2014 Kasım Anneleri

canım bez mi 1o tane götürüceksin ? 10 taneyse az değil mi ??

o zaman canım herkes hemfikir bir paket götürücez tamamdır :)

çok olsun da az olmasın dimi ama
ben 1 gece diye düşündüm de ondan bir de onların paketleri kocaman oluyor ya

Keşke yormasaydın kendini o kadar Ben yorulduğumda bebeğimin hareketleri azalıyor, çok üzülüyorum.

Misafirler gelene kadar başka bir şey yapma bari, uzat ayacıklarını, dinlen.

yaaaa eksiğim var mı ccevap lütffennnn

selam kızlar nasılsınız? ben gün sayıyorum vallahi, bugün ciddi ciddi 32 de ayrılmayı düşünmeye başladım, evde durmak da çokk zor ama yollarda sürünmek de, rapor günü bir anda esip, "çalışabilir" yerine "çalışamaz" diye alabilirim

Kızlar bugün çalışamaz raporu almak için hastanedeki eski doktoruma gittim..30. Haftada olduğumdan NST istedi..
İki tane lastikle minik iki alet bağlıyolar..biri sancını biri bebek kalp atışını ölçüyor..
Sancı dediğimiz şuymuş; hani bebek toplaşıyo diyoruz ya işte o sancıymış ama karnını germesi 5-6 saniye sürüyosa hemen düzeliyosa sıkıntı yokmuş benim Allahtan NST deyken oldu bu durum da neyin ne olduğunu öğrendim..
bebeğin kasılması yani sancı 36 çıktı..70in üstü sıkıntılı oluyomuş..doğum sancısında 100 çıkıyomuş..

Ayrıca bu kasılmaların yani bebek toplaşmasının gün içinde tekrarlaması normal dedi yer açıyo kendisine ve doğum hazırlığı yapıyo normal süreç bu dedi..
Ard arda hiç ara vermeden 10 kereden fazla olursa doğum kasılmasıdır dedi..

Geçmiş olsun canım taze limonlu şeyler ye iç iyi gelir..

ikiz taşıyosun sen elbette kilon fazla çıkacak sadece bebekler kilo alsa senin vücudun genişlemese kaburgaların çatlar valla.. takma hiç kiloyu sen bıcırıklar seni hemen fit yapacak zaten

Ayy inşallah sağlıkla bi doğuralımdaaa..

benim doktor tahmini doğumu verirken sata gore hareket etti galiba benim minnoş sadece 4 gun onde cıkmıstı aylarrrrr once bakalım haftaya ne olmuş neler cevirmiş icerde sen nasılsın bugun annesi minnoş nasıl

Canım önemli değil önde geride olması falan zaten normal doğum tam 40. Haftada olmaz 38-42. Haftalar arasında olur..ama 40ı geçtiğinde dikkatli takip gerekir..bebek tuvaletini yapmasın diye..

Dr bana doğumu 37 bitimi ile 39 bitimi diye bekle dedi çok heyecanlandım

Heheh normal doğumun miyadı 38-42. Haftalardır canım hazırlıklı ol..

Canım ben hacı şakir granüllü kullanıyorum kokusuda hoş elde de kullanılabiliyo makine de de..

Ayy bebişin biraz miniş kalmış annesi ama korkma birden atağa geçer benimkiler de 1.5 hafta geriden geliyolardı..2 hafta bol bol patates muz ve tahin pekmez yesim günlerini yakaladılar..

Oyy oyy malesef aynı durumdayız amaaann boşver canım takma kafana yapcak bişey yok değiştiremeyiz..

Günaydın herkese

Kızlar demin goğsümün altından katnıma bir sancı girdi kıpırdayamadım bile öylece kaldım acaba yalancı doğum sancıları böyle bisiy mi

Canım yalancı sancı öyle olmuyo bebeğin kafasını ya da ayaklarını dayamıştır göğsüne o yüzden oluyo göğsünün altındaki sancı..

Benim kabin boy valizim vardı ona hazırladım canım hastane malzemelerini..

Bende hacı Şakir aldım daha yıkamadım bu deterjanları elde yıkamadada kullanabilirmiyiz bazı şeylerini ilk etapta makineye atmak istemiyorum

Hacı şakir granüllüyle elde yıkadık biz sıkıntı olmadı canım..

Lohusa şerbeti dağıtmayacak biride ben varım
dediğin gibi nefret ederim kendi sevmediğim birşeyide misafirlerime ikram etmek istemiyorum açıkçası

Canım o kadar kötü mü tadı ya bende ikram edicem ama dafa önce hiç tadına bakmadım

Bende lohusa şerbeti yerine vişne veya kızılcık kaynattırıcam şekersiz..
Ama anlamadığım bir şey var bu lohusa şerbeti anneye yani lohusaya süt yapsın diye içirilen bişey değil mii?? Gelenlere ne diye ikram ediliyo çok saçma geliyo bana..

ben hala karar veremedim odasına nasıl caploonba dan memnun kaldınmı bende bi tane beğendim orda hizmet kalite nasıl sence

Canım biz kakule modelini aldık 1800 civarına..valla bu fiyata kalitesi iyi yani..
Sıkıntı yaşamadık biz ama nette şikayetler vardı..

arkadaşlar çok kararsız kaldım yardım lütfen sizce mor olanı mı yoksa gri olanı mı almalıyım?
bebek bakım çantası Eki Görüntüle 1234552 Eki Görüntüle 1234553

bence gri canım, sonuçta çantayı takacak olan sensin ve senin kıyafetlerinle uyumunu düşünerek gri daha doğru bir tercih diyorum, moru renk olarak çok severim, ama çanta olarak değil

Bu insanlar ne kadar düşüncesiz ya bu gece 11 de bana çay içmeye misafir gelcekmiş. Bu kadın hamile halsizdir uykusu gelir yorulur diyen yok

yuhh diyorum başka da birşey demiyorum, "ben o saatte uyuyorum, gelen gelsin "deseydin, hiç çıkmazdım yanlarına, isterlerse daha da arayıp sormasınlar, kimin umurunda!?

biz visko yatak aldık, forumda genelde önerilmiyor, ama aldığım yerde de tam tersi önerdiler, hemen bebeğin yatıp gömüleceği kadar yumuşak değil, fazla sert de değil, eğer bebeğe rahatsızlık verdiğini fark edersem mutlaka yenisini alırım ama şu an için yatakla ilgili beni endişelendiren bir durum yok

zaten siteye bi genel bakarsak benim bebeğin 40 ı çıkacak daha millet hamile olacak burda

tecrübelerinden faydalanırız artık senin

teşekkürler canım , valla annem de senin gibi bana hep başlayalım artık şu işlere diyor, halılar gönderilecek, duvarlar perdeler silinecek, mutfak dolapları banyolar, bebeğin eşyaları derken bayaa iş var, galiba bir yerlerden başlamak lazım artık

ellerine sağlık canım, kavanozların içine ne düşünüyorsun?

Kızlar bizim burda uçmuş demek fiyatlar...izmir kent hastanesinde yapacağım ben doğumu.2300 tl hastane 2500 de doktorum alacak.valla sizin fiyatları görünce bizim ki uçmuş resmen.

çok yüksekmiş yaa ben tekrar sormadım ama bir arkadaşım burda sezeryanı 2000 e yaptırdı, herşey dahil, odalar zaten tek kişilik

çok geçmiş olsun canım yaa hırsız mı girdi, amannn boşver cana geleceğine mala gelsin, başınızın gözünüzün sadakası olsun, ama böyle hassas zamanlarda insanlar birbirlerine kalıcı kırgınlıklar bırakabiliyor, allah yardımcın olsun eşine de sağduyu versin inşallah

Keşke yormasaydın kendini o kadar Ben yorulduğumda bebeğimin hareketleri azalıyor, çok üzülüyorum.

Misafirler gelene kadar başka bir şey yapma bari, uzat ayacıklarını, dinlen.

ah canım işte kendi huyuma sinirleniyorum,yapmayacağım hiçbişey

Ayy bebişin biraz miniş kalmış annesi ama korkma birden atağa geçer benimkiler de 1.5 hafta geriden geliyolardı..2 hafta bol bol patates muz ve tahin pekmez yesim günlerini yakaladılar..
Teşekkürler zeyy önerilerin için pekmez içiyordumda tahinle diğerlerinede başlayım.

Canım sütü arttırdığını duymuştum ama bu kadar güzel faydalarının olduğunu bilmiyodum dediğin gibi az şekerli yapıp tüketmek lazım. Teşekkür ederim bu güzel bilgiler için
Önemli değil canım üstelik herkesin damak tadı bir değil herkes herşeyi beğenmeye de bilir sen seviyorsan yapmanı öneririm ben yapıcam en azından..üstelik geleneğide sürdürmüş oluruz:)

Kizlar acilen cevap lutfen..hastaneye kac tane bebek bezi goturulmeli?benim hastandede 2 gece kaliniyor
canım 2 gün se sen garanti olsun diye 10 tane 15 tane al bazı hastanelerde çok sık değiştiriyorlar çocuk sık kaka yapıyor zaten mecbur lazım yani

bende 30.haftayı bitirmk üzereyim arkadaşlar.herşey güzel gidiyo çok şükür çokda dertleneceğim bir durum yok.sadece ara ara eşimin ailesini kendime problem yapmaya başladım sanırım. herkes kayınvaliden yanında çocuğa o bakar ne güzel falan diyo ama biz daha o konuları hiçç konuşmadık konusu bile açılmıyo.ben çalışıyorum normalde.benim kendi ailem yanımda değil.eşimin memlektinde yaşyrz.bende zaten evlendiğimiz günden beri karşılıklı saygı ve mesafe seviyesni korumaya dikkat ettim.çünkü kendimi üzücek birşey yapmak istemyrm.sağolsun eşimin ailesi seviyeli bir ilişkimiz var.zaten çalıştığım için çokda fırsatım olmyor görmeye.buna rağmen kendi annem bizi ziyarete gelirken dünya kadar şey almış torunu için.ben istemediğim halde.eşimin ailesinden hiç ses çıkmıyo.geçen gün ben dedim anne beraber alılverişe çıklaım ekisk olanları beraber alalım diye.o teklif etse bile ben kabul etmiycm maksat nabız yoklamak.o ara eşimde ben kartımı verym ordan alın diye.bende gerek yok ben kendi kartımdan alırım dedim ama hala aman kızım torıuma ben alırım dedeiyle bizde istyrz falan yok tabi.bozuluyrm bunlar olunca.benim ailem ne mzana gelse mutlaka onlara hediye getirir.anneme de diyrm ki bu kadar önemseme. hakettiğini düşünmyrm.çok üzgünüm ama bütün vaktini kızına ve torununa harcıyor.o yüzden bir an önce farklı bir şehre gitmek istyrmki gözüm bari görmesin.sanırım bu konuda çok dolmuşum arkadaşlar affedin beni.ama bu durumu kendi aileme anlatamyrm.eşime de bahsetmyrm.paylaşabilecğim kimse yok maalsef.bugüne kadar çok gözümün önüne getirmydm ama artık batıyo sanırım bana.yada şu an hamilelikten dolayı böyle hissedyrm. oda kendince bana kaynanalık yapmadığından oçok anlayışlı olduğundan dem vuruyor.tamam anlaşyışlı ama bi zahmette torunları için bişeyler yapsınlar.ama şuna da şükredyrm arkadaşlar.çok şükür evimizi kendimiz aldık eşim düğününü kendi yaptı.arabamızı kendimiz aldık. o yüzden hayatımız hakkında kimsenin söz hakkı yokk.istediğimiz gibi yaşıyrz.bu kısımı düşününce çok rahatlıyrm çok şükür rabbime.Allah kimseye muhtaş etmesin.beni dinlediğiniz için teşekkür ederim....

Pekiiii, Ankara'da bebek kurabiyesi için bildiğiniz, tavsiye edeceğiniz, ya da ben filanca yerde yaptırıyorum diyeceğiniz bir yer var mıdır?
Canım tanesini 5 den yapıyorlar ama çok beğenirsin. Acitynin orada pastaannecim var, gidip gör daha iyi anlarsın. Onlara sonsuz güvenirim

Temizlik yaptık kızımla yaparkende aklıma geldi bebek olunca babasıyla gönderirim dışarıya heralde bende siler süpürürüm eve aylık cam kapı için yardımcı da düşünüyorum öyle halledicez heralde anaaam anne oluyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…