Arkadaslar,israil'i protesto eden herkese katılıyorum almayalım yapmayalım EVET ama ülkemiz bunları almaya mecbur kabak her ne kadar suan ki hükümetin basına patlasa da ardındaki gerçekleri kurcalayınca gerçeğin çok eskilere dayandığını sizlerde görürsünüz.Bunların konusulacağı yer burası değil ama yine de söylemeden geçemicem 1996 da yapılan görüsmelere,anlasmalara bakarsanız dönemin basbakanı kimdi neler yaptı israiile görüsmeleri ve tutumu v.s ayrıca dönemin cumhhurbaskanı süleyman demirel di OSLO anlasması diye birsey duydunuız mu iste bu satısların imzaları o zamanlar atıldı iyi geçiniyoruz imajıyla türkiye-israil arasında 20 yılı askın sürecek bir ticari anlasma imzalandı yani israilden birsey almaya 1996 yılında mahkum edildik Kimyasallar ve damıtılmış petrol ürünleri başlıca ihraç edilen ürünler arasında(israil'in).Tarıma gelince 2007 den bu yana israil türkiye den alıyor biz onlardan değil...Kısacası simdikiler değil,1996 da ONE MUNITE diyemeyenler utansın...
Evet canım benim gittiğimde 6 hafta sürüyor, dün 3. haftamızdı..
ilk hafta genel olarak gebelik sürecinden bahsedildi, özellikle gebelikte beslenme, ne yapmalı ne yapmamalı vs. gibi dersin sonunda 2 tane nefes tekniği gösterdiler.
ikinci hafta, doğum süreci anlatıldı, doğum nasıl başlar, nasıl ilerler, hangi aşamada ne yapmak gerekir vs. yine dersin sonunda bir gevşeme seansı yaptık, nefes egzersizleri ile birlikte. Bir kaç tane de egzersiz hareketi gösterdiler.
3. hafta, doğum destekçisinin görevleri ve sancı karşılama yöntemleri anlatıldı. Doğumda yanımız da kim olacaksa derse onunla katıldık. sancı sürecinde yapılacak masajlar, egzersizler, gevşeme yöntemleri, pelvis egzersizleri vs. vs. hepsi uygulamalı olarak yapıldı. Doğum süresince gebeye ne yapılır, ne yapılmaz onları anlattılar.
Sonraki haftlarda, emzirme,bebek bakımı, doğum müdahaleleri, bebek dostu hastane, doğum çantası hazırlığı vs. konuları var. Önümüzdeki hafta biraz müdahalelerden bahsedecekler. Eğer sezeryan gerekirse, nasıl olmalı, Anne doktordan neler talep etmeli vs. gibi..
İnşallah sende beklediğini bulursun..
Temiz olması çok önemli canım. Son aylarda rahim ağzı daha açık hale geliyormuş.
Bir de çok sıcak olmasın yazıyordu internette. Sir ağdayı kaynatıyorlar bazen. Beklettir biraz sürmeden önce. Hem tahriş olur, hem de rahim ağzına yakın bölgeye sıcak iyi gelmez. Çok sıcak suyla yıkanmayı bile önermiyor doktorlar.
İlahi emii yahu o kadar çok yorum yaptınız ki bende şüphelenip netten baktım ordada 50 ml lik yükleme aç yok farketmez diyor aaaaaa!!!
Ben merak ettim öğrenmek için soruyorum. İsrail Türkiye'den ne alıyor 2007'den bu yana?
Benim bildiğim dışa bağımlılık 1996'dan sonra da günümüze kadar kat ve kat artarak devam ettiği yönde. İstail karpuz tohumlarını bile bize kısır satıyor ki sonra ki yıllarda tekrar alalım. Yani tam bağımlılık.
Keşke dediğin gibi tepkiler One MINUTE gibi lafta kalmasa da biraz da icraat olsa..
Arkadaşlarımın anlattığına göre içerik hemen hemen aynı sanırım. 24 . haftadan önce kursa almıyorlar burada. Ben de 26 gibi başlamış olacağım. Haftada bir günmüş. 6 haftada 6 defa gitmiş olacağım.
Kızım için kursa gitmek bile beni heyecanlandırıyor
Ortada yıllar önce yapılan bir anlasma var ve bu anlasma gereği bizim tohum üretmeyip İsrailden 20 yılı askın süreyle ithalat yapmamız mecburi tutlulmus bu iktidar değil baskası da gelse bu günkü alınanları almak yapılanları da yapmak zorundaydı çünkü uyanık israil anlasma sartlarında buna mecbur tutmus 2007 den bu yana israil bizden sebze ürünleri 2007-2011 den beri de hazır gıda mesrubat ve tütün alıyor.ONE MUNITE kesilikle lafta kalmadı emin ol onu diyemeyen onca yüreksiz varken böyle diyebilen postasını koyabilenlre helal olsun.
Demek o anlaşma yüzünden onca yıl hiç birşey yapamamışız, tohum üretmememişiz. Bebek bezinin bile en iyisini onlar üretmiş..
Yazık üzüldüm şimdi kabak bunların başına patlamış gerçekten de.
Yok canım yaw..
Benim 22. haftam 3 haftadır gidiyorum ben.. Benim gittiğim gruptaki haftası en küçük gebe 15. haftasında başladı bende 19. haftada başlamıştım. Yani 24 hafta olması gibi bir şart yoktu sadece ilk trimester ın bitmiş olması yeterli diyorlar..
Tohumu onlar bize satıyor, biz tabiri caizse amele gibi çalışıp üretiyoruz, sonra çok cazip fiyatlara, üretilmiş olan tarım ürününü onlara satıyoruz. Yaptığımız tarımsal satış malesef bu. İşin hammallık kısmı.
Dediğiniz gibi bunu tartışmanın yeri burası değil.
Ama laf bebek bezinden bebek arabasından açıldı diye yazdım.
Biz Kraft almayı, Prima almayı bırakmaktan önce bu 20 yılda kaybedilen hakları ve yapılan aleyhte anlaşmaları sorgulamalıyız. 1996 yılından bu yana dünya ticareti hızla değişti. Ama yapılan yeni anlaşmalarla İsrail ile olan bağımız giderek kuvvetlendi.
Facebook ta Twitter da herkes paylaşıyor, şunu kullanmayalım, bunu kullanmayalım diye.
Tamam kullanmayalım.
Ama canım benim, çiftçi 10 yıldır para kazanmıyorum, mahsülüm üç otuz paraya gidiyor diye inlerken kimse şunu yapalım bunu yapalım demedi.
Biz bundan 3-5 yıl kadar önce de İsrail ürünlerini protesto ettik ülkece. Mavi Marmara olayını hatırlayın. Noldu? 1 ay sürdü sürmedi protesto. Sonra herkes yine aynı ürünleri satın almaya devam etti. Yine bir şey olmayacak yani.
Siz bebeğinize Kraft almak istiyorsanız alın. Nasıl olsa 3 sene sonra hatırlanmaz.
Maalesef öyle canımSebze mi almıcaz temizlik ürünü mü say say bitmiyor bize sattıkları ablukaya alınmıs gibiyiz resmen.Keske imkan olsa da herseyi kendimiz yapsak çocuk katillerinin cebini doldurmasak.
Yok canım yaw..
Benim 22. haftam 3 haftadır gidiyorum ben.. Benim gittiğim gruptaki haftası en küçük gebe 15. haftasında başladı bende 19. haftada başlamıştım. Yani 24 hafta olması gibi bir şart yoktu sadece ilk trimester ın bitmiş olması yeterli diyorlar..
Eki Görüntüle 1197073
Kizlar bebisimin papuclari we sac bandii ☺️
💌💌💌
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kizlar sizi bilmiyorum ama ben bundan sonra İsrail mali almayacagim..loreal.nivea.prima bunlardan da çocuğumu uzak tutacagim..haberleri dinlerken içim.yandi..
Kesinlikle sana katılıyorum canım. Bende almıyorum artık. Bugün eşimle Migros'a gittik, yumuşatıcı normalde yumoş kullanırdım ama almadım ve almicamda. Ilk defa Bingo aldım. Bundan sonra eşimde, bende aldıklarımıza dikkat edicez. İsrail'in daha da gelişmesine izin vermicem. Adamlar o kadar içimizde ki kullandığımız onlara ait çok fazla ürün var. Sadece şu bebek bezi işini napıcaz? Bence ona bi çözüm bulalım. Prima kadar kaliteli hangi bez var acaba?
Kizlar uyumayanlar lütfen cevap yazsin.benim anlamadigim birsey var.demin wcde gene farkettim sizde oluyor mu bilmiyorum.kilotumun arasi ter mi yoksa sıvı mi anlayamıyorum.o bolgem terliyor mu yoksa amniyon sivisi mi kaçan korkuyorum.bikini bolgem temizligini ihmal etmem kildan falan ter desem oda degilçok korktum yaa
Kilotumun arası nasıl desem bir kayısının alani kadar ıslak
O sıvı dediğim şey kokusuz renksiz kivamsiz
Sen çok tatlısınya dün kontrolde son adetle hemen hemen uyumlu çıktı hep bir hafta önde çıkıyordu ben bu takvimi tekrar geri mi çekeyim napayım :44:
Kizlar gercktn oglum kismetyle geldi k.kartlarm dun itibaryle sifrlndi ve kapatldi 2 kredm vardi 500tlilik onlarda esimin patronlari kapatti cocuk hediyesi olsn dediler toplamda 8bin vardi suan itibariyle su elektrk internt odemmden baska bi borcm yok sukurler olsn yaniii calismazsamda olur cok sıkılydm yetistremcem die bin sukur darsi sizlere olsn ummadgm yerdn geldi yani
Kızlar ya ben bugün hiç iyi değilim, moralim bozuk ama neden bilmiyorum; acayip sıcak yada bana öyle geliyor bilmiyorum. Sanki derimin her deliğinden ateş çıkıyor, ofiste ki arkadaşlar klimadan öleceklerini düşündükleri için ara ara klimayı açıp kapatıyorlar. Şu an elimde kağıt kendimi yelliyorum, oturduğum yerde ağlıyorum, neden ağlıyorum bilmiyorum. Tuvalete gittim, deli gibi ağladım, karnımı sevdim. Her an düşüp bayılacakmışım gibi içim tuhaf oluyor arada. Ya ne oluyor bana bugün, az önce eşim aradı, ağlamaktan konuşamadım. Ne oldu diyor, olan birşey de yok ki neden ağlıyorum ben.
Bende ayni seyi son ağda da dusunmeye basladimtanidigin biri yoksa da yakinlardaki en temiz yere gidip once bacağında dene hem alisirsin hem de kıza icin isinirsa onu da yaptrrsin artik.. benim aklıma gelen bu ve sanirim ben öyle yapcam
ayyyy maşallahh çok güzeller güle güle giydir canımmm
bizde artık elimizden geldiği kadar dikkat edicez...
migrosta ikidir denk geliyorum israil mallarını neredeyse bedava vericekler..
12li coca cola 5 tl, 20 tl lik omo 7 tl olmuş
en son omo yu görünce dedik evet israil yanlısı satışlar başlamış...
boykot edilen ürünler şunlar..
Eki Görüntüle 1197585
canım normal yaa hamileliğin başa belası akıntı işte..
benim bebekler mesaneye de baskı yaptığından bazen idrar kaçırıyorum..
eskiden acaba mı diyodum ama artık direk mesaneyi bağırsakları ittiklerinden eminim yani
günlük ped kullanıyorum ben başka türlü başa çıkamam...
hehe adet tarihine al canım..
benimde en başlarda koşa koşa gidiyolardı ama doktor 20. haftalardan sonra gününe gelir demişti...
gerçi hala öndeler ama ikiz olduğu için herhalde..
ben yine de adete göre yazdım tarihi...
heyy maşallah bebek bereketiii
darısı başımızaa
canım normal bende dün karışma ilk çıkanı boğacaktım doktorla dalaşmamak için kendimi zor tuttum annemle babamla kavga etmemek için çenemi tutmaya çalıştım abuk subuk bir gündü...
ben kuaföre gitcem göbişten önümü göremiyom
Ortada yıllar önce yapılan bir anlasma var ve bu anlasma gereği bizim tohum üretmeyip İsrailden 20 yılı askın süreyle ithalat yapmamız mecburi tutlulmus bu iktidar değil baskası da gelse bu günkü alınanları almak yapılanları da yapmak zorundaydı çünkü uyanık israil anlasma sartlarında buna mecbur tutmus 2007 den bu yana israil bizden sebze ürünleri 2007-2011 den beri de hazır gıda mesrubat ve tütün alıyor.ONE MUNITE kesilikle lafta kalmadı emin ol onu diyemeyen onca yüreksiz varken böyle diyebilen postasını koyabilenlre helal olsun.
İmkan var tabii ki. Önemli olan kafayı kullanmak ki günümüzde kimse bunu pek bir azımız yapıyor maalesef. Bize verilerini kabul edip oturuyoruz, en kolayı bu zaten.
Artık iş bize annelere düşüyor. Biz düşünüp, tartan, eleştiren, okuyan, kafasını kullanan bireyler olarak yetiştirecez ki kendi ürünlerimizi imal edebildiğimiz, üretebildiğimiz bir yapıya sahip olalım. Başkasının ağzına bakmayalım..
Hiç birşey için geç değil, hiç bir anlaşma bozulmaz değil. Önemli olan kafayı kullanmak..
Anlasma bozulur mu ya savas mı çıkarcan savas sebebi o dediğin olmaz disimizi sıkcaz kendimiz üretmeye yerli malı kullanmaya dikkat edicez.Hos zamanın da Ülker almaya dikkat ettik de ne oldu doğrudan olmasa da dolaylı olarak yine israil in cebine gitti.Allah yardımcımız olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?