mı diye seni arayacağım. Sen de doğum yatıktan sonra beni ara dedi. Demek ki bundan sonra her an bebişi bekliyorlar.
Topuk kanını sordum. Bazen sarılık için alınıyor, onunla karıştırılmaması gerekiyor veya hastanelerin prosedürü olabiliyor dedi. Doğrusu bebek beslendikten 48 saat sonraymış. Doğum yapacağım hastaneyi sordu. Orda 1 gün beklediklerini, 1 hafta sonra tekrar aldıklarını söyledi. Ayrıca işitme testi yaptırmayı unutma ve yapılan işlemlerle ilgili evrak alabilirsen al, yoksa biz toplum sağlığı merkezine telefon ederek yapılan işlemlerle ilgili bilgi alıyoruz dedi. 1 ay sonra da kalça çıkığı ultrasonu yapılacak dedi. Panik yapma, sakin ol, ben bilgilendirmeleri yaparım dedi. Çok tatlı bi hemşirem varİğne ve aşı yaparken de hiç acıtmaz, tetanozu ne olduğu bildim ne sonrasında acı oldu
Sağlıklı, hayırlı doğumlar olsun inşallah.
Allah analı-babalı büyütsün. İnşallah ben de orda doğum yapacağım. Hastaneyle ilgili bir sıkıntı yaşamamıştırsın inşallah.
Canım normal epiduralde ağrı yok ama sancı hissediliyor diye duymuştum. Bi arkadaşım sancıyı da hissedemeyince vakumla almışlar bebeğini.
Epidural sezeryan olan eltimde, ağrı yoktu ama dikildiğimi işlemleri hissettim diyor, ama onun arkadaşı bişey hissetmemiş. Sanırım verilen dozla ilgili ya da kişiye göre acı eşiğiyle ilgili olarak değişiyor.
bugüne kadar benimde öyleydi..ilk kez bugün yükseldi tansiyon..24 saatlik idrar bir kez yapışmıştı,şimdi 2.yi istedi bakalım bu kezde idrar temiz çıkcakmı..
ahaaa doktor bana baş ağrım olup olmadığınıda sordu ve olursa ara beni mutlaka dedi..istersen doktoruna bi danış bunu canım,ihmal etme..
sağol canım amin inşallah..ama korku başladı birazda.. :18:
gunde 30 ila 40 gram arasi aliyorlar buna gore hesap edersen buluyor zaten
günde aldıkları kiloyu bilmiyordum dediğin gibi alıyorsa evet buluyor :)) umarım o güne kadar sabreder benim kız.bilgi için teşekkür
Arkadaslar bugun randevum vardi iki haftadir bebegimin gelisimi durmus. 2600 gr ve biz. 36+4 teyiz. Sancim cikti dr nasil duruyorsun bu sanciya dedi ama ben öyle fazla hissetmiyorum. Bebegimin kafasi gelismis karni gelismemis.hastaneye yönlendirdi. Yemek borusunun birinden beslenmede zorlaniyormus bebegim. Iki uc gun beklicez belki kendim dogururum diye olmadi bir hafta sonra gelisimi devam etmezse bebegim alincak. Sancim var ama ben col hissetmiyorum. Dr bebegimin kafasina dokundu bayagi bi asagi inmis ve görme bozuklugum vardi bi kac gundur. Simdilik tutuyolsr aslinda dogururum diye bakiyolar sancimdan dolayi. Aglaya aglaya nasil geldim hastaneye bilmiyorum neyle karsilascami bilmedigim icin. Dogumdan degil dogumdan sonra karsilascam seyden korkuyorum. Kafasi büyük karni kücük karni gelisememis bununla ilgili tecrübesi olan varmi? Kendi dr bana bebegin hayati tehlikesi yok ama sana ne olur bilemem dedi o an soktan ne demek istedigini soramadim saskinliktan korkudan kanim donmustu resmen zaman gecmek bilmedi. Bana dua edin ne olursunuz sag saglim alim bebegimi kucagima dr bana fazla bise anlatmiyolar korktugumi gördüklerinden cok endiseliyim .
Arkadaslar bugun randevum vardi iki haftadir bebegimin gelisimi durmus. 2600 gr ve biz. 36+4 teyiz. Sancim cikti dr nasil duruyorsun bu sanciya dedi ama ben öyle fazla hissetmiyorum. Bebegimin kafasi gelismis karni gelismemis.hastaneye yönlendirdi. Yemek borusunun birinden beslenmede zorlaniyormus bebegim. Iki uc gun beklicez belki kendim dogururum diye olmadi bir hafta sonra gelisimi devam etmezse bebegim alincak. Sancim var ama ben col hissetmiyorum. Dr bebegimin kafasina dokundu bayagi bi asagi inmis ve görme bozuklugum vardi bi kac gundur. Simdilik tutuyolsr aslinda dogururum diye bakiyolar sancimdan dolayi. Aglaya aglaya nasil geldim hastaneye bilmiyorum neyle karsilascami bilmedigim icin. Dogumdan degil dogumdan sonra karsilascam seyden korkuyorum. Kafasi büyük karni kücük karni gelisememis bununla ilgili tecrübesi olan varmi? Kendi dr bana bebegin hayati tehlikesi yok ama sana ne olur bilemem dedi o an soktan ne demek istedigini soramadim saskinliktan korkudan kanim donmustu resmen zaman gecmek bilmedi. Bana dua edin ne olursunuz sag saglim alim bebegimi kucagima dr bana fazla bise anlatmiyolar korktugumi gördüklerinden cok endiseliyim .
Geçmiş olsun canım. Dopler çekildi mi kan akışı için ya da suyuna bakıldı mı? Benim doktorum ve perinatolog tek tek su alanlarını topladılar. Ayrıca 1 hafta geriden gitmesi normal dediler. Aslında benim 1 aydır geriden geliyor. Ama bugün doktor perinatoloğa göndermek istedi. Çok şükür önemli değil dediler. Gelişiyor ama geriden gele gele gelişiyor. Bu arada sen de süt içmeye başla ve pekmez ye, iyi geliyormuş. Gelişmleri de yaz, neler yapacaklar merak ettim. Doktorum 1 hafta sonraya çağırdı. Perinatolog tesadüf bugün hastanede olmasaymış 3 gün sonra çağıracakmış ama gerek kalmadı dedi.
cnm bence doktorun yaklaşımı ters olmuş baya bi. doktor da olsalar işte hepsinin ayrı bir mizacı karakteri var. bnm bebeğim de karın gelişimi geride.hem de 32.haftadan beri yavaşlamaya başladı. her 10 günde mesela 7-8 günlük gelişiyo işte böyle böyle aradaki fark en son 2 haftaya çıktı. tek başına karın çevresinin gelişiminın geride olması kilosunun zayıf olmasını etkiliyor. sen üzme kendini. bebişini kucağın aldığında kızacaksın o doktora seni boşuna üzdüğü için. beni de ilk doktorum öyle korkuttu sonra değiştirdim doktorumu. zaten artk son haftalar inşallah alırız minnaklarımızı kucağımıza sağlıkla sen dua et
canım doktora pek itimat etme 36+4 'te bebeğinin kilosu 2600 bence iyi benim 37 de 2630 du. banada karın çevresi gelişimi zayıf diyolardı . 38 de gittim 2950 -3000 ıkg olmuş dedi doktorum ben normal doğurmak istiyorum şuan 38+4 deyim .bebeğim gayet iyi boyu pposuna göre benimkininde kilosu zayıf karın çevresi gelişmemişti. doktorum sürekli sorun ediyodu. abuk sabuk konuşuyodu. banada aynı şeyi söylediler. 2 gün önce gittim doktora nstye bağlayıp tüm gün bebeğin hAREketlerini izliceklermiş sorun olursa sezeryanla alcaklardı. 2 gün öncesi için ailenle konuş seni hemen yatırcaz dedi doktor ve çıktı gitti. bende hemen eşimi aradım gel kaçır beni dedim o da geldi yavaşçaa o hastaneden kaçtım ve başka bir doktora gittim aynı gün içinde bu doktorda bana bebek gayet iyi baş aşağı herşeyi normal sadece boyu ve posuna göre bebeğimiz biraz zayıf o da o kadar önemli değil dedi o yüzden canım tek doktorla YETİNME VE HER DOKTORA DA GÜVENME YALAN SÖYLÜYORLAR
"bebek sağlıklı sana ne olur bilemem" ne demek yaaa hey allahım
Sen tabi o an şok olmuşsunda soramamışsındır.
Ama bişey sorcam canım,gittiğin doktora güveniyor musun?hani acaba başka farklı bi hastane ve farklı bi doktorada mı görünsen?
canım aktif kulanıcı degilim ara ara yazıyorum sana yazmadan edemedim once Allaha teslimiyet sonra iyi doktor iyi hastane derim kıızmda 7 aylıkken hastalanmıstım kendi dr um yurtdısındaydı bende nasıl olsa kendi dr muayene etmicek baska hastaneye gidiyim dedi muayene sırasında aynen doktorun yazdıklarını yazıyorum bunun(yavrumun) karnı kocaman bacakları yamuk kafası anormal sen hiç dr a gitmedin mi töbetöbee o an yıkıldım her kontolumu ozenle yaptıran biriyim hemen kendimi dısarı attım anlatamam hissettiklerimi hemen ozele gittim bobrek tası düsürdügüm anlasıldı sancılarımdan dolayı...baska drlara gitmeni tavsiye ederim eger varsa bole bi durumda Allahım yar yardımcın olsun karındakide evlat kucaktakide...
nst kağıdın elindeyse bakabilirsin orda yazıyor zaten kaçlara çıktığı,kanda protein azlığı olması idrarla proteinin atılması,bebeğin artık büyümüş zaten idrarda protein çıkanlar,yüksek tansiyonu olanlar ve gebelik şekeri olanların bir çoğuna zaten sezeryan tarihi olarak 38.haftayı veriyorlar sen 37.haftanın sonundasın inşallah sorunsuz kavuşursun bebeğine
Canim arkadaslar bayagi yazmislar sana bende katiliyorum onlara. Doktorun mantikli bir aciklama yapmak zorunda yada seni bu kadar korkutmamali. Ne demek bebek dogar ama seni bilemem. Hem bak karin cevresinin geriden gelme durumu kac kisiye söylenmiş, cok strese sokma sen kendini. Insallah sag salim alirsin yavrunu kucağınaOff burdaki dr lari ben bi anlasam varya butun hamileligim boyunca hep bise cikardilar yok suyun fazla yok sonra normallesmis yok sancin var dinlen erken dogmasin yok acilman var 10 gune dogurusun ama dogurmadim yok simdi gene sanci cikti karin cevreside geride bebek gelismiyor kos hastaneye mahfettiler beni inan varya yoruldum yatirdilar madem artik dogurimde öyle cikim diyorum. Idrarda protein fazlaligim vsrmis ama kanda protein eksikligi deminde bunu söylediler bide hepsinin üstüne. Nedenini arastircaklarmis. ;-((((( biktim artik oglumu alim kucagima ve bitsin istiyorum ya..sancilarim cogalzmazsa pazartesi cikarcaklar hftaya cuma bebege bakip alip almicaklarina karar verceklermis..nst de sancin baya düzenli dediler ama kac oldugunu sormadim birazdan gene nst alinca sorcam bu sefer...
Normalde tam bir ayim var ama sezaryen olacagi icin en fazla 3 hafta. Bebegimin boynuna kordon dolanmis insallah sorunsuz atlatirim su 3 haftayi.gunde 30 ila 40 gram arasi aliyorlar buna gore hesap edersen buluyor zaten
Iyiyim ne olsun gun sayıyorum sen nasilsin senin dogum ne zaman
Masallah canim Allah anali babali buyutsunCancanlar canım oğlumla dün sezeryan olduk bugün evimizdeyiz..37+4.te 3800 gram ve 51 cm doğduk biz maşallah diyin teyzelerdetayları anlatacağım kendime geldiğimde..öpüyoruz..
doğru söze ne denir 😁 😃 😝 😂 😆 😎 😅 ama ben hep "zamanında olsun" diyede ekledim..dualarım zamanın çabuk geçmesi yönündeydi
ofoffffffffffffff yine uykusuz geceler.
hemde bu sefer kendi evimde de deilim annemlerdeyim.yatağımı arıyorum
bebek gibi cok huysuzum suanda
saka gibiym hala uyuyamadım.
gecmişi karıştırdım.2li testler cinsiyet telaşları,ve daha bir sürü sey.
oku oku gözlerim ağrıdı artık uzanma zamanı.umarım uyuyabilirim...:84::111::111::111:
ofoffffffffffffff yine uykusuz geceler.
hemde bu sefer kendi evimde de deilim annemlerdeyim.yatağımı arıyorum
bebek gibi cok huysuzum suanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?