2014 Kasım Anneleri

Günaydın güzel anneler. Biz bugün 4 aylık kontrolümuzu olduk. Oğlum sadece 350 gr almış çok üzüldüm. Doktor az almış ama anne sütune dewam dedi. Normalden 150 200 gr az. Yediklerinden tattırabilirsin dedi. Kulağını çok kasiyordu meğer kulak arkası egzema olmuş krem surcez. Burun tıkanıklıgi çok uzun zamandır vardı. carputi dr bebegin başını tuttu ve çenesini kapattı. Burnundan sümükler fişkirdi. Yarım sf döktü bir deliğe sırt üstü yatıyor bu arada bebek. Sümükler fişkirdi resmen . Diğer deliğe de yarım sf döktü. Daha sabah burun aspirateuruyle temizlemistim ama çıkanlari görünce çok oldum. Denemelisin sende. Biraz ağladı ama şu an iyiyiz. Inşallah kuzumun ateşi çok çıkmaz elim tetikte

Bizim de 4. ay aşımız vardı gittik sağlık ocağına grevdeymişler. Ama bu defa en azından açıktı hemşireler var ama bir şey yapmıyorlar. Sağlık bakanlığını aradım 184 şikayet ettim. Çünkü 2. ay aşısı da greve denk gelmişti.Sonra il sağlık müdürlüğünü aradım onlar dönüş yapınca tutanak karşılığı aşıyı yapacaklarını söylediler.Ben de tutanağı imzalamadım.Aşı kaldı.Çok uzak değilse gidin bu grevde hemşireler vardı şikayetten çekindikleri için yapabilirler.

Benim esim gitti ise ama sadece acil hasta bakacaklar onun dısında pasif muayene yok diyordu.tutanağı imzalayıp yaptırsaydın keske asınızı birsey olmazdı.

Büsbüyük kocamannn günaydın bizden sizeMusmutlu cumalar

Geçmis olsun bebise neden oldu bu ates ası mı oldunuz?
asi oldu canim evet doktora gttk 38oldu verdm.dedim iyo yapmssn dedi suan bile 37.4lerde niye bukadr olsu anlamadım gecen.ay kendilgnden düşmüştü

Benim esim gitti ise ama sadece acil hasta bakacaklar onun dısında pasif muayene yok diyordu.tutanağı imzalayıp yaptırsaydın keske asınızı birsey olmazdı.
DR lar yoktu. Hemşire de sorumluluk almamak için tutanak istedi.Tek bir dr vardı bizim dr yoktu.Zaten bu gidişle aile hekimini değiştireceğim.Eşim tutanağı imzalama dedi.

Bir daha ki ay açığı kapatır. Dr unu takdir ettim valla. Az kg almış diye hemen mama dememiş.
Bizimde arada hırıltımız oluyor sümükler var gibi geliyor banada içerde. Otri ile temizliyom ama hala var gibi. Akşama senin dr yaptığını yapayım bende ama sırt üstü yatacak kafasını kulaklarından tutup ağzını kapattı eli ile tuttu mu ? yanlış bir şey yapmayayım. Tabi sf damlattıktan sonra :)
İnş Allah ateşiniz çıkmadan atlatırsınız.
İnsanları zor durumda bırakıyorlar o zaman o güne aşı verdiklerini arayıp gelme diyeceksin. Çok mu zor sanki.

ay cnm ya nasil oyle burnu dolmus sadece sf mi doktu de acti cenesiyle ne ilgisi var tam anlayamadim. otribebe kullanmiyor msn ki normal burun aspiratorleri cikarmiuo zaten

p.tesi yaptırırsın asıların izlem süresi var onu doktorlar sistemden otomatik görüyor 1 haftaydı sanırım 1-2 günden birsey olmaz rota da nasıl bilmiyorum ama rutin asıları doktorunuz pasa pasa yapmak zorunda çünkü bakanlık sistemden takip ediyor puanı düser doktorun asıyı yapmazsa sen gitmesen bile onlar seni arar.ya bende aile hekimlerinin tüm ipliğini ortaya döktüm yakında fururlar beni

Bnde bu var tupperin içinde üç tane bolmesi var kullanisli biseye benziyor fiyati bilmiyorum ama. hediye geldi bize...
Canim en iyisi benbunean alayim cok guzelmis bir gize yogurt bir goze baska birey koyulur ayri ayri tasimaktansa yrica kim almissa bebekli birine gercekten guzel dusunulmus bir hediye

Neler aldigini yaz fikir olur bende alamm:)
Tatlim arkadas paylasmis tupperin gozlu saklama kabi var en iyisi ondan almak dedik cesit konur icine hem. Bu arada kizima bugun e bebekten zilli patik siparis verdim aksam gidip alicam cukurambardan siz kullaniyormusunuz zilli patiklerden

asi oldu canim evet doktora gttk 38oldu verdm.dedim iyo yapmssn dedi suan bile 37.4lerde niye bukadr olsu anlamadım gecen.ay kendilgnden düşmüştü
Bizdede 2.ay asisi ates falan yapmadi ama 4.ay asisi yapti hemde aksam,bilerek kollarimda uyuttum yatagina birakmadim korkumdan, ki yavrumun atesi birden 38.3e vurdu hemen calpol vermeyi denedim agzindan burnundan kustu o an elim ayagim bosaldi ben bu surubu icirinceye kadar 39 40olacak diye off nefret ediyorum su asilardan. Annelik ic gudusu iste simdi diyorum ya atesi yok diye yataginda uyutsaydim da farketmeseydim cunku asiyi sabah vurulduk kizimin atesi gce 23.00da firladi

Benimde kizim 2ay once 550gr almisti anne sutune devam dedi kapatir acigi merak etme demisti acigi kapatiyor bebekler o yuzden hemen mama baslamamk lazim dr un dedigi gibide oldu

Yok Allah dan hemen mama demedi. Deseydi de vermezdim galiba ek gıdaya başlardim. Evet bir elinle başını bir elinle çenesini tut. Maksat ağzı açılmasın. Zaten burnundan başlıyor sumkurmeye. Acayip bi yöntem.sonra yarım yarım sf dok iki tarafa.

Tatlim arkadas paylasmis tupperin gozlu saklama kabi var en iyisi ondan almak dedik cesit konur icine hem. Bu arada kizima bugun e bebekten zilli patik siparis verdim aksam gidip alicam cukurambardan siz kullaniyormusunuz zilli patiklerden
aaa bakayim bende:)bize doktrmz artk yavas yavar ver elma.armt suyu yoggrt dedi kilosu az çünkü minigimin malzeme almam lazim sen bakiordun hangi sitede ise yarar seyler var neler almam gerekiyo onuda blmyorum arastrmam lazim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…