2014 Kasım Anneleri

Kizlarrr merhabaaa
Kati gidaya basladiniz mi
İlk ne verdiniz
Tarif istiyorum
Biz basladik dr bize bi kitapçık verdi orada yogurt yada sebze puresi baslangic icin ideal diyor.ben simdilik elma havuc suyu,yoğurt,patates havuc ve pirincli corba veriyorum.yogurt 1 corba kasigi,corbada yarim cay bardagi öneriliyor başlangıç icin

bize direk patates havuç ve kabakla başlattı doktor, alerji yapacak sebzeler değil dedi olmadı da çok şükür ama az önce okumuştum havuç yapmış. patates ve havuç kabız yapabilir kabak dengeler demişti.

Aynne öle mantıklı püre gibi verdin yani çorba gibi değil öle mi yapmak lazım acaba.benim 8 kasım ya erken mi acaba senin biraz daha büyük ya ne zaman verdin.

Benim kızımda 6 Kasım doğumlu canım, ben 1 aydır veriyorum. Blendırdan geçirip veriyordum ben sebzeleri meyveleri falan, doktorumuz 5. ay kontrolünde blendır kullanmak yok dedi, o yüzden 20 gündür falanda çatalla ezerek veriyorum.

Burdan görup biraz arastrdim blw ne hoş bişey miş öyle.. süper siniz kızlar valla benim kafama cok yatti onunla ayni masada yemek yicez döke saça:)) zaten ek gida tariflerini hic sevememis ve de hic bişe anlamamistim

Kizlar bu aksam.sut.sagsam dolaba koysam yarinda parça parca eklesem uzerine birsey olurmu alt kisimda durcak

Canım sanırım o şekilde olmuyor. Yani aynı gün içerisinde sağdığın sütleri aynı ısı derecesinde karıştırabiliyorsun ama, bir gün önceki sütü dolapta bekletip üzerine süt eklemek pek sağlıklı gelmedi bana. Mesela ben sabah sağmaya başlıyorum gün içerisinde sağdığım sütleri tek poşette toplayıp en geç akşam buzluğa koymuş oluyorum. Ama belki net cevabı bilen arkadaş varsa cevap verir mutlaka.

Napıosun haşlayıp ezip veriyosun 1 aydır iyi başlamışın sen bişey oldumu peki alerji falan blendır nie yokmuş nolurki

Bebislere surekli patates havuc kabakmi veriliyor baska birsey olmayacakmi cogu besinde 8den sonra diyo neye baksam

Burdan görup biraz arastrdim blw ne hoş bişey miş öyle.. süper siniz kızlar valla benim kafama cok yatti onunla ayni masada yemek yicez döke saça:)) zaten ek gida tariflerini hic sevememis ve de hic bişe anlamamistim

blw nedir??

sagol canimm bende oyle deneyeyim.ozaman yaa aksam tahillarla mama hazrlamak icin sormustum

bakın kızlar benim kızıma :)sizde
Canım çok geçmiş olsun, nasıl şimdi ufaklık doktor ilaç falan verdi mi? Ne önerdi?
Kuzum antibiyotik verdi 15gun sonra tekrar idrar testi verecez gecmismi gecmemismi diye bakalim ya Allah buyuk korkuyorum kizimin ayricaligi var oyuzden cok daha onemli

Napıosun haşlayıp ezip veriyosun 1 aydır iyi başlamışın sen bişey oldumu peki alerji falan blendır nie yokmuş nolurki

Evet canım haşlayıp veriyorum, bir de doktorumuz kemik suyu, et suyu dedi. Onu da dolapta buz kalıplarında dondurdum her püresine atıyorum 1 tane. Sanırım bizim doktor blw'ci çıktı :) Yutmayı, çiğnemeyi öğrenmesi içinmiş. Bir de blendır gıdaların lifli yapısını bozuyormuş.

sagol canimm bende oyle deneyeyim.ozaman yaa aksam tahillarla mama hazrlamak icin sormustum

Ama karıştırdığın sütler aynı ısıda olacak ona dikkat edersin.

bakın kızlar benim kızıma :)sizde

Kuzum antibiyotik verdi 15gun sonra tekrar idrar testi verecez gecmismi gecmemismi diye bakalim ya Allah buyuk korkuyorum kizimin ayricaligi var oyuzden cok daha onemli

Geçer geçer annesi sen gönlünü ferah tut, herhangi bir huzursuzluk falan yaptı mı yoksa tesadüfen mi öğrendiniz?

Kizlar bu aksam.sut.sagsam dolaba koysam yarinda parça parca eklesem uzerine birsey olurmu alt kisimda durcak

canm yarınkine ekleme sağlıklı olmaz günlük ayrı ayrı yap önce sağdığını da önce ver saklama poşetlerinin üzerinde tarih yeri var oraya tarih at.Çünkü diğeri soğuycak üzerine ılık koyman bozar sütü sen kendini garantiye al ayrı yap.

Buz kalıpları evet iyi oluyo canım bende yapıcam.ama şu blw yi hala anlamadım ben.

Bebislere surekli patates havuc kabakmi veriliyor baska birsey olmayacakmi cogu besinde 8den sonra diyo neye baksam

Kabak, kereviz, brokoli, ıspanak,havuç, patates, pirinç, tarhana çorbası bunları veriyorum ben canım. Mesela bazen sebze püresi yapıyorum, bu sebze püresini de sütlü pirinçli mama ile karıştırıyorum. Yada tarhana yapıyorum içine sebze püresi karıştırıyorum. Pirinç unlu muhallebi yapıp içine meyve karıştırıyorum. Böyle böyle çeşitlendirmeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…