2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Uykuyu aramayanlar bu dunyada en imrendigim insanlar ne 7 si 9 saat belki yeter. Kizimi uyuttum simdi bende yatacam
Ben de çok severim uykuyu. Saat sınırı yok bende, kendim ne zaman istersem o zaman kalktığımda ve kesintisiz uyuduğumda mutlu olabiliyorum bir tek, o fa artık hayal :( gündüz uykularını hiç kaçırman kıvrılırum oğlumun yanına onunla beraber uyur kalkarım. Hazır eşimle aram limoniyken akşam da Azadla beraber vurup kafayı yatmayı planlıyorum. :)))

@hiraysen basin sagolsun canim ALlah kimseyi yataga dusurmesin zor bi durum Allah kurtarmis
K kaapi bende bez baglamadan uyusun istiyorum ama hadi altina yaparsa yatagi nasil temizlerim diyorum. Sen bebis olunca calistin mi canim bebege kim bakti. @Akaibu canim asiyi vurmamana karari almisin insallah hayirlisi olur Allaha emanetler @minnakkartal neden regl olmadin hamile olm ihtimalin var mi?
@kmltm benim kizda boyle ama ben hemen kaldırıyorum yerden yer ceker derler simdi ishal olmus zaten sabahtan beri 3 kaka yapti.
yok canım ben doğumdan sonra hiç regl olmadım henüz o yüzden kaygım haftaya kontrolüm var bakalım

uyku konusunda ben eskiden müthiş uykucuydum eşim pazar günü beni 10 da kaldırsa kıyamet kopardı ama şimdi bi kaç saatlik o da çoğu kez bölük pörçük üstüne çalışarak yaşıyorum ve ilk deliksiz uykum ne zaman olacak merak ediyorum

Ben hem rotayi hem de menenjit asisuni yaptirdum doktorumuz ustune basa basa dedi kaldiki ben duruna gore kizimi hem devlete hemde ozele goturuyorum her iki doktorda onerdi asilariSonucta doktorkar oneriyor saglik ocagi daki pratisyen hekim degil bunlar cocuk doktoru ayrica internette cok fazla bilgi kirliligi var.devletin yaptirdigi ucretsiz asilari yaptirmayanlarda var zararli diye.Bence cocuk doktorlarini dinlemek en iyisi

@hiraysen basin sagolsun canim ALlah kimseyi yataga dusurmesin zor bi durum Allah kurtarmis
K kaapi bende bez baglamadan uyusun istiyorum ama hadi altina yaparsa yatagi nasil temizlerim diyorum. Sen bebis olunca calistin mi canim bebege kim bakti. @Akaibu canim asiyi vurmamana karari almisin insallah hayirlisi olur Allaha emanetler @minnakkartal neden regl olmadin hamile olm ihtimalin var mi?
@kmltm benim kizda boyle ama ben hemen kaldırıyorum yerden yer ceker derler simdi ishal olmus zaten sabahtan beri 3 kaka yapti.

Bende kaldryorm ama bagiriyo tekrar gidp yatiyo orda:))asi erkek:)))

Ben hem rotayi hem de menenjit asisuni yaptirdum doktorumuz ustune basa basa dedi kaldiki ben duruna gore kizimi hem devlete hemde ozele goturuyorum her iki doktorda onerdi asilariSonucta doktorkar oneriyor saglik ocagi daki pratisyen hekim degil bunlar cocuk doktoru ayrica internette cok fazla bilgi kirliligi var.devletin yaptirdigi ucretsiz asilari yaptirmayanlarda var zararli diye.Bence cocuk doktorlarini dinlemek en iyisi

Dr lar arasinda da gorus ayriligi cok canm.bizm ozel hastanedeki cocuk dr u gerek yok dedi.ayni hastanedeki diger cocuk dr u yaptryo ama

eşimle en çok bu yüzden kavga ediyoruz biliyo musun?
O uykuyu çok seviyo ben sevmiyorum. O erkenden gidip sarılıp uyuyalım ister. Ben oturup sohbet etmek. Otururken yatarken günün her saati uyuyabilir. Bende uyurum aslında ama uyumak istemiyorum aptal saptal bişey oluyorum çünkü. Arada gökçenin yanında uyuyakalıyorum sadece.
Artık onu öyle kabullendim. Uykusu geldiğinde git yat hadi diyorum. Sendr gel diyo. Uykum yok sen yat diyorum o zaman bende oturcam diyo. Beni yalnız bırakmak istemiyomuş. Tüm gün evde yalnız değilim sanki. Ve bu yüzden kavga ediyoruz. Bazen öyle noktalara geliyo ki nasıl geliyp anlamıyorum:KK53:
Bizde de tam tersi ben uykuyu çok severim eşim sevmez. Ben sarılıp uyumak isterim o gelip yatmaz :/

Özelde başka bir doktorda yaptırmamam gerektiğini söylemişti. Çocuk doktorlarınında önerenide önermeyenide var.
İnternette doktorların profların kendi isimleri ve imzalarıyla yazdıkları makalelerde yer alan bilgiler bunlar..
Yinede son karar anne babaya kalıyo taniki

Ben de çok severim uykuyu. Saat sınırı yok bende, kendim ne zaman istersem o zaman kalktığımda ve kesintisiz uyuduğumda mutlu olabiliyorum bir tek, o fa artık hayal :KK43: gündüz uykularını hiç kaçırman kıvrılırum oğlumun yanına onunla beraber uyur kalkarım. Hazır eşimle aram limoniyken akşam da Azadla beraber vurup kafayı yatmayı planlıyorum. :)))
Bende simdi uyudum kızımla cok iyi geldi. Arkadaslar bu gunlerde neler oluyo bilmiyorum burada bir cok kisi esiyle kavgali emin degilim Kedim Kedim olabilir dun aksam kavga etmis gecen biri esiyle ayakkabilari unuttugu icin arabada tartismis A apriori11 keza oyle limoni. Biz 3 gundur kusuz konusmuyorum. Ulke desen her gun ayri bir olay karanlik gunler bitdin istiyorum. Nedir bunlar Merkür cilvesi miydi? Evimizde ulkemizde huzur olsun o gunler gelsin...

Dr gore degisiyo bizim prof cocuk dr onermedi. Bende arastirdim yaptirmadim herkesin karari farkli oluyo tabi

Be
Özelde başka bir doktorda yaptırmamam gerektiğini söylemişti. Çocuk doktorlarınında önerenide önermeyenide var.
İnternette doktorların profların kendi isimleri ve imzalarıyla yazdıkları makalelerde yer alan bilgiler bunlar..
Yinede son karar anne babaya kalıyo taniki
nBen doktorlarimizin onerisini dinledim ve yaptirdim ileride gorecez bakalum ne kadar digru yanlis oldugunu taviki karar anne ve babanim ben arkadasimin oglunun bir hafta roto virusunden hastanede yattigini duyunca hic teredut etmedim.Su cicegi asisida bundan uc bes yil onxe ozeldi.Karar senin tabiki

Bende simdi uyudum kızımla cok iyi geldi. Arkadaslar bu gunlerde neler oluyo bilmiyorum burada bir cok kisi esiyle kavgali emin degilim Kedim Kedim olabilir dun aksam kavga etmis gecen biri esiyle ayakkabilari unuttugu icin arabada tartismis A apriori11 keza oyle limoni. Biz 3 gundur kusuz konusmuyorum. Ulke desen her gun ayri bir olay karanlik gunler bitdin istiyorum. Nedir bunlar Merkür cilvesi miydi? Evimizde ulkemizde huzur olsun o gunler gelsin...

Biz esimle iyiyiz ama ulkenin durumu cok geriyo beni.hele ki buralar karisik.diken ustundeyiz.dun gece 1.30 gbi oyle bi patlama sesi geldi ki odumuz koptu:(umarim bir an once cozulur dua ediyorum

S Simyada canım altına alt açmalar varya su geçirmeyen ondan serersen sorun olmaz. Bir de bezlemeyince sık sık kontrol ettim ki islanirsa islak ıslak yatmasin diye.
Ben kerem alp 3 buçuk aylikti çalışmaya başladım canım. Annem ve eşim dönüşümlü baktı. Iki hafta eşim bir hafta annem geldi. O yüzden rahattim bu sene evden çıkmadı hiç. Ama seneye esimin ve benim tayin durumları var. Şu an hiçbirşey belli değil. Hakkımızda hayırlısı

Bende severim sarılıp uyumayı ama eşime bıraksam 10 da yatacak:) zaten 7 de geliyo. Çocuk 8:30 da uyuyo biz ne ara vakit geçircez ya:))

merhaba, benim kızım 18 aylık ve Kadınlar Kulübünde 2014 Şubat anneleri topiğindeyim. Sizin topik hareketli olunca son birkaç sayfanızı okudum ve sizinle benzer sorunlarımın olduğunu gördüm.

Özellikle pütürlü/katı gıda konusunda. Olayı kısaca özet geçeyim;

8-9 aylıkken pütürlüye geçişte çok zorlandım, belki zamanı değildi, yemeğini yedirirken bir pütür geldiğinde direkt öğürüyor ve bu sefer yediğini de kusuyordu. ben ısrarla denemeye devam ettim. 10-12 aylıkken ekmek parçalarını, omlet, balık gibi yumuşak besinleri ağzında döndürüp yutabilir olmuştu. üstelik kendi yemeğe meraklıydı. ben seviniyordum çok şükür blender bebeği olmadı diye. ama hoop bir diş çıkmaya başlıyor bizimki yine eski haline geri dönüyordu.
hala daha eliyle alıp ağzına götürdüğü bir besini çiğnemeye çalışıyor ve ağzına döndüremeyip diliyle dışarı ittiriyor.
ama bazen de aynı ya da benzer besinleri yutuyor. örneğin; makarna, pilav, kıyma, yumurta, erişte, iyi pişmiş minik kuzu eti, domates, şeftali, muz vb.
ancak bunları bizim ağzına vermemize izin vermiyor, kendisi ya eliyle ya da kaşıkla döke saça yemeye uğraşıyor. tabi kendini doyuramayınca, ben çorba ve muhallebilerle destek olmaya çalışıyorum.

kızımın bu diliyle dışarı ittirme hareketini hala yapmasına fena halde sinir oluyorum, acaba bu bir yeme bozukluğu mu?
dr. kadir tuğcu bebeklerde bu durumun genetik olarak geç gelişebileceğini ve sabırlı olmamızı söylüyor. dil bağı diye bir durum varmış ondan şüpheleniyorum ama olsa doktor götürüyoruz o söylerdi diye düşünüyorum. En son 15 aylıkken doktor kontrolümüzde 9.140 gr. 80 cm. di. Doktor persentilinde gerileme olduğu için kan tahlili istedi, sağlıklı çocuğa kan tahlilini pek istemesem de ilk defa yapılıyor diye yaptırdık. sonuçlar tüm değerler, hormonlar, tsh, demir, her şey normal, dolayısıyla bize ne bir iştah açıcı vitamin ne de başka bir şey önerdi. bu çocuğun tipi böyle dedi, idrar ve gaita tahlilinde de sorun yok. mesela çişini söylüyor bezine yaparken ve gayet rahat yapıyor. Doğduktan beri % 50 lik yani ortalama persentili takip ederken, şimdi % 25 lere düşmesine çok üzülüyorum.

Aranızda benimle benzer sıkıntıları yaşayan var mı?

S Simyada canım altına alt açmalar varya su geçirmeyen ondan serersen sorun olmaz. Bir de bezlemeyince sık sık kontrol ettim ki islanirsa islak ıslak yatmasin diye.
Ben kerem alp 3 buçuk aylikti çalışmaya başladım canım. Annem ve eşim dönüşümlü baktı. Iki hafta eşim bir hafta annem geldi. O yüzden rahattim bu sene evden çıkmadı hiç. Ama seneye esimin ve benim tayin durumları var. Şu an hiçbirşey belli değil. Hakkımızda hayırlısı
Kizim yatakta dort donuyor mumkun degil alt acma bezi ile durmaz en iyisi kocaman naylon alip sermek ustunede carsaf.
Canim cok kucukmus bebegin sanirim ogretmensin emzirmek sorun oldu mu

Biz esimle iyiyiz ama ulkenin durumu cok geriyo beni.hele ki buralar karisik.diken ustundeyiz.dun gece 1.30 gbi oyle bi patlama sesi geldi ki odumuz koptu:KK43:umarim bir an once cozulur dua ediyorum
canım gerçekten allah yardımcın olsun. :(

merhaba, benim kızım 18 aylık ve Kadınlar Kulübünde 2014 Şubat anneleri topiğindeyim. Sizin topik hareketli olunca son birkaç sayfanızı okudum ve sizinle benzer sorunlarımın olduğunu gördüm.

Özellikle pütürlü/katı gıda konusunda. Olayı kısaca özet geçeyim;

8-9 aylıkken pütürlüye geçişte çok zorlandım, belki zamanı değildi, yemeğini yedirirken bir pütür geldiğinde direkt öğürüyor ve bu sefer yediğini de kusuyordu. ben ısrarla denemeye devam ettim. 10-12 aylıkken ekmek parçalarını, omlet, balık gibi yumuşak besinleri ağzında döndürüp yutabilir olmuştu. üstelik kendi yemeğe meraklıydı. ben seviniyordum çok şükür blender bebeği olmadı diye. ama hoop bir diş çıkmaya başlıyor bizimki yine eski haline geri dönüyordu.
hala daha eliyle alıp ağzına götürdüğü bir besini çiğnemeye çalışıyor ve ağzına döndüremeyip diliyle dışarı ittiriyor.
ama bazen de aynı ya da benzer besinleri yutuyor. örneğin; makarna, pilav, kıyma, yumurta, erişte, iyi pişmiş minik kuzu eti, domates, şeftali, muz vb.
ancak bunları bizim ağzına vermemize izin vermiyor, kendisi ya eliyle ya da kaşıkla döke saça yemeye uğraşıyor. tabi kendini doyuramayınca, ben çorba ve muhallebilerle destek olmaya çalışıyorum.

kızımın bu diliyle dışarı ittirme hareketini hala yapmasına fena halde sinir oluyorum, acaba bu bir yeme bozukluğu mu?
dr. kadir tuğcu bebeklerde bu durumun genetik olarak geç gelişebileceğini ve sabırlı olmamızı söylüyor. dil bağı diye bir durum varmış ondan şüpheleniyorum ama olsa doktor götürüyoruz o söylerdi diye düşünüyorum. En son 15 aylıkken doktor kontrolümüzde 9.140 gr. 80 cm. di. Doktor persentilinde gerileme olduğu için kan tahlili istedi, sağlıklı çocuğa kan tahlilini pek istemesem de ilk defa yapılıyor diye yaptırdık. sonuçlar tüm değerler, hormonlar, tsh, demir, her şey normal, dolayısıyla bize ne bir iştah açıcı vitamin ne de başka bir şey önerdi. bu çocuğun tipi böyle dedi, idrar ve gaita tahlilinde de sorun yok. mesela çişini söylüyor bezine yaparken ve gayet rahat yapıyor. Doğduktan beri % 50 lik yani ortalama persentili takip ederken, şimdi % 25 lere düşmesine çok üzülüyorum.

Aranızda benimle benzer sıkıntıları yaşayan var mı?
hemen hemen aynı aylarda bende denedim pütürlüyü. Hep geri ittirmeyle sonuçlandı. Bildiğin muhallebinin içinde azıcık pütür olsun kusuyodu hemen. Ama aynı zamanda kabak dolmasını çatalla iyice ezdiğimde yiyodu. İyice ezilmişse yiyo. Ama sulu ve tamamen pürüssüz şeylerin içindeki pütürleri yerken kusuyo.
yavaş yavaş muz ve ekmek içine alıştı. Kendise yiyo biz verincede.
En son bir ay önce kesin karar verdim ve her öğününü pütürlü yedirdim. Defalarca kustu etti ama sonunda pütürlü yedirmeye alıştırdım.en azından artık kusmuyo ve ağzından hemen geri atmıyo. Bu seferde çiğnememe sorunu çıktı. Ağzında ki bir lokmayı çiğnemesi dakikalar sürüyo. Lokmayı iyice ağzında yumuşata yumuşata evirip çevirip duruyo.ve öyle yutuyo. Ona çiğneme denmez kesinlikle. Ve tek bir öğünümüzün 2.5-3 saat sürdüğü bilr oluyodu.
Tabi bizim ilk dişimiz 12 aylık civarı çıktı. Bunda onunda etkisi olabilir.
Artık ikimiz içinde işkenceye döndğ yemek saatleri o yüzden bıraktım. Bu gün blendr dan da geçirmedim ama çatalla ezdim iyice. 1 aydır ilk defa keyifli yemek yedi çocuk. Kaşığı birlikte tuttuk birlikte ağzına götürdük.
Yine arada ağzına kuru üzüm ve yaban mersini verdim tamamen unutmasın pütürü diye. Hatta incir yedirdim bu gün ısırarak yedi. Ama yine yarım inciri yaklaşık yarım saatte yedik..
Bizimde kan ve idrar değerlerimiz hep normal.
Şuan ne durumdasınız peki?
Hoşgeldiniz bu arada:)

Kizim yatakta dort donuyor mumkun degil alt acma bezi ile durmaz en iyisi kocaman naylon alip sermek ustunede carsaf.
Canim cok kucukmus bebegin sanirim ogretmensin emzirmek sorun oldu mu
O zaman dediğin gibi yapsan daha garanti olur canım. Ben de ki alt açma baya büyük iki tanesi yeter gibi gelmişti .
Evet canim cok küçüktü ama sabah 8 buçukta cikiyordum emzirip. Sagip bırakıyordum 10 gibi onu iciyordu. 12 buçukta evde oluyordum zaten zorlanmadim çok şükür. Süt izni kullandim öğleden sonra gitmiyordum.

Back
X