2014 Kasım Anneleri

yaprak sarma pişirip mi koyuyosun çiğden mi..

yaprak sarma pişirip mi koyuyosun çiğden mi..

Çiğ koyuyorum canım, pişirip koyduğunda daha sonra çıkartıp ısıtmak istediğinde, yada buzu çözülsün diye beklettiğinde hamurlaşıyor, lapa gibi oluyor. Çiğden koyuyorum, buzu çözülmeden de hemen tencereye dizip ateşe koyuyorum. O zaman yeni sarmışsın gibi oluyor.

benim buzlukta yerim az ya birazda o nedenle kurbanı bu sene bağış yapıcam hem dağıtmakla uğraşamam bu defa böyle olsun..

Aaa evet kurban konusu var hiç düşünmemiştim ben onu bağış temizi gerçekten

Benimde yapmam lazim börek falan..
Havalarin serinlemesini bekliyorum. Pisirip mi koyacaksiniz, aslnda pisirsek daha kolaylik olur.. pisirmekle ugrasmayiz, isitip koy önlerine.

tatlım ben küçük sigara böreği şeklinde sarıyorum pişirmeden dolaba kaldırıyorum
sonra çıkartıp buzlu haldeyken üzerine yumurta sarısı sürüp fırına 20 dk pişiyor

Ay şu dolaba atıyorsunuz ya kışlık vallahi özeniyorum. Ben evlendiğimden beri hiçbir şey koymuyorum. Sadece kv verdiği domates ve patlıcan közlemeleri var. Annem de mantı falan yapar. Niye bilmiyorum buzluktan çıkarılmış şeyleri sevemiyorum. Taze yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum.
Keki, böreği nasıl koyuyorsunuz mesela? Poşetleri vakumluyor musunuz? Nedir bunun usulü?

Bu arada çoklu alıntılamayı telefondan hala beceremediğim için yazamıyorum, sabahki mesajıma cvp verenlere çok teşekkür ederim.

Ayyy ben şu sayfa altında çıkan kadının göğüslerinde bıktım
her seferinde uygunsuz içerik diye yapıyorum bikaç sayfa ilerlediğinde tekrar çıkıyor görmek zorundamıyım ayol

Bunu ben denedim, pirinc asiri kiriliyor, bulgur gibi oluyor..

Bende genelde byle yapiyorum canim. Birde pisirip deniyecem. Cunku bi kac kez artan lahmacunu attm buzluga . Cikarip isittim harika oluyor.

Biz kestiğimiz kurbandan dolaba hiç koymayız. Eşimle babası gidip kestiriyor, evde biz poşetlere ayırıyoruz hemen dağıtıyoruz. İlk evlendiğimiz sene öğrencilere bağışlamıştık. 1 sene boyunca yurtta et sorunları olmasın diye.
Eşimin tarafı Adanalı olduğu için sadece bir seferlik kebaplık ayırdılar, misafirleri çağırıp yediler.
Zaten normalde de alıyoruz bari kurbanın bi amacı olsun.

az ayırıyorum bende gelene kavurma yapalım diye ama ben buzluktan çıkan eti yiyemiyorum çözülünce bi garip oluyorum..

Sagolsun k.validem ve annem bezelye , nohut, fasulye,börülce (acebek) , közlenmis biber, patlican , karni yarik falan hep hazirlarlar. Kisin hc eksik kalmaz dolabimda. Domates konserve yaparz, patlican oyar kuruturlar vs.
Ben börek atarim genelde..

Günaydın kızlarar ben doktordan geldim biliyosunuz foktor yoktu yerine geçici gelmiş adamı zorla göndermişler belli 5 karış surat hamileyim diye bi ton laf söyledi eşim zor tuttu valla kendini 17 ay diyosunn size 2,5 sene hamile kalmıcanız mı diye söylemiyozmuyuz diye söylendi durdubebişin kilısunu sordum sölemedi haftasını söyledim ya dedi intihap bulgusu yok dikişlerinde dedi neden şişti kızardı sertleşgi dedim cvp vermedi sinir oldum sonrada tansiyonumu ölçtü 13/8 çıktı tuzlu yeme dedi abee dangalak adam tansiyonum sinirden fırladıııı benim diyemedim tabi ama yaptığı ölçümde 30+4 çıktı kızım baş ölçümü olarak normalde 29+1 olmalı inşallah büyümüş gelişmiştir kızım

ben eşime 2015'e gün verdim
Bizimde plesantadan dolayı 3 aydır yasak doğuma 2 ay var lohusalıkta 2 aya yakın dersek eğer toplam 7 ay 2014'ü kapatırız
Canim maşallah ilk gun ki gibi olacak desene
Benim ki zaten iyice uzaklasti eve geldiginde sariliyoruz hosgeldin diyerekten o kadar baska hiiiic bisiy yok

Varya böyleleri şikayeti hakediyo kadın hamile işte doğumuna kalmış iki ay söylediği laflara bak

canımmm gitme bu adama çok gönülsüz asık suratlı ilgisiz biri inan ali buhuru mumla aratcak cinsten

Benimde yapmam lazim börek falan..
Havalarin serinlemesini bekliyorum. Pisirip mi koyacaksiniz, aslnda pisirsek daha kolaylik olur.. pisirmekle ugrasmayiz, isitip koy önlerine.

evet canım sigara böreği ve sarma hariç pişirip koyarım, keki, böreği, poğaçayı, sonra mikrodalgada ısıtırım, bazen hafta sonu kahvaltıları için de çok iyi oluyor, ya da 2-3 kişi misafir için onca iş yapmaktan kurtulmuş oluyorum

çok iyi yapıyorsun canım, afiyetle yersiniz inşallah, ben de anneme söyledim, onların toplu aldıkları yerler var, bu sene ben de daha çok istiyorum, ayarlayın diye, şimdiye kadar 2 kişiydik, şimdi annemi uzun süre göndermek istemiyorum, kv ler şehir dışında gelince 1 haftadan önce gitmezler, mutfağı daha dolu tutmak lazım

ellerine sağlık canım, fikir oldu yazdıkların, afiyetle yersiniz inşallah

ben de ısıtma yemekten çok hoşlanmam canım ama dondurucuda o dediğin rahatsız edici durum olmuyor ,önemli olan poşetin kokusu sinmesin, onun için de benim tedbirim hiçbir zaman sıcakken poşetlemiyorum, böreği, keki iyice soğuturum, sarmayı çiğden koyarım, kilitli buzdolabı poşeti işimi görüyor, domates, patlıcan gibi şeyleri kavanozla eski usul yaparım hala, mesela orta boy bostan patlıcanlardan aldım, kavanoza sığacak şekilde dilimleyip kızarttım, kavanoza üst üste dizdim, çıkarıp üzerine et ya da kıyma ekleyip yemek yapabileceğim hemen, kısacası sıcak şeyleri kavanoza koyuyorum ben , soğukları poşetle dondurucuya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…