Canım güzel bilgiler vermişsin teşekkür ederim... Ben de verebilirim o zaman ıhlamurla bebe bisküvisini... Tarhana çorbası düşünüyordum demekki erkenmiş... Maşallah Mustafa paşaya iyi kilosu...
Canım başınız sağolsun Rabbim sevenlerine yakınlarına sizlere sabır versin inşallah.. Hayatımda o kadar çok ölüm gördüm ki... O kelimeye artık dayanamıyorum bile..
basınsogolsun canım ALLAH geride kalanlara sağlık versınbaşınız sağolsun cnm
İşte mal kafa anlamıyokı. Bıde yok bu cocugu artıl kımse gırmucek. Yok bu eve suzınkilerde bızımkılerde gelmicek artık demeler. Annesıne göstermemişşmya kızımı ondan dıyo. Dogum gunumde aldıgı herseyı çöpe artım onları gördu dahada sınırlendi. Ama inanın umrumda degıl artık.çocuk bu kaçta uyuyacağı bellimi olur..
hem sanki uyku ilacı verdinde çocuk 5 e kadar uyudu..
ben bu adamları anlamakta zorluk çekiyorum
İşte mal kafa anlamıyokı. Bıde yok bu cocugu artıl kımse gırmucek. Yok bu eve suzınkilerde bızımkılerde gelmicek artık demeler. Annesıne göstermemişşmya kızımı ondan dıyo. Dogum gunumde aldıgı herseyı çöpe artım onları gördu dahada sınırlendi. Ama inanın umrumda degıl artık.
gğnaydın kızlar dün kontrolümüz vardı..
doktorumuzun söylediklerini yazıyorum..
hipp tahıllı kaşık mamasını günde 2 kere verebilirmişim..
sabah artık kavaltıya başlayalım dedi..bu ay 1 .ay bardağı ıhlamura 2 bebe bisküvisi erit içine 1 çay kaşığı peynir kat istersen bir çay kaşığıda pekmez ekleyip yedir dedi..
yoğgurt çorbası ve sebze corbaları verebilirsin dedi.. tarhana çorbası 9. aydaymış..
meyvelerden armut şeftali elma havuç sadece ver dedi..muz 7. ayın sonunda dedi..
yumırtaya öteki ay başlayacağız dedi..
diş kemerleri oluşuyor huysuzluğu ondanmış onada bir jel verdi günde 4-5 defa sürebilirsin huzursuz olduğunda çocuk rahatlasın dedi..
ypgurdu mama ile yapma ben onu sağlıklı görmüyorum keçi sütü tercihim yoksa normal şekilde inek sütü ile yap ver dedi..
şu anda aklımda olan bunlar..
ben veriyorum canım çok seviyor oğlum üzeri mahvoluyor ama olsun o çok eğleniyor hemde dişlerini kaşıyor
Anam kadın sankı bır kaseye boşaltıyo. Ben bile bıanda okadar agzıma alamam. Cocuk alışmış herslde gayet memnun halinden. Kadın hiç israf etmıyohttps://www.facebook.com/brilhoestrelar/videos/vb.100000233491964/976316812386093/?type=2&theater
umarım olmuştur çok komik yaaa koptum.
YA HER DOKTOR NİYE FARKLI BİZEDE 6 AYDAN ÖNCE BAŞLANMAYICAK DEMİŞTİ MUHALLEBİ BİLE DEĞİL KAHVALTI SENİNKİNİN KİLOSU GAYET İİ MAŞALLAH 6.AYINI BEKLEYEBİLİRSİN BENCE KAHVALTI İÇİN ZATEN SEN BAZI ŞEYLERDE VERİOSUN.
IHLAMUR NEDEN PEKİ ACABA GERÇKETN HER DOKTOR FARKLI
NE KOYUYOSUN İÇİNE PEKİ.
ıhlamur bebekler için faydalı tatlım o yüzden..
evet her dr farklı..
ben şahsen çok pinpirik dr ları sevmiyorum biraz rahat olması benide rahatlatması lazım..
6. aydan sonra başlandığuında da bebekte iştahsızlık yada yeme problemleri oluşuyor..
emn iyi ek gıdaya başlama ayı 5. ay ve ortası..
6. ay bence geç bir zaman..
oğluma mama vermektense kahvaltılık şeyler yemesi tercihimdir.
filenin içinede armut elma koyuyorum
TABİ Kİ MAMADAN İYİ BENDE ALMIŞTIM İŞTE APTAMİL PİRİNÇLİ SÜTLÜ KAŞIK MAMASI KV GÖTÜRÜNCE DOKTORA VERMEYİN DEMİŞ DERKEN DEMİŞ BİLMEM NE ÇOĞU ZAMAN BENİ DİNLEMEDİĞİ ZAMAN BEN HEP ŞEY DİYORUM ARŞATIRDIM DOKTORLAR ÖNERMİO VS ŞİMDİ DESEM MAMA BEN İSTEMİORUM DERKİ HERŞEYDE DOKTORA BAKIOSUN YA ERKEN DEDİ YA BİŞEY OLURSA FALAN HİÇ ÇEKEMEM DİE VERİYORUZ AMA FAZLA DEVAM ETMİCEM ÇÜNKÜ BENİNKİ BİBERONDA ALIO BENİM SÜTÜM VAR GÜNDÜZLERİ.
EK GIDA TABİ İİ SEN FORMÜL MAMA VERİYOMUYDUN PEKİ YOKSA MUHALLEBİ Mİ.ARI MAMA DİODUN
Canım sedgın gıbı emzıgı bıraktrmak daha kolay. Benım kuzenım 15 yaşına kadr uyuken parmagını emerdı hep. Gun içinde cok vermemeye çalış uyucagı zaman isterse ver. Zaten zamanla emzik isteme tarzınıda anlarsın. Ben uyurken verıyorum genelde. Gun içinde vermıyorum ellerını yalamakla mesgul oluyo parmagını emmesıne iİn vermıyorum. Yumruk yapıp yalıyo genelde elını. ıstemedıgı zamanda hemen atıyo yada kafasını cevırıp agzını kitlıyo. Uykuya daldıgında alıyorum agzndan hemen.günaydın güzel anneler:)
Zeynep uyandıktan sonra biraz oyalanıyor gülüyor tekrar mızmızlanmaya sesler çıkarmaya başlıyor karnı da tok uykusu da yok ama mızmız, geçen akşam eşim de emzikleri getir deneyelim dedi( kolik bi bebekti demiştim ya beni rahatlatsın diye her çeşit ve markalardan emzik aldık ama o zor günlerimde emziği tutmadı maalesef) o gece de hemen tuttu kesildi mızmızlanması gayet keyiflendi emziği aldığı için tabii mızmızlanmadığından eşiminde hoşuna gitti ooohh çok şükür yaa dedi, ama ben yine çok zorlanırsam vermeye başladım emziği çünkü güldürmeye çalışıyorum gülmüyor emicem diye tepki vermiyor hem emziğe alışır ve geç konuşmaya başlar diye endişeleniyorum sizce devam edeyim mi vermeye emzik olmadığında da elleri hep ağzında oluyor, diğer kızım altı aylıkken emziği bıraktı parmağını emmeye başladı ne kadar uğraşsamda vazgeçiremedim uykusu geldiği anda parmağını emiyor, şimdi emziği bıraktırmak daha kolay gibi geliyor parmağı bırakamıyor hala emiyor uykusu geldimi
artık idolüm teyze:)))blw falan hak getire:))) hiçde bulaşırmıyor yav ne bambu tabak arıyor ne silikon kaşık:)))Anam kadın sankı bır kaseye boşaltıyo. Ben bile bıanda okadar agzıma alamam. Cocuk alışmış herslde gayet memnun halinden. Kadın hiç israf etmıyo
cnm bende hipp in pirinç tozunu aldım kendi sütümle yapıyorum ama kızım kabız oldu. gerçi demirdende olabilir ama. sizde yapmadımı kabızarı mamayı bıraktım tatlım baya oluyor..
biberon almadığı için mecbur kaşık maması vermiştik..
formül mama arada veriyoruz..
genelde ben sütümü sağıyorum hipp kaşık mama aldım onu annem sütüm ile yapıyor..
arada da formül mama katıyor içine su ile yapıp..
senin kv biraz karışıyor o yüzden birşey diyemeyeceğim..
benim annem esnek bizi nasıl büyüttü ise oğlumlada öyle ilgileniyor içim rahat
Başınız Sağolsun canımamin canimm gercekten Öyle hemen unutuyoruz herseyi
Canım emziği vermekten korkma bende senin gibi düşünüyordum kaç doktora sordum ver dedi.tek eğlencesi emzik dedi yoksa oyalayamazsın dedi.ben parmağını emmeye başladığında dikkatini farklı yerlere çekmeye çalılıyorum oyun ıynuyoruz en son olmadı emzik veriyorum eskiye göre daha az emiyor elini.günaydın güzel anneler:)
Zeynep uyandıktan sonra biraz oyalanıyor gülüyor tekrar mızmızlanmaya sesler çıkarmaya başlıyor karnı da tok uykusu da yok ama mızmız, geçen akşam eşim de emzikleri getir deneyelim dedi( kolik bi bebekti demiştim ya beni rahatlatsın diye her çeşit ve markalardan emzik aldık ama o zor günlerimde emziği tutmadı maalesef) o gece de hemen tuttu kesildi mızmızlanması gayet keyiflendi emziği aldığı için tabii mızmızlanmadığından eşiminde hoşuna gitti ooohh çok şükür yaa dedi, ama ben yine çok zorlanırsam vermeye başladım emziği çünkü güldürmeye çalışıyorum gülmüyor emicem diye tepki vermiyor hem emziğe alışır ve geç konuşmaya başlar diye endişeleniyorum sizce devam edeyim mi vermeye emzik olmadığında da elleri hep ağzında oluyor, diğer kızım altı aylıkken emziği bıraktı parmağını emmeye başladı ne kadar uğraşsamda vazgeçiremedim uykusu geldiği anda parmağını emiyor, şimdi emziği bıraktırmak daha kolay gibi geliyor parmağı bırakamıyor hala emiyor uykusu geldimi
arı mamayı bıraktım tatlım baya oluyor..
biberon almadığı için mecbur kaşık maması vermiştik..
formül mama arada veriyoruz..
genelde ben sütümü sağıyorum hipp kaşık mama aldım onu annem sütüm ile yapıyor..
arada da formül mama katıyor içine su ile yapıp..
senin kv biraz karışıyor o yüzden birşey diyemeyeceğim..
benim annem esnek bizi nasıl büyüttü ise oğlumlada öyle ilgileniyor içim rahat
tatlım yavaş yavaş vermen gerekiyor..cnm bende hipp in pirinç tozunu aldım kendi sütümle yapıyorum ama kızım kabız oldu. gerçi demirdende olabilir ama. sizde yapmadımı kabız
Kendi annen olunca insan dediğini yaptırır dersin mesela şunu şöle
yap seni dinler kırılmaz benim kv pek karıştırmıo tabi çok da rahat bırakmıom güzel bakıo
bakmasından lafım yok da biraz eskiye göre bakmak istiyo ben şunu veriodum bilmm ne bişey
deyince de hemen ben 3 tane büyüttüm dio falan ortamı gerio bende çok karışmıom ama ek gıdalarda
tabiki ben karar vericem başlayalım falan gibi yada şunu şöle yap gibi.
formül mama su gibi ya nasıl veriosunuz peki biberon almıo ya senin ki.
Haziir yogurtla mayaladigin icindir bii kac denemedr düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?