Ben alırken araştırmıştım baya
1-kesinlikle bebeğin ayına uygun olmalı, kalkanı küçük kalkan üzerinde delikleri çok olmalı. Bu hava delikleri ; Bebekler emzik kullandıklarında, salyaları ile ağız çevrelerini ıslatabilirler. Bu ıslaklık uzun sürecek olursa bebeğinizin nazik cildini tahriş edebilir. Hava delikleri bunu engelliyor.
2-Kauçukta silikonda doğal malzeme ancak silikon daha kolay steril ediliyor. Ve daha dayanıklı
3-ortodontik emzik almak faydalı, damaklı emzik damak yapısını bozabiliyor.
4-2 yaş civarı emzik bırakılmış olmalı
Sonuç olarak avent free flow emziklerini tercih ettim.
Eki Görüntüle 1209219
günaydın güzel anneler, hepinize sağlıklı günlerrr
Dün kargom geldi, bebefox emzirme yastığı almıştım, berbat birşey, iade edicem sakın almayın,
Avent biberon minik cam olanına bayıldım, diğer 260 ml plastik, plastik olduğundan pek sevemedim açıkcası, bir tanede cam almayı planlıyorum.
Nuk emzik almıştım https://www.google.com.tr/search?q=...Nuk-Disney-Silikon-Emzik-6-18-Ay.aspx;500;500
damaklı silikon bir emzikmiş, buda çok hoşuma gitti ama ben damaksız alıcam bi tanede
onun haricinde satın aldığım cihcco gögus pedi, lansinoh g.kremi ve semabed pısık kremıde kullanıslı gorunuyorlar :)
Günaydın canım, emzirme yastığı markadan dolayı mı iyi değil yoksa gereksiz mi? Bende kendim yapayım diyorum ama becerebilirsem. Biberon konusunda da büyük boyu mu cam alacaksın? Bayan bilinmeyen di galiba pişman olmuş aldığına ama sence büyükte mi cam olmalı ben BPA alacaktım da
Canım ben hep cam biberon kullandım, çevremde soranlarada hep tavsiye etmişimdir. Öyle ağır falan değil, ayrıca zaten biberonu bebek değil sen tutuyorsun, Bebeğin eline biberonu verip kendisinin tutacağı dönemler genelde 1 yaş civarıdır. 7-8 aydan sonra kavramaya başlar bırakırsan gayet rahat tutar biberonu,ama o kadar küçük çocuğa zaten biberonu verip başından ayrılamazsın, sen her daim yanında olacaksın, şimdiye kadar da hiç suratına biberon düşen çocuk görmedim ve duymadım :)
Ben plastik biberon için ne kadar sağlıklı vs. deseler bile güven duymuyorum.Benim için Cam sağlıktır. Her annenin kendi tercihidir tabi. Ben biberonları sürekli kaynatarak kullandım. Cam biberonu dakikalarca sıcak suda foşur foşur kaynat ilk günkü gibi kullanırsın, Plastik biberonda zamanla matlaşma oluyor,Zaten plastik biberonu belli bir ısının üzerinde streil edemiyorsun. Kaynatmaya uygun değil Sterilize etmek için ayrı bir makine almak gerekiyor onlarda ayrı maliyet tabiki.
Ama tabiki hala geç kalmış sayılmazsın aldığın yere götürüp plastik olanları ile değiştirebilirsin.
Kız o ne biçim laf öyle, Allah zamanında sağlıkla doğumlar nasip etsin hepimize de; aslında kritik dönemleri atlattık sayılır. Daha dün yazdım 906 gr bebek dünyaya gelmiş, ve kalp ameliyatı olmuş. Düşün yani. Sakın aklına öyle kötü şeyler getirme
Ya ben 120ml'lik olanı da 240 ml'lik olanı da cam aldım avent'in. Neredeyse pişman olacaktım, yok çok ağır, yok bebek tutamaz yüzüne düşer. Yok yani biz kardeşimi de cam biberon ile büyüttük. Kardeşimle aramda 9 yaş fark olduğu için gayet net hatırlıyorum. Annem kaynatırdı biberonları, plastikleri kaynatma şansın yok ve belli bir süre sonra değiştirmek gerekiyormuş. Neyse iyi ki cam almışım diye memnun kalmaya devam edebilirim. Teşekkürler.
Bu plastik olan işte valla bilmiyorum ki benim mantığıma bu yattı aldım işte.. içime sinmez diyosan cam kalsın senin
Ben nuk kauçuk emzik aldım. 1 tanede avent silikon almak istiyorum. Her bebeğin emzik seçimi farklıymış. Her ikiside bulunsun istiyorum. Bunların hepsi ikili pakette mi acaba, tekli olanları var mı?
[/B]
Bende tam pisman oluyordum ki, imdadima yetiştiler, camda kararliyim artik,kesinlikle degstirmicemm..
Camda karar kildim canim, yorumlara bakarak . Tesekkurler :)
Canım ben hep cam biberon kullandım, çevremde soranlarada hep tavsiye etmişimdir. Öyle ağır falan değil, ayrıca zaten biberonu bebek değil sen tutuyorsun, Bebeğin eline biberonu verip kendisinin tutacağı dönemler genelde 1 yaş civarıdır. 7-8 aydan sonra kavramaya başlar bırakırsan gayet rahat tutar biberonu,ama o kadar küçük çocuğa zaten biberonu verip başından ayrılamazsın, sen her daim yanında olacaksın, şimdiye kadar da hiç suratına biberon düşen çocuk görmedim ve duymadım :)
Ben plastik biberon için ne kadar sağlıklı vs. deseler bile güven duymuyorum.Benim için Cam sağlıktır. Her annenin kendi tercihidir tabi. Ben biberonları sürekli kaynatarak kullandım. Cam biberonu dakikalarca sıcak suda foşur foşur kaynat ilk günkü gibi kullanırsın, Plastik biberonda zamanla matlaşma oluyor,Zaten plastik biberonu belli bir ısının üzerinde streil edemiyorsun. Kaynatmaya uygun değil Sterilize etmek için ayrı bir makine almak gerekiyor onlarda ayrı maliyet tabiki.
Ama tabiki hala geç kalmış sayılmazsın aldığın yere götürüp plastik olanları ile değiştirebilirsin.
ıyı yapmıssın :) nuk emzıklerı bnm hosuma gıdıyor bebegın gıder mı bılmemBen nuk kauçuk emzik aldım. 1 tanede avent silikon almak istiyorum. Her bebeğin emzik seçimi farklıymış. Her ikiside bulunsun istiyorum. Bunların hepsi ikili pakette mi acaba, tekli olanları var mı?
[/B]
Ben 6 aylıktan itibaren annemin zoru ile kendi biberonumu tutup beslenip sonra yana atıp uykuya dalıyomuşum. Hatta elimle kavrayamadığım için annem biberonun altına yastık koyup, beni yan yatırıp ağzıma tıkıyomuş biberonubende bitince tık diye vuruyomuşum. Mecburi sebeplerle beni uyutup evden çıkmak zorunda kalırmış, çok sakin bebekmişim bende zorlamamışım annemi. Gül gibi geçinip gitmişiz büyüyene kadar :) Birçok şahit benim hala yaşıyo olmama şaşkın, biberonla bırakılan çocuk nasıl yaşar diyolar :)
Merhaba bayanlar bende bugün sekerimi olcurdum memleketteydim kendi doktoruma gitmedim 75 mg lik yaptı doktor açlık 90 1. Saat 141 2.saat 114 çıktı sıkıntı yokmus çok sevindim bebek de iyiydi 900 gram olmus
normal canım her bünye farklı..
24 ten sonra her gün hissetmek gerekiyormuş...
Valla benimde yeğenim 4 aydan beri kendi eliyle tutmak istiyor biberonu güzel kavrıyor.. biberon cam olsun uçları silikon emzik silikon kaynatılmayacak sanki neysee biberon olayına artık girmiyorum ben
Sen şu bebek arabasını hangi siteden aldın travel sistemdi dimi.. ya haftasonu arkadaşa gittim bebişi puseti yatırmış göz hizasında tutuyor yoksa durmuyor onları görmeyince.. içinde rahat uyuyor hemde
ıyı yapmıssın :) nuk emzıklerı bnm hosuma gıdıyor bebegın gıder mı bılmem
aventın teklısını az once ecznede gordum ılac almaya gırdıgımde
30 liraydı
Ben 6 aylıktan itibaren annemin zoru ile kendi biberonumu tutup beslenip sonra yana atıp uykuya dalıyomuşum. Hatta elimle kavrayamadığım için annem biberonun altına yastık koyup, beni yan yatırıp ağzıma tıkıyomuş biberonubende bitince tık diye vuruyomuşum. Mecburi sebeplerle beni uyutup evden çıkmak zorunda kalırmış, çok sakin bebekmişim bende zorlamamışım annemi. Gül gibi geçinip gitmişiz büyüyene kadar :) Birçok şahit benim hala yaşıyo olmama şaşkın, biberonla bırakılan çocuk nasıl yaşar diyolar :)
ya kızlar lohusa gecelikleri ne kadar pahalı yaaa..internettende bulamadım offf
ya kızlar lohusa gecelikleri ne kadar pahalı yaaa..internettende bulamadım offf
Ayyy güldürdün beni yinee canımcım..
Hakikaten iyi cesaret etmiş annen, yahu tek sorun tutmakta değil ki, süt genzine kaçar,gaz atamak isterken tıkanır kalır bebek Allah korusun.
Ama tüm arkadaşlara diyeceğim, her annenin bebeği için seçimi kendine özeldir. Kimi cam kullanır kimi plastik. Kimi bebeğini kat kat giydirir, kimi giydirmez. Kimi çok pimpiriklidir, kimi rahat. Sonuçta her çocuğun huyu gelişimi istekleri ve alışkanlıkları da farklı olacak.
Ben kendi adıma kendi deneyimim ve seçimlerimle ilgili yorumlar yapıyorum. Amaç sadece fikir vermek, bana uyan A kişisine uyar ama B kişisini hiç memnun etmez,herşey görecelidir. En iyisi yorumlardan sadece fikir edinelim.
ben 50 tl ye havuzlu handan aldım önden düğmeli üst alt takım bide sabahlığı var mavi renkli çok güzel
ben 50 tl ye havuzlu handan aldım önden düğmeli üst alt takım bide sabahlığı var mavi renkli çok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?