yuh yani bise demiyorum:)Evet canim
Bende veriyorum tarhana çorbası canım sanırım en severek yediği şey de tarhana çorbası. Bana doktorum verebileceğimi söyledi. İçine kemik suyu koyuyorum buz kalıbında dondurduğum. Bazen de sebze püresi ilave ediyorum. Sanırım arkadaşın devam sütü diye bahsettiği şey formül mama. Yoğurdu bununla mayalayanlar var ama ben denedim olmadı galiba çünkü kızım yemedi kesinlikle.
Canim sen ozele konyrole gtniyormusun orda yaptir bizimkini oyle yaptilar
Sağol canım o benim çirkin ördeğim yaaa
Ayy yatakkeyfi hiiç sorma onu bizimki uyanyr be n uyuyo olyrm tabi bu arada elini uzatıp şap şup vuruyo nereme denk gelirse kalk ben uyandım ne yatıyon der gibiÇok tatlı bu sıpalar, günaydın bu arada
Canım gittgn hastanede yapmıyolarmı orda vardır aşı onların jeneratörüde vardr
Bir çok araştırma yapan biri olarak benim tavsiyem d vitamini için getirtebiliyorsanız Carlson, demir için de çoğu eczanede bulabileceğiniz Ferromixin..
Burada tavsiye olarak belirttiğim ürünler, test sonuçlarına göre kullanımı doktor tarafından önerilmiş olduğunu düşünerek yazdığım ürünlerdir.. Fakat çok önemli olan bir nokta gözden kaçırılmamalı.. Ülkemizde eksiklik teşhisi konulmadan, herhangi bir test yapılmadan garanti olsun zihniyetiyle 15. günde d vitamini, 4. aydan itibaren ise demir başlanmaktadır.. Vücuda fazla alınan d vitamini ve demirin yararından çok zarar getirdiği açık olarak bilinmektedir.. Bebeğin ilk 6 ay demir ihtiyacının olmadığı belirtilmektedir bazı kaynaklarda, demir deposuyla doğduğu ve anne sütünden aldığı söylenmektedir.. Bu nedenle ben 7. aya kadar doktorumuz 5. ayda başlatmasına rağmen demir ilacı kullanmadım.. 7. ayda yapılan test sonuçları da demir depolarının iyi olduğunu gösterdi.. Bir sonraki teste kadar da kullanmayı düşünmüyorum.. Katı gıdaya başladığımızdan bu yana tatlı olarak yediği besinlerinin içine pekmez, kuru meyve gibi demir içeriği yüksek gıdalar ilave ederek, meyve ve sebze seçimlerinde de demir emilimine dikkat edecek şekilde bir beslenme programı oluşturarak bu durumun üstesinden geldik.. Bilindiği gibi c vitamini demir emilimi arttırıp, süt ürünleri ve çay gibi besinler de demir emilimini engellemekte.. Pekmez gibi besinleri kullanırken dikkatli olmak gerekiyor, küçük meleğinizin damak tadını oluşturmaya başladığınız bu dönemde olur olmaz her yiyeceğinin içine katarak tat vermek çok büyük risk oluşturuyor beslenme alışkanlığı için.. Bu nedenle ben sadece tam yulaf unundan hazırladığım muhallebinin içine biraz pekmez ile kuru meyve ilave ederek dikkat ettim bu duruma...Bu sadece küçük bir tavsiye...Yanlış anlama olmasın lutfen
Bende Rota virüsü aşısının 2ci dozunu yaptırmakta kararsızdim ama araştırın ca 1ciyi yaptırdıktan sonra mutlaka ikincisini de yaptırdım ve yaptirin derim ama bebegin gaita si onemli ...diare vs varsa o ara yaptirilmamali
Sut yapımı için bende işe yarayan başlıca şeyler
Somon balığı ve bol yeşil salata
Rezene çayı
Medine hurmasi
Dere otu
Isırgan otu
Bol bol su
Huzur
Uyku (Bunu başaramadı zamanım olmadı. .. Inşallah siz zaman bulabilirsiniz; )
Protein(Sütün Yağlanması için. .)
Zencefil (Taze olanı mutlaka...Toz olanlar ise yaramıyor. ..)
Aklıma geldikçe ve zaman buldukca paylaşırim Inşallah. ..Cumaniz hayırlara vesile olsun. ..
Tatlim bende mama sandalyesi tarzinda olanindan var ama bizim masaya kicuk geldigi icin ben ikeadan bugun antilop alicam burda bir arkadstan gordum, mamasida salonda koltuk olarak kullanicm burda bazi arkadaslar mamas in koltuk gibi olanini almis o da guzel ama masaya yakin olsun ayni seviuede olsun diyorsan alcak kalir mamaspapas
http://www.muhtesemilkyil.com/
Arkadaslar arkadasimin tavsiyesi uzerine boyle birsey buldum bunu alicam sizde dusunuyorsaniz guzel birseye benziyor
Benimde aklımda albüm işi. Şöyle güzel Süslü püslü bir Albüm bulsak ne iyi olur. Üstelik çıkartılmayı bekleyen bir Sürü fotoğraf var
Ek gidaya gecnis olan arkadaslar bebekleriniz tam olarak kac aylik ne zaman ek gidaya gectiniz ve doktor onerisimiydi yanitlarsaniz sevinirim benim kizim 4.5 aylik annem ek gidaya gecmem konusunda israrli şu an anne sütü aliyo ve kilosu normal sizde ek gidaya baslamalimiyim?
Nasıl yaptın canım tarıf verebılırmısınKızım sebze çorbasına alıştı , severek içiyor artık
Bir de dilini çıkara çıkara yiyor ki bitiyorum
Bende başladım kızıma ama sadece sebze Çorbası yapıyordum yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsun pirinç katıyormusun içine sebze çorbasının içine bulgur koymuştum ama çok iyi yemedi34ist cerrahi hastanesi dr umuz özellikle et ve tavuk suyu ile yapılan çorbalar vermemi söyledi başlangıç olarak da tarhana ve yoğurt çorbası önerdi. salça ve tuz eklemeden tarhanayı direk yapıyorum az zeytinyağı ile. çok içmiyor zaten ve hiç bir olumsuz dönüşü olmadı rahatlikla verebilirsn bebeğine. bizim tüketeceğimiz gibi yapmıyorum çorbasını. bebek tarhanasi vardı ebebekte deneyebilirsn.
:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?