2014 Kasım Anneleri

16 haftacık izin veriyorlar onuda kesmesinler bi zahmet
37de iznin başlar ileri doğru say 16 hafta ne zaman doğum yaptığın önemli değil canım

Hadi bakalım hangisi doğru Geçen gün burada birisi, doğum izni hakları falan diye birşey paylaşmıştı, bulamadım onu.

demekoyle_19 la aynı şeyi yazmışız canım..yanmaz iznin merak etme..hatta iznin başlamadan önce doğum yaparsan mesela 36da (Allah korusun) doğum yaptığın gün başlar iznin 16 hafta..

KADIN MEMURUN 18 HAFTAYA KADAR DOĞUM İZNİ

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir.

Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.

Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

benim dr de bastan beri sen istesen de istemesen de 37 de gelir demisti. Simdi de 36 dio:(((agirlastikca anliorm neden boyle soylediklerini. Dun balkondaki sandalyede bile oturamadim. Belim agridi.Sanirim diger hamislerin 9. Ayinda yasadiklarini biz simdiden yasiorz. Hayirlisiyla dogsunlar kuvezde kalmasinlarda yeter ki....

evet canım birde böyle düşünceli bebişlerimiz var şimdiden alıstırıolarki ilerde zorluk çekmeyelim uykusuz kalınca yerimmm ben onlarınnnn aklını yerim

Aman Allah'ım çok güzel bir görüntü. Birşeyi merak ettim.
Sezeryan da böyle keseyle mi çıkıyor bebekkkkkkkk :S bu istisna mı ?

16 haftacık izin veriyorlar onuda kesmesinler bi zahmet
37de iznin başlar ileri doğru say 16 hafta ne zaman doğum yaptığın önemli değil canım
37 den itibaren 16 hafta yanlıs olmaz mı 5 haftasını çalısmıs sayarsak son 3 hafta kalıyor.37 den sonra 8+5=13 hafta yani 13 sayması lazım.

amin amin sağlıkla gelsinler yeter ki..
benim doktorda (yenisi) hep 35-36ya göre plan yapıyo inşallah küveze gerek kalmaz...
aynen ben artık sandalyede oturamıyorum dik bir şekilde..çok itiyolar sanki sopa yutmuş gibi oluyorum alttan iğneler batırıyolarmış gibi oluyo

benim bi arkadaş 38. hafta da 2.300 bebek doğurdu bizde daha 30. haftada 2.5 kilo var aynen öyle 9 aylık gibiyiz..

Aman Allah'ım çok güzel bir görüntü. Birşeyi merak ettim.
Sezeryan da böyle keseyle mi çıkıyor bebekkkkkkkk :S bu istisna mı ?
ben şahit olmadım keseyle çıkan kesesi de açılıyor sıvısı aspire ediliyor bi yandan.. sonra hooop çıkıyor annesinin karnından başlıyor ağlamaya

Hay ağzın bal yisinnn bunu öğrencez diye mevzuatı ezberledik kız

valla Allah size iki kat sabır ve kolaylık versin doğumdan öncede sonrada biz bitaneyle dertleniyoruz..

Bugün Gögüs Hastalıklarına gitti. acilde verilen hapı kullanmamamı söyledi. yeni hap yazdırdık uzman doktorda..
kızlar antibiyotik kullanmaya başlıyorum.. fazla kullanmama gerek kalmadan geçer inşallah dua edin kızlarr
Caanım çok sıkılıyor hap kullanma olayına.. bogazım içinde sprey verdi. şurup verdi. antibiyotik verdi hepsi günde 2 kez ayrıca kendı doktoruma gittim danıştım kullan dedi. kullanmazsam akcigerlerime inecek korkuyorum.
bebeğimin kalp atışına baktık çünkü artık çok tekme atmıyor.. hasta olmamadan olayı galiba. bir öksürüyorum görmeniz lazım küt küt kuru kuru. inşallah iyi olur herşey şekerimin olmamasına sevinemeden hastalık basıma geldi. uykularım hiç yok

37 den itibaren 16 hafta yanlıs olmaz mı 5 haftasını çalısmıs sayarsak son 3 hafta kalıyor.37 den sonra 8+5=13 hafta yani 13 sayması lazım.

Tatlım nilin sorduğu şu devletin izin verdiği en son 37.haftaya kadar çalışırsam diyor
37de izne çıktı 38 de doğum yaptı 1 hafta doğum öncesi + 15 hafta doğum sonrası = 16 hafta
37de izne çıktı 39da doğum yaptı 2 hafta doğum öncesi + 14 hafta doğum sonrası= 16 hafta
37de izne çıktı 40da doğum yaptı 3 hafta doğum öncesi + 13 hafta doğum sonrası= 16 hafta

geçmiş olsun canım, ama hastalık zaten vücudunu yoruyor bir de stres ekleme, düzeleceksin inşallah, iyi beslen iyi dinlen, ilaç almak hasta olmaktan daha tehlikeli değil rahat ol

Sezaryen olali 2 yili gecti. Dr bebekler erken gelecek dedi. Sebebi de sezaryenden dolayi rahim son aylarda incelirmis:((pöffff zaten ikiz napacagimi sasiriorm bi de bu cikti basima:((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…