- 4 Ağustos 2014
- 7.264
- 10.867
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ay aynı bizde bu şekildeyiz halı olmayan yerlerde uzanıyo çocuk valla bu bi kaç gün daa da böle sıcak olacak diyolar ne falan diyim eylül ayını iple çekiyorumSekil a:)))
rotadan sonra huy değiştiren bebek şikayetide çok fazla. Ama bunlar kısa vadeli etkiler. 2 yıl 3 yıl hatta 10-20 sonra ortaya çıkan etkileri varmış. şeker ,kısırlık , otizm , sinir sistemi hastalıkları,astım, kanser okuduğum ama ne olduğunu anlayamadığım daha bir sürü şey.Canm zararlari nedir? Benm bi tanidgimin bebeği kisin rota virusu olmuştu ishaldi şikayeti serum takmislardi pek ilgilenemedim bulasir diye bizmkinede
@minnakkartal burada ilaci sorabildinmi abine
eşimde bana sormadan gitmiş almış. Birde kiraz almış 5 kilo. Ne yapcaksam o kadarı. Bende sana ceza dedim akşam oturttum onuda birlikte ayıkladık. Kirazları buzluğa attım. Vişneleride reçel yaptım. Buzluğu açsam üzerime devrilecek neredeyse içindekiler tıklım tıklım oldu@Akaibu eline saglik canim bende bu yil cilek receli yaptimki kışa kalmayacak herhalde kvde dut receli yapmis bize visneleride aldim ama buzluga attim biz bol bol hosaf yapip iceriz
başınız sağolsun. Kurtulmuş tabi ama insan üzülmeden duramaz ki..Kizlar kotu haber aldm şimdi dedem vefat etmiş 105 yasindaydi hcbisey yeniyodu mamayla besliyordu annemler bide cay kasigiyla su veriyolardi agzina. Zayifliktan kemikleri batiyodu elini tutsan agliyodu aciyo diye. Yengem üzülme diyo kurtuldu. Tuhafima gitti böyle demesi ben nefes alan her canliya uzulurm nasıl üzülmez insan. Bz yola ckiyoruz bir saat snra edirneye gdicez cenaze için. Hirada uyuyo nasıl gdicez blmiyorm uykusu bölünmez inşallah
başta bi sinirle blendr yapcam demiştim ama sonra 1 ay emek verdim. Tamamen boşa çıkmasın diye çatalla ezdim. Bamya yapmıştım onu ezdim verdim. Gerçi pek yemedi iştahı yoktu ama en azından yediği kısmı hızlı yedi de ben delirmedim. Ara ara yine veririm öyle ama her öğünde dayanamıcamnasıl yani blendra geri mi döneceksin ? Ben çok yoruldum pütürlüye alıştırmaktan. Sabah yeminediyorum nokta kadar yumurtanın beyazı ağzına geldi diye yedigi bütün kahvaltıyı kustu. Öğlen ekmek geldi diye kustu. Yok ben yapamıyorum haftalarca uğraştım ama en ufak bi ilerleme yok. Geçen bi bayanla konuştuk çocuğu 5 yaşındaymış ve hala taneli yemiyormuş. En son çocuğu tehdit etmiş eğer bidaha kusarsan kustuğunu yiyeceksin diye. Çocuk tamam anne yicem yeterki onu yedirme demiş. Ondan sonra bi başladı yemeye dedi. Resmen işlerine geliyor.
Ben henüz yaptırmadım. Dr çok sıcak bakmadı bende çok kararsızım.
Çok slm söyle :) yine hep beraber ayarlasak ya ne güzel olur.
Başınız sağolsn. Mekanı cennet olur inş. Bende yengene katılıyorum daha fazla acı çekmedi. Benim üçüz yeğenlerimden biri çok hastaydı ilk yaş doğumgününe 2 gün kala vefat etti. O zaman herkes yengenin dedigi gibi demişti. Şimdi daha iyi anlıyorum.
akşam eşimle konuştum. Zaten. Hepimizin öleceği gün belli. allaha emanetiz görülmeside çok nadirse yaptırmayalım dedi. Tabi sizin orda daha çoklardır@nisaelifim benmki arcelik 2395 modeli memnunum cok da kucuk degil.butn beyaz esyalarm arcelik hic de sorun cikmadi
@Akaibu asi konusnda bizm de da gerek yok aslinda demsti.burda suriyeliler cok fazla bulasirsa falan diye yaptirmak istedgmi soyledm tamam dedi.2009 dan beri gorulmemis.rotayi yaptrmdm ama cok yan etkisi varms.yazdklarni okuynca kararsz kaldm ama bu suriyeliler korkltuyo beni
yazık yavrum ya:)Sekil a:)))
Ne gğzel ya her gün böyyle güne başlamak.ofise benden sonra gelenlerin bana günaydın anniş demesi çok hoşuma gidiyo her sabah klasikleşti bu durum :))
ya mira da aynı öyle iştahı zaten yoktu ama ben emzirmeyi azaltayım dedikçe daa bi düştü vermezsem deliriyor üstüme saldırıyo huysuzluk çok dişle birlikte havaların ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum ben bunalıyo çocuklarGökçe 5 gibi kalktı. Dün de iştahsızdı ama çok huysuzluğu yoktu. Ağladı durdu sürekli. Bi emdi bi su içti. Kahvaltı yaptıramadım. Kuru üzüm görünce gözü dönerdi direk alırdı elimden onu bile almadı.
Dişleri mi ağrıyo nedir sürekli emmek istiyo. Süt de kalmadı ki o kadar çok emince. Biberonla süt vermeyi denedim onuda içmedi.
Şimdi uyuttum inşallah kalktığında sakinleşmiş olur.
yani çok şükür çalışma arkadaşlarım motivasyon konusunda çok başarılı :) yoksa iş çekilmez olabilirdi.Ne gğzel ya her gün böyyle güne başlamak.
İnsanın keyfi yoksada yerine gelir :)
Eskiden anne olmanın büyütüldüğünü düşünürdüm birde
Canim valla ben atletle dolaştırıyorum genelde :) şuan atlet ve tayt var.Sekil a:)))
Ben en son gidiyorumofise benden sonra gelenlerin bana günaydın anniş demesi çok hoşuma gidiyo her sabah klasikleşti bu durum :))
ben sadece askılı badi giydiriyorumCanim valla ben atletle dolaştırıyorum genelde :) şuan atlet ve tayt var.
Doğru diyosun. Bizim bile bişey istemiyo sıcaktan canımız:/ya mira da aynı öyle iştahı zaten yoktu ama ben emzirmeyi azaltayım dedikçe daa bi düştü vermezsem deliriyor üstüme saldırıyo huysuzluk çok dişle birlikte havaların ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum ben bunalıyo çocuklar
yani çok şükür çalışma arkadaşlarım motivasyon konusunda çok başarılı :) yoksa iş çekilmez olabilirdi.
bende öyle ama şimdi diyorum ki yok böle bi haz![]()
Aynen bende askılı badi şortla dolanıyorum. Kapı çalarda biri gelirse diyede dış kapının koluna eşofman altı ve ince bi hırka koydumCanim valla ben atletle dolaştırıyorum genelde :) şuan atlet ve tayt var.
kuzum sıcak nasıl bunaltıyorsa...çok tatlı ama maşallahSekil a:)))
Evet emzirirken elleriyle falan oynuyorum, hoşuna gidiyor, o arada kestim bir elinin parmaklarını, tabi diğer memeye geçtiğimizde farkına vardı devam ettirmedi, bebekken de kesiyordum kucağımda iyice kavrayıp ...
Öyle tabi. O yüzden ücretsiz aşılar bencede vurulmalı.
Ama menenjit ve rota biraz farklı. Grip ishal virüsü gibi değiller.
Bu virüslerin pis ve ya temiz olmakla alakası yok. yaygınlık oranları evrensel olarak saptanmış. Aşısı olan menenjitse dünya üzerine en nadir görülen türü. Üstelik aşının koruyuculuğu kızamık zatüre aşıları gibi uzun ömürlüde değil. 2 doz vurulan aşı için 5 yıl tek doz vurulan içinse 3 yıl. Üstelik vurulmanda tam olarak koruma sağlamıyor. Hastalığı taşıyıcı olarak alıyosun ve solunum hapşırma gibi yollarla başkalarına bulaştırabiliyosun.
Bi ara küçük bi çocuk kollarını kaybetmişti menenjitten. Aşısı var mı yok mu bilmiyorum ama olsada bi faydası olmayacaktı çünkü aşısı olan türden bi menenjit değildi.
Özellikle hactan gelen insanlarda daha çok görülüyomuş. O yüzden hac ve umre öncesi vurulan aşılardanmış.
Şimdi düşünüyorum vurdurasam kızıma koruması 3 yıl. Sonra yantekrarlıcam ya da allaha emanet olacak. Böyle sürekli tekrarlanabiliyo mu onuda bilmiyorum. İlk 3 yıl zaten sosyal olmayacak bu çocuk bulaşma ihtimali okul dönemindeki bir çocuktan çok daha az.
Bir taraftada verdiği zararlar var.
Artı eksi yazıyorum vurdurmamam gerektiğini düşünüyorum.
Ama işte ya biiz bulursa diyede düşünmüyo değilim. Ankarada bol vakit ve rahatlık olunca deli gibi bunları okudum.
Son kararı eşime verdiricem. Birde eğer bulabilirsem hayri gözlükgillere sormak istşyorum. Maille falan bi ulaşmaya çalışcam.
Benim kendine bakmayan kardeşim iki kedi aldı bakmak için. Bütün evi kıl tüy pire :/
Evet canım doğru söylüyosu. Sabretmemiz lazım sürekli kendime telkinde bulunuyorum ama çok zor onu öyle kusarken görmek, şu an bi çift arkadaşımızla birlikte tatildeyin onların da 11 aylık bebekleri var, çocuk gözümün önünde 1 kase çorba 1 kase yoğurt biraz patates üstüne üzüm ve kiraz yedi bu sadece akşam yemeği, öyleye kalakaldım. böyle şeyleri görünce neden ben bunları yaşıyorum diye üzülüyorum. Allah sağlık versin gerisi boş aslında ama takmadan duramıyo insan bi kere anneliği tattık
Kizlar kotu haber aldm şimdi dedem vefat etmiş 105 yasindaydi hcbisey yeniyodu mamayla besliyordu annemler bide cay kasigiyla su veriyolardi agzina. Zayifliktan kemikleri batiyodu elini tutsan agliyodu aciyo diye. Yengem üzülme diyo kurtuldu. Tuhafima gitti böyle demesi ben nefes alan her canliya uzulurm nasıl üzülmez insan. Bz yola ckiyoruz bir saat snra edirneye gdicez cenaze için. Hirada uyuyo nasıl gdicez blmiyorm uykusu bölünmez inşallah
İnternette iki doz olanın 5 tek dozun 3 yıl olduğu yazıyor. Hatta %78 koruyuculuk sağlıyomuş.Ben vurdurdum ama kafama şu takıldı dr bana üstüne basa basa bu aşının koroyuculuğu ömür boyu sürüyor dedi. Acaba çeşitleri mi mar markasına göre mi değişiyorki?
Ah işte ah hep bu tip hayvanseverler adımızı çıkarıyor. vallahi Bursa'lı olsanız ani baskın çekin buyrun gelin bakın diyeceğim ama olmuyorki :)
Bizde dün akşam eşimle kavga ettik bu yüzden. Emin ol eşinide geriyorsundur. Kadın gibi hiç durmadan dır dır yapıyor yahu :) Çocuk önce yemedi sonra yediklerinide kustu zaten bende sabır göstermeye çalışıyorum... Ama ne yalan söyleyeyim bizimkilerle yaşıt bir çocuğun dışarıda onu bunu yediğini görünce bende çok imreniyorum hemen maşallah diyorum. Gerçekten çok zor çünkü. Şu an takılmamaya çalışıyorum. Benimki iyice azıttı pürede yemeyecekmiş sadece çorba içecekmiş ve çorbada da hiç tane olmayacakmış. Bulamaç kahvaltıyı bile bıraktı var sen düşün halimizi... Düşünmeyeceğim ama çünkü ne yapsam sonuç değişmiyor. Bir ara babam gördü halimi kızım zaten doğumunda çok travmatikti sen psikiyatriste git hiç iyi değilsin ben seni hiç böyle görmemiştim dedi. Sonra silkelendim. Takmamaya başladım. Elbet büyüyecek ve eninde sonunda düzelecek. Kaç yıl isterse böyle yiyebilir. Paşa gönlü bilir. Çok sabrımı zorlarsa kreşe göndericem aç kalınca mamada bulamayınca bak nasıl yiyecek...
Başınız sağolsun canım. Şimdi acın var kötü düşünme yengen seni teselli etmeye çalışmış. Kötü niyetli bir cümle değil. Birde onlarda kalıyorduysa halini ve çektiği acıyı senden iyi biliyordur. İtiraf ediyorum rahmetli annem kanserken Allahım al annemi kurtulsun ben acısını çekmeye razıyım çok çilesi var diye dua ettiğim oluyordu. Öldüğünde ilk 5 dakika psikopat gibi gülümsediğimi sonra feryadı bastığımı hatırlıyorum... Çünkü annem için çok mutlu kendim içinse hiç olmadığım kadar üzgündüm. Kıssadan hisse hastalık çok zor Allah herkesin canını çektirmeden alsın...
İnternette iki doz olanın 5 tek dozun 3 yıl olduğu yazıyor. Hatta %78 koruyuculuk sağlıyomuş.
Markaya göre değişir mi hiç bi fikrim yok denk gelmedim öyle bir şeye.