2014 Kasım Anneleri

iğnenın koruma suresı 12 hafta sanırım yani 26 da bıtmıs oluo korumasıda ondan tedırgın oldum canım
Anladım canım biliyorum ama şuan kanaman falan yoksa gerek görmemiştir doktorun zaten Allah korusun en ufak kansman olursa vururlar hemen

Top gibi oluyor semsert

Canım Zeyy demişti. Tek başına sertlikten korkmayın diye. Bebeğin toplanmasının yanında,belinde,karnında şiddetli ağrı olursa kasılma olur demişti. Bunların hepsinin bir arada olması gerekiyormuş. Çok geçmiş olsun. İçini ferah tut Bebişlerimiz Allah'a emanet..

Bende taze sıkılmış portakal suyu içtim. İçtiğimden beri midem çok kötü, bebişte etkilendi sanırım. Dünkü gibi hareketli değil. Resmen portakal suyu midemi ekşitti..zaten hava çok sıcak, resmen nefes almakta güçlük çekiyorum, klima açık o da bi müddet sonra kötü yapıyo. Allah'ım yardımcımız olsun. Şöyle hepimizin içini ferahlatsın inşallah..

güzel anneler hastane çantasını hazırlayacağım bana bir liste verir misiniz gereksiz birşeyler koymak istemiyorum listeyi elime alıp bohça bohça hazırlayayım hemencecik
kimse cevap vermeyecek mi yoksa kimse hazırlamadı mı çanta daha

balıktan nefret ettim resmen hamilelik döneminde
eskiden hiç bir husumet yoktu aslında aramızda

Ben Allah kısmet ederse 32. Haftada hazırlamayı düşünüyorum canım. Burda hazırlayan 1-2 arkadaş vardı. Bir kaç sayfa önce bi arkadaş liste eklemişti.
canım birkaç sayfa önce derken bugün paylaşmıştır yani değil mi?

kimse cevap vermeyecek mi yoksa kimse hazırlamadı mı çanta daha
canım hastane çantası iicn dünde atmıştım bnde soyle bir liste var belki isini gorur lazım olmayan seyşer varsa üstünü çizer senin için uygun gördüklerini alırsın
ANNE İÇİN:
Kolay emzirme sağlayan gecelik + pijama takımı
Göğüs pedi
Göğüs ucu koruyucu kremi
Emzirme sütyeni en az 2 tane
Lohusa atlet + kilot
Kadın pedi orkid (uzun ve gece olanlar tercih edilmeli)
Kalın çoraplar
Terlik
Bir tane sabahlık
Kagıt havlu peçete
Islak mendil
Kirli çamaşır poşeti
(İstenirse )Havlu+ deodorant +tarak +şampuan + saç kremi + diş fırçası +diş macunu+ ufak bir ayna
Hastane çıkışı rahat giyilebilecek bir eşoftman takımı
BEBEK İÇİN:
:En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
Islak mendil (allerji testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
Zıbın (3 adet)
Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
Başlık (2 adet)
Patik (2 çift)
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
Bebek battaniyesi (1-2 adet)
Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
Bebek mendili (Bol miktarda)
Mama önlüğü (3-4 adet)
Kirli çamaşır torbası (1 adet)
BebeK şampuanı+bebe yağı +bebek yıkama süngeri+bebek kremi
Bebek için hastane cıkıs seti (giysisi)
Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir..
Pişik kremi
Pudra

teşekkürler canım hemen çıktısını alayım da elemeleri yapıp işe koyulayım
sen bebeğin çamaşırlarını yıkadın mı?

pudra kullanımını artık doktorlar önermiyorlar bebeklerin solunum yollarına ve ciğerlerine zarar verebiliyormuş... birde mama önlüğünün hastanede hiç bir anlamı yokki zaten ek gıdaya geçmeden mama önlüğüne gerek olmuyor küçücük bebekte... doğum öncesi kontrollerinizde hastanenize sorun bazı hastaneler bebekleri yıkıyor bazıları yıkamıyor o yüzden şampuan sünger krem yağ gibi ürünleri götürmeyede gerek yok

teşekkürler canım hemen çıktısını alayım da elemeleri yapıp işe koyulayım
sen bebeğin çamaşırlarını yıkadın mı?
şimdi onu düşünüyordum hatta bugun yıkıcaktım ama camasır sermişim daha onlar kurumamış artık bu hafta oturur etiketlerini keser yıkar ütülerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…