ayy sorma bu gece banada bir zor geçtiki..
berbat bir gece geçirdimm yaa...
canımm korkma bunlar olası şeylermiş ama devam ederse kesin doktoruna görün..
biz normal desekte bazı şetyler anomal olabiliyor..
bende gece hiç uyumadım ve bugün berbatımmm..
yanımdaki arkadaş izinli olmasa eve giderdim yaniii
canım 30 derece kısa bir programda yıka birşey olmaz..
canım çok geçmiş olsun..
mantardan sumu gelirmiş yaaailk defa duydum..
senin yerinde olsam bende çok korkardım..
neyseki korkulan olmamış..
bizi bilgilendirdiğin için çok saol şekerim..
birde o toplanmalar kasılmada olabilirmiymiş...ayyy hep tedirdin olucaz artık desenize..
ilk 3 ay düşermi tedirginliği, sonraki 3 ay ayrınıtılı usg tedirginliği şimdide erken doğumm..hamilelik çok stresli bir süreççç
valla sorma isyan yaaa ben de şok geçirdimmantar deyince mantar mı!!! diye içimden öyle bi tepki verdim ki anlatamam. nasıl bi suysa... o kasılma olayını da es geçmemek lazım, muhtemelen bebek toplanması da olabilir ama bu şekilde sık sık olursa uyanık olmak lazım demek ki.
sen niye berbat geçirdin?
yaa neler oluo bize yaa, 3. trimester böyle mi olacak acaba..
herkese günaydın gözlerim kapanıyor adeta ama ayaktayım 5 ile 7 arası oturur vaziyette düşe kalka uyumuşum biraz iyiki dalmışım artık çıldırmak üzereydim kaç geceden beri uykum var ama ya oram buram batıyor ya da afakanlar basıyor hop dikiliveriyorum nasıl bişeydir anlamadım gitti
çok geçmiş olsun bişey olmaz deyip geçmemek lazım işte arada da kendimizi dinlemeliyiz şükür ki bişeyin yok üst satırları okurken bian doğuma alınacaksın sandım valla kalbim hop etti Allah yaşatmasın bidaha bol bol dinlen yorma kendini..kızlar günaydın tekrar.. akşam yaşadığım kötü saatlerden sonra size de yazayım istedim. çok stresli bol ağlamalı bir akşam oldu bana
evde oturmuş tv izlerken birden öksürme geldi ve öksürmeye başladım. ve öksürmeyle beraber birden su boşaldı benden. ama bildiğiniz su, çamaşırım sortum falan ıslandı hem de her öksürükte. ilk başta dedim kaçırdım herhalde anlayamadım çünkü ne olduğunu ama kaçırma olamayacak kadar çoktu su. aktı yani bildiğiniz, ne koku, ne renk, su gibi. veee tahmin edeceğiniz gibi ben doğum yapıyorum, plesantam yırtıldı falan sandım, paniğimi düşünün. eşim de evde yok. nasıl hazırlandım nasıl dışarı attım kendimi ve taksi buldum hatırlamıyorum. deli gibi bir yolculuktan sonra doktora ulaştım, eşim de oraya gelmişti. ağlaya ağlaya girdim doktora. sağlam bir muayeneden sonra (sağlam kurcaladı valla) bana dedi ki mantar!!! rahimde açılma yok, plesantada yırtılma yok, su miktarı iyi... tabi ben şok, mantarla bu kadar sıvının gelmesi ne alaka oldum. ve normalde ne akıntım ne kaşıntım var.. demem o ki başınıza gelirse sakın korkmayın.
bunun dışında karnımda toplanmalar yaşıyorum. birden top gibi semsert oluyor, çok can acımıyor ama taş gibi oluyor. hissediyorsunuz yani kasılmayı. geçen gece saatte 5-6 defa olmuştu. doktora anlattım adam biraz tedirgin oldubir iğne yazdı ciğer geliştirici. eğer bir daha bu sıklıkla olursa hemen onu arıcam ve belki iğneyi yaptırıcaz NST'ye bağlıcaz seni dedi. ama bunlar erken doğum belirtisiymiş. kısaca bu tarz şeyleriniz olursa dakika alan tutun.
sabah sabah moral bozucu şeyler yazdım kusura bakmayın ama aklınızda bulunsun..
kızlar günaydın tekrar.. akşam yaşadığım kötü saatlerden sonra size de yazayım istedim. çok stresli bol ağlamalı bir akşam oldu bana
evde oturmuş tv izlerken birden öksürme geldi ve öksürmeye başladım. ve öksürmeyle beraber birden su boşaldı benden. ama bildiğiniz su, çamaşırım sortum falan ıslandı hem de her öksürükte. ilk başta dedim kaçırdım herhalde anlayamadım çünkü ne olduğunu ama kaçırma olamayacak kadar çoktu su. aktı yani bildiğiniz, ne koku, ne renk, su gibi. veee tahmin edeceğiniz gibi ben doğum yapıyorum, plesantam yırtıldı falan sandım, paniğimi düşünün. eşim de evde yok. nasıl hazırlandım nasıl dışarı attım kendimi ve taksi buldum hatırlamıyorum. deli gibi bir yolculuktan sonra doktora ulaştım, eşim de oraya gelmişti. ağlaya ağlaya girdim doktora. sağlam bir muayeneden sonra (sağlam kurcaladı valla) bana dedi ki mantar!!! rahimde açılma yok, plesantada yırtılma yok, su miktarı iyi... tabi ben şok, mantarla bu kadar sıvının gelmesi ne alaka oldum. ve normalde ne akıntım ne kaşıntım var.. demem o ki başınıza gelirse sakın korkmayın.
bunun dışında karnımda toplanmalar yaşıyorum. birden top gibi semsert oluyor, çok can acımıyor ama taş gibi oluyor. hissediyorsunuz yani kasılmayı. geçen gece saatte 5-6 defa olmuştu. doktora anlattım adam biraz tedirgin oldubir iğne yazdı ciğer geliştirici. eğer bir daha bu sıklıkla olursa hemen onu arıcam ve belki iğneyi yaptırıcaz NST'ye bağlıcaz seni dedi. ama bunlar erken doğum belirtisiymiş. kısaca bu tarz şeyleriniz olursa dakika alan tutun.
Kızlar günaydın!
Dün akşam alışverişe gitmiştik, orada bir başladı sancım yatana kadar devam etti. Hala da yan tarafıma döndükçe batıyor.
Biz normal normal diyoruz ama bebeğin bi anda bi yerde toplanması(canımı acıtacak kadar) ne kdr normal bilmiyorum. Aranızda bunu doktoruna soran var mı?
Biliyorum sonuçta artık doğuma yaklaşıyoruz ama en çok korktuğum şeylerden bir tanesi de bebeğimin zamanından önce gelmesi.
Aşırı uykusuzum ve mutsuzum.
Evde bir ton iş var. Akşama kursum var. Kahvaltı hazırlamaktan bıktım.
Üffffff. Hadi yatıyorum ben tekrar.
Öptüm sizi.
ellerimde ayaklarımda uyuşma oluyor canım yaa..
birde karnımdan yatamıyorum sağa dönsem rahat değilim sola dönsem değilim..
uyuyamıyorum..
sıcakta nefes aldırmıyor..
offff
al bir tane dahaa...bende 3-5 ayaktaydımmm
Çok geçmiş olsun. Okurken bile yüreğim ağzıma geldi, senin yaşadığın korkuyu tahmin edebiliyorum, aklını kaçıracak gibi olur insan herhaldeÇok çok geçmiş olsun, bi daha hiç olmasın, bebecikler vaktiyle, hayırlısıyla, sağlıkla gelsin inşallah.
kızlar hamile yastığı denediniz mi? ben cok faydasını gördüm eğer deneyebilme imkanınız varsa bi bakın bence. sonra emzirme yastığı gibi yardım eder belki..
kızlar hamile yastığı denediniz mi? ben cok faydasını gördüm eğer deneyebilme imkanınız varsa bi bakın bence. sonra emzirme yastığı gibi yardım eder belki..
yok canım denemedim ama zaten 3 yastıkla yatıyorum her tarafıma destek veriyorum..
onunla alakalı değil ellerim ayaklarım uyuşuyor bu daha şok rahatsız ediyor beni..
bu el ayak uyuşması niye olur acaba..
Geçmiş olsun canım..kızlar günaydın tekrar.. akşam yaşadığım kötü saatlerden sonra size de yazayım istedim. çok stresli bol ağlamalı bir akşam oldu bana
o da var tabiki de ben almayı düşündüm ama yastıkla rahatlayabileceğimi sanmıyorum içim daralıyor hop kalkıyorum psikolojik mi fiziksel mi çözemedim daha bir hafta sonra havalar eylülde daha bi az sıcak olunca bakalım onu bekliyor ve ümit ediyorum
doktorun ne diyor buna, sordun mu? herkesin vücudu değişik tepkiler veriyor ne enteresan
Geçmiş olsun canım..
Eğer toplanmayla beraber şiddetli bel kasık ağrın varsa ve sağa sola döndüğünde hiç bi şekilde hafiflemiyosa..büyük tuvaletin var hissi varsa o zaman sıkıntı..yoksa bebeğin tek başına toparlanması sorun değil..
canım geçen hafta kontrole gittiğimde yoktu böle birşey yeni oluştu..
haftaya başka bir doktora gideceğiz ona sorarım diyorum..
resmen ellerim ayaklarım karıncalanıyor uyuşuyor..
netten okudum magnezyum eksikliği diyor..ü
magnezyumda içiyorum ama eksikmi geliyor bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?