2014 Kasım Anneleri

Gunaydin kizlar. Unnadodan alisveris yapan var mi? Disney baby den bikac bisey begendim . Kargo vs ucret cok cikio mu???

cnm ben dıet su sekılde
hamıle olmadan oncede yapardım 15 klıo vermıstım bı senede

uyguladıgm lıstem, ornektır...

doktora danısın.(sorumluluk almayımda) :)

730-kahvaltı
*yumurta
*kbırtı kutusu peynır
*tuzsuz domates salatalık
*1 dılım bugday ekmegı
*sekersız acık cay ( ben seker atıyordum )

1030 ara ogun
*sut
*bı adet meyve (elma, armut, kayısı vs. kuru ıncır 2-3 tane vb)

1230 oglen yemegı
*1 kase yogurt
*8 yemek kasıgı sebze yemegı
*1 dılım ekmek
***işyerınde oldugum ıcın evden getırıp yıyıordm salatam falan olmuyordu. mesela taze fasulye yogurt falan yerdım
1630 ara ogun
*1 meyve
*2-3 galeta

1900 aksam yemegı
*corba
*salata
*etlı yemek
yoksa sebze yemegı et yerınede peynır

*********yasaklar: zeytın(yaglı oldugu ıcın), paketlı tum gıdalar, seker, patates, havuc(sekerlı oldugu ıcın),susam, kızarmıs tum yıyecekler

busekılde cokguzel kılo verlııyor

Aksam zor bela 130 cc sut sagdim
Sabahda 20 cc yarim saatte
Cikti
Oglum oglene kadar bukadar sut iccek
Az mi sizce
Oglende ogleden sonrasi icin sagicam
Cikar mi bilmem
Gunden gune azaliyor
canım endişe etme benim kızım öğlene kadar 150 bazen sütüm az çıkınca 130 cc anne sütü alıyor yettirmeye çalışıyor annemler, dün kayınvalidem yoğurt vermiş ben eve geldiğimde bi 30 cc süt kalmıştı yoğurt yediğinden içmemiş sende öyle yapabilirsin yetmediği durumlarda. bide sabah güzel uyusun diye dua ediyorum eğer sürekli uyanık kalırsa süt tüketimide çok olur diye düşünüyorum

Lilipitim fikir olur mu bilmem. Bende hem sağıp hem emzirmeye çalışıyorum. Ama süt dediğin çok değişken bir şey bazen çok çıkıyor bazen az. Benim de şu an azaldı. Ama tek göğüsten 130 cc çıkması çok iyi. Ben öğlen eve gelmiyorum. ortalama 350-400 cc arası süt içiyor. Bıraktığım ve kalan sütleri not ettiğim bir defter oluşturdum. Günde kaç cc içiyor not ediyorum. Sen öğlende eve geldiğine göre bıraktığın yeter gibi duruyor. Süt işi beyinde bitiyor. Sütüm var dersen olur yok dersen olmaz. Rezene malt içecek hepsi faso fiso.

baska bıseyler yıyor mu denedın mı?
okudugum kadarıyla yemedıgı seye ara verın sonra tekrar deneyın dıyor
oyle yap ıstersen

Muhallebi yapıyorum onu yiyor yani azcık itiraz etse d sonradan yiyor elma suyunu içiyor... Çaylar yapıyorum içiyor ama nedense bu çorabayı sevdiremedim.. Ara vermiştim zaten yine yapayım dedim yine yemedi..

dogru dıosun bıtmesıne bakmak lazım
annem kasıkla ıcırıyor ancak o kaadarzamanda ıcıyor cnm

Kaşıkla veriyorsa daha uzun sürer canım aç kalmaz minik merak etme

OLSUN CANIM DAHA BÜYÜYOLAR SÜT AZALIO ZATEN EK GIDAYA GEÇER ÖĞLEN YAPMAAY ÇALIŞ HEM EMZİRİP HEM SAĞINCA ÇIKMAZ BELKİ YADA BEBEK EMEMEZ SEN BEBEİŞİN YANINDA OLMADIĞI ZAMANLARDA YAPMAYA ÇALIŞ BENDE İŞYERİNDE SAĞIYORUM AKŞAM EVE GİDENE KADAR BİRİKİO ANCAK ONA YETİO O EMERKEN ÇIKMAZ YANİ.

cnm havuc puresını nasıl yaptın?

TENCEREYE SU KOYDUM ÜZERİNE SÜZGEÇ HAVUCU KOYDUM KAPAK KAPATTIM BUHAR DIŞARI ÇIKMASIN DİYE ORDA HAŞLADIM EZDİM GAYET DE GÜZEL OLDU.

kecı sutu marketlerde pastorıze olarak kırmızı kutuda var
bırde gunluk sut satan marketler var
burada var ben alıcam denıyecem
probıyotıkle mayalamayı dusunuyorum
ama nasıl yapılyıor bılmıyorum

PROBİYOTİK NEDİR CANIM BEN ALDIM HERALDE İLK EVDEKİ YOĞURT MAYASINDAN KULLANIRIZ SONRA YAPTIĞIMIN YOĞURTTAN DEVAM SÜTÜ ALDIM BAKALIM NASIL OLICAK KEÇİ SÜTÜ BULURSAM ALICAM ZATEN DE BAKALIM BULABİLİCEM Mİ.

Bende işte sağıyorum ertesi günün öğününü çıkartmaya çalışıyorum.
Bizde bir daha ki ay ek gıdalara geçeceğiz sizden kopya çekiyorum :)
Probiyotik yoğurtlar var danone gibi kutularda. Üzerinde yazıyor zaten. Ben onla mayaladım kendimize diye ama tadını sevemedik. Tekrar eski usul ile mayalıyoz.

HMM SİZ BİZDEN KÜÇÜKMÜŞSÜNÜZ :) NE KADAR ÇIKIO PEKİ İŞTEYKEN.
EVET BİDAHKİ AY DAHA İYİ OLUR GEÇMENİZ.BENCE DE BİLDİĞİMİZ USÜL DAHA İYİ YA KENDİ YEMEDİĞİMİZ ŞEYİDE ONLARA YEDİRMEMEK LAZIM.

YA KIZLAR ANLAMADIĞIM DEVAM SÜTÜ TOZ MU BİLDİĞİMİZ SÜT MÜ YA BENİM ALDIĞIM DÜN NORMAL KUTUDA SÜT ARAŞTIRIORUM BİLMM NE KADAR SUYA ŞU ÖLÇEK DEVAM SÜTÜ YAZIO ANLAMADIM BEN VALLA.

YA KIZLAR ANLAMADIĞIM DEVAM SÜTÜ TOZ MU BİLDİĞİMİZ SÜT MÜ YA BENİM ALDIĞIM DÜN NORMAL KUTUDA SÜT ARAŞTIRIORUM BİLMM NE KADAR SUYA ŞU ÖLÇEK DEVAM SÜTÜ YAZIO ANLAMADIM BEN VALLA.

Bildiğimiz mama canım... Aptamil bebelac vs. Devam sütü yazıyor ya zaten kutularında... Toz halinde...

Burdaki çoğu bebeden küçüğüz biz :) çok değişken hiç belli bir standardı yok. Dün 350 ml çıktı mesala. Günde 3 kez sağıyorum saat 10 -12- 14 te. Eve de 14:30 da gidiyorum. tabi arada saatler kayabiliyor. ben evdeyken her emzirmeden sonra sağmaya çalıştım. O günün sütlerini birleştirip buzluğa atmıştım. Stoğum var yani yetmez se sağdığım buzluktan çıkartıyorum.
Aynen tadını beğenmeyince yedirmemeye karar verdim bende. MErakla ek gıdaya geçişi bekliyorum ama beni bırakır diye de korkuyorum. Çok memeye düşkün değil çünkü. Doğduğundan beri 5 dk dan fazla emmez. 5 dk emerse ohh iyi maş allah diyorum.
Normal toz mama. Ablamdan biliyorum o kullanmıştı.

Canim bişey soracağım? Bizde de liteway plus var,ben hâlâ arabanin üstüne anakucagini oturtup kullanıyorum,öbür türlü rüzgardan korumayacak yazlık bir araba gibi geliyor: ( çıkartmalimiyim artik anakucagini.rüzgar da sen yağmurlugu mu takıyorsun?birde önbarıni almaya gerek var mi?

İyi demissin ne cvp verdi peki merak ettim

duruyomuydu peki yazık yavruma ek gıda falan mı verdin o mu yaptı acaba.oynuyoruz valla kız nasıl rahatlıoz onlar b... yapınca karınları ağrıodu belkide rahatladı diye.
Duruyordu canım ya sıkıntısı yoktu. O yüzden bu kadar bekledim müdahale etmeden. Yok hiç bişey vermedim.

Yine dün havuç patates çorbası yaptım yine yemedi yaaaaaaaaaaaa... Nasıl alışacak asla yemiyor o çorbayııı.. Öğüre öğüre 5-6 kaşık verdim sonra bıraktım ağladı oyyy
İçine ek olarak başka bişey ilave etsen belki öyle yer

ya ne bilim inek sütü ağır diye aldım onu keçi bulamadım gene bakıcam tabi keçi sütüne olursa o dahaii olıcak.ama devam sütü bebek için iyi diyolar ama bilemedim direk verilmicek ya ne bilim.

Bu devam sutuyle mayalama nasil oluyor mesela normal yogurt mayalama gibi mi ? eger öyleyse devam sütünü bebege verirken en fazla bir saat bekletebiliyoruz yoksa bozuluyor. Peki yoğurt yaparken ilik bi yerde en az üç dört saat kalmasi gerekiyor. Sonra dolaba aliyoruz ordada bi süre bekliyor dimi. Saglikli olur mu acaba böyle yoğurt??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…