2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
benim çocuum bu durumda özgüveni eksik tam anlamıyla bana bağlı olacak sanırım keşke uygulama da uzmanların anlattığı gibi olsa ben her gıdayı unutturmaya çalışsam ortada gıda kalmaz mira incelesi üstüne tez yazılası bi çocuk parmak gıda taklit reklam oyun kaşık benim burada denemediğim yöntem tarif kalmadı ben ilk ve en büyük hatamın ek gıdaya geçiş için 6 ayı beklemem olduğunu ve pütürlü vermememi görüyorum artık gerçekten yapacak bi şey yok diyip kabullenme aşamasına geçtim bundan sonra hiç bi yeni metod denicem makalelere vermicem kendimi yediği kadar zorlama da yok ben belki son bir ayda zor toparlandım psikolojim yeni yeni düzeldi belki hala düzelmedi ki bu kadar açıklama yapıyorum :p kendimi iyi hissetmek istiyorum mira zayıf bi çocuk ama sağlıklı ya klasik lafımla şükrümsonsuz..
Şu an kendimi çok kötü hissettim, amacım senin psikolojini bozmak değildi:110:

@hiraysen abime sordum osaniti ben genelde sağlık bakanlığı onaysız ilaçları bitkisel bile olsa önermiyorum dedi tarım bakanlığı onayı olabilir ama sağlığı sanmıyorum yine de fırsatım olunca bakarım dedi ama sen yinede alma dedi bana bide diş çıkışlarını akışına bırakmanın daha doğru olduğunu hatta diş jeli bile sürülmemesini öneririm bolca yeşil soğan ver hepsinden etkiliyo diyo tabi ürünü incelememiş satmadığı için artı onun görüşü ben uyucam mecburi eer sen alırsan inşallah faydasını görürsün
JEL bizm doktrumuzda onermiyo çok zararli olduğu için. Bunu sorcktm bugün unuttm bnde almadm heniuz

Şu an kendimi çok kötü hissettim, amacım senin psikolojini bozmak değildi:110:
böyle hissettirdiysem çok özür dilerim amacım sadece size içimi dökmekti bakma yinede izliyorum dinliyorum belki farklı bişi duyarım diye bişi izleyip okuyup benle ilgili faydası olacağını düşündüğün şeyleri paylaştığın için teşekkür ederim

Şimdi kontrolden geldik 500 cc inek sütü vereblirsn gün içinde dedi. Formül mamayi istemiyosaan verme dedi yerine inek sutude vereblirsn dedi.Balik yemiyo dedm. Yazın meyve daha agirlikli beslensn dedi bol bol meyve ver dedi. Kisa doğru Balk takviyesi yapicz ozman dedi. Göz muayeneside olduk bgn bi gözünde astigmat var dedi ama geçer dedi bzden haberler böyle azi dislerimzde yolda

ilginç laktasyon azalınca mı regl olunuyormuş:)
40 gün bitti akabinde ben regl oldum:KK70: daha süt yeni alışmıştı oysa ki:)

valla ben de doktorlardan duydum bunu, mesela bizim şubat anneleri topiğinde bir arkadaşın laktasyonu yüksekti (gebelik öncesinde de bu hormonu yüksekmiş zaten) ve çocuğu 1 yaşını geçti daha halen regl olmamıştı. belki şimdi olmuştur ama bilemiycem

valla ben de doktorlardan duydum bunu, mesela bizim şubat anneleri topiğinde bir arkadaşın laktasyonu yüksekti (gebelik öncesinde de bu hormonu yüksekmiş zaten) ve çocuğu 1 yaşını geçti daha halen regl olmamıştı. belki şimdi olmuştur ama bilemiycem
Bende regl olmadım belki doktor bendende hormon testi isteyebilir o halde doktor

Bzde ayni durumdayiz sürekli sacmda elleri azonce markette bi doladi elini zor kurtuldm. Uykusu gelince kendi saclarni tutuyo. BN kucagima aldgm an benm sacmda eli :(

ben guluyorum diye öyküde karsimda guluyo vala uzundu kestird omzumdan biraz kisa simdi am oyle bi asiliyoki tutmak falan degil dum temizlik yaptimbugun heryer sac yoluyo yani ben direk kazitmayi dusunuyorum vurur kel kafama artik :) topluyorum uykusu gledimi geliyo asiliyo tokama :)

Kızlar Dr dan geldim. Psikiyatr olduğu için ilk tedavim kısa sürdü, teşhis için dinledi psikoloğa yönlendirdi randevu aldım 2 hafta sonra gidicem. Kaygı bozukluğu yaşıyormuşum. Doğum, değişen hormonlar ve değişen yaşamım neden olmuş. Hormonlarda seratonin seviyesi çok düşünce beyin gerektiği gibi çalışıp tepki veremiyormuş ve kaygı bozukluğu ve buna bağlı stres öfke ve uykusuzluk oluşuyormuş. Başlangıç için çık hafif bi şurup verdi günde yarın ölçek, 2 hafta sonra tekrar görüşücez dozaj için. Bana tedavi için üç ayak önerdi. Birincisi ilaç, ikincisi terapi üçüncüsü ise sosyal yaşamımı düzenleyecek hobi spor yoga vs gibi bir aktivite. Şimdilik haberler bunlar. Ha bir de stres testine tabi tuttu, değerlendirmesi yine bir sonraki randevuda yapılacak

hayatındaki tüm zorluklar bu adımla beraber gelmiş geçmiş olsun...
benim de çok ihtiyacım var psikoterapiye, ama nedense erteliyorum,

kizlar sacla uyuyan bi benim zilli mi var sac diplerim cekmekten aciyo artik hayir elleri yetmedi ayaklarini da sokuyo kafama artik

hahaa benimki de neler yapmadı, kah kollarımı çimdikledi, morarttı, kah saçımla oynadı, kah kolumun iç kısmındaki siyah ve tüylü beni keşfetti ona dadandı, (hala meme emerek ve o tüylerle oynayarak uyuyor) kah ayağını öptürür, kah tırnak diplerimi örseler, bir tünel kazmadığı kaldı minik sincapın:)

Bzde ayni durumdayiz sürekli sacmda elleri azonce markette bi doladi elini zor kurtuldm. Uykusu gelince kendi saclarni tutuyo. BN kucagima aldgm an benm sacmda eli :KK43:
cok uykusu gelince istemez ama annem uyutmaya calisiyo bazen uyumuyo sac ver suna diyo :) sacimi tutuyo 5 dk ya uyuyo anliyoda baska sac istemiyo ablamin takma saclari vardi gecen onlari takti bana onlari ellemedi uyku arasi bile olsa anliyo benim sacimmi degil mi tutsa uyusunda yoluyo cekiyo butun gucuyle

Bende regl olmadım belki doktor bendende hormon testi isteyebilir o halde doktor

ben de doğum sonrası saçlarım çok döküldüğü için bilimum hormon testlerini yaptırdım hepsi normal çıktı.
ya üff bi de saç çıkarmaya uğraşıom bunca şeyin arasında, çok bariz değil ama eskiye nazaran ben anlıyorum özellike önlerde dökülme olduğunu

hayatındaki tüm zorluklar bu adımla beraber gelmiş geçmiş olsun...
benim de çok ihtiyacım var psikoterapiye, ama nedense erteliyorum,
Çok teşekkürler ayrıca hoşgeldin :) Ben emzirdiğim için erteledim çünkü anne olduğum an anladım hayatımın zorlaştığını. Ve ben çok rahat gezen tozan aksiyonlu bi işi olan bir kadındım. Iyi bile dayandım bir yıl ve bunda siz sevgili kk arkadaşlarımın payı cidden çok büyük. Emzirme bitti ve ben iki gün üstüste oğlumu ağlayana kadar bağırdım ona ve iki gece sıfır uyku olunca tamam dedim Abbas hazırlan yolcusun :KK66: elbet herkes aynı değil ama ihtiyaç olduğu hissedildiğinde ertelenmemeli bence

canım çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun umarım kaskodan en azından işinizi görcek kadarını alabilirsiniz.

bende olsam evi hemen ilaçlatırdım. bayaca da iş yapmışsın ellerine sağlık. benim annemde halılar şöyle kirli böyle verelim dedi dedi dedi baktı bende iş yok dün toparlayıp vermiş aynı çocukla ben tuvalete zor giderken annemin dolma sarmışlığı bile var ya ben çok beceriksizim ya da mira tüm nazını kaprisi bana yapıyo

ay benimkide en cinnetliğinden minicik ya minicik bi kıyma parçasına bile saatlerce öğürmüşlüğü o gün bişi yememişliği oluyo >.<

evet bende hatırladım çok sağolasın o zamnda hem cevap hem moral vermiştin:) ben mira 1 yaşına gelene kadar iş yerinde üç kere sağdım son 20 gündür yada bir aydır bir kez sağıyorum zaman kavramı şaştı tabi artık buna rağmen gece ve hafta sonu hala göğüslerim doluluktan acır emmezse evde de sağarım benim kızımda ilk aylar ortala 1 kilo aldı deli gibi kusmalara rağmen ancak sonrasında süt miktarım değişmese bile gündüz biberonu reddetti kaşıkla da haliyle çok az beslendi akşm gece beslenmeleri kilo alımı için yetmedi mama hiç vermedim çünkü hem stokta hemde göğsümde fazlasıyla süt vardı haliyle doktorda önermedi ek gıdyla birlikte bi sürü alerji ve artmış kusmalarla aylık kilo alımı 50-100 grlara indi bir yaşında 8200 77cm ölçülerindeydi bu ay daa gitmedik ama çok değişme olmamıştır. şu bahsettiğin vitamini cumartesi kontrolünde soracağım bakalım bizim doktor ne dicek zira çocuğa iki kaşık yedircem diye öğrenmediğim kabile dansı ezberlemediğim reklam kalmadı he bide bizim doktor emzirmeyi iice azaltmamı yoksa iştahının açılmasının zor olduğunu söyledi ne kadar denesem de azaltma da çok başarılı değilim biraz gücü olsa tişörtümü falan yırtacak

bu arada ben hala adet görmedim bilmiyorum düzenli sağdığım için mi ama haftaya onun içinde kendi doktoruma gideceğim bakalım ne dicek
ay bide anlatım tarzına bayıldım bide ikinci çocuk demişsin ya arayı açacak mısın yoksa yavaştan düşünüyomusun çalışırken nası olcak ikinci kez doğum iznine gitme fikri iş yerindeki yerimle ilgili tuhaf bi kaygı yaratıyo bende

arayı açmayı düşünüyorum canım hemen değil, zaten nisa'yı emzirmek (ilk zamanlar hem emzirir hem de ayakta kucağımda sallardım ilk 3 ay gaz sorunu yaşadık), beslemek, yedirmek yordu beni. çok da hareketli bir ufaklık. devamlı merdiven çıkar, koşar, tırmanır.
bir de ben bankacıyım ve doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin aldığım için eski görev yerime dönemedim. 2 ay tayin bekledim stres içinde. şimdiki yerim çok şükür eve yakın sayılır buradan da ayrılmak istemem. biliyorum ki doğum iznine çıksam boş olan ücra bir yere verirler...

Ta kızlar sinirden çatlıycam. Anladım ki eşim daha doğum sürecini tamamlayamamış annesinde göbek bağıyla takılı kalmış. Ya ben ına yüz kete mahremimizi anlatmak istemiyorum dediğim halde annesine benim bugün Dr a gittiğimi söylemiş. Kızdım ben de. Ya söyleyecek olsam söylerim ulan sanane. Kv de aramış beni ağzımı arıyo anlamayacam ben sanki. Evdeydim tüm gün dedim pisliğine o da soramadı bişey. Zaten sorarsa elbirliğiyle delirtiniz beni diycem. Ben de eşime yem artım annen aradı söylemiştin dedim. Önce yok karın ağrısı şikayetiyle gitti falan kıvrımaya çalıştı. Sonra hayır herşeyi anlatmışsın biliyorum diye üsteledim döküldü hemen. Normalde eşim cin ben safımdır ama ilaç kafamı mı açtı nedir ilk kez eşime olta atıp herşeyi itiraf ettirdim. Neyse sinirden küplere bindim. Bi de bugün onun doğumgünü içimden gelmese de düzelme adımlarına karşılık pasta ve hediye almıştım. Şeytan diyo at çöpe gitsin. Ya da pastayı hiç servise çıkarmıycam öylece dolapta görünce anlar ne hissettiğimi

arayı açmayı düşünüyorum canım hemen değil, zaten nisa'yı emzirmek (ilk zamanlar hem emzirir hem de ayakta kucağımda sallardım ilk 3 ay gaz sorunu yaşadık), beslemek, yedirmek yordu beni. çok da hareketli bir ufaklık. devamlı merdiven çıkar, koşar, tırmanır.
bir de ben bankacıyım ve doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin aldığım için eski görev yerime dönemedim. 2 ay tayin bekledim stres içinde. şimdiki yerim çok şükür eve yakın sayılır buradan da ayrılmak istemem. biliyorum ki doğum iznine çıksam boş olan ücra bir yere verirler...
Ben dört buçuk aylıkken döndüm işe yerime o ara geçici biri alındı tabi ben o arada onu Kalıcı isterler fln diye çok stres oldum bide ben ikinciyi ilk Başlarda hiç istemiyodum şimdi ufaktan bi tarafım istiyo sadece iki çocuğa kendime eşime işime nâsıl adapte olurum yeterimleri düşünüyorum bende bi kaç sene daha beklicem sonrası kısmet
Ta kızlar sinirden çatlıycam. Anladım ki eşim daha doğum sürecini tamamlayamamış annesinde göbek bağıyla takılı kalmış. Ya ben ına yüz kete mahremimizi anlatmak istemiyorum dediğim halde annesine benim bugün Dr a gittiğimi söylemiş. Kızdım ben de. Ya söyleyecek olsam söylerim ulan sanane. Kv de aramış beni ağzımı arıyo anlamayacam ben sanki. Evdeydim tüm gün dedim pisliğine o da soramadı bişey. Zaten sorarsa elbirliğiyle delirtiniz beni diycem. Ben de eşime yem artım annen aradı söylemiştin dedim. Önce yok karın ağrısı şikayetiyle gitti falan kıvrımaya çalıştı. Sonra hayır herşeyi anlatmışsın biliyorum diye üsteledim döküldü hemen. Normalde eşim cin ben safımdır ama ilaç kafamı mı açtı nedir ilk kez eşime olta atıp herşeyi itiraf ettirdim. Neyse sinirden küplere bindim. Bi de bugün onun doğumgünü içimden gelmese de düzelme adımlarına karşılık pasta ve hediye almıştım. Şeytan diyo at çöpe gitsin. Ya da pastayı hiç servise çıkarmıycam öylece dolapta görünce anlar ne hissettiğimi
Canım o kadar Haklısın ki bişi diyemiyorum alttan Alınacak bişi değil bu o kadar size bile değil sana özel bişi ki bu umarım hatasının ciddi boyutta Olduğunu anlar yinede herşeyi rağmen doğum günü tabi hazırlıları çöpe atma sessizce görmesini sağla bu durumda senin hem kendin hem onlar için nasıl güzel bi adım Attığını Görsün

ah canım bizde de aynı mevzular, eşim ergenlikten çıkamamış diyordum ben, sen en güzelini dedin annesinin karnından çıkamamış... biz kadınlar akıllı ve zekice davranırsak her bir şeyi başarırız yani mutluluğumuz kendi elimizde ...imiş, annem hep böyle der. ama ben bu söz hiç uygulayamam, kimseye eyvallahım yoktur, kırar dökerim, sinirimi çıkarırım, doğrucu davutumdur biraz da... ama üzülen sinir harbi yaşayan taraf hep ben oldum.

bir de bizim mutlu olmamız çok önemli bakıyorum ben suratsız olduğumda nisa hep huzursuz hep ağlak, ama ben mutlu olup da babasıyla iyiysek minnak kuzu şakıyor da coşuyor da:)

benim çocuum bu durumda özgüveni eksik tam anlamıyla bana bağlı olacak sanırım keşke uygulama da uzmanların anlattığı gibi olsa ben her gıdayı unutturmaya çalışsam ortada gıda kalmaz mira incelesi üstüne tez yazılası bi çocuk parmak gıda taklit reklam oyun kaşık benim burada denemediğim yöntem tarif kalmadı ben ilk ve en büyük hatamın ek gıdaya geçiş için 6 ayı beklemem olduğunu ve pütürlü vermememi görüyorum artık gerçekten yapacak bi şey yok diyip kabullenme aşamasına geçtim bundan sonra hiç bi yeni metod denicem makalelere vermicem kendimi yediği kadar zorlama da yok ben belki son bir ayda zor toparlandım psikolojim yeni yeni düzeldi belki hala düzelmedi ki bu kadar açıklama yapıyorum :p kendimi iyi hissetmek istiyorum mira zayıf bi çocuk ama sağlıklı ya klasik lafımla şükrümsonsuz..
şu pütürlü sürecinde bir sürü makale okudum kadınların yazdıpı şeyleri okudum. Hemen hemen her yerde 3 hafta sonra çiğnemeyi öğrenir yazıyodu. Kusma bitermiş falan. Şuan hadi ordan diyorum. Ki gökçenin öyle ciddi bi kusma sorunu bile yok. Ek gıdada sadece pütürlü verdiğimde kusar. Onun dışında doğduğundan beri kustuğunun sayısı 10 u geçmemiştir heraşde hiç kusan bi bebek değildi. Hasta olduğu zamanlar hariç.
4 hafta sabrettim. Şuan yine aynı yoğurt çorbasını son dememde yine kustuk. Sabah kahvaltısını püre yaptım. Bazen yumurtayı tam ezemiyorum. Onu ağxında farkedince yine öğürdü. Su verdim hemende durdurdum kusmasını.
Çiğnemeyi de hala öğrenebilmiş değiliz.
Tek artısı oldu artık bişeyleri ısırttığımda yiyebiliyo. Ağxına büyük lokmalar verince öğürmüyo. Tamamen pütürlü yemekleri reddetmiyo. Ağzında eveliyoo geveliyo.
Ne yazıyosa ne öneriliyosa yaptım. Bir kerr bile kızmadım çocuğa ve düşünün 2.30 saat diyorum tek bir öğüne:))
Bende baktım sabır tükendi kestim artık.
Kendi çocuğunu en iyi sen tanırsın ve bazı çocuklar gerçekten istisna olabiliyolar. Bazı huylar baxı durumlar. Ki sen bende ilk okul sona kadar kusmuşum diyosun. Şuan çiğnemeyi öğrendiğine kusmayı bıraktığına göre demekki bi yerde bi sonu var bunun.
Mutlu anneler= mutlu bebekler
Bence kabullenme aşaması işin rn doğru aşaması

cok uykusu gelince istemez ama annem uyutmaya calisiyo bazen uyumuyo sac ver suna diyo :) sacimi tutuyo 5 dk ya uyuyo anliyoda baska sac istemiyo ablamin takma saclari vardi gecen onlari takti bana onlari ellemedi uyku arasi bile olsa anliyo benim sacimmi degil mi tutsa uyusunda yoluyo cekiyo butun gucuyle
ay yavrum pek masum göründü şuan gözüme:))
Gökçe battaniyesinin bi ucunu alır çenesinin altına koyar eliyle orda tutar öyle uyur:)

adı da çok güzelmiş mira'nın maşallah, bence büyüyüp çok sağlıklı çok güzel çok akıllı kızlar olacaklar. ve biz bu yaşadıklarımıza güleceğiz..

Canım senin içine doğmuş biz bu sıralar pek bir dalaş halindeyiz ama buraya yazmamıştım :)

Hoşgeldin :) ama seninki nimetmiş değişelim bence :KK70: Benim oğlum sadece blenderdan geçenleri yiyor. Çorbalardaki pirinç tanelerini bile yutmayıp ağzında biriktiriyor. Resmen sıvı besleniyor. Tam cinnetlik yani...

Annesiii bu çok güzel olmuşşş maşallah kuzuma. Simite neden Nasrettin Hoca usulü ters oturdu ağzına su alamasın diyemi?

Ay canım benim çok güldüm hatta resmen sesli güldüm.

Yok yok sizinkinin hakikaten maşallahı var bence :KK70:
bilerek oturttum canim yoksa arkasini donup tutmaya calisiyordu orayi bende ters koydum

Back
X