- 9 Nisan 2014
- 3.255
- 4.825
- 198
ben eklemistim ama baska arkadas ekledi mi bilemiyorum http://www.ztb.gov.tr/saglik-rehberi/gebelik-ve-gebelikte-rapor-ve-izin-haklariniz/107Hadi bakalım hangisi doğruGeçen gün burada birisi, doğum izni hakları falan diye birşey paylaşmıştı, bulamadım onu.
Evet kızlarrrr sizlere bir uzmanlık sorusuuuu, şimdi ben Allah kısmet ederse 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Buradan 5 hafta kara geçicem, ancak oldu ya, 40. hafta da değil de, 38. hafta da doğum yaptım diyelim. Arada ki o 2 hafta yanıp gidiyor mu? Doğum yaptığımız günü 40. hafta kabul edip geri kalan izinleri o günden mi başlatıyorlar?
Hadi bakalım hangisi doğruGeçen gün burada birisi, doğum izni hakları falan diye birşey paylaşmıştı, bulamadım onu.
ne izni o 6 ay dediğin ücretsiz mi?şu torba yasada izin 6 aya çıkacakmıydııı yaaa...keşke biraz daha uzatsalarrr
benim dr de bastan beri sen istesen de istemesen de 37 de gelir demisti. Simdi de 36 dio:canım şu an 30. haftadayım büyük ihtimalle de 36da sezeryan olucam yani 6 haftam gitmiş olucak 12 hafta kalıcak doğumdan sonraya...tabi eğer bebekler 36ya kadar durursa.. (ikizde toplam 18 hafta izin var)
şu anda tuvalete bile yardımla gidiyorum işe gittiğimi düşünemiyorum..karnımda toplamda
evet canım birde böyle düşünceli bebişlerimiz var şimdiden alıstırıolarki ilerde zorluk çekmeyelim uykusuz kalıncaBizler yattigumiz zmab dinlenmeye gecince onlar uyaniyo cnim biz ayaktayken uyuyolar sarsintidan dogduklari zaman insallah boylr oaz bizle uyur bizle uyanirlar :) :) ama bence simdidrn bizi alistiriyolar uyumamaya sık sık uyanmaya kuzucuklar :)
çok saolun kızlar hepinizden sanırım serumlar işe yaradı bugün daha iyi oğluşum oyun oynamak için bırakmıyo beni iuan ayağıma aldım sallıyorum uyucak fırsatı değerlendirip yanınıza geldim ayyy isyan öyle dedin ya artık ben gece gündüz eli kaşarlı dolaşırım
ayyy bizde konuştuk canım erken doğum olabilir dedi sancın olursa ekimin son haftalarında olmazsa kadımın ilk haftası yapcaz doğumu dedi çooook heycanlandım
canım maşallah size kocamannnn olmuş bebişin
çok saol balım Allah razı olsun
bakkk zeyycim buda benden hmmm benim bebiş değil haaa ama Allahın bi mucizesi çok güzel çok beğendim sizde yakından bi görün Eki Görüntüle 1233366
37 den itibaren 16 hafta yanlıs olmaz mı 5 haftasını çalısmıs sayarsak son 3 hafta kalıyor.37 den sonra 8+5=13 hafta yani 13 sayması lazım.16 haftacık izin veriyorlar onuda kesmesinler bi zahmet
37de iznin başlar ileri doğru say 16 hafta ne zaman doğum yaptığın önemli değil canım
benim dr de bastan beri sen istesen de istemesen de 37 de gelir demisti. Simdi de 36 dio:(((agirlastikca anliorm neden boyle soylediklerini. Dun balkondaki sandalyede bile oturamadim. Belim agridi.Sanirim diger hamislerin 9. Ayinda yasadiklarini biz simdiden yasiorz. Hayirlisiyla dogsunlar kuvezde kalmasinlarda yeter ki....
2-3 haftadır bende de oluyor, yalancı sancılar başlarmış bu haftalarda onlardır diyorum, belime vurmuyor şu an için, ama aynen regl olacakmış gibi yokluyor ara ara
aynen canım bnde özellikle aksam üstleri yada aksamları daha agır basıyor..aynı regl olmadan önceki sancılarım gibi baacaklarımda sızlıyor yer acıolar sanırım artık kendilerine
ben şahit olmadım keseyle çıkan kesesi de açılıyor sıvısı aspire ediliyor bi yandan.. sonra hooop çıkıyor annesinin karnından başlıyor ağlamayaAman Allah'ım çok güzel bir görüntü. Birşeyi merak ettim.
Sezeryan da böyle keseyle mi çıkıyor bebekkkkkkkk :S bu istisna mı ?
Hay ağzın bal yisinnn bunu öğrencez diye mevzuatı ezberledik kızdemekoyle_19 la aynı şeyi yazmışız canım..yanmaz iznin merak etme..hatta iznin başlamadan önce doğum yaparsan mesela 36da (Allah korusun) doğum yaptığın gün başlar iznin 16 hafta..
KADIN MEMURUN 18 HAFTAYA KADAR DOĞUM İZNİ
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir.
Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
valla Allah size iki kat sabır ve kolaylık versin doğumdan öncede sonrada biz bitaneyle dertleniyoruz..amin amin sağlıkla gelsinler yeter ki..
benim doktorda (yenisi) hep 35-36ya göre plan yapıyo inşallah küveze gerek kalmaz...
aynen ben artık sandalyede oturamıyorum dik bir şekilde..çok itiyolar sanki sopa yutmuş gibi oluyorum alttan iğneler batırıyolarmış gibi oluyo
benim bi arkadaş 38. hafta da 2.300 bebek doğurdu bizde daha 30. haftada 2.5 kilo var aynen öyle 9 aylık gibiyiz..
şu torba yasada izin 6 aya çıkacakmıydııı yaaa...keşke biraz daha uzatsalarrr
37 den itibaren 16 hafta yanlıs olmaz mı 5 haftasını çalısmıs sayarsak son 3 hafta kalıyor.37 den sonra 8+5=13 hafta yani 13 sayması lazım.
ne izni o 6 ay dediğin ücretsiz mi?
çok ümitli gördüm senielimizdeki izni çok görüp almasınlar da daha fazlasına hiçççç umudum yok
Bugün Gögüs Hastalıklarına gitti. acilde verilen hapı kullanmamamı söyledi. yeni hap yazdırdık uzman doktorda..
kızlar antibiyotik kullanmaya başlıyorum..fazla kullanmama gerek kalmadan geçer inşallah dua edin kızlarr
Caanım çok sıkılıyor hap kullanma olayına.. bogazım içinde sprey verdi. şurup verdi. antibiyotik verdi hepsi günde 2 kezayrıca kendı doktoruma gittim danıştım kullan dedi. kullanmazsam akcigerlerime inecek korkuyorum.
bebeğimin kalp atışına baktık çünkü artık çok tekme atmıyor.. hasta olmamadan olayı galiba. bir öksürüyorum görmeniz lazım küt küt kuru kuru. inşallah iyi olur herşeyşekerimin olmamasına sevinemeden hastalık basıma geldi. uykularım hiç yok
Sezaryen olali 2 yili gecti. Dr bebekler erken gelecek dedi. Sebebi de sezaryenden dolayi rahim son aylarda incelirmis:evet canım.pazartesi göründüm göknur hanıma o söyledi erken doğum olabilir diye progestan ve magnezyum verdi o sezeryan yerindeki şişlikte kist oluşmuş ilk sezeryandan dolayı onu alıcam doğumda dedi
çok saol canım oda seni ellerinden öpüyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?