aminnn inşaallah canımm darısı bizlere inşallah her bünye farklı oluyor ama büyüsünde artık hamile olduğumu anliyimMerhaba canım ben bi ara sizin topiğe de yazmıştık eski günlerimi hatılamıştım... Herkeste o kadar farklı oldu ki mesela ben 7. haftadan 16. haftaya kadar 24 saat mide bulantısı çektim.. İnsan gibi yemek yemeyi bırak su bile içemiyordum sadece yeşil elma ve erik... Tebrik ederim bu arada... Hayırlı sağlıklı gelsin dünyaya inşallah...
Kızlar dün oğluma özel yaptıgım bişeyi ilk kez begendirebildim çok mutluyumkavonozdaki meyve pürelerinden yiyordu hep hazır yemesini istemiyordum bende evde deneyeyim dedim onlardan güzel oldu normal cam rendede yapınca yemiyordu oğlum 2-3 kuru kayısıyı sıcak suda beklettim 1elma 1 armutuda buharda haşladım blendırdan geçirdim valla çok güzel oldu Tavsiye ederim
aminnn inşaallah canımm darısı bizlere inşallah her bünye farklı oluyor ama büyüsünde artık hamile olduğumu anliyim
Bence senin bebegin icin erken muhallebi ben bile her gun yapmiyorum.. Evde yaptigim bos kilo yapar diye hippin pirincli tahilli kasik mamasini aldim baze yatmadan onu veriyorum suyla yapip ama ordaki tarifin yarisini ustune de emziriyorum cunku.. Senin kizinin da alerjisi vardi sanirim o yuzden icine mama koyamiyorum suyla yapiyorum ve de bu yuzden sutsuz kasik mamasindan aldim.. Tahilli fln oldugundan evde yapilan muhallebiden besleyicidir diye dusundum..Gunaydn arkadasslar. Dun sormuştum ana mlsf yanıt alamadm. Muhallebı yaparken netteku tarflerdede hep içine mama koyun dıyo koymasam olurmu. Dr su ve prınc unu demşştı az pekmezde katabılrsn dedı. . Sadece su ve prınc unuylamı yapım. Bunun yerıne paketlı olarak alabilcgm bişey varmı pekı kaşık mama gıbı mesela
Allah bagislasin canim.. Ne guzel ginlerdi yaaa eskiye dondum.. Masallah diyim ben hamileligimde hicbir sorun yasamadim.. bulantidir kusmadir fln illa bir belirti yasamana gerek yok yani belirti yasayim diye yorma kendini tadini cikar.. :) ben aserme nasil oluyor demistim de zorla kendi canima cilek cektirip gece 12de esime aldirmistim sirf hatira ani olsun doye.. Hehehh :))merhaba anneler bende inşaallah 2015 kasım annesi olacam :) tecrübelerinizi paylaşır mısınız ben 9+2 haftalığım hiç belirti yaşamadım sadece tiksinme olayım oldu bi kaç şeyden sizlerden yorum alabilir miyim sizzlerde nasıldı genel olarak
Tebrik ederim ne mutlu sana. Tadını çıkar bol bol uyu :) Ne kadar rahat huzurlu bir hamileliğin olursa bebeğinde o kadar rahat huzurlu olur bence. Sıkıntısız problemsiz bir hamilelik geçirdim. Mide bulantım kusmam hiç olmadı çok şükür. HErkeste farklı etki ediyor bu hamilelik. Ne olacak diye bekle gün gün fotoğrafını çek karnının nasıl büyüdüğünü gör. Çok güzel bir şey. Sağlıkla yüzünü görmeyi nasip etsin Rabbim.merhaba anneler bende inşaallah 2015 kasım annesi olacam :) tecrübelerinizi paylaşır mısınız ben 9+2 haftalığım hiç belirti yaşamadım sadece tiksinme olayım oldu bi kaç şeyden sizlerden yorum alabilir miyim sizzlerde nasıldı genel olarak
aminnnn inşaallah o günleri bizde görürürz canımm :) peki belirtinin cinsiyetle ilişkisi varmıdırTebrik ederim ne mutlu sana. Tadını çıkar bol bol uyu :) Ne kadar rahat huzurlu bir hamileliğin olursa bebeğinde o kadar rahat huzurlu olur bence. Sıkıntısız problemsiz bir hamilelik geçirdim. Mide bulantım kusmam hiç olmadı çok şükür. HErkeste farklı etki ediyor bu hamilelik. Ne olacak diye bekle gün gün fotoğrafını çek karnının nasıl büyüdüğünü gör. Çok güzel bir şey. Sağlıkla yüzünü görmeyi nasip etsin Rabbim.
bol su içtim sadece bide yulaf kepeği ay bende şaşırdım vallaSüpersin 1 günde okadar ödemi nasıl attın ayol extra bişey yaptınmı
Yok yazmıyo galiba sağlık ürünü diye yazıyolarAynen öyle... Önce ona teklif edeyim de sonra kendim almaya bakarım hehralde ne olduğu faturada yazmıyor de mi bazıları pektin dışına yapıştırıyor ya faturayı rezil olmayalım
Canım elmayı püre ydirmek için illa haşlamak mı gerekiyor ben de diyordum nasıl yedircem diye...
Canım ben cam rendede yapıyordum biraz pütürlü oluyordu yemiyordu haşlamadan yapıyrdm yani, birde böyle deneyeyim dedim ama suda haşlama vitamini gitmesin bugarda haşla sonra blendırdan geçir bazen parçalar kalıyor ben birde süzgeçten geçirdim ohh misçok zahmetli oldu ama olsun yarasın paşalara
Önünde çok güzel telaşlar heyecanlar var ohooo... Tadını çıkar gebeliğin...
Bende su içiyrm ama gitmedi okadar hahaha 5 gündür yapıyrm 500 gr gitmişbol su içtim sadece bide yulaf kepeği ay bende şaşırdım valla
ama tabi bu hızla gitmezki canmm
hmmm sen şimdi cinsiyeti merak ediyorsunaminnnn inşaallah o günleri bizde görürürz canımm :) peki belirtinin cinsiyetle ilişkisi varmıdır
ayyy bursa şaypa demi :) nasip olursa mayısın sonu kuzenimin düğünü var doburcadayımYetişemiyorum komşum ya :) işten eve gidince Eymen le oynayıp onunla uğraşmaktan pertim çıkıyor. 10 dedinmi Eymen uyuduysa ben de kesin yatarım :) En kötü ihtimalle şaypa da buluşuveririz :)
Benim eşimin tarafıda bilmez. Ben mevlütü 17 günlükken yaptım. çokta kolay oldu hiç zorlanmadık. Ördekli kültür merkezinde yaptık mevlütten sonra tertemiz evime geldim :)
sen dukanmı yapıyosunBende su içiyrm ama gitmedi okadar hahaha 5 gündür yapıyrm 500 gr gitmişYulf kepeği hangisinden aldın canım ya bzılarının içinde un da oluyrmş ee ne anladım ozaman
Ayyy memlekete geldim giremiyorum ne zamandır bir açtım hamilelik takvimi aha dedim bizden birisi hamileeeaminnnn inşaallah o günleri bizde görürürz canımm :) peki belirtinin cinsiyetle ilişkisi varmıdır
Bursa bursa ama yıldırım bölgesinde ki şaypa. Bursa da Şaypa dan bol bi çeşme var zaten :)ayyy bursa şaypa demi :) nasip olursa mayısın sonu kuzenimin düğünü var doburcadayım
Ek gıdalara başlamadım ben ama gözlemlediğim kadarı ile genelde cam rendede rendeleyip veriyorlar. Şahsen ben öyle yapmayı düşünüyorum yerse tabi. Rondo ya da katı meyve sıkacağı kullanmayı düşünmüyorum. Rendelenmiş hali püre oluyor. Zaten ilk etapta 1-2 kaşık vereceğin için aç tok farketmez diye düşünüyorum. mesela elma ile başladın 3 gün bişi olmadı yanına armut ilave edebilirsin. bu şekilde ekleyerek diye biliyorum. Hadi hayırlı olsun ek gıdaya geçişiniz umarım sever.Canlar son bişey sorucam ilk meyve sutu ilemı başlım. Katı meyve sıkıcagndamı sıkıcaz. Yoksa cam rendede rendeleyıp suzucekmıyız. Buarada püresı nasıl oluyo sadece rendelenmiş hal püremı oluyo. Yada haşlanıp ezilmelimi. Birde ac karnamı tattırıim. Bugun başlamk istıyorum elmayla. Cok oldu ama her üç gunde bir meyve sayısını arttırarakmı cermelıyım yoksa üç gun sonra başka meyveyı tekmi vermelıyım
ayy sagol canimyaa ben rahat biriyimdir normalde her gelen ayni seyi soyleyince bunaltttular gerçekten.sKız doğum günü yapmadan olur mu, üstelik bir de ilk doğum günü. Valla olabildiğince ihtişamlı olmalı. Bir de şu var, biz eşimle evlenirken, ben hep aman bu olmasın, olsun napalım bu da eksik olsun dedim. Yemekli düğün istedim, herkesi çağırınca altından kalkamayız diye normal düğün yaptık, nişanım olacağı zaman babamın işlerinde sorun olmuştu onu da istediğim yerde yapamadım. Bir daha doğsam yine eşimle evlenirim ama, bazı şeyler çok içimde kaldı. Yine de canımız sağ olsun, Allah evimden huzuru eksik etmesin ama eşime Melis doğduktan sonra söyledim "6 ay kınası da yapacağım, doğum günü de sakın karışma zaten herşey içimde kaldı bırak kızımla ilgili hayallerimi gerçekleştireyim" dedim. Yap tabi dedi
Canım tebrikler, Allah emeklerinin karşılığını vermiş ne güzel.
Ya birşey söylemek istiyorum lütfen kusura bakma, sizin etrafınızda nasıl insanlar var Allah aşkına ya. Çocuk bu ya, hareketli olacak tabi ki, daha yeni kendilerine geldiler, ellerini kollarını keşfediyorlar. Dış dünyayı tanıyorlar, nesnelere bakıyorlar, tepkiler veriyorlar. Bunlar gayet doğal şeyler, Melis çok sakin bir bebek olmasına rağmen o da kıpır kıpır bir an gözden kaçırmaya gelmiyor, artık sürekli yere koyuyorum. Bir anda dönüyor, bir anda kafasıyla ayakları yer değiştiriyor. Sende lütfen biraz rahat ol, herkesin söylediğini böyle dikkate alıp hayat boyu acaba böyle mi acaba şöyle mi diye ömür geçer mi? Ve ben şuna kesinlikle inanıyorum ki, sadece hamileyken değil şu an bile bebekler bizim stresimizden etkileniyor. Aklınıza hemen kötü şeyler getirmek yerine, sağlıklı bir bebeğiniz olduğu için rahatlayıp şükredin.
Bakalım inşallah güzel olur, baya kafa yordum çünkü süslemesi, ikram menüsü, pastası vs. Bir de aynı günün akşamı eşimin doğum günü, onun içinde ayrı bir etkinlik düşünüyorum bir yandan.
gurme bebekkteki tariflere bak suyla yapilanlari.var ben yaptim.dun guzel olduGunaydn arkadasslar. Dun sormuştum ana mlsf yanıt alamadm. Muhallebı yaparken netteku tarflerdede hep içine mama koyun dıyo koymasam olurmu. Dr su ve prınc unu demşştı az pekmezde katabılrsn dedı. . Sadece su ve prınc unuylamı yapım. Bunun yerıne paketlı olarak alabilcgm bişey varmı pekı kaşık mama gıbı mesela
yokcanım diyetisyene gittim ben normal diyet yapıyorum ama yulaf kepeği yiyebiliyorumsen dukanmı yapıyosun
tansaştan doğalsan diye bi marka canmm
Canım en Güzeli meyve suyu ve yoğurt bunlarla başla sen burdan biliyorsun hepimizin bebişleri bu ayda aynı gram. Aldılar demekki normal bişeyYa canım dr az kılo aldı dıye kafamı allak bullak ettı ya. 300 gram almış sadece bı suru tahlıl istedı cok çiş yok kan. Yapmadm hiçbirini cıktm geldım. Ek gıdada meyve suyu pure muhallebi yogurt verıcez dedı Bıdahakı aya sebze corbası ve kahvaltı dedı. Şimdi neyle başlıcam hiç bilmıyorum. Neolur yardm edın kafam çok karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?