Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
akrep miSali gununevi ilaclattik.esim ust katin dis kapsinda akrep gormusne olur ne olmaz diye tum binayi bahce dahil ilacladilar.yerler parke olmadigi icn dun aksam emreyi babaannesine birakp evin cogu kismini sirkeli suyla yikadim
kizkardesm gelcekti yardma yan cizdi.annemler de hic sormadilar bile napyosun diye.biraz once aradi kardesm acmadim telefonu.her yerim agriyo.salon ve banyo kaldi.banyoyu yikycam ama salonu silerm sadece mobilyalardan dolayi yikayamam.perde kirlent kiliflari nevresm ne varsa yikadm.makine gun boyu calisacak sanirim
emre de aglyip duruyo onunla is yapmak daha zor.uyutuyorm.simdi devam etcm kaldgm yerden.tasinmayi dusunuyorum bi de nasl olck o is ya
halilar da yikamaya gidecek yarin.cok yorgunum
anneme de kizdim istanbuldan buyuk ablam geldi annem onu gorunce hepmzi unutur
![]()
burda 12-13 olan toplasak 3 bebek anca vardır heralde.evet canım şubat bebekleri maşallah çok iyi yemek konusunda, bir ben bir de zeynep var o kaldı 9 lu 10 lu kilolarda. milletin çocuğu hapur hupur yiyor valla, 1 yaşındayken bile 12-13 kiloydu çoğu. ama zeynep her şeyi yiyor ve 16 dişi de çıktı onun. bizimkinin azılar daha yeni çıktı 12 dişi var.
bir de benimkinin zaten metabolizması genetik olarak hızlı, yediğinde daha mama sandalyesindeyken tuvaletini yapar. baba tarafına çekmiş. sizden de yemek konusunda tarifler aldığım iyi oldu denerim belki sevdiği şeyler olur,
biz de su havuzu aldık, denize gittiğimizde götürüyoruz deniz suyuyla dolduruyoruz. ama biraz büyük almışız evde bebekkekn yıkadığımzı küvetine koyuyormuş anneannesi. orda suyla oynuyormuş,
bebeklerimiz aynı tip desenize, telefondan girince resim koyayım ben de:)
Canim cok geçmiş olsun hepimiz senin gibi.once cani dusunuruz eger cana bisey gelmediyse sira.mali dusunmeye gelir sonucta mal canin yongasi demisler ama bundada vardir bir hayir diyelim allaha tevekkul edelim belkide @Akaibu nunda dedigi gibi mahkeme açıp geri odeme alabilirsinizKizlar canim cok sikkin sabah kotu bir telefinla kalktik bizim kamyonetimiz var esim yaninda calisan elemana verdi ise onunla gidip geliyordu sabah ise gelirken kardesi de yanindaymis kamyonetle ucuruma dusmusler kardesi hafif yarali kendisi yarali hayati tehlike yok ama arabamiz hurda oncelikle cocuklara cok uzuldum Allah korumus olebilirlerdi ama cok sukur birsey yok arabamizi uc sene once binbir zorlukla sunnet yaptigimiz takilarla uzerine kredi cekerek sifir aldik tamamen gitti kasgosu var ama hepsini karsilamaz inanin cok moralim bozuk ayni zamanda esime cok kizginim baska seylerde var bu konularla ilgili
ama o kirpikler
ya ben çok yoğun oluyodum hatta bazen iki kez oluyodum şimdi olamayınca çok şaşkınım allah korusun ama girdiysem bende şaşırmıcam zira öyle bi ateş basıyo ki sormayın
aslında bence kızının yeme şekli çok blendırcı pütürlü yiyeme kadar baskın değil en azından benim kızıma göre ben sadece aralarda veriyorum kek börek bide pilav bunlar daa menümüzde bile yok ana öğünlerinin hepsi blendır özellikle kaşıkla yiyeceği hiçbişeyde pütür kabul etmiyor
bende çalışıyorum ki buraya ilk girdiğim zamanlarda sizin topiğe yazmıştım süt sağmayla ilgili devam ediyomusunuz ne kadar sürdü faln diye benim kızım hala yoğun anne sütü alıyo ek gıda günde bir öğün yarım kase çorba ve az biraz anne sütüyle yapılmış bulamaçtan meyve püresi bi kaç kaşık yoğurt da yine bi kaç kaşık ben evdeysem yani haftasonu bunları bile daha az yiyo tv biz izlediğimiz için ve salonda olduğu için reklamlarda bakıyo onun dışında pek ilgisini çekmiyor bizde yemek saatleri dışında reklam olursa başka kanala geçiyoruz yemek yerkense deli gibi reklam arıyorum evet bence de yanlış ama ne yapayım başka türlü yemiyo
Ya bizde ananemde böyle bi durum var:)@kmltm ilaclatmaniz cok iyi olmus canim ama bazen annelerde evlat ayirabiliyor ne yazikki bizdede ortanca populerdir en cok o sevilir o daha cok.okumustur daha iyi bir isi var daha cok.kazaniyor surekli hediyeler alir her ihtiyaclarinada kosar ben yapamiyorum mesela belkide bi yerde haklilar bizimkiler ama suan karisi yuzunden herkes ondanda uzaklasti neyse ne diyodum ne dedim :)) allah yardimcin olsun canim neyseki azaltmissin
M manifestoo canim kendi kendine yiyor olmasi super bisi benim kizim tombik bebeklerden ama ben yedirirsem yer yoksa sadece emer puturlu yiyebiliyor pilav falan ama onlarida kasikla yemez elimle vercem illa tek başına yedigi seyde cubuk kraker oda arada oyalansin diye eline veriyorum
Cok gecmis olsun canim cana gelecegine mala gelsin. Vardr bunda da bir hayir uzulme
allah korumuş uçurumdan düşmek az şey değil.
Bi ara haberlerde görmüştüm. Kasko bedeli hariç araç değer kaybı davası açıp. Aradaki kaybıda talep edip alabiliyomuşuz. Bizde ben hamileyken bi kaza yapmıştık. 4 binlira kadar bi değer düşmesi olmuştu. Daha açtık ve ödediler o parayı. Gerçi rşin biliyodur mutlaka.
Vardır bundada bi hayır çok zorluk çekmişsiniz ama inşallah kolay toparlanır..![]()
sagolun kizlar arabayi kaldirmislar vincle esim ugrasiyor kardesim arastirmis seni de ifadeye cagirabilirler dedi araba benim ustume beklemedeyim simdiCanim cok geçmiş olsun hepimiz senin gibi.once cani dusunuruz eger cana bisey gelmediyse sira.mali dusunmeye gelir sonucta mal canin yongasi demisler ama bundada vardir bir hayir diyelim allaha tevekkul edelim belkide @Akaibu nunda dedigi gibi mahkeme açıp geri odeme alabilirsiniz
iki göğsünün arasında beden farkı oldu mu?evet canım ben seni hatırladım, süt sağmayı sormuştun. bizden pek sağan olmadı zaten, ağırlıklı kendi sütüyle besleyen taube var. onun bebeğinin maşallah kilosu çok iyiydi. ek gıdaya çok ihtiyacı yoktu. sütü çok fazlaydı taubenin. bebeği de çok güzel kilo almıştı. benim süt olayım şöyle oldu:
40+1 de 3400 gr. doğdu. ilk 3 ay ayda 1'er kilo aldı.mamaya ihtiyac duymadık. sonra kilo alımı gitgide normalin altına düştü. 4-5-6. aylarda ayda 400-500 gram civarı almaya başladı. her markayı denedik ama biberon ve mamayı reddediyordu. ek gıdaya 5.5 aylıkken geçtik. ilk başta ek gıdayla ayda 800 gram alsa da diş çıkarma, pütürlüyü reddetme, benim işe başlamam, kendisinin erken yürümesi vs. sebeplerden 1 yaşını 9 kg. 78 cm. olarak tamamladı. İşte şu anda da hala emziriyorum, bizim ufaklık memeye düşkün ah bir de adamakıllı süt geleydi:)) ama işe başlayınca da hiç sağmadım ben öğlenleri eve gidip emzirdim. Bir de benim sağacak kadar sütüm ilk 3 ay olmuştu sonra azaldı. Hele ki benim tek göğsümden hiç süt gelmedi desem yeridir. Sağdan sağardım 120 ml gelirdi, solu sağardım 20 ml gelirdi. Sol tarafımda yeterli süt bezi yok sanırsamKızım da şu an 9.5 kg 83 cm. civarı tahminin. 18 ayını doldurunca gidip aşı ve ölçümlerini yaptıracağız.
bu arada ben iştah için imujet vitamin şurubu ve keçiboynuzu pekmezi kullanıyorum. annem iştahını bunların açtığını söylüyor. ne derece doğrudur bilmiyorum.
Canım senin içine doğmuş biz bu sıralar pek bir dalaş halindeyiz ama buraya yazmamıştım :)
Hoşgeldin :) ama seninki nimetmiş değişelim benceBenim oğlum sadece blenderdan geçenleri yiyor. Çorbalardaki pirinç tanelerini bile yutmayıp ağzında biriktiriyor. Resmen sıvı besleniyor. Tam cinnetlik yani...
Annesiii bu çok güzel olmuşşş maşallah kuzuma. Simite neden Nasrettin Hoca usulü ters oturdu ağzına su alamasın diyemi?
Ay canım benim çok güldüm hatta resmen sesli güldüm.
Yok yok sizinkinin hakikaten maşallahı var bence![]()
Bendede var ne yazikki daha oncede yazmistim hepimizdede var oldugu ortaya cikmisti hep yorgunluktan.oluyor canim bu arada emziriyomusum bilmiyorum ama emzirirken kas gevsetici ilacta kremde kullanılmıyor diye biliyordum
Canim gecmis olsun nereden bileceksin ki sen de hemen ilac vermek istemedigin icin bitkisel tedavi yapmissindir insallah bir an once iyilesir oglun
Ay ben bunu bilmiyordum benim farkli isim kullaniyorum gerci ama iyi oldu bilmem isimde pek kullanmayim bari desifre olmak istemem burasi benim icinde cok ozel
Aynen canim ben de o kadar cok ki unutkanlik dalginlik kafam bir milyon sanki yemekte yakiyorum para ustunu unutuyorum alisveriste bir de ikidir yaniyorum esimle disaridaydik sigara vardi elinde bebek arabasini suruyor unuttum sigarayi elimi arabanin tutma yerine uzattim sigaradan yandi elim dunde kardesimin elinde sigara varmis gormedim bir uzattim elimi konusurken bilegim yandi hemen su topladi kotu oldu millerin sigarasindan nedir cektigim yahu
Nazara gelmistir kuzucuk insallah istahi normale doner benim kizimda cok istahsiz bugunlerde
Benim teyzemin oglu kucukken surekli kral tv izliyordu kliplere bakiyordu ama oyle boyle degildi onune geciyorduk ismini soyluyorduk yuzumuze bakmiyordu eliyle ittiriyordu bizi durumu gittikce vahim bir hal almisti teyzem psikologa goturdu otistik dendi kulagi duymuyor olabilir dendi ama sonra kulaklarinda sorun yok dendi ozel egitime gitti senelerce teyzemin neler cektigini insanlarin ne kadar acimasiz yipratici oldugunu gorduk simdi 17 yasinda genc delikanli cok efendi orucunu tutar okul hayatida basarili cok seviyoruz onu ama asosyal biraz butun gun evde bilgisayar basinda tv tek basina etkilimi bilmiyorum ama sanimiyorum benim buyuk oglum tvle buyudu ama cok sosyal aktif bir cocuktu bicir bicirdi ikincide tv izliyordu ama o biraz daha asosyaldi gec konustu tv zararli ama birazda cocukla ilgili sanirim
İyi geceler canim ozledik seni oglun ve iyisinizdir insallah
benim kiziminda ilgisini cekmiyor tv bazen aciyorum baby tv yi falan sadece muzikli seyler oldugunda bakiyor cizgi film tarzi seyleri sevmiyor
Gecmis olsun canim icindeki kisilere de bisey olmamis emin ol hayatlarini kaybetse o zaman daha cok kotu olurdu araba sanirsam sizin ustunuze oylesi daha can skici bi durum olurdubenimde kabusum. Heleki eşimin ailesi tarafından birinin öğrenmesi. Eşim biliyo burda olduğumu ağzından kaçırır diye koekuyorum.
canım emziriyo musun? Bu ağrıların kas değilde kemik ağrısı olabilir. Doktora git bence. Benimde kalçam böyleydi sağ tarafım felaket ağrıyodu. Kemiklerin ağrıyo dediler. Kas gevşeticide kullanılmıyomuş...
tv çok tetikliyomuş gerçekten. Bende uzak tutmaya çalışıyorum. Daha çok kendim sıkıldığım için açıyorum. Baktım artık gözünü alamıyo çocuk. Sürekli tvden radyo dinliyoruz. Hem ben sıkılmıyorum. Hemde gökçe çok odaklanmıyo.
Otizme direk sebep olmasa bile şöyle bir etkisi varmış.
Tvde görüntüler çk hızlı değişiypolar. Özellikle reklam ve çizgi filmlede. 3 sn bazen dha bile kısa oluyomuş. Çok tv izleyen çocuklarda beyin bu tempoya alıştığı için monoton şeylere odaklanma zorlaşıyomuş. Örneğin okulda hocanın sabit bir şekilde tahta önünde aynı kıyafetlerle durmasına bakmak beyni yoruyomuş. Dikkat dağınıklığı oluyomuş
Kizlar canim cok sikkin sabah kotu bir telefinla kalktik bizim kamyonetimiz var esim yaninda calisan elemana verdi ise onunla gidip geliyordu sabah ise gelirken kardesi de yanindaymis kamyonetle ucuruma dusmusler kardesi hafif yarali kendisi yarali hayati tehlike yok ama arabamiz hurda oncelikle cocuklara cok uzuldum Allah korumus olebilirlerdi ama cok sukur birsey yok arabamizi uc sene once binbir zorlukla sunnet yaptigimiz takilarla uzerine kredi cekerek sifir aldik tamamen gitti kasgosu var ama hepsini karsilamaz inanin cok moralim bozuk ayni zamanda esime cok kizginim baska seylerde var bu konularla ilgili
Aynen yaa olmaz mı? oldu tabi beden farkı, biri akşamüstü iyice şişiyor, öteki bana mısın demiyor aptal aptal takılıyor orada kendi halinde:)) Bir kızıyorum o sol memeye, beni lohusa halimle depresyonlara sokan, sütüm yetmiyor düşüncesine sevk eden, milletin ağzına hep laf veren o aptal salak tembel sol memeiki göğsünün arasında beden farkı oldu mu?
Benimde soldan çok az geldi hep sağda bol sütüm vardı. Hala öyle. Az geldiği içinde soldan emmek istemiyo pek.
Resmen fark oluştu ikisi arasında... Açıkca belli oluyo:/
Aynen yaa olmaz mı? oldu tabi beden farkı, biri akşamüstü iyice şişiyor, öteki bana mısın demiyor aptal aptal takılıyor orada kendi halinde:)) Bir kızıyorum o sol memeye, beni lohusa halimle depresyonlara sokan, sütüm yetmiyor düşüncesine sevk eden, milletin ağzına hep laf veren o aptal salak tembel sol meme((
ama ben emzirmeye acayip düşkün oldum bu sol meme yüzünden inat ettim emzirecem diye:) hala da ilk sol memeyi veririm, biraz emer, o arada sağ harekete geçmş olur, hatta damlamaya başlar bazen süt, öyle olunca hemen sağı veririm, onu emer rahatlar çocik:)
inşallah ikinci çocukta olmaz böyle bir aksaklık diye dua ediyorum ama fizyolojik bir şey mi nedir tam anlayamadım ben de.
bir de ben bebek 2-3 aylık olunca hemen adet görmeye başladım. laktasyon azaalınca adet görülürmüş. zaten adet de laktasyonu azaltıyormuş .resmen kısır döngü.
vücut doğurmaya programlı aşırı verimli topraklar ama toprağı sulayıp fideyi büyütecek yağmur yani süt yok:)
Haha:)) düşüncelerime tercüman olduun resmen:))Aynen yaa olmaz mı? oldu tabi beden farkı, biri akşamüstü iyice şişiyor, öteki bana mısın demiyor aptal aptal takılıyor orada kendi halinde:)) Bir kızıyorum o sol memeye, beni lohusa halimle depresyonlara sokan, sütüm yetmiyor düşüncesine sevk eden, milletin ağzına hep laf veren o aptal salak tembel sol meme((
ama ben emzirmeye acayip düşkün oldum bu sol meme yüzünden inat ettim emzirecem diye:) hala da ilk sol memeyi veririm, biraz emer, o arada sağ harekete geçmş olur, hatta damlamaya başlar bazen süt, öyle olunca hemen sağı veririm, onu emer rahatlar çocik:)
inşallah ikinci çocukta olmaz böyle bir aksaklık diye dua ediyorum ama fizyolojik bir şey mi nedir tam anlayamadım ben de.
bir de ben bebek 2-3 aylık olunca hemen adet görmeye başladım. laktasyon azaalınca adet görülürmüş. zaten adet de laktasyonu azaltıyormuş .resmen kısır döngü.
vücut doğurmaya programlı aşırı verimli topraklar ama toprağı sulayıp fideyi büyütecek yağmur yani süt yok:)
tüm kapasitemizi çocuklar için harcıyoruz bence:) beynimiz fazlasını kabul etmiyo. Birde emzirmekte yeterince vitamin mineral götürüyo vücuttanKizlar hepinize tesekkurler kas gevseticiyi mecbur kullanfim yoksa nefes alacak gibi degildim bi nrbze rahatladim unutkanlik hepimizde de varmis niye bilmiyorum sanirim biraz da sicaklarin etkisi bebislerin yemek yememe dis sikintisi derken biseye adapte olamiyoz
Gecmis olsun canim icindeki kisilere de bisey olmamis emin ol hayatlarini kaybetse o zaman daha cok kotu olurdu araba sanirsam sizin ustunuze oylesi daha can skici bi durum olurdu
canım çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun umarım kaskodan en azından işinizi görcek kadarını alabilirsiniz.Kizlar canim cok sikkin sabah kotu bir telefinla kalktik bizim kamyonetimiz var esim yaninda calisan elemana verdi ise onunla gidip geliyordu sabah ise gelirken kardesi de yanindaymis kamyonetle ucuruma dusmusler kardesi hafif yarali kendisi yarali hayati tehlike yok ama arabamiz hurda oncelikle cocuklara cok uzuldum Allah korumus olebilirlerdi ama cok sukur birsey yok arabamizi uc sene once binbir zorlukla sunnet yaptigimiz takilarla uzerine kredi cekerek sifir aldik tamamen gitti kasgosu var ama hepsini karsilamaz inanin cok moralim bozuk ayni zamanda esime cok kizginim baska seylerde var bu konularla ilgili
bende olsam evi hemen ilaçlatırdım. bayaca da iş yapmışsın ellerine sağlık. benim annemde halılar şöyle kirli böyle verelim dedi dedi dedi baktı bende iş yok dün toparlayıp vermiş aynı çocukla ben tuvalete zor giderken annemin dolma sarmışlığı bile var ya ben çok beceriksizim ya da mira tüm nazını kaprisi bana yapıyoSali gununevi ilaclattik.esim ust katin dis kapsinda akrep gormusne olur ne olmaz diye tum binayi bahce dahil ilacladilar.yerler parke olmadigi icn dun aksam emreyi babaannesine birakp evin cogu kismini sirkeli suyla yikadim
kizkardesm gelcekti yardma yan cizdi.annemler de hic sormadilar bile napyosun diye.biraz once aradi kardesm acmadim telefonu.her yerim agriyo.salon ve banyo kaldi.banyoyu yikycam ama salonu silerm sadece mobilyalardan dolayi yikayamam.perde kirlent kiliflari nevresm ne varsa yikadm.makine gun boyu calisacak sanirim
emre de aglyip duruyo onunla is yapmak daha zor.uyutuyorm.simdi devam etcm kaldgm yerden.tasinmayi dusunuyorum bi de nasl olck o is ya
halilar da yikamaya gidecek yarin.cok yorgunum
anneme de kizdim istanbuldan buyuk ablam geldi annem onu gorunce hepmzi unutur
![]()
ay benimkide en cinnetliğinden minicik ya minicik bi kıyma parçasına bile saatlerce öğürmüşlüğü o gün bişi yememişliği oluyo >.<Canım senin içine doğmuş biz bu sıralar pek bir dalaş halindeyiz ama buraya yazmamıştım :)
Hoşgeldin :) ama seninki nimetmiş değişelim benceBenim oğlum sadece blenderdan geçenleri yiyor. Çorbalardaki pirinç tanelerini bile yutmayıp ağzında biriktiriyor. Resmen sıvı besleniyor. Tam cinnetlik yani...
Annesiii bu çok güzel olmuşşş maşallah kuzuma. Simite neden Nasrettin Hoca usulü ters oturdu ağzına su alamasın diyemi?
Ay canım benim çok güldüm hatta resmen sesli güldüm.
Yok yok sizinkinin hakikaten maşallahı var bence![]()
evet canım ben seni hatırladım, süt sağmayı sormuştun. bizden pek sağan olmadı zaten, ağırlıklı kendi sütüyle besleyen taube var. onun bebeğinin maşallah kilosu çok iyiydi. ek gıdaya çok ihtiyacı yoktu. sütü çok fazlaydı taubenin. bebeği de çok güzel kilo almıştı. benim süt olayım şöyle oldu:
40+1 de 3400 gr. doğdu. ilk 3 ay ayda 1'er kilo aldı.mamaya ihtiyac duymadık. sonra kilo alımı gitgide normalin altına düştü. 4-5-6. aylarda ayda 400-500 gram civarı almaya başladı. her markayı denedik ama biberon ve mamayı reddediyordu. ek gıdaya 5.5 aylıkken geçtik. ilk başta ek gıdayla ayda 800 gram alsa da diş çıkarma, pütürlüyü reddetme, benim işe başlamam, kendisinin erken yürümesi vs. sebeplerden 1 yaşını 9 kg. 78 cm. olarak tamamladı. İşte şu anda da hala emziriyorum, bizim ufaklık memeye düşkün ah bir de adamakıllı süt geleydi:)) ama işe başlayınca da hiç sağmadım ben öğlenleri eve gidip emzirdim. Bir de benim sağacak kadar sütüm ilk 3 ay olmuştu sonra azaldı. Hele ki benim tek göğsümden hiç süt gelmedi desem yeridir. Sağdan sağardım 120 ml gelirdi, solu sağardım 20 ml gelirdi. Sol tarafımda yeterli süt bezi yok sanırsamKızım da şu an 9.5 kg 83 cm. civarı tahminin. 18 ayını doldurunca gidip aşı ve ölçümlerini yaptıracağız.
bu arada ben iştah için imujet vitamin şurubu ve keçiboynuzu pekmezi kullanıyorum. annem iştahını bunların açtığını söylüyor. ne derece doğrudur bilmiyorum.
bu arada ben hala adet görmedim bilmiyorum düzenli sağdığım için mi ama haftaya onun içinde kendi doktoruma gideceğim bakalım ne dicekAynen yaa olmaz mı? oldu tabi beden farkı, biri akşamüstü iyice şişiyor, öteki bana mısın demiyor aptal aptal takılıyor orada kendi halinde:)) Bir kızıyorum o sol memeye, beni lohusa halimle depresyonlara sokan, sütüm yetmiyor düşüncesine sevk eden, milletin ağzına hep laf veren o aptal salak tembel sol meme((
sagolun kizlar arabayi kaldirmislar vincle esim ugrasiyor kardesim arastirmis seni de ifadeye cagirabilirler dedi araba benim ustume beklemedeyim simdi
üzülmeyin tatlım, bizim de öyle dönemlerimiz oldu, hele ki diş çıkarırken asla tahammüllleri yok, soğuk şeyler yemeyi istiyorlar. benimki de o dönemlerde tel şehriyeyi bile diliyle iteklerdi. düşün yani tel şehriye:)
o dönem geçiyor bir süre sonra, bence teklif edilmeli ama kesinlikle yemiyorsa da aç bırakılmamalı ki zaten bunu hiç birimiz yapmayız. çünkü ilk 2 yaş çok önemli beslenme konusunda.dr hilal mocan söylemişti,
dr. kadir tuğcu da doktorların dediğinin aksine pütürlüyü reddetmenin soyaçekim olabileceğini, bunun bizim deveamlı pütürlüye alıştırmak için bebeğe katı gıda vermemizle çözlüemeyeceğini bir kaç ay sonra bebeğin kendiliğinden pütürlü/katı yemeye başlayacağını savunuyor.
mesela benim doktor da pütürlü ve katı yedikçe alışacağını savunuyor.
ben ilk önce katı-pütürlü verdim reddedince napayım ya akıl sağlığım bozulacak çociiğimin deli bir annesi olacak ya da bebeğimin karnı tok ve benim kafam rahat olacak, gittim o zamanlar yemediği şeyi blenderdan geçirip verdim.hala da bazen yaptığım oluyor...
Ama Şu an daha aşama kaydetmiş durumdayız.
Sizlerin de inşallah Allah gönlünüze göre versin...
Kizlar hepinize tesekkurler kas gevseticiyi mecbur kullanfim yoksa nefes alacak gibi degildim bi nrbze rahatladim unutkanlik hepimizde de varmis niye bilmiyorum sanirim biraz da sicaklarin etkisi bebislerin yemek yememe dis sikintisi derken biseye adapte olamiyoz
Gecmis olsun canim icindeki kisilere de bisey olmamis emin ol hayatlarini kaybetse o zaman daha cok kotu olurdu araba sanirsam sizin ustunuze oylesi daha can skici bi durum olurdu
sagolun kizlarcanım çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun umarım kaskodan en azından işinizi görcek kadarını alabilirsiniz.
bende olsam evi hemen ilaçlatırdım. bayaca da iş yapmışsın ellerine sağlık. benim annemde halılar şöyle kirli böyle verelim dedi dedi dedi baktı bende iş yok dün toparlayıp vermiş aynı çocukla ben tuvalete zor giderken annemin dolma sarmışlığı bile var ya ben çok beceriksizim ya da mira tüm nazını kaprisi bana yapıyo
ay benimkide en cinnetliğinden minicik ya minicik bi kıyma parçasına bile saatlerce öğürmüşlüğü o gün bişi yememişliği oluyo >.<
evet bende hatırladım çok sağolasın o zamnda hem cevap hem moral vermiştin:) ben mira 1 yaşına gelene kadar iş yerinde üç kere sağdım son 20 gündür yada bir aydır bir kez sağıyorum zaman kavramı şaştı tabi artık buna rağmen gece ve hafta sonu hala göğüslerim doluluktan acır emmezse evde de sağarım benim kızımda ilk aylar ortala 1 kilo aldı deli gibi kusmalara rağmen ancak sonrasında süt miktarım değişmese bile gündüz biberonu reddetti kaşıkla da haliyle çok az beslendi akşm gece beslenmeleri kilo alımı için yetmedi mama hiç vermedim çünkü hem stokta hemde göğsümde fazlasıyla süt vardı haliyle doktorda önermedi ek gıdyla birlikte bi sürü alerji ve artmış kusmalarla aylık kilo alımı 50-100 grlara indi bir yaşında 8200 77cm ölçülerindeydi bu ay daa gitmedik ama çok değişme olmamıştır. şu bahsettiğin vitamini cumartesi kontrolünde soracağım bakalım bizim doktor ne dicek zira çocuğa iki kaşık yedircem diye öğrenmediğim kabile dansı ezberlemediğim reklam kalmadı he bide bizim doktor emzirmeyi iice azaltmamı yoksa iştahının açılmasının zor olduğunu söyledi ne kadar denesem de azaltma da çok başarılı değilim biraz gücü olsa tişörtümü falan yırtacak
bu arada ben hala adet görmedim bilmiyorum düzenli sağdığım için mi ama haftaya onun içinde kendi doktoruma gideceğim bakalım ne dicek
ay bide anlatım tarzına bayıldım bide ikinci çocuk demişsin ya arayı açacak mısın yoksa yavaştan düşünüyomusun çalışırken nası olcak ikinci kez doğum iznine gitme fikri iş yerindeki yerimle ilgili tuhaf bi kaygı yaratıyo bende