2014 Kasım Anneleri

İste

Sagol cnm evet doktor bakteri urettigoni soyledi bir daha kullanmicam

Aman ya o ıslak mendiller çok fena, o ıslak mendil yüzünden benim kızımda da vajina yapışıklığı oluştu, çocuk cerrahı açtı, tekrar oldu, krem verdi kullandık atlattık sandık ay başında kontrole gittiğimizde tekrar yapışıklık oluşmaya başlamış dedi doktorumuz. Bekleyelim bu ay önümüzde ki ay tekrar görsün çocuk cerrahı dedi. O yüzden ıslak mendille aramız iyi değil bizim.

Buz kalıpları evet iyi oluyo canım bende yapıcam.ama şu blw yi hala anlamadım ben.

Bende şimdi onu okuyordum internetten, diyor ki yuvarlak ve sert gıdalar dışında tüm yiyecekleri ufak parçalar halinde önüne koyun kendi yesin. Havuç vs gibi sert sebzeleri tabi ki haşlayarak. Öğürdüğü zaman, öksürdüğü zaman korkmayın bu şekilde çiğnemeyi ve yutmayı öğrenecek diyor. Eğer yanlış anlamadıysam. Mesela mama sandalyesine koyacaksın, önüne de ufak parçalar haline muz, armut bunları kendi eliyle alıp yiyecek. Blw'ye göre bebek yiyeceği eline alıp zaten mıncıklayarak yutabileceği forma sokmayı başarır. Ben file ile muz, armut vs verdim ama böyle direk cesaret edebilir miyim bilmiyorum.

hepsini bir arda mı veriosun canım tarif edermisin nasıl yaptığını püremi yapıosun bunlardan.

Cok gecmis olsun canim ya kesinliklee kullanmicaksin bende bitrdim artik cok acil olmadigi surece yikicam

hepsini bir arda mı veriosun canım tarif edermisin nasıl yaptığını püremi yapıosun bunlardan.

Yok hepsini öyle bir arada vermiyorum. kabak+havuç+patates+haşlanmış pirinç , sonra çatalla eziyorum hepsini üzerine az zeytinyağı ekleyip veriyorum. Ya da bu karışımı sütlü pirinçli mama ile karıştırıyorum.

Ispanak+havuç+haşlanmış pirinç yine eziyorum çatalla az zeytinyağı ekliyorum. Böyle böyle değiştirerek elimden geldiğince tatlar oluşturmaya çalışıyorum.

Tarhana çorbasının içine haşlanmış ıspanak ekliyorum vs.

Bir de avokado tabi, gün içerisinde illa yarım avokado yedirmeye gayret ediyorum. İster sebzesine ister meyveli muhallebisine karıştırıyorum.

Melis'in günlük beslenmesi

07:00 Mama ; 09:00 Yoğurt ; 11:00 Mama ; 13:00 Sebze püresi-tarhana vs ; 15:00 Mama 17:00 Meyve püresi-meyveli muhallebi ; 21:00 mama (tabi uyuma uyanma durumlarına göre bu saatlerde kayıyor tabi, birebir dakika dakika uygulanmıyor.

gayet güzel valla daha biz bunlara geçmedik.avokadoyu nasıl veriosun çok soruyorum ama.
mama formül mamamı biberonda suyla hazırlanan.mama ile karıştırıyorum dedğinde direk toz mamayı üzerine mi döküosun

Canım mama diye yazdıklarım formül mama, normalde suyla yapılandan. Ama benim sağdığım çok süt var o yüzden sağdığım sütle yapıyorum. Sütüm var ama kilo aldırmadığı için mecbur mama ile devam.

Diğer bahsettiğim ise aptamil'in sütlü pirinçli kaşık maması. Marketlerde var. 140 cc kaynamış suya 4 yemek kaşığı karıştırıp yapıyorsun. Muhallebi gibi oluyor kıvamı, içerisine bazen sebze püresi bazen meyve püresi karıştırıyorum. Severek yiyor bu şekilde.

Avokado da, en sert olanı alınmalıymış. En sert olanı alıyorum, siyah poşete yada gazeteye sarıp karanlık bir yerde 1-2 gün bekletiyorum. Benim evde kiler var oraya koyuyorum, eğer öyle bir yerin yoksa fırının içini bu iş için uygun canım. Yumuşamış oluyor zaten, ikiye bölüp kaşıkla içini çıkartıyorum. Bu kadar işte.

Yok canım sor tabi, birbirimizden feyz alıyoruz burada

Ayy kuzlaaar ek gıdayı baya konuşmuşsunuz bende bikaç şey ekleyeyimm ben yaklaşık 2 aydır ugraşıyrm ve oğlum hiç bir şeyi begenmiyordu ağlyrdm hep bu iştahsız olck diye yapıp döküyordum taa ki mama sandalyesine koyup biz yemek yerken bizle masaya oturana kadar okadae hoşuna gittiki baktım bu bahaneyle yiyor 1 haftabizinle sofraya oturttm ve hiiç düşünmedim yok aalçalı yokbunu yiyemez diye çünkü çok takıyrdm hep ona ayrı yapyrdm yemiyordu bizim yediklermzden tattrdm arada yogurdunu verdim meyve püresini verdim baktım yiyo böylee oh rahatladm şimdi kahvaltıda veriyrm meyvede tarhanada yogurtta agzınıda kendi açıyo kaşıgı görünce önceden kitliyodu açmıyodu yada tükürüyodu, vee en sınunda kendisinin yemesine izin veryrm varsın dökülsün tabakla koyuyrm kaşığıda veryrm yarın yamalak yiyor yada döküyr eliyle oynayıp parmaklarını yalıyor hahaha ohh çok rahatım inanın stres yaparsanız bebişler hissedyr ve geri tepiyor rahat olun not; hala sebze yediremiyorum ama:;

Ben kullanıyorum şapur supur götürüyoo sebzeleride öle alıyorum gerçi biz yeni yeni başladık
Anladım bende dün aldım cidden kıvamı ve tadı diğerlerine göre çokçok daha güzel ben bîle yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…