Ben bir gece hastanede yatmıştım, doğumhane servisindeyeni doğan bebekler direk bebek odasına geliyordu, benim odamın yanına. İç zıbın giydiriyorlar, üzerine de ikili takım, ayağına çorap bu kadar. Evde üzerine belki yelek giydirebiliriz. Hemşirelere üşümez mi dedim, siz anneler çok evhamlı oluyorsunuz ama üşümez merak etme dedi. Zaten ben kat kat giydirme düşüncesinde değilim, annemde bizi kat kat büyütmemiş, o yüzden kolay kolay hasta olmayız.Bağışıklığımız kuvvetlidir. Kar yağar, kısa kollu balkona çıkarım ben, evde hayatta yaz kış fark etmez asla uzun kollu giymem. O yüzden sağlam bünyeli, her esintiden nem kapacak bir çocuk olsun istemiyorum, ne fazla ne eksik normal derece de giydirmek yeterli sanırım. Evde iç zıbın yerine çıt çıtı badi kullanılır, onun dışında tulum yada iki takımlar bol bol kullanılacak gibi. Ancak hastane de hemşireler asla çıt çıtlı badi istemiyor, illa ki iç zıbın bilgin olsun.
Ya biz illaki iç zıbın istemiyoduk çıtçıtlı da göbeğe bi zarar vermiyor ki.. valla ne kıyafet çıkarsa giydiyoduk biz fark etmez
Yelek ilk aylar kullanışlı olmuyor gaz çıkarmak için sık sık kucakta olduklarından yukarı doğru toplanıyor en iyisi ilk aylar tulum giydirmek.. evin ısını iyi ayarladıktan sonra lahana gibi kat kat yapmaya gerek yok minikleri
Günaydın canım, emzirme yastığı markadan dolayı mı iyi değil yoksa gereksiz mi? Bende kendim yapayım diyorum ama becerebilirsem. Biberon konusunda da büyük boyu mu cam alacaksın? Bayan bilinmeyen di galiba pişman olmuş aldığına ama sence büyükte mi cam olmalı ben BPA alacaktım dagünaydın güzel anneler, hepinize sağlıklı günlerrr
Dün kargom geldi, bebefox emzirme yastığı almıştım, berbat birşey, iade edicem sakın almayın,
Avent biberon minik cam olanına bayıldım, diğer 260 ml plastik, plastik olduğundan pek sevemedim açıkcası, bir tanede cam almayı planlıyorum.
Nuk emzik almıştım https://www.google.com.tr/search?q=...Nuk-Disney-Silikon-Emzik-6-18-Ay.aspx;500;500
damaklı silikon bir emzikmiş, buda çok hoşuma gitti ama ben damaksız alıcam bi tanede
onun haricinde satın aldığım cihcco gögus pedi, lansinoh g.kremi ve semabed pısık kremıde kullanıslı gorunuyorlar :)
bende yeni doğan için 2 tane yelek ördürdüm canım..emzirip gazını çıkardıktan sonra üzerine giydiririm diye düşündüm..
ama tulum kesinlikle en mantıklısı..
takımda aldım ama tulumumuz daha çok var
Benimde kv örücek bayılıyorum yelek giymelerine
Ya ilk zamanlar minik oldukları için gaz çıkartırken bi de yeleği düzeltmeye uğraşıyosun zor oluyor tulumda hiç sağı solu açılmıyor..
Ben bir gece hastanede yatmıştım, doğumhane servisindeyeni doğan bebekler direk bebek odasına geliyordu, benim odamın yanına. İç zıbın giydiriyorlar, üzerine de ikili takım, ayağına çorap bu kadar. Evde üzerine belki yelek giydirebiliriz. Hemşirelere üşümez mi dedim, siz anneler çok evhamlı oluyorsunuz ama üşümez merak etme dedi. Zaten ben kat kat giydirme düşüncesinde değilim, annemde bizi kat kat büyütmemiş, o yüzden kolay kolay hasta olmayız.Bağışıklığımız kuvvetlidir. Kar yağar, kısa kollu balkona çıkarım ben, evde hayatta yaz kış fark etmez asla uzun kollu giymem. O yüzden sağlam bünyeli, her esintiden nem kapacak bir çocuk olsun istemiyorum, ne fazla ne eksik normal derece de giydirmek yeterli sanırım. Evde iç zıbın yerine çıt çıtı badi kullanılır, onun dışında tulum yada iki takımlar bol bol kullanılacak gibi. Ancak hastane de hemşireler asla çıt çıtlı badi istemiyor, illa ki iç zıbın bilgin olsun.
Ya biz illaki iç zıbın istemiyoduk çıtçıtlı da göbeğe bi zarar vermiyor ki.. valla ne kıyafet çıkarsa giydiyoduk biz fark etmez
Yelek ilk aylar kullanışlı olmuyor gaz çıkarmak için sık sık kucakta olduklarından yukarı doğru toplanıyor en iyisi ilk aylar tulum giydirmek.. evin ısını iyi ayarladıktan sonra lahana gibi kat kat yapmaya gerek yok minikleri
Hamilelikte kullanılabilen antibiyotiklerden verirler canım, hem zaten kullandığımız onca vitaminden sonra zarardan çok yararı olur. Enfeksiyon daha büyük düşman çünkü bebeklerimiz içinTeşekkürler canım. yarın da kültür yaptırcam. kuvvetle muhtemel çıkacak. alııştım çünkü artık.... ilaçlar bebeğime zarar vermiyordur inşallah...
ne bilim canım ya tek tulumda sanki üşür gibi geliyor bana..
üzerine ben yelek giydiririm gazını çıkardıktan sonra..
Annelik işte biz ne yapsak üşür gibi geliyor zaten.. giydir tabi canım işin bitince ama gazı çıkartırken uyumuşsa bide yelek giyerken uyanırsa aranız bozulmasın
Valla hastane de öyle söyleyince hemşireler bende söylemek istedim, "ufacık bebeklere böyle acayip acayip şeyler alıyorlar, yazık" falan dediklerini duydum daValla o kadar kıyafet aldım hepsini giydiricem ben, tulum, 2'li takım falan ne bulursam giysin, o kussun ben değiştireyim
İç zıbın dediğimiz şey sadece üst oluyor değil mi? bu durumda altında tek kat giysi oluyor az değil mi bu? bebek büyütenler de ısrarla çıtçıtlı boydan body diyor.. offf kafam karıştı iyice.
sana kesinlikle katılıyorum giydirme konusunda, sanırım cocugun kendisi de belirliyor bunu. inş dediğini becerebiliriz evham perisine kapılmayıp :)
yok canım bozulmaz yavaştan çıkarırım ben onu birşey olmaz..
bende böyle battaniyeye sıkı sıkı sararlar ya ona sinir oluyorumm..
o yüzden yelek giyidiririm
Giydir tabi insan heves ediyor çokta tatlı oluyorlar yabenim için çıtçıtlı iç zıbın farketmez giydiririm hastane de tek hoşlanmadığım kıyafeti kutusuyla getirenlerdi hiç açmamış yıkamamış ne saçma bişey .. hastanede ki yedek kıyafetlerimizden giydirirdik yıkayıp getirin derdik
bana da kv yapacak çok yakışıyor yelek daha bi şirin oluyorlar dimi
Hamilelikte kullanılabilen antibiyotiklerden verirler canım, hem zaten kullandığımız onca vitaminden sonra zarardan çok yararı olur. Enfeksiyon daha büyük düşman çünkü bebeklerimiz için
Yok artık, ya insan yıkayıp ütülemez mi ? Bebek giyecek onu, hemde ilk kıyafeti olacak, tenine değen ilk şey, insan düşünür azcık. İşte benim annem hep şey der "anne var annecik var" diye:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?