günaydın güzel annelerr20 haftalık hamileyim 2gün öncesine kadar bebişimin hareketlerini baya hissediyordum kımıl kımıl durmuyordu ama 2gündür tık yok ufak bi kımıltı bile bu normal mi doktora gitmeli miyim çok korkuyorum lütfen bi bilgisi olan varsa cvp bekliorumm :18:
Sağol canım bugün devlet hastanesine gitmiştim doktor 2 hafta sonra gel yükleme yapalım dedi bana erken gibi geldi ondan dolayı sordum24-28 hafta arası.. ben devlette yaptırıcam cuma günü
Arkadaşlar bende tırnak makası burun temizleme tarak burun aspratörü takım set halinde alacaktım fakat arkadaşım bebeğini çocuk doktoruna götürdüğünde kesinlikle burun aspratörü kullanmayın demiş burundaki damarları genişletip zarar veriyormuş... onun yerine bebek burun cımbızları varmış bende bulursam ondan alıcam uyarmak istedim yine bir doktor arkadaşta aynı şeyi onaylayınca ben almaktan vazgeçtim .
tatlim otribebenin burun aspiratörü var böyle elektrik süpürgesi gibi buruna takıp ağzından çekiosun sünger tutuo sen çekiosun ağzınla
ben kızımda onu kullandım onu önerdi doktor bundada onu alıcam
çok rahat valla ne var ne yok süpürüoo pompalar tırt yani
nerelerdesin zeyy? seninkilerin cinsiyeti merak ediyorum ben :)
Dün şeker yüklemesi, hemogram ve tit idrar testi yapıldı.
doktor ile pazartesi görüşücem ama çıkan sonuçlara göre laborant kişisi şekerin sınırda olduğunu, demir sınırların çok altında olduğunu ve idrardaki bişiye göre çook su içmem gerektiğini söyledi. 2 lt içiyom, demir ilacımı düzenli kullanıyom, beslenmemde de tatlıya şekere pek yer yoktu pehhhh
diyet listemi tutuşturdular elime hmmmm
Sizler nasılsınız? dün nasıl geçti, yok dimi bi yaramazlık.
Bende seninle aynı şeyi yaşadım ve hala yaşıyorum tatlım. Hiç merak etme endişe yapma. Bebeğin iyidir.
Bizimki 14. haftada başlamıştı pıt pıtlara. 18. haftada pırt diye kesildi. Koştum sağlık ocağına kalp atışına baktırdım normaldi. Ama yine kıpırtı yok. Sonraki hafta doktora gittiğimde baktık gayet iyi. Ama bizim bıcırık yukarda duruyor. Yani rahim yükseldiği için artık eskiden hareketlerini hissettiğim yer de hiç birşey hissedemiyorum. Hala hareket yok yani 22. haftadan sonra kaymalar, gerilmeler başlayınca çok net hisseceğiz merak etme. Çok içine şüphe düşerse git en yakın sağlık ocağında kalp atışlarına baktır. İçin rahat etsin.
Günaydın şeker anneler ve bal bebişleri..
Emzirme konuları açılmış.. Ohh ne güzel.. İnşallah hepimizin bol bol sütü olur, o dünyanın en güzel duygusu inanın, emzirmeye başladığnızda bu işi ne cinsellik ne ayıp ne başka bişe olarak görebileceksiniz.
Çok kutsal bana göre o yüzden inanın bebek meme için ağladığında kimsecikleri gözüm görmedi benim. Her yerde her ortamda de üslubunca emzirdim. Bana bakana ben de baktım o utandı. Utansınlarda zaten, ben bebeğimin karnını doyururken nasıl bir sapıklık ki aklına meme-cinsellik gelebiliyor.Kend sapıklığından utansın.
Ben oğlumu parkta, minibüste, takside, hastanede kısacası nerde istediyse orda emzirdim. Hele ki birinde 1 yaş civarında memee memee diye minibüste ağladı, oğlum annemin kucağında oturuyorar. Ben ayakta kapı ağzındayım. Minibüste baskın baskın memeeee meemeee diye bana bakarak ağlıyor. Oturdum emzirdim. Millet bakacak diye çocuğuma eziyet edemezdim.
Heyy gidi günler.. Şimdi tekrar heyecanlandım :)
Ahhahah minibüste meme diye ağladımı kıyamam yaa ne kadar masumlar, çok güldüm afacana. doğru diyosun, geçen annem görmüş minibüste özel örtüsünü örtmüş yanındaki kadın bi anda baktım alttan bebek çıktı aaaa dedim emziriyomuydun evet demiş hiç anlamamış annem. bende örterim tülbentimsi örtüsü ile, ya da babasling ile bknz:
Eki Görüntüle 1182686
bu şekilde emziririm oğlumu :) hehehe memee diye ağladı demek ayy yavrum yaa
cuttery nin bahsettiğini kullanıyordu bir yakınım. çok memnun. doktoru da aksi bir şey söylememiş. 2 çeşit var. biri kullanan kişinin ağzıyla çektiği diğeri pompalı olan. mantıklı düşününce pompalı sağlıklı gelmiyo ama diğerinden ben de alacağım sanırım.
💑💓
Hoş geldin yapma ya liste 2 lt az ama en az 3 içmen gerekir diye biliyorum sadece tatlılar olmuyor ki bazı besinlerde de tatlı çok mesela pirinç, patates, limon, üzüm gibi dahada vardır bunlar sadece 1 kaçı diyet listende neler var üzme kendini
Benim de sag kasigimda agri var((ruzgar aldim usuttum desem kasik agrimaz heralde. Annem de bebek fazla hareket etmistir o canini yakmistir dio. Hayirdir insallh.
heheheh benim kuzende kimse dışarı çıkmadı herkes kızın memesine nerdeyse büyüteç ile bakacaktı, benim memikimi daha annem bile görmedi valla kızarım çıkartırım. Anca hemşire bakabilir o da öğretmek için.
ayol ilk kes çok kan gelen birini duydum, bende bişiy çıkmadı, arkadaşlarımda da nokta leke gibi olmuş. bende bu kan muhabbeti hurafe heralde diyodum. demek kanayabiliyomuş.. iyi sen korkmadın
İşte ne var ne yok süpürürken bebeğin burun damarlarını genişletiyormuş. Çocuk doktorları önermiyor bu yüzden yazdım tabi tercih meselesi ben sadece duyduğumu paylaştım...
Bende seninle aynı şeyi yaşadım ve hala yaşıyorum tatlım. Hiç merak etme endişe yapma. Bebeğin iyidir.
Bizimki 14. haftada başlamıştı pıt pıtlara. 18. haftada pırt diye kesildi. Koştum sağlık ocağına kalp atışına baktırdım normaldi. Ama yine kıpırtı yok. Sonraki hafta doktora gittiğimde baktık gayet iyi. Ama bizim bıcırık yukarda duruyor. Yani rahim yükseldiği için artık eskiden hareketlerini hissettiğim yer de hiç birşey hissedemiyorum. Hala hareket yok yani 22. haftadan sonra kaymalar, gerilmeler başlayınca çok net hisseceğiz merak etme. Çok içine şüphe düşerse git en yakın sağlık ocağında kalp atışlarına baktır. İçin rahat etsin.
Arada sırf bizi heyecnlandırmak için böyle yapıyorlar, bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Aramızda pek çok kişi, aynı sıkıntı ile karşılaştı sonunda bebişlerimiz iyi. Hele ben, ağlama krizlerine girdim, tansiyonum fırladı hastanelik oldum. Yazık benim stresimden bebeğimde büzüşmüş kalmıştı. Kafana takmamaya çalış, ama çok kafana takacak ve sürekli düşünüp kendini de bebeği de strese sokacaksan bence doktoruna git, bir kalp sesini duy rahatla. Yoksa acabalarla beklemeye devam edersen, bebeğin stresten hiç kıpırdamayacak çünkü.
Tansiyn önemli, cantanda şekerleme bulundur. Ayaga kalktgmdada oluyor arada, agri saplaniyor.
Ilk defa bugun oldu banada. Cenazemiz var ,cok uzuldum ondan diye dusunmustum bende, degilmis demek..
Acıkınca napsın şekerim bildiği tek kelime memee..:)
Öyle anlatıyor derdini.. Emzirme reformu başlattı anneler kaç sene önce. İş yerlşeri emziren annelere saygı duysun, dışarı çıkınca anneler rahat etsin diye..
O minnacık şey karnını doyuracak. Ama ülkemizde bu cinsel taciz boyutunda yaşandığı için,emziren kadın 6 ay evinde yaşıyor 6. aydan sonra memeyi kesip mama ya başlıyor.
Yazık değilmi o bebeğe, o anneye.. 1,5 yıl daha anne sütü alacakken yavrucak ne olduğu belirsiz kimyasallara mahkum kalıyor.
Tatlı bişeyler yiyip soluna yat 1 saat içerisinde oynamazsa doktoruna görünmende fayda var canım.
İyi haberlerini bekliyoruz
💕💕💕
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Öncelikle sakin olmalısın, sen hareket halindeyken bebekte uyuyormuş bu yüzden tamamen hareketsiz kaldığında hareket edecektir stres yapma evdeysen ılık bir duş al soluna uzan yada ayaklarını uzak sırtına yumuşak bir yastık al bir bardak ılık sütünü iç rahat ol eder etmiyor dedikçe etmez. Ben bebeğim hareket etmediğinde duş alıp rahatlıyorum genelde ediyor.
Kızlar sizce böyle bir set işe yarar mı?
Eki Görüntüle 1182578
Paket İçeriği:
Bebeğinize Özel 1 Adet Tarak
1 adet Bebek Tırnak Makası
1 adet Ateş Ölçer
1 adet Konak Tarağı
1 adet Makas(küçük)
1 adet Burun Temizleyicisi
1 Adet Damak Kaşıyıcısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?