2014 Kasım Anneleri

benim hiiiiç öyle bir şansım yok maalesef. sezeryan istiyorum (çoook korkuyorum) ve dolayısıla tarih baya önceden belli olacak. kaldı ki benim eşim hayatta dayanamaz yalnız. illa ister yakınları yanında. ben de annemi isterim :)
artık bulucaz bi çaresini. hizmet hastanesinde olacak gibi görünüyor doğum, doktorum oranın eski çalışanı. dolayısıyla oraya yönlendiriyor muhtemelen de daha rahat ediyor orda. yoksa bana kalsa medicana beylikdüzü isterdim, o kadar güzel ki odaları. bir paravan ile annenin yattığı yer oturma odasından arılıyor. hiç kasıcı değil yani. emzirecek misin kapa kapını... Hizmet hastanesinde de suit oda olayı var, bakalım sayısı yeterli olmayabiliyormuş. o da fena değil, iki ayrı odası var. ama medicana gibi değil tabii. offf neyse bi yaklaşalım o günlere de sonrasını görücez :)

senin deneyim sağlam ama anladığım kadarıyla :) hadi inş çabucak sağlıkla olur her şey. stres yapmadan..

Hehehe ben korkmuyorum normal doğumdan, işşalla herşey yolunda olur pırt diye pırtlatırım oğlumu, bikaç doğum senaryosu okuyayım ben iyisimi

aynen öyle daha oturur oturmaz mesanemi itiyolar farkediyorum

benimde enfeksiyonla bebek birleşti aynen o moddayım..birde bir kasık ağrısı aman yarabbii tuvaletten sonra birisi kucağuna alıp taşısa ne güzel olurr yaaa

Aynen oyle her sey kendi huzurm icin diyorum ben burada kocami uzuyorum kendimi uzuyorum onlarin haberi bile yok orada keyifleri yerinde hem hamile hamile kendime eziyet hem de kocama ayrica elimden evladima gucumun yettigi kadar Rabbim izniyle paşa gonlume gore alis veris yapicam bu nedir arkadas sus sus sanki en kiymetli gelin ben oluyorum hicbir sey istemeyince

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar 2 tane 10 lu hastane cıkısı mı

ekonomık olması acısından 1 tane 10 lu mu

ne dersiniz???

Sancı başlar başlamaz hasteneye gitmenin bir sürü dezavantajı var. 1. herşey yolunda bile olsa sağlık personelinin mesai süresi sıkıntısı yüzünden defalarca muayeneden geçip, gereksiz iğne ilaç verilip hatta sen doğuramazsın gibi moral bozucu sözlerle karşılaşıp motivasyonun yerin dibine sokuluyor. Senin stresin yetmezmiş gibi birde dış etkenler tarafından strese sokuluyorsun. Sen olmazsan eşini mutlaka korkutu veriyorlar. En güzeli doktorunla bu durumu önceden konuşup sancımı evde çekmek istiyorum deyip,sancı takibini iyice öğrenip dr un artık gel dediği noktada hastaneye gitmek.

Yatakta çekilen sancı normalinden kat ve kat daha fazla hissediliyormuş. Bu da doğuma kadar ki sürede anneyi yorup bezdirebiliyor. Yatak yerine sancıyı yüyüyerek, plates topu üzerinde emekleme pozisyonu gibi bir sürü pozisyonlarda çekmek hem ağrıyı hafifletiyor hemde bebeğin yer çekiminden yararlanıp doğum kanalına daha kolay girmesine yardımcı oluyormuş.

Her hastane aynımı bilmiyorum ama benim gittiğim hastanenin doğumhanesinde 2 doğum odası 2 sancı odası vardı.hepsi yan yana aynı koridorda ama doğumhanenin içinde. Sen daha hiç birşey hissetmiyorken yan odada doğumun son evresine gelmiş kadın avaz avaz bağırıyor ne olduğunu anlamıyorsun. Korku filmi sahnesinin içindeymişsin gibi. Herkesin çektiği acı ağrı aynı değil. Biri işin daha en başında biri son noktaya gelmiş ne işi var aynı yerde değil mi?

Son düzenleme:
Kizlarr sizinle oglumun ultrason görüntüsünü paylasmak istedim cok guzel bir duygu Allah isteyen bekleyen herkese hayirlisiyla saglikli sihhatli kucağına almayi nasip etsin oglum fotografta 19+4 simdi ise 20 hafta 2 gunluk maşallah demeyi unutmayalim varsa lutfen renkli ultrason goruntulerinizi paylasir misiniz:)

Eklentiler

• $1404903679505.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 70
kızlar 2 tane 10 lu hastane cıkısı mı

ekonomık olması acısından 1 tane 10 lu mu

ne dersiniz???

canım ben bir tane 5 li aldım bir tanede 10 lu alıcam..
2 tane onlu bence gereksiz

ayy maşallah maşallah canım yaa

Tesekkur ederiz teyzesi bu görüntüleri gördüğümde oglum beni cok aglatti inşallah hayirlisiyla kucagima alirim sizlerde alirsiniz evlatlarinizi

maşallah oğluşunaaa
darısı başımızaaa...
bende yarın gidicem doktora 3 boyutlu açmasını istiycem güzel görüntü verirlerse bende paylaşırım

cnm pekı altına ne gıydırcez?? altıda oluyor mu onun??

Haklısın canım benim yazmayı unutmuşum tabiki herşey yolunda giderse. Ama işte yolunda gitmeyen durumlarıun hangilerinde hastanede kalmak mecburi onuda bilmek gerek. Mesela su geldiğinde hastaneye yatmak zorunda değilsin. Hastaneye gidersin , antibiyotiğini olursun sonra evine dönersin. 12-24 saat içinde sancılar başlamazsa tekrar hastaneye gitmek şartıyla.
Doktorun hangi ilacı hangi serumu ne için verdiğini bilmek lazım, önceden bunları doktorla konuşmak lazım ne olursa müdale edilecek zorunlu mu değil mi alternatifi varmı öğrenilecek.
Mesela epidural için 4 cm lik açılmada takılıyor. Öncesinde ya da açılma ilerlediğinde takmıyorlar. Ama doktorla konuşup sadece kataterin takılması talep edilebilir. İlacını istemiyorum katater takılsın. İlacını duruma göre alacağım denebilir. Gereksiz yere epidural ilacı alıp doğumu durdurma riski almamış olursun hemde acil bir sezaryende mecburen genel anesteziye gerek kalmamış olur..

Sancıyı illaki yatakta yada ayakta çekmek zorunda değiliz ki bir sürü pozisyon var herkes hangisinde rahat ediyorsa o şekilde çeker. Ama bu pozisyonları önceden bilmezsen yatar kalırsın.. Aşağıda genel bir resmi var.

Canım neden öyle düşünüyorsun ki?
İnan ki sezeryan normal doğumdan daha kolay değil. Eğer sezeryan olmak istemenin tek nedeni korku ise destek al. Eğer normal doğum o kadar kötü bişey olsaydı insanlar 1 den fazla çozuk yapmazlardı. Benim gibi binlerce kadın sezeryandan sonra normal doğum yapabilmek için can atmazdı.
İnşallah Rabbim hem senin hem bebeğinin hakkında hayırlı olanı nasip eder.
Medicana nın sistemi çok iyiymiş. Keşke öteki hastanelerde de öyle olsa. Her hastane farklı olabliyor. Çamlıca medicana öyle değil mesela..

Hehehe ben korkmuyorum normal doğumdan, işşalla herşey yolunda olur pırt diye pırtlatırım oğlumu, bikaç doğum senaryosu okuyayım ben iyisimi

Afferin kız sana helal olsun. Aslanlar gibi doğurursun sen eminim..
Doğum senaryolarına fazla kaptırma arada çok abuk sabuk şeylerde çıkıyor. Sadece pozitif doğum hikayeleri diye arat onları oku :)

cnm pekı altına ne gıydırcez?? altıda oluyor mu onun??

evet canıkm eldiveni bile var benim aldığımın..civilden almıştım şekerim..

maşallah oğluşunaaa
darısı başımızaaa...
bende yarın gidicem doktora 3 boyutlu açmasını istiycem güzel görüntü verirlerse bende paylaşırım
ayy merakle beklicez şekerim bizde

aminn canım inşşş

ayyy Allah'ım yesinler onun elini maşallaaahh

cnm ya sımdı hanı netten okuyrmda cok zıbın body falan lazım ya, 20 lı olunca baya ekonomık oluyor oyle dusundum sankı tereddut ettım

bende senın gıbı yapmayı dusnuyrdm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…