2014 Kasım Anneleri

Hap kullanan var mi aramizda doğum kontrol hapi?
Slm canım seni gördüğüme sevindim umarım iyisindir kuzucuğunlaSoruna gelince ben diana35 kullandım 20 gün kadar asırı çarpıntı, sinir hali ve uykusuzluk yaptığı için bıraktım.Hapı kestikten sonra da 15 gün arayla regl oldum suan halen devam ediyor 5. günüm yoğun ve uzun sürdü.İmkanın varsa spiral taktır derim hap kullanmak istiyorsan da burdaki arkadaslar yazz d.kontrol hapından memnun kalmıslar.

Hayırlı olsun canım çok heyecanlı ya 1 yıl öncesine gittim geldim bi an bu güzel süreci iyi değerlendir bence bol bol dinlen alısverislerini son zaman bırakma ben hamileliğimde hiç bulantı kusma yasamadım sadece hamile olduğumu öğrendiğim ilk 2 hafta bas dönmesi ve arada kusmalarım oldu.Onun dısında sürekli uyudum.Sağlıkla kucağına almanı diliyorum bebisini.

Canım asağıya ekledim

Eklentiler

• 20150411_150317.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 184
Merhaba arkadaşlar burayı takip ediyorum ama pek yazamıyorum bir 26 Kasım doğumlu bir de 4 yaşında iki kızım var
Bi kaç bişey paylaşmak istiyorum sadece anne sütüyle beslenen bebişlerin erken ek gıdaya geçmesi ile ilgili benim kızım 2750 doğdu 5. Ayımız yeni dolacak sadece anne sütüyle besleniyor ve ancak 6500 falan olduk 4. Ay 400 gr almasına rağmen ek gıdaya geçiş için doktorumuz inatla 5 buçuk ayı doldurması gerektiğini vurguladı maşallah burada bi çok bebiş 7 kilonun üstünde ve ek gıda vermek isteyen bazı anneler var illaki yemek yiyecekler çok da güzel oluyo ama bırakın emsinler güzel güzel ha çok az kilo alan ya da kilo kaybedenler için demiyorum
ilk kızım mama meme beraber gittik onda da 5 buçuk aylık başladık maşallah çok güzel yedi üstelik 22 ay da emdi erken gıdaya başlamak memeyi bırakmasına sebep olabiliyor bazen naçizane fikrim
Bütün bebişlere sağlık sıhhat versin Rabbim

Süt arttırmak için bilinen şeyler yazılıyo hep de ben de bulgur balık yeşil salata çok işe yarıyor Humana Lactamil deneyebilirsin bi de ilaç adı vermeyeyim ama mide için olan bi ilaç kısa süreli kullandım işe yaradı sanki
Uzun oldu biraz:)

Son düzenleme:
Aminn inşallah bende o günleri görürüm bakalım en heyecanlı meraklı dönemler :)

Emzirirken kullanilabiliyo mu bunlar?

en onemlisi bol su icip bol bol emzirmek canım imkanın varsa. calisiyorsun sanırım. imkanin olmayabilir her zaman emzirmek icin ama mama verince bebek de emmez sutun o zaman azalir. tok bebek niye cabalasin emmek icin? o cabalayacak emmek icin ki senin de sutun olsun. yoksa ne yersen ye onemli degil canim. tomrisin emzirme notları diye aratirsan emzirme kampi yapmayi. Bos gogsumu bebegim hirsla cekip cekip sut gelmeyince gozumun icine bakip bakip agladi. Pes etmedim. Emzirmeye devam edince bi iki dakika sonra yutkunma sesini duydum. bebegim agliyo ac diye onu doyursaydim simdi hic emziremezdim. Calisiyosan emziremiyorsan da firat buldukca sag canim. Gece gunduz deme sag. Ben mastit olmustum. Sag gogsumun sut kanallari tikandi. tedaviden sonra o gogsumde sut azalmisti. digerinin yaninda kucucuk kalmisti. damla damla geliyodu. Doktor sık sık emzireceksin o taraftan daha cok emzireceksin dedi. Emzirmeye o gogsunden basla hep dedi. emzirdikten sonra gogsum bosken bile makinayla sagmaya calistim ki sut yapmaya tetiklesin.simdi inanir misin o gogsum daha cok sut yapiyor.

6.ay aşısı yaptıran var mı bizim dün sağlık ocaginda olması lazimdi kabızlık nedeniyle huzursuz olduğu için gitmedik cuma günü kontrolde doktora yaptıracagiz ama bugün sağlık ocağından aradı hemsire 3aşı bir de ağızdan damla dedi. Hastane damla yapmayabilir dedi yapmazsa aynı gün gelin buraya damla için dedi. Hastanede damla yaptıran var mı, bi de oğlum bugün ateşlendi şimdi biraz düştü dişten galiba böyleyken aşı yaparlar mi acaba?

Hap kullanan var mi aramizda doğum kontrol hapi?
Ben yazz kullandik cnm ama ictigim ilk gunden 10.gune kdr her sabah hamilelikteki gibi bulanti kusma oldu..artı bas agrisi yapti..ilk zamanlar fark etmedim yazz dan dolayi oldugunu ama bi gun icmeyi unuttum o gun hic biseyim yoktu taki hatirlayip icene kdr ictim 1 saat snra yine ayni bulantı kusma bas agrisi biraktim hapı...yazz dan memnun olan cok kisi var ama ben memnun kalamadim..

Biz yaptirdik cnm pazartesi..biri agizdan damla 3ü bacagindan...ama öyle bir agladi ki dogdugundan beri ilk defa iç cekti cocugum ..bacaklarini birbirine sürtmekten kıpkırmızı oldu..bi rop muayenesinde bide bu asida cok kotu oldum..

Incir kürü nasıl yapılıyor? Internette var mı

Bir tencerenin içine 7 8 kuru inciri 3e bölüp koy üzerine yarım litre sıcak kaynamış suyu dök ve ocakta tam 5 dk kaynat.sonra 2 bardak suyu çıkacak,birini sabah birini akşamüstü iç,afiyet olsun ..inşallah sende de işe yarar

Çok
çok teşekkür ederim yarın hemen deneyeceğim

Kizlar cok acil yardiminiza ihtiyacim var lutfen bilgilerinizi paylasir misiniz.
Ben fransada yasiyorum ve burdaki saglik sisteminin boyle rezil oldugunu bilmiyordum baskasindan duysam inanmazdim.

kizim 5 aylik oldu ve cumartesi gunu cok ateslendi acile goturdum 4 saat o sekilde beklettiler hic bir mudahalede bulunmadan. Sonra bir ilac yazdilar ama gece o kadar kotu olduki kizim mecbur acile geri gittim. Yine hic birsey yapilmadi, eve gece 3.5 gibi geri geldim.. Daha sonra baktim kizim titremeyz ve sicramaya basladi cildi mosmor ve dalga dalga oldu atesini ölctüm 40.8 derece!!
Gece nöbetci doktoru aradim durumu anlattim biraz bekleyin gecer dedi ama ben cok endiseliydim, yarim saat sonra daha da kötü oldu atesi bu sefer 41.5 cikti!!!
Basim döndü kizimi o halde gorunce hemen acil servisi aradim bir doktor gondermelerini istedim ve bana verdigi alayli cevap "sirf bir kac derece fazlasi var diye kizina ekip mi gönderecegiz" oldu. Deliye döndüm bagirdim cagirdim agladim daha sonra bir doktor gonderdiler. Ilk verilen ilaci yazdi o da. Fazladan bisey yapilmadi yine.
Ve dün gece kizim siddetli ishal oldu bugun 20 den fazla bez kullanmisizdir. Su an cok yorgun ve halsiz icim parcalaniyor :-(
Doktora gittim acilde mikrip kapmistir dedi. Bir ilac yazdi ama kizim karin agrisindan kivraniyor ve hic bir sey yiyemiyor.

Kizlar gitmedigim danismadigim yer kalmadi hepsi ayni yere yonlendiriyor adam akilli bir saglik izmeti bulamiyorum ben ne yapabilirim kizim icin tecrubeleriniz varsa hemen paylasir misiniz lutfen.
Yuksek ates ve ishal bana cok tehlikeli gorunuyor ama kimsenin umrunda degil ben yapacagim ya

Biz de yaptırdık canım 6. Ay içinde istediğin zaman yaptırabilirsin aşıların izlem süresi 1 ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…