canim tam anlamadim da cok mu yanda kaliyo. Belki ciktikca yerine oturur? Ilk dis cikma yerleri degisiyor bebekten bebege gore diye biloyorum.Kizlar nurtopu gibi damagimizin yaninda disimiz var artik bizim.. Arkadasim kahvaltiya cagirdi birazda uzak mesafe bi cesaret gittim yuruyerek hava fa cok guzeldi.. Kizim cok huysuzdu disi mk cikiyor diye bakti arkadasim yan ddamaginda beyazlik goruyordum bir baktim o buyumus semsert dis olmus.. Kizimin disi damaginin yanindan cikmis cok moralim bozuk ne yapacaklar ona cok merak ediyorum ustunu de patlatmis biraz..
nasil yanda canm belki norlmdr doktora sorarsn gidince İnşallah skinti yokturKizlar nurtopu gibi damagimizin yaninda disimiz var artik bizim.. Arkadasim kahvaltiya cagirdi birazda uzak mesafe bi cesaret gittim yuruyerek hava fa cok guzeldi.. Kizim cok huysuzdu disi mk cikiyor diye bakti arkadasim yan ddamaginda beyazlik goruyordum bir baktim o buyumus semsert dis olmus.. Kizimin disi damaginin yanindan cikmis cok moralim bozuk ne yapacaklar ona cok merak ediyorum ustunu de patlatmis biraz..
cillibom acaba bu 3 aydan sonraki dönemlere ait max ve min kilo alım düzeylerini biryerden bulabilir miyiz?bulursan atsana..bende bakacağım
canim tam anlamadim da cok mu yanda kaliyo. Belki ciktikca yerine oturur? Ilk dis cikma yerleri degisiyor bebekten bebege gore diye biloyorum.
canim normal dis ustten ya da alttan cikar ya bu dis kizimin dis etlerinin yanindan cikmis azidisinin cikacagi yerde alt dudagini indirip baktigimda orda bir yeri bembeyaz goruyordum buyudu o ve semsert dis resmen.. Foto cekebilsem atarim da yanda kaliyor biraz bakmaya bile izin vermiyor hemen doktora gosterecegim..nasil yanda canm belki norlmdr doktora sorarsn gidince İnşallah skinti yoktur
Bizimki baya kalınlaşmıştı. sanırım 4 kez falan zeytinyağı karbonat uygulaması yaptık. banyodan 1 saat önce sürüp yumuşamaya bıraktım. bebek tarakları var biri sert uçlu diğeri yumuşak. banyo öncesi sert uçluyla hafif bastırarak taradım. banyo sonrası da yumuşak uçlu fırçasıyla taradım. şimdi bişey kalmadı.Kızlar konak tan kurtulmak icin neler yaptınız sanki giderek kalınlasiyor bizimki. Saç derisi nefes almıyor gibi hissediyorum. doktora sorduk her bebekte olur bişey yapmayın zamanla geçer dedi ama... Bir arkadaş zeytinyağı karbonat demisti. ne kadar karıstiriliyor. ne zaman uygulanıyor. ne kadar sürede geçer?
Aynı dert bendede var canımya. Mlsf yardımcı olamıcam bilgim yokKızlar bu basur başıma bela oldu ne yaptıysam geçmedi yememede dikkat ediyorum ama azcık bişeyde kabiz oluyorum çok cnm yanıyor doktora gidicem bunun için hangi doktora gidiliyor bilen varmi?
aynen bende oyleyim.harekt etmeliyiz iste evdeyi hep ondan oluyor bagrsaklrina.masaj yap harekete gecsnKızlar bu basur başıma bela oldu ne yaptıysam geçmedi yememede dikkat ediyorum ama azcık bişeyde kabiz oluyorum çok cnm yanıyor doktora gidicem bunun için hangi doktora gidiliyor bilen varmi?
ekmek hic yeme birde yada cok azKızlar bu basur başıma bela oldu ne yaptıysam geçmedi yememede dikkat ediyorum ama azcık bişeyde kabiz oluyorum çok cnm yanıyor doktora gidicem bunun için hangi doktora gidiliyor bilen varmi?
evin icindede öyle çok hareketsiz diilim ama bu bana hamilelikten kalan bi ani oldu hamilelikte çok kabızlık yaşadım çünkü tuvalete çıktığımda makatimda çatlama hissi oluyo acı tabi kadın doğum doktoru hemoroid olmadığını söyledi ama niye böyle oluyo anlamadım ya gecmiyo mu bu illetaynen bende oyleyim.harekt etmeliyiz iste evdeyi hep ondan oluyor bagrsaklrina.masaj yap harekete gecsn
bebisi emziriyorum cnm ekmek siz kahvaltı yapamıyorum aksamlari yemiyorumda kahvaltida ne yapabilirim?ekmek hic yeme birde yada cok az
evin icindede öyle çok hareketsiz diilim ama bu bana hamilelikten kalan bi ani oldu hamilelikte çok kabızlık yaşadım çünkü tuvalete çıktığımda makatimda çatlama hissi oluyo acı tabi kadın doğum doktoru hemoroid olmadığını söyledi ama niye böyle oluyo anlamadım ya gecmiyo mu bu illet
malesef gecmiyo.hep.dikkat edecez ben.surekli.dereotu.yiyorum sebze ağırlıklı oluyo yemeklerde.sebze olmasa.salata mutlaka bol.su bide kan ilacida yapiyo.kabzlikta mecbr kullaniyoruzbebisi emziriyorum cnm ekmek siz kahvaltı yapamıyorum aksamlari yemiyorumda kahvaltida ne yapabilirim?
Kizlar nurtopu gibi damagimizin yaninda disimiz var artik bizim.. Arkadasim kahvaltiya cagirdi birazda uzak mesafe bi cesaret gittim yuruyerek hava fa cok guzeldi.. Kizim cok huysuzdu disi mk cikiyor diye bakti arkadasim yan ddamaginda beyazlik goruyordum bir baktim o buyumus semsert dis olmus.. Kizimin disi damaginin yanindan cikmis cok moralim bozuk ne yapacaklar ona cok merak ediyorum ustunu de patlatmis biraz..
Suayda şunu buldum
Anne sütüyle beslenen çocukların ilk 3-4 ayında ortalama kilo artışı yaklaşık 30 gr/gün’dür.
4. aydan sonra kilo artış hızı düşer ve 4-6 ay arasında günde 18 gram, 7-9 ayda günlük 12 gram ve 9-12 ayda günlük 9 gram norm olarak sayılır.
Bebeğin 0-12 ay arasında boyunun uzaması ve baş çevresinin büyümesi iyi gelişmesinin çok önemli işaretlerdir.
İlk 6 ayda bebeğin boyunun ortalama uzama hızı ayda 2,5 santimdir, baş çevresinin büyüme hızı ise ayda 64 mm’dir. Genelde anne sütüyle beslenen çocuğun kilosu 5-6 ayına kadar doğumdaki kilosunun 2 katına, 1 yaşına kadar da 2,5-3 katına çıkar, boyu %50, baş çevresi ise %33 oranında büyür.
kaynak gayet ciddi bir kurumdan: http://www.lllturkiye.org/Bilgiler/Birinci senenin gelismesi.html
bu durumda ilk dört ay 900 gr normal görünüyor. ama tabii ilk üç ay en hızlı dönem. 4-6 ay arası 30x18= 540 gr yapıyor, ki bunlar ortalama değerler. mesela biz 3. ayda 800 gr aldık, rakamı görünce başımdan aşapıya kaynar sular döküldü çok çok az geldi. ama doktor çok iyi dedi. sanırım ortalamaya göre uygun buldu. tabii bu anne sütü alan bebekler içinmiş.
Suayda şunu buldum
Anne sütüyle beslenen çocukların ilk 3-4 ayında ortalama kilo artışı yaklaşık 30 gr/gün’dür.
4. aydan sonra kilo artış hızı düşer ve 4-6 ay arasında günde 18 gram, 7-9 ayda günlük 12 gram ve 9-12 ayda günlük 9 gram norm olarak sayılır.
Bebeğin 0-12 ay arasında boyunun uzaması ve baş çevresinin büyümesi iyi gelişmesinin çok önemli işaretlerdir.
İlk 6 ayda bebeğin boyunun ortalama uzama hızı ayda 2,5 santimdir, baş çevresinin büyüme hızı ise ayda 64 mm’dir. Genelde anne sütüyle beslenen çocuğun kilosu 5-6 ayına kadar doğumdaki kilosunun 2 katına, 1 yaşına kadar da 2,5-3 katına çıkar, boyu %50, baş çevresi ise %33 oranında büyür.
kaynak gayet ciddi bir kurumdan: http://www.lllturkiye.org/Bilgiler/Birinci senenin gelismesi.html
bu durumda ilk dört ay 900 gr normal görünüyor. ama tabii ilk üç ay en hızlı dönem. 4-6 ay arası 30x18= 540 gr yapıyor, ki bunlar ortalama değerler. mesela biz 3. ayda 800 gr aldık, rakamı görünce başımdan aşapıya kaynar sular döküldü çok çok az geldi. ama doktor çok iyi dedi. sanırım ortalamaya göre uygun buldu. tabii bu anne sütü alan bebekler içinmiş.
çok güzel bi paylaşım olmuş teşekkür ederizbenmde dünden beri aklıma takılıyordu kızımn kilosu çok iyi oldu bu bilgi
çok sağol canım,4.ayda az aldıklarını göreceğiz ya şok olmayız artık,bunu not alacağım
lifli ekmekleri tercih edebilrsin tam buğdaylı kepekli hem daha sağlıklı hem sindirömi kolay oluyorbebisi emziriyorum cnm ekmek siz kahvaltı yapamıyorum aksamlari yemiyorumda kahvaltida ne yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?