2014 Kasım Anneleri

Bilmiyorumki sorun ne..çok üzerime geldi..kendimi çok kötü hissediyorum...
düzelir canım hem sen suanda zaten hassassın eminim halledilmicek bir sey değildir..sen suanda sadece sakinleş bir seyler ic ayaklarını uzat zihnini dinlendir annenle eminim düzelirsiniz

Doğum Hizmetleri
Doğum Öncesi Bilgilendirme
Hastanemizde; anne-baba adaylarının yaşadığı doğum stresini azaltmak ve doğuma psikolojik ve fiziksel olarak hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Doğum Öncesi Bilgilendirme hizmeti verilmektedir. Konunun uzmanları tarafından verilen bu hizmet kapsamında anne-baba adaylarına, doğum çantasında neler olması gerektiğinden doğuma günler kala ne gibi hazırlıklar yapılması gerektiğine kadar ihtiyaçları olan her konuda faydalı bilgiler verilmektedir.
Bebek Odası Süsleme
Hastanemizde; 9 ay boyunca heyecanla beklenen bebeklerin o en güzel “ilk doğum günlerine” özel Oda Süsleme hizmeti verilmektedir. Hem bebek hem de ziyaretçiler için renkli bir karşılama yapabilmeye imkan veren, kız ve erkek bebekler için farklı konseptlerle hazırlanan Oda Süsleme hizmetinden dileyen tüm hastalarımız faydalanabilmektedir.
Özel Fotoğraf Çekimi
Hastanemizde; yeni doğan bebeklerin hayatlarının ilk gününde yaşanan heyecanı yıllar sonra da hatırlanabilir kılmak amacıyla Doğuma Özel Fotoğraf Çekimi hizmetleri sunulmaktadır. Anlaşmalı olduğumuz profesyonel Doğum Fotoğrafçıları tarafından gerçekleştirilen günlük ve saatlik fotoğraf çekimi hizmetlerinden dileyen tüm hastalarımız faydalanabilmektedir.
İkram ve Hediyeler
Hastanemizde; doğum sonrasında anne, bebek ve ziyaretçilerine özel olarak kendi yemekhanemizin hijyenik şartlarında özenle hazırlanan Loğusa Şerbeti ikram edilmektedir. Ayrıca ailelere ve yeni doğan bebeklerine özel hediyeler sunularak hastanemizden sağlık ve mutlulukla ayrılmaları amaçlanmaktadır. Gittiğim hastanenin sitesini kurcalarken buldum bunu hastane hizmetlerinde yazıyordu birde telefon numarası vermisler en altta bu numaradan da ulsıp detaylı bilgi alınabilir diyordu ekstra ücret alıyorlar mı acaba bunlar için gittiğim de sorayım bazı hastanelerin kuaförü de varmıs doğum sonrası odaya gelip makyaj,saç falan yapıyorlarmıs öyle paketleri oluyormus hastanelerin

İnşallah canım, ne zaman hayırlıysa sizin için Allah o zaman nasip eder inşallah. Valla açıkçası ben doğum kontrol hapı kullandığım için bıraktığım gibi kalamam falan sandım. Şu saçma safsatalar yüzünden aklımı saçma şeylerle doldurdum alayacağın. 7 haftalıkken öğrendim bebeğimi, düşün o zamana kadar temizlik ev işi, her hafta sonu cam sildim falan. Sdet gecikmemi hep doğum kontrol hapını bırakmama yordum çünkü. Meğer işler öyle değilmiş, eğer herhangi bir rahatsızlığın yoksa doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra daha çabuk hamile kalınıyormuş. Allah kısa zamanda nasip etti bize de, inşallah sizinde herşey gönlünüze göre olur.

Sen de 1 haftayı dolu dolu geçirmişsin, ben izne çıkarken zaten müfettiş vardı inşallah gitmişlerdir Ben alışveriş işini bitirdim sayılır. Yatağını, dolabını, bakım ürünlerini vs hallettim. Sadece yorgan-yastık ve ev tipi ana kucağı kaldı alacağım. Tabi bir de hastane süsleme ve hediyelikler var. Hepsini beğendim aslında, sadece sipariş işlemi kaldı. AA bir de bebek arabası, gerçi onu doğumdan sonra almayı düşünüyorum. Eşimin aracı hariç benim kendime ait aracım var, o yüzden zaten havalar düzelene kadar sanırım gideceğimiz yere araba ile gider geliriz. iyi bir araba koltuğu şart tabi bu aradaAma bilemiyorum tabi, güzel havalarda yürüyüşte yapmak isteyebiliriz. Malum artık Bursa'da kışın bile havalar öyle çok soğuk değil. Ben 21 Aralık'ta evlendim hava günlük güneşlikti botanik parkta fotoğraf çekimi yapmıştık.Bakalım artık, bebek arabası en sona kaldı.

Bilmiyorumki sorun ne..çok üzerime geldi..kendimi çok kötü hissediyorum...

Çok üzüldüm. Azıcık sakinleşmeye çalışsan?
Hamilelikte hormon çorbasına dönüyoruz, daha hassas, daha alıngan, daha melankolik olmak normal, bende de var. Yalnız değilsin. Kendini çok yıpratmamaya çalış ama yine de. Bunun geçici bir duygu olduğunu düşünürsen belki işine yarar??

Sakin olmaya çalıs canım ya insan geriliyor hamilelikte bir dönem çok gergindim ben herseye küsüp alınıyordum bağırıyordum ama geçti annem yanımda olmadığı için esime patladığım zamanlar çokkk oldu sabırlıymıs adamcaz ki alttan aldı hep saolsun üsteliyorlarmıs gibi geliyor insana ama öyle olmadığını sonradan sakinlesince anlıyorsun zarar verme kendine de bebislerine de dus al uzan imkan varsa canım

Sakin olmaya çalıs canım ya insan geriliyor hamilelikte bir dönem çok gergindim ben herseye küsüp alınıyordum bağırıyordum ama geçti annem yanımda olmadığı için esime patladığım zamanlar çokkk oldu sabırlıymıs adamcaz ki alttan aldı hep saolsun üsteliyorlarmıs gibi geliyor insana ama öyle olmadığını sonradan sakinlesince anlıyorsun zarar verme kendine de bebislerine de dus al uzan imkan varsa canım

canm hayırdır ne oldu neden böyle kotusun lütfennn bebişini düşün sakinleş annesi kötü birsey yoktu insallah

yok canım aksine annem daha bir anlayışlı oldu..
neden böle oldunuzki annenle..
sorunn ne?

düzelir canım hem sen suanda zaten hassassın eminim halledilmicek bir sey değildir..sen suanda sadece sakinleş bir seyler ic ayaklarını uzat zihnini dinlendir annenle eminim düzelirsiniz

benim küsüp alındığım bir şey yokki hep etrafımdakiler küsüp alınıyor sanki hamile ben değilim onlar..
canımın çektiği şeyi bile söylemeye çekiniyorum ben uğraştırıcam annemi diye...
bugün doğum valizimi hazırlıycaktık sözde..sabah çok basit birşeyden tartıştık..ne bencilliğim kaldı ne bişeyim..
annemden başka dertleştiğim konuştuğum kimse yok bir arkadaşım bile..sanırım artık annemde yok..ağır şeyler söyledi..
bize güvenipte yapmadın sonuçta bebekleri gibi bişeyler söyledi..
aç açık kalmazlar bakarsın falan dedi..sonra da gitti..
sanırım artık tek başımayım..

Zeynepcim lütfen biraz sakinlestir kendini iki tane melek tasiyosun sen bide yavrularini uzme.. Benim de annemle konusmalarim genelde anlayamasam da gergin olur ben gebelikte cok sık gorusmuyorum evim de kafami dinliyorum gergin ortamlardan uzak duruyorum sana da tavsiyem bu olabilir.. Riskli gebeliginden dolayi yanında sık sık kalma durumu varsa çok dialoga girmeyin kendine başka uğraşlar bulup ayrı bir odada zaman geçirebilirsin..

canım benim olur mu oyle sey cogumuz anneelermizle bazen cok ciddi tartışmalar yasıyoruz..sen canının bir parcasıssın belliki her ikinizinde biraz sinirleri yıpranmış ama geçer..inan bana oyle birsey dediyse bile bu gece gözüne uyku girmez ikinizde biraz dinlenin sonra hicc bir sorun olmamış gibi devam edersiniz..hemm anneler kızlarına kıyamam kızlarıda anneleri olmadan yapamaz dimi zey lütfen içini rahat tut lütfen

aynı şehirdemisiniz??
annemler benim olduğum şehire geldiler tek sebep ben değilim ama bende bir sebebim tabiki..
bugün de hata ettik gelmekle falan dedi..
off bilmiyorum çok canım sıkıldı..

Sakin ol öncelikle, bazen anneler ve kızları böyle olabiliyor. Bizde arada atışıyoruz, sanki hamile olan ben değilim de oymuş gibi naz yapıyor bana. Herkese "torun gelse de sevsek, dedesi hevesle bekliyor, öyle bakıcaz böyle bakıcaz" diyormuş. Bana gelince "hiç bakamam, kayınvaliden baksın" diyor. Yok yani anlamak zor, bazende bakıyorum ohoo bambaşka olmuş. İlgi alaka o biçim. Belki onun da o anlık bir sinirine gelmiştir. Bak sende anne olacaksın, böyle bir durumda kızını yalnız bırakır mısın? Annelik duygusu ağır basar sen merak etme. Sende biraz dinlen, sakinleş.

sağol canım rahatlatmaya çalıştığın için ama annem bişey dedi mi geri adım atmaz..bizde işler biraz farklı oğlanlar daha kıymetli malesef..benle dertleşiceğine onla dertleşir..

sakinim canım sadece çok üzüldüm neden böyle oldu bilmiyorum...söylediği laftan geri adım atmaz benim annem..tanıyorum yani..şu anda doğumuma bile geliceğini sanmıyorum ilk defa bu kadar kötü tartıştık..ve beni bu halde bırakıp gitti..

aynı şehirdemisiniz??
annemler benim olduğum şehire geldiler tek sebep ben değilim ama bende bir sebebim tabiki..
bugün de hata ettik gelmekle falan dedi..
off bilmiyorum çok canım sıkıldı..
aynı benim annemin tarzı konuşmaları senin annenin de.. biz aynı sitede oturuyoruz bazen yemeğe çağırıyolar o zaman gidip yemek yiyip dönüyorum başka hiç gitmiyorum arayıp sormaz hiç nasılsın var mı bi sıkıntın falan var mı diye kafası hep meşgul yeğenime bakıyor aklı hep onda daha bana çöp almış değil bebek için takmıyorum artık evimde sakin sakin oturuyorum sen de takma lütfen bebeğini düşün.. büyüğüz diye lafı söyleyip gidiyolar sonra biz krize giriyoruz olan bize bebeklerimize oluyor..

Canım annem de dahil birçok kişi ile aram bozuldu.
Hepsi tarafından şımarık olmakla suçlanıyorum. Bunu belki isteyerek söylemiyorlar ama yine de yaralanıyorum.
Annem en son şu çocuğu hayırlısıyla bir doğur başka bir şey istemiyorum, ne bu stres anlamadım dedi. Ben elimden geldiğince sakin ve anlayışlı olmaya çalışıyorum ama sonuçta hamileyim ve kontrol edemediğim davranışlarım,duygularım var.
Bunu anlayışla karşılaması gereken insanların 7 kat yabancı değil de ailem ve çevremdeki sevdiklerim olmasını istiyorum ama olmuyor.
Tabi tartışmalardan sonra hemen barışıyoruz,anne sonuçta kıyamıyor ama insan böyle gereksiz tartışmayı yaşadığı için bir daha ve bir daha üzülüyor mu üzülüyor, önemli olan bu!
En son annemlerden evime giderken hüngür hüngür ağladığımı hatırlıyorum. Aslında annemin bir suçu yok, ben sinirli bir insan oldum ama ondan sadece anlayış bekledim.
Neyseki anneyle olan kısmı atlattım. Bu sefer de başka kişilerle problemim başladı.
Ama bunda benim hiçbir suçum yok.
Anlatsam burada hepiniz şok olursunuz.
Ama takmamaya çalışıyorum ve o insanlar yüzünden ağlayıp üzülünce onlar değil bebeğim etkileniyor.
Artık sadece onu düşünmeliyim.
Her şeyden , herkesten önce..
Kendimden bile.
Şu an ki psikolojini anlayabiliyorum, ne kadar iğrenç bir duygu olduğunu da...
Ağladıkça ağlayasın gelir.. Kelimeleri kendine hatırlatıp durursun..
Ama yapma!
İnan her şey düzeliyor.
Döktüğün her gözyaşının bebeklerine aktığını ve onları yaraladığını düşün..
İnsan ancak o zaman sakinleşebiliyor..

sağol canım rahatlatmaya çalıştığın için ama annem bişey dedi mi geri adım atmaz..bizde işler biraz farklı oğlanlar daha kıymetli malesef..benle dertleşiceğine onla dertleşir..

olsun canım benim senin yerini kimse tutmaz ki kızısın sen..eyim lütfen üzülmeee seninn güzel meleklerin varr üzme onlarıda annesi..hem olmadı sen konuşursun sakinleştikten bir müddet sonra düzeltirsin arayı..bak yarın bizim meleklerimiz geldiğinde biz adım atmasakta yavrularımız adım atsın isticez dimi zeyim

Canım ben varım sana tavsiyem fazla sıkma canını fazla ağlama ne olur yavrularını düşün sadece annemle değil bacılarım benimle konuşmuyor

canım annenin de hassas olduğu bir gündür ve birbirinizi yanlış anlamışsınızdır. Anne kız arasında olur bazen, gelir geçer yıpratma kendini.. Ne demek o öyle sanırım yalnızım artık fln... Anneler evlatlarına kıyamaz, haksız bile olsan siniri geçince gelecektir yine, üzme sen kendini.

ohhh ne güzel sen de halletmişsin herşeyi ya bir ben kaldım hiç bir şey almayan. Şimdiye kadar rahattım da, şimdi işin neresinden başlayacağım konusunda bir paniğe kapıldım
Ben bebek arabasını da araba koltuğunu da önceden alacağım inşallah. Olur canımız sıkılır kışın fln bir avm'ye girersek en azından arabayla gezdiririm. Ama havalar konusunda haklısın, artık iklimi değişti bursanın da. Biz de Kasım da nişanlanırken Botanikte fotoğraf çekimi yapmıştık Gayet de sıcaktı hava

Canım ben varım sana tavsiyem fazla sıkma canını fazla ağlama ne olur yavrularını düşün sadece annemle değil bacılarım benimle konuşmuyor

kendimi bildim bileli ilk kez bu kadar kötü tartıştık...
iki kere krize girdim bağırmamı durduramadım nasıl o hale geldim bilemiyorum..
annemde şok oldu..
zor sakinleştirdi..ama yine laflarını söyledi gitti..
bebeklerimi düşündüğüm için daha da kötü oldum onlara bişey olucak diye..
anlamıyorum kardeşimle konuşurken aman alınmasın diye her lafını özenle seçiyo ama bana ağzına geleni söylüyo..
gidip kardeşime beni şikayet etmiş geldiklerinden beri kaç kere..kardeşimde anlattı bana annemi üzme niye böyle böyle dedin diye tavır aldı..
yani ben elim sanki de beni kardeşime şikayet ediyo..bilmiyorum neden böyle olduk..böyle değildik ki biz..ya da ben mi yanıldım..
neyse kızlar kusura bakmayın burayı bdv topiğine döndürdüm..
bi kaç gün ortalarda olmazsam merak etmeyin..kafamı dinlemem gerek..kocama annemin neden kalkıp gittiğini açıklayacak bir sebep bulmam gerek falan filan..akşam birlikte yemek yicektik..
zaten çok arada kaldım..
off....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…