- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
- 358
HAMSTER yoğurt çorbası tarifim canım;
3 çorba k. yoğurt kendi mayaladığn da olabilir
1 çorba k. haşlanmış pirinç
1 çay k. zeytinyağı
50 ml kadar su
-bi cezveye zeytinyağını,haşlanmış pirinci ve suyu ekle sonra yoğurdu ekle pişir ben böyle yapıyorum sogut içir :)
HAMSTER sebze çorbasını da böyle yapıyorum;
200ml su
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 tatlı k. pirinç
tüm malzemeleri küçük tencerede agzi kapalı olarak pişiriyorm. tel suzgecten geçirip 1 çay k. zeytinyağı ilave edip hazırlıyorum. alışınca miktarını fazla verecegim zaten. mevsim sebzeleri de ilave edicem sonra
Canım hm de ve CA dan alıyorum benHangı sıtede var canm. Normal yakalıktan daha guzeller
Eline sağlık tatlım teşekkür ederim deniycemHAMSTER sebze çorbasını da böyle yapıyorum;
200ml su
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 tatlı k. pirinç
tüm malzemeleri küçük tencerede agzi kapalı olarak pişiriyorm. tel suzgecten geçirip 1 çay k. zeytinyağı ilave edip hazırlıyorum. alışınca miktarını fazla verecegim zaten. mevsim sebzeleri de ilave edicem sonra
34ist cerrahi hastanesi dr umuz özellikle et ve tavuk suyu ile yapılan çorbalar vermemi söyledi başlangıç olarak da tarhana ve yoğurt çorbası önerdi. salça ve tuz eklemeden tarhanayı direk yapıyorum az zeytinyağı ile. çok içmiyor zaten ve hiç bir olumsuz dönüşü olmadı rahatlikla verebilirsn bebeğine. bizim tüketeceğimiz gibi yapmıyorum çorbasını. bebek tarhanasi vardı ebebekte deneyebilirsn.
:)
sagol. TatlımHAMSTER sebze çorbasını da böyle yapıyorum;
200ml su
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 tatlı k. pirinç
Yanlış Alıntı Yaptım yoğurt çorbasını deniycem sebze çorbasını bende yapıyorum patates Havuç Fix değişik olarak Brokoli kabak ıspanak katıyorumHAMSTER sebze çorbasını da böyle yapıyorum;
200ml su
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 tatlı k. pirinç
suan miktar olarak. Rkadr veriyorsun yaa onasil ayarlaniyo@scheker oğlum 4 ay 1 haftalıkdı ek gıdaya başladığımda,beni emmediği ve başlarda kilo kaybı olduğu için dr tavsiyesi ile başladık. suan 5.aya girdi sanırım 7.500kg a yaklaşmıştır
mama ile ek gıda gidiyoruz sağlık olsun.
başla bence doyumluk olmasa bile tadımlık .
yazmissin zaten:) her ogunmu cay bardagi mesela cirba yarim cay b aksam.muhallebi yarim.cay bard oylemi ortalama yada cocuk ne kadr istiyosani benim kziizm cok ksuyorda fazlami yetelimi anlayamam diye dusunuyorum34ist canım alıntı yapamıyorum telden kusura bakma.
ilk hafta 2-3tatlı kaşığı miktarında başla, ikinci haftada yarım çay bardagi kadar verebilirsn reddetmezse
Canım bişey sorucam tarhanayı annem yapıyo benım ama oyle baharat falan katmaz sadece bıldıgım kadarıyla yogurt kırmızı bıber falan katıyo extra. Srnce içine ne katmamalı başlangıç için* Armut Tatlısı 4-6 Ay *
1 armut rendesi
150ml su
1 yemek k pirinç unu
1 çay k tereyağ
=malzemeleri cezvde karıştırıp bir kaç kez fokurdayana kadar pişirin.ateşte çok uzun tutulmamalı armutun vitamini kaybolmamasi için. (alıntı)
Bebeğin ek gıdasına günde 1 yada 2 öğünle başlanır.6 aylık olana kadar genelde 2 öğün verilebilir.
ilk seferde 1 çay kaşığı kadar ile başlangıç yapılabilir.
ÖRNEKLER
1.süt ile yumuşatılmış yada su ile hazırlanan pirinç unu muhallebiler.
2.bir küçük elmanin yarısı buharda haşlanmış şekilde süt ile ezilerek verilmesi.
3.evde hazırlanan yoğurt.
4.buharda haşlanan bal kabağının yada havuç veya armut süt ile ezilerek verilmesi.
5.pistikten sonra süt ile seyreltilmis tarhana çorbası. ev yapımı.
6. süt ile yumuşatlmış muz püresi.
6aydan itibaren ihlamur rezene çayı verilebilir.
Rahat ol kuzum ...Ayy valla utandm yaa
Canim d vit için yurtdisindan siparis veren sen miydin?çok şükür kusma falan da olmadı hiç.içim rahatladı.yapıldık bitti
Burdakinde kalmamıştı hemen bitmişCanlarim bi sorum olucek a101 e bebek Pikesi gelecekti perşembe bakınız mı nasil kalitesi???
Sen anne sütü alabiliyor musun şuan? DediBiz 5 ayı bıtırdık cnm ben de başlamadım. Sadece anne sütü 4 aylıkken 7.500 dü kilosu. Doktorumuz 6 aydan once başlama kilosu güzel demişti. Belki tattırmaya başlarım ama öğün olarak vermeyi dısunmuyorum 6 dan önce. Aynı doktor kızımı emmediği için 4 ayda başlatmıştı ek gıdaya. Herkes alışmaz yemek yemeye gec baslarsan dusuncesıne sahip ama ben kesinlikle cocugun yapısına bağlı oldugunu dusunuyorum. Kızıma 6 aylıkken herşeyden yedırıyordum şu an hıcbırsey yedıremiyorum, yegenım de aynı sekilde 4 aydd gectı ek gıdaya ama ne bulursa yer cocuk :) bakalım oğlum nasıl olacak ama yemeyen cocuk cok zor gercekten
Yok canım baharat hiç yok böyle toz şeklınde yapıyo annem bilirmisini bilmem kurutur sonra eler falan. Baharatı pişerken koyarız genelde. Ben ne ıstersem içine onu katabilir yaparken. Her yaz yapar. BU yaz kızıma özel yapıcakSibeltanju canım fazla baharat icermediginden eminsen eğer 1 buçuk tatlı kaşığı tarhanaya yarım çay bardagi su ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edip hazırlayabilirsn. ben böyle başladım sonra tavuk suyu yada et suyu olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?