2014 Kasım Anneleri

Bende seninle aynı şeyi yaşadım ve hala yaşıyorum tatlım. Hiç merak etme endişe yapma. Bebeğin iyidir.

Bizimki 14. haftada başlamıştı pıt pıtlara. 18. haftada pırt diye kesildi. Koştum sağlık ocağına kalp atışına baktırdım normaldi. Ama yine kıpırtı yok. Sonraki hafta doktora gittiğimde baktık gayet iyi. Ama bizim bıcırık yukarda duruyor. Yani rahim yükseldiği için artık eskiden hareketlerini hissettiğim yer de hiç birşey hissedemiyorum. Hala hareket yok yani 22. haftadan sonra kaymalar, gerilmeler başlayınca çok net hisseceğiz merak etme. Çok içine şüphe düşerse git en yakın sağlık ocağında kalp atışlarına baktır. İçin rahat etsin.

cuttery nin bahsettiğini kullanıyordu bir yakınım. çok memnun. doktoru da aksi bir şey söylememiş. 2 çeşit var. biri kullanan kişinin ağzıyla çektiği diğeri pompalı olan. mantıklı düşününce pompalı sağlıklı gelmiyo ama diğerinden ben de alacağım sanırım.

💑💓

Hoş geldin yapma ya liste 2 lt az ama en az 3 içmen gerekir diye biliyorum sadece tatlılar olmuyor ki bazı besinlerde de tatlı çok mesela pirinç, patates, limon, üzüm gibi dahada vardır bunlar sadece 1 kaçı diyet listende neler var üzme kendini

Bende dünden beri çok üzgünüm kızlar.Bebeğimi kıpır kıpır hissederken,dünden beri hissetmiyorum.Okuduklarımdan bildiğim kadarıyla bu haftalarda oluyomuş ama yinede insan söz geçiremiyo beynine.Şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca içime su serpildi.

Ahhahah minibüste meme diye ağladımı kıyamam yaa ne kadar masumlar, çok güldüm afacana. doğru diyosun, geçen annem görmüş minibüste özel örtüsünü örtmüş yanındaki kadın bi anda baktım alttan bebek çıktı aaaa dedim emziriyomuydun evet demiş hiç anlamamış annem. bende örterim tülbentimsi örtüsü ile, ya da babasling ile bknz:

bu şekilde emziririm oğlumu :) hehehe memee diye ağladı demek ayy yavrum yaa

Acıkınca napsın şekerim bildiği tek kelime memee..:)
Öyle anlatıyor derdini.. Emzirme reformu başlattı anneler kaç sene önce. İş yerlşeri emziren annelere saygı duysun, dışarı çıkınca anneler rahat etsin diye..
O minnacık şey karnını doyuracak. Ama ülkemizde bu cinsel taciz boyutunda yaşandığı için,emziren kadın 6 ay evinde yaşıyor 6. aydan sonra memeyi kesip mama ya başlıyor.
Yazık değilmi o bebeğe, o anneye.. 1,5 yıl daha anne sütü alacakken yavrucak ne olduğu belirsiz kimyasallara mahkum kalıyor.

pompalı can yakıo ve hiçbi işe yaramıo hayatım

Yok canım üzmüyorum, hayatım boyunca dikkatli beslenen biriyim, alışkınım valla. patates pirinç vs şeker deposu doğru. listemde gün içinde toplam yenmesi gereken miktarlar var, okuyunca çok gibi geliyo ama yediklerini yazınca çok olmadığını anlıyorsun.
2000 kalorilik diyabetik diyet:
4 köfte kadar et tavuk balıl
3 kibrit kutusu piynir
3 su bard süt yada yoğurt
10 ince dilim tam buğday ekmeği
10-12 ymek kaşığı pişmiş sebze
çiğ sebze serbest
5 porsiyon meyve
3 tatlı kaşığı yağ
10-12 br su

var. değiştirebildiğin besinleri de yazmış misal poğaça neye tekabül ediyo (ayça kaya mantığı) bakalım birebir uygulayacağım. umarım faydasını görürüm :)

Benim de sag kasigimda agri var((ruzgar aldim usuttum desem kasik agrimaz heralde. Annem de bebek fazla hareket etmistir o canini yakmistir dio. Hayirdir insallh.

canım benimde sol kasığıda ağrı vardı ve idrar kültürümde enfekisyon çıktı..eğer devam ederse kesin doktora git.antiboyik kullanmak zorunda kaldım..

valla canım bende hurafe sanırdım ama kendimde bizzat gördüm..o kadar geldiki kan acile gidecektik..

Kızlar cidden ZEYY nerede yaaaa

İşte ne var ne yok süpürürken bebeğin burun damarlarını genişletiyormuş. Çocuk doktorları önermiyor bu yüzden yazdım tabi tercih meselesi ben sadece duyduğumu paylaştım...

yok valla 3 çocuk doktoru değiştirdim 3üde onu önerdi.4,5 yaşında burnuda düğme gibi damarlarıda valla
ama işte güven meselesi ben bildiğim için gözüm kapalı alırım her anne nasıl rahat ederse ana yüreği sonuçta

çok teşekkür ediorum öğleden sonra giderim belki hala kımıltı hissetmezsem inş bi sorun yoktur :44:

çok sağol canımm inş yoktur bi sıkıntı

memlekette öküz bol olunca olayın kutsallığını bile anlamıolar. valla benim de derdim olmaz, özel emzirme örtüleri var miss gibi. onunla hallederim.
ama bu ilk baştaki olay beni kasıo yaa, annemin bile görecek olması beni kasıo yanında soyunamam bile düşünün
hele ki kayınvalide... sıcak basıo resmen.

tatlı şeyler çikolata, meyvesuyu herşeyi denedim ama yok kımıldamıyor yatmam imkansz çalışıyorum çünkü oturuyorum sürekli ama eskiden oturduğum yerden de hissederdim dua edin lütfenn Allahm bebeklerimizi bize bağışlasın:2:

öğleden sonra doktora gitcem artık net olarak karar verdim inş bi sıkıntı yoktur arkadaşlar çalışıyorum oyüzden duş alıp yatmam imkansz ama izin alıp giderm gerekrse yeterki bebeğim ii olsun

Herkese mrb kızlar nasılsınız benim merak ettiğim bişey var cumartesi günü 2. Düzey ultrasonumuz renkli doppler var bunda sadece bebeğimin iç organlarınamı bakılcak yoksa renkli olarakta görebilcekmiyim bebeğimi orayı pek anlayamadım:44:
Bide istanbulda oturan arkadaşlar eminönü havuzluhandan alışveriş yapan varmı bebeğimin giyim ve tekstil ürünlerini ordan toplu almak istiyorum fiyatlar nasıldır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…